Han som kallar sin tjej ”kärringen” – min värsta typ av snubbe

20 oktober 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Har du någonsin hört en kvinna säga: ”nu ska jag hem till gubbjäveln?”. Jag tycker det är dags att döda ordet ”kärring”.

Annonsen laddas.

En gång i mitt liv har jag svurit åt min mamma. En enda gång. Sa då att hon var dum i huvudet och jag ångrade mig sekunden efter. Min mamma är inte sträng, hon är världens snällaste, på ett omesigt sätt – och det är egentligen det som gör att jag har sådan respekt för henne. Jag har aldrig känt att jag har velat säga något elakt till henne, för hon har aldrig förtjänat det.

Idag hörde jag en tonårig tjej, typ 14-15 år, säga: ”Det var ett jävla kärringtjat!” till sin mamma som ville att dottern skulle ta en halstablett.

gollum-holding-ears

Vidrigt, tycker jag.

Och just ”kärring” är ett så bonnigt ord. Som när vissa män säger att de ska ”hem till kärringen” – det är min värsta typ av snubbe.

Vad tycker du? Är inte kärring ett så otroligt nedsättande ord? Har du någonsin hört en kvinna säga: ”nu ska jag hem till gubbjäveln?”.

Taco hej.

 

Den ständiga längtan

18 oktober 2016 2 kommentarer
Okategoriserade

När man har delad vårdnad, ja, då räknar man timmarna tills att man har sin lilla älskling i sin famn igen…

Annonsen laddas.

När man har delad vårdnad… Ja, då kan man längta efter sin lilla avkomma så mycket att man blir galen. GALEN! Bara att få hålla hennes lilla hand i min, känna hennes doft och att få höra hennes eviga tjattrande om enhörningar, blommor och kattungar… Nu bara 6 timmar i från att få hålla henne i min famn igen. Lycka!

Och då ska vi prata vidare om Lilos kommande födelsedag i november. Så här ser nämligen hennes önskelista ut…

1 En riktig enhörning.

2 En blåbärstårta.

3 En riktig häst.

Inga höga krav alls alltså!

lilooo

 

En sexologs vidriga uppmaningar till nyförlösta mammor

16 oktober 2016 11 kommentarer
Okategoriserade

”Ha sex med din man även fast du inte vill” – ja, det tycker en sexolog. Den här läsningen är så obehaglig…

Annonsen laddas.

Säg att du PRECIS har fått barn och besöker en kvinnoklinik/MVC/läkare/gynekolog och uppmanas till det här:

”Ha sex 2–3 korta samlag varje vecka, oavsett om du vill eller inte”

”Dock bör inte du som kvinna själv ta initiativ till samlag, då kan mannen känna sig pressad och blir ledsen”

”Kvinnor, inte bara nyförlösta, bör ställa upp på samlag för mannens och relationens skull”  

”Ett genomsnittligt samlag tar ändå bara 18 minuter och det är ju så kort tid att WHY NOT?” 

Det här låter som ett jäkligt dåligt skämt – eller hur? Men det är det inte. Det är på fullaste allvar rekommendationer från en sexolog på en kongress för läkare i Sverige i år – för framtidens specialistläkare.

Här skriver Jona Elings, underläkare, i Arbetaren hur det var på denna kongress. Så bra av Jona att berättar om denna sexologs vidriga uppmaningar.

Jag mår så illa att jag vill spy. Och den här personen är tydligen en legitimerad barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog. Som föreläser flitigt.

Vad jag vet så kallas motvilligt sex för våldtäkt – tydligt något som nyblivna föräldrarna ska börja ägna sig åt – för mannens skull.

 

 

Nu har mammapoliserna gått för långt!

13 oktober 2016 17 kommentarer
Okategoriserade

De största antifeministerna? De morsor som inte stöttar varandra…

Annonsen laddas.

Att det på riktigt kan bli ett sånt liv av att Angelica Lagergren drar på semester utan sina barn… Eh, what? Mammapoliserna måste på riktigt lägga av och skaffa sig en roligare hobby än att nättrolla.

Vi kvinnor, mammor, tjejer och döttrar borde hålla ihop och istället för agera poliser i hur man lever sina liv (det räcker med att det finns mossiga män och gubbar som tycker att de har rätt att göra det).

Och det enda jag kan känna är: hade det blivit sånt liv om Angelicas man Stefan hade dragit iväg? Nej, förmodligen inte FÖR ATT MAMMAN SKA ALLTID FINNAS DÄR. Haha, skoja så klart.

Alla som tycker att en morsa inte kan ha semester från sina barn, låta dem gå i förskolan under tiden och låta farsan (i det här fallet pratar jag om den olika synen på mammor och pappor, jag tror så klart inte att alla lever i en heterorelation) sköta hämtning/lämning/livspusslet – ja, jag skulle vilka kalla dem de största antifeministerna som finns. Om man strävar efter ett jämlikt samhälle så borde man aldrig säga att mamman gör fel när hon unnar sig tid för sig själv och sitt vuxenliv. Hela familjen mår nog bättre av det i längden. Alla måste få ha tid för sig själv och sina vänner.

Dessutom – vi som har delad vårdnad och hittar på saker när vi inte har barnen – är vi dåliga föräldrar hela tiden? Så klart inte. Men testa gärna att skjuta lösa skott på mig, mammapoliser!

Taco hej. Nu ska jag fika. Fast Lilo är på förskolan.

kaffe