”Dra åt helvete – låt våra kroppar vara ifred”

22 juli 2016 1 kommentar
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Tänk att du går utanför dörren första gången efter att du fått barn – och du skulle mötas av folk som säger att du ”visar upp din kropp” och tar sig rätten att håna din postgravida kropp.

paps caught me in my true form 😂😝😜 #mood

A photo posted by Plus Model✖️ Mom ✖️ Feminist🌹 (@tessholliday) on

Allmänheten tar sig ofta friheten att ge ogenomtänkta kommentarer till nyblivna mammor. Och speciellt utsatta är kända kvinnor.

Kvinnors kroppar ska alltid analyseras och sättas under lupp. Jag tycker att det är vidrigt. Och att man sen förväntas komma i form när man i början är i zombiestadiet och man egentligen bara vill fokusera på sin nyfödda unge och äta snabba kolhydrater för att kunna hålla sig vaken. Och vem säger att man en vill komma tillbaka till samma form man hade innan?

Och är det någonsin okej att ”bodyshama” någon? Nej aldrig!

Som när fotomodellen Tess Holliday möttes av rubriken ”Plus-size model Tess Holliday flaunts post baby body in revealing bikini”.

Hon fick barn för sex veckor sedan. Och nu gick hon på ett poolparty. Där hon blev plåtad i smyg av paparazzi.  Och då ”visade hon upp sin kropp”?

Så här säger Tess själv om saken:

”För nyfikenhetens skull, kan man verkligen säga att jag ”visar upp min postgravida kropp” när det är paparazzi som ta bilder på mig i smyg?”

”Vad är grejen med att nyblivna mammor pressas att komma i form precis efter de har fött ett barn? Dra åt helvete – låt våra kroppar vara ifred”

 

✨#mood: Literally too glam to give a damn ✨ MUA @makeupbyjmonroy Hair @hisvintagetouch

A photo posted by Plus Model✖️ Mom ✖️ Feminist🌹 (@tessholliday) on

 

Det dåliga samvetet…

20 juli 2016 2 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Nu har Lilo varit från mig en vecka. Och eftersom jag och Lilos pappa inte kör ”varannan vecka” utan tre dagar i taget så känns det som att jag inte har sett henne på en evighet.

Och medan hon har det kul på Österlen med sin pappa, farmor med flera så kommer jag på mig själv med att ha ångest över att jag inte är hos henne – att jag inte är tillgänglig.

Varför är det så? Känner alla mammor likadant? Alla pappor också? Att man inte riktigt kan slappna pga dåligt samvete för att man inte finns vid sitt barns sida på så lång tid (över en vecka till innan jag kommer att var med henne igen).

Hur fasen gör man för att njuta maximalt av sin ensamtid egentligen?

FullSizeRender-1

Saknar den här lilla gullegrisen så mycket att jag blir tokig.

Om att bli exkluderad som singel

19 juli 2016 1 kommentar
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Jag fick ett mejl av en tjej som jag kände att jag ville publicera här:

Annika!
Läser din blogg och vill berätta hur mycket jag känner igen mig i den. Utanförskapet för att man inte är i en parrelation. Hur man blir
utestängd från middagar och så vidare.
Upplever det extra tydligt nu på sommaren.
Jag har levt själv med mina 
pojkar i 12 år nu men undantag för några kortarelationen på strax under året och lite flörtar. Just nu har jag lite gett upp då jag upplever att jag inte blir förälskad i någon längre.
Tyvärr. Jag hoppas längtan kommer tillbaka.

/J

Hej J!
Jag avskyr att det här samhället är så fokuserat på tvåsamhet – att det skulle vara den självklara normen.
Och jag kommer aldrig att förstå personer som exkluderar någon på grund av att man är singel.
Jag upplever ibland personer som lever i att parrelationer är så bekväma med varandra att de glömmer bort sina vänner runt om kring sig.
Och jag tänker alltid, om jag skulle bli ihop med någon, kommer jag alltid bjuda in folk att hänga med en – oavsett någons status. Alla är välkomna!

Jag känner också igen mig i att inte uppleva att bli förälskad längre, men tänker alltid att nån gång måste det ju hända? Jag blev ändå förälskad för ett tag sedan även fast det inte höll.
Men jag fattar precis vad du menar, att man inte längtar längre. Att man ger upp att tro på kärlek, hur klyschigt det än låter.
Men fan – man älskar ju att vara kär ändå! När det är bra alltså. Men så fort något tar mer energi än vad det ger – då ger jag upp. Jag tänker inte låta ett förhållande gå ut över mitt liv med Lilo.

7838409-origpic-0f39f7

Serie från Nina Hemmingsson.

 

 

 

 

 

 

Smarrigaste matvåfflan – för stora och små!

18 juli 2016 Skriv en kommentar
Mat

Annonsen laddas.

sponsorskylt KavliVåfflor + mjukost = supersmarr! Jag gillar verkligen matvåfflor och de här KräftOstvåfflorna (smet + Kavli KräftOst eller RäkOst) är superlätta att göra – och Lilo älskar dem. En vardagsrätt med lyxkant helt enkelt som funkar för alla åldrar. Jag tar dock bort en del av toppingen på Lilos våfflor. Stenbitsrom är inte riktigt hennes  grej…

Att jag väljer att ha i ägg i smeten är för att jag inte vill att de ska vara frasiga, jag gillar en lite tjockare och mjukare variant.

våffla

 

Våffla med KräftOst
(för cirka fyra personer)

Du behöver:
75 g smör
100-150 g Kavli KräftOst (mer eller mindre beroende på hur stark smak man vill ha)
4 dl mjöl (vanligt eller dinkel)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg

Topping (förslag):
Smetana
Dill
Stenbitsrom (eller löjrom om du är tät)
Räkor eller kräftor
Rödlök (för dem som gillar det, inte jag…)

Så gör du:
1. Hetta upp våffeljärnet.
2. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, mjukosten och det smälta smöret.
3. Smörj järnet innan första lagget.
4. Grädda våfflorna.
5. Toppa med det du gillar!

FullSizeRender (2)
#mjukostmys

Lilo får en egen variant med räkor och smetana som topping. Och så sparar jag en del av smeten, innan jag jag tillsätter osten, för att göra ett par efterrättsvåfflor också!