På väg till Danmark!

19 februari 2017 32 kommentarer
Okategoriserade

Äntligen ett positivt besked!

I går kväll hände det äntligen – stickan visade en glad gubbe och just nu sitter jag på Arlanda och väntar på att flyget ska gå till Köpenhamn! Jag har en tid på kliniken klockan 13. Och jag är så lugn… SKOJA BARA! Jag är svinnervös.

dot20_main_04

Det går ändå inte att komma ifrån att det känns lite konstigt (men ändå bra) att en främmande persons sperma ska in i mig.

Om jag vill kommer jag att få veta några saker om donatorn som valts ut till mig innan vi sätter igång med processen (längd, ögonfärg och hårfärg). Det jag känner att jag är mest nyfiken på är om hans säd använts tidigare och faktiskt gjort någon gravid. Man vill ju gärna ha en viril donator!

Återkommer lite senare om hur insemineringen gick (hoppas kunna ta lite bilder). Håll tummarna för mig nu!

Status i siffror

18 februari 2017 5 kommentarer
Okategoriserade

Tester, dilf, godis och längtan….

23 ägglossningstest förbrukade.

23 ”Fan!” utropade vid det negativa beskeden.

3 hekto lösgodis uppätna.

6 avsnitt av ”Taboo” tittade på. Tom Hardy… Vilken DILF alltså!

giphy

14 dagar har gått av menscykeln.

150 gånger har jag tänkt ”lugna ner dig nu, Annika”.

100 % garanti att jag varje natt drömmer att jag missar min tid för inseminering.

1 missad 40-års fest ikväll pga vrålförkyld.

100 gånger per dag längtar jag efter Lilo som är hos sin pappa nu.

1 pizza beställer jag nu.

 

 

 

 

Den danska sperman väntar!

17 februari 2017 5 kommentarer
Okategoriserade

Nu borde jag var som mest fertil?

När man väntar på ägglossning inför en insemination ska man ta ett test på morgonen och ett på kvällen. Är det positivt på morgonen så ska man åka direkt till Köpenhamn. Och är testet positivt på kvällen så åker man dagen efter. Men eftersom jag är så ivrig och är en person som gärna vill planera saker så snabbt det går så tar jag tre test per dag. Jag stoppar mig själv från att inte ta fler, haha.

Och som mest fertil är man tydligen från och med två dagar före och fram till ägglossningen? Precis där är jag nu enligt min mensapp. Men testet är fortfarande negativt. De här dagarna har jag ställt larmet på klockan 4.00 varje morgon för att kunna hinna med ett tidigt tåg ifall larmet skulle visa positivt.

Och nu känner jag bara: Kom igen nu äggen! Den danska sperman väntar!  😄


giphy

 

I väntan på ägglossning…

16 februari 2017 9 kommentarer
Okategoriserade

Att göra inseminationsresan själv…

Såg ni min bloggkollega Markiz och hennes man Kevin i Nyhetsmorgon? Om inte – gör det! Så himla bra att de pratar så öppet om IVF och allt vad det innebär.

Och just nu önskar jag att jag, liksom Markiz, också hade en partner att luta mig tillbaka mot. Inte för att min insemineringresa går att jämföra med det som Markiz och Kevin går, och har gått, igenom.

Men jag försöker att andas, ta det lugnt, och inte stressa upp mig i väntan på att stickan ska visa en glad gubbe så att jag kan dra till Danmark. Men jag hade inte räknat med att bli sjuk just de här dagarna. Nu har jag feber och ont i kroppen, vilket gör att jag blir ännu mer stressad. Ligger nu i soffan och proppar i mig c-vitamin!

Nej, jag tycker inte synd om mig, jag bara tänker att det skulle vara så mycket lättare att dela den här stressen/resan med någon. Speciellt när man sedan ska ta graviditetstest som kan visa negativt flera gånger innan man lyckas.

Men jag är förberedd – Lilo är med sin pappa fram till måndag, jag har packat en liten övernattningsväska. Nu väntar jag bara på den lilla gubben på stickan och försöker att tänka positivt!

clearblue-agglossningstest-display