annika-leone-header

Köpa pengar? 

Annika Leone

Lilo: Mamma, har du ingen bil som pappa?

Jag: Nej…

Lilo: Kan du köpa en bil?

Jag: Nej, jag har inga pengar till en bil. Har du pengar att låna mig, Lilo?

Lilo: Åh, mamma! Jag har inga pengar! Vi kan köpa pengar?

Lika härligt som föräldraskapet är, lika läskigt är det

Annika Leone
sponsorskylt (1)_Fsecure

Visst är det fint att vi firar mors dag, men för att citera min egen mamma: ”folk borde tänka mer på mammor VARJE dag”. Och så är det ju – vi mammor är grymma (känner du någon annan som kan multitaska som morsor kan?).

Ibland när folk frågar hur det är att ha barn säger jag att jag ofta känner mig som Robocop. För lika härligt som föräldraskapet är, lika läskigt är det. Och med Robocop (jo, lite skämtsamt menat så klart) menar jag att jag som mamma hela tiden skannar av läget – för att skydda mitt barn. Det kan vara i tunnelbanan, på lekparken – och till och med i hemmet.

Och sak som min mamma aldrig behövde bekymra sig över när jag var liten är den digitala världen. I dag är ju nätlivet lika verkligt som den utanför hemmet.

1A8C3588

Nu är Lilo inte så gammal än jag behöver oroa mig för nätmobbning. Men jag vet ju att den dagen kommer och därför försöker jag också att hänga med samtiden genom att vara uppdaterad över just var kidsen hänger på nätet (KiK, Ask.fm, Snapchat, osv).

Men redan nu när Lilo kollar på sin padda lyckas hon navigera sig själv till sidor, bilder eller klipp genom att bara trycka på olika saker (vilket hon gör hela tiden!) och jag hinner inte alltid med!

Nyligen (varför har jag inte vetat det här tidigare?) lärde jag mig att ställa in iPhonen/iPaden på ”Guidad åtkomst”, vilket fungerar så att barnet inte kan ta sig vidare från just den app den befinner sig. Men nu ska vi även testa säkerhetstjänsten F-Secure SAFE där man exempelvis kan ställa in surftiden, blockera sidor man tycker olämpliga och stoppa köp som barnet kanske råkar göra. Här kan du läsa mer om digitalt föräldraskap och testa tjänsten utan kostnad!

Men en sak tycker jag är superviktig, och det är att uppmuntra barn till deras nätliv, att inte se det som något skrämmande eller förbjudet.

Det viktiga är ju att man faktiskt är där barnet är – och uppmuntra till det barnet tycker är kul!

 

Vad man gillar för doft sitter väl inte i könet?

I går var jag och och minglade på Galleri Lumas för att Emma Wiklund nu släpper sin nya parfym Barrow Street.

Så nice doft!

Jag har så svår för söta och blommiga dofter men den här är mer åt unisex-hållet. Och på riktigt? Varför doftar dam- och herrparfymer så olika? Vad man gillar för doft sitter väl inte i könet?

FullSizeRender (1)

Snygga brudarna Ann Söderlund, Emma Wiklund och Anitha Schulman

 

 

emmas

 

Bild6 Foto.Andreas von Gegerfelt

Coola Emma på Barrow Street, New York. Foto: Andreas von Gegerfelt

 

När katten är borta…

Annika Leone

Man går och borstar tänderna och kommer tillbaka till det här. Inga konstigheter!

Klart lejonet ska sova i köket. Och behöver en bil, pall, osv…