Hur ska man få ett barn att sluta med napp? (Del 2)

3 december 2016 6 kommentarer
Okategoriserade

Okej, jag vet inte hur ni ser på mutor, men för mig är det nästan omöjligt att inte göra ”deal” med Lilo…

Annonsen laddas.

Det här med nappabstinensen har gått bättre än väntat – nu är vi inne på dag sex utan napp och Lilo har bara haft tre kriser.

Och ja, jag vet inte om en av anledningarna till att det gått så bra är en muta… Nämligen lördagsgodis. Vi tänkte att det var en bra deal – sluta med napp och varje lördag få äta lite godis (fem valfria bitar) som belöning.

fullsizerender-3

Idag fick Lilo sitt första lördagsgodis. Hon valde ”rosa och saftiga” bitar, enligt henne själv. Och det gulligaste? Att ville dela godiset med mig efter som jag är ”så snäll”.

Men en sak – det här att jag nästan kände mig skyldig till ett brott för att jag gav Lilo godis… Det är som att alla är så rädda för socker nu för tiden – med det finns ju liksom ändå i det mesta som barn älskar – saft, juicer, bullar, mackor, osv…

 

Julens värsta tradition: Victoria’s secrets modevisning

2 december 2016 7 kommentarer
Okategoriserade

Nej, jag har fått nog av Victoria’s angels och Pirellis årliga kalender!

Annonsen laddas.

Nej, jag har inget emot smala människor. Alla har olika kroppar, men det är ju oftast bara en typ vi ser i medier – tunna modeller – och det är det jag tycker är så sorgligt. Att vi på modevisningar, reklamer, magasin inte ser olika kroppstyper som speglar det verkliga samhället.

När däckföretaget Pirellis klappar sig på axeln för att de minsann lyft ”äldre” kvinnor (bland andra Nicole Kidman, Robin Wright, Julianne Moore och Uma Thurman) utan att retuschera dem – ja, då känner jag bara: HYCKLARE! Det är inte modigt på något sätt!

pirelli
Foto: Pirelli

Här har man valt de Hollywoodskådisar från det ”äldre” Hollywood-gardet som ser exakt likadana ut – supervältränade och smala.

Och så kommer vi till julens värsta tradition: Victoria’s secrets modevisning – spektaklet som Tv3 valt att sända som en jultradition.

Titta på de här bilderna! Det finns EN kroppstyp representerad. Hur kan någon tycka är detta är peppande för kvinnor?

angels

ang2

Jag skulle ALDRIG, ALDRIG gå in i en Victoria’s secret-butik!

Taco hej.

 

 

Singelmorsans önskelista i jul

1 december 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Vad önskar du dig i jul? Jag nöjer mig med sömn, choklad och en alv…

Annonsen laddas.

jul3

Förlossningsvården är åt helvete!

30 november 2016 2 kommentarer
Okategoriserade

Att förlossningsskador inte tas på allvar kan ju inte EN enda mamma ha missat. Men tänk att få höra detta: ”Trodde du att du skulle gå härifrån och se ut som en oskuld?” när man söker hjälp för att man har så ont att man inte ens kan stå eller sitta!

Annonsen laddas.

Från SVT Nyheter, Uppsala:

”För två år sedan födde Uppsalabon Sadaf Mostofizadeh barn för första gången. Efteråt hade hon så ont att hon varken kunde stå eller sitta, och smärtan gick inte över. Gång på gång under de kommande månaderna sökte hon hjälp, men istället för vård fick hon höra att allt var som det skulle. – Till slut bröts jag ner mentalt. Det var en kvinnosyn som var helt horribel, säger hon.

– Jag hade fruktansvärt ont, både i underlivet och i tarmarna. Jag kunde inte sitta och jag kunde verkligen inte stå. Jag var kvar på BB i tre nätter, eftersom de sa att allt såg bra ut, säger Sadaf Mostofizadeh.

Sadaf ringde gynakuten flera gånger. Efter några dagar fick hon åka in akut och fick laxerande mot förstoppning. Hon berättar att hon hade ont konstant, att hon inte kunde ta hand om sitt nyfödda barn, att hon hamnade i ett mörker.

Sadaf träffade fler gynekologer och läkare och förklarade att hon inte ens kunde ta en promenad, bära matkassar eller en sin nyfödda son.

Svaret: De påstod att hon hade en förlossningdepression – att hon inte skulle ta det så hårt och sa: ”Trodde du att du skulle gå härifrån och se ut som en oskuld?”

sadafbaby-jpg

FY FAN VILKET JÄVLA SVAR!!!!

Förlåt, man jag blir galen – hur kan svenska läkare och gynekologer vara så ignoranta och okunniga när det kommer till förlossningsskador och alla problem som kommer med kroppen efter en graviditet?

Något måste göras NU! 

Nu är inte min skada efter graviditeten alls så vidrig som Sadafs, men jag tänker inte ta att jag inte kan ligga på rygg eller sitta mer än max 1,5 timme utan stor smärta och få höra: ”Varför söker du vård? Och ta en ipren och en alvedon innan du lägger dig.”

Tack för det rådet, din okunniga läkare – men jag hade kunnat googla fram ett bättre svar själv!

Tack gode gud för kvinnor som Eva Uustal från Universitetssjukhuset i Linköping som hjälpte Sadaf (heja dig, Sadaf!) att få den operation hon väntat på!