Beställa sperma på nätet?

Det här med heminseminering… Bu eller bä?

Ursäkta, men hur har jag kunnat missa detta???

ATT MAN KAN BESTÄLLA SPERMA PÅ NÄTET!

ska%cc%88rmavbild-2016-12-22-kl-10-04-14

Här kan man alltså välja vilka egenskaper man vill ha – och till med se bilderna på spermadonatorerna när de var små. Och så beställer man och sperman skickas i en torris- eller kvävebehållare.

Och så här står det om priset: Vid beställning av 2 x ICI-bägare av MOT10-kvalitet från en anonym donator med grundläggande profil blir totalpriset för bägarna 190 euro exkl. moms. Om de två bägarna är från en icke anonym donator blir totalpriset för bägarna 606 euro exkl. moms, beroende på motilitet, typ och profil för donatorn.

Allt man behöver är alltså pengar och ett ägglossningstest? Men hur nervöst liksom? Att göra detta i sitt hem…

Är det någon som har testat detta? Bu eller bä?

Vet ju att ”vi äldre” rekommenderas IVF vid inseminering, men man blir ju lite nyfiken på om detta faktiskt skulle funka…

 1. Men alltså ni som kommenterar elakt, ni har ju ingen koll. Läs på innan ni skriver som ni gör. Det är ju inte random dudes som lägger in sin sperma på nån sids, det är lika noggrant och på riktigt som ivf-klinik i Sverige.
  Varför är det så viktigt för er hur andra skaffar barn?

  Emma-men får med en spruta, läger sig med benen högt skjuter in sperman, ser till att få en orgasm och ligger sen kvar i 30 min. Klart 🙂

 2. Jag sög in sperman i en sån liten medicinspruta och sprutade in den jättelångsamt (annars studsar den och åker ut!) mot livmodertappen. Blev gravid 🙂

 3. Men vilka otrevliga kommentarer! Avskyr verkligen folk som tror de kan spy galla och det är okej genom att stoppa in ett ”FÖRLÅT MEN”. Gaaah! Om man har problem med metoden skaffa inte barn så då, men försök inte diktera hur någon annan ska gå tillväga! Jag önskar dig lycka till! Hoppas du får din efterlängtade unge, och bry dig inte om maffian av självrättfärdigande idioter som bara måste lägga sig i.

 4. Usch vilka kränkande och dömande kommentarer!!

  När man är singel så är en spermadonator ett bra alternativ. Barnet blir älskat och kan dessutom i många fall kontakta donatorn efter att ha fyllt 18.

  Att beställa på nätet kan upplevas som ganska surrealistiskt men det är den verkligheten vi numera lever i. Om det är ett seriöst cryocenter så testas sperman samt även donatorn för sjukdomar. Tips vad gäller HUR man gör – kan du hitta en klinik som kan sköta insemineringen så är det helt klart det bästa då man helst ska föra in sperman direkt i livmodern. Bra också om de kan kolla din ägglossning el tom trigga igång den så du vet säkert när det är dags för insemination. Googla IUI procedurer på nätet så får du lite mer information om hur det går till. Stort lycka till!

 5. HUR vet du att sperman är ok? Och det är egentligen inte lagligt, eftersom det anses oetiskt att barnen inte kan få veta sitt ursprung. Förstår du inte själv? Är det för att du har en dålig relation till din egen pappa som du tycker att du har rätt att ta ifrån ditt eventuella andra barn en far?!? Förlåt – men NEJ- man har INTE rätt att göra vad som helst för att bli förälder. Det är INTE en mänsklig rättighet. Barnens rätt går först men du verkar på gränsen till förblindad av ditt eget ”måste bli mamma igen”. Kanske dags att reda ut detta i terapi istället, varför är det så viktigt med fler barn?
  Och jag ser faktiskt ingen skillnad med att ligga med random kille och inte berätta för barnet vem som är far. Kommer du kunna se barnet i ögonen när hen undrar varför hen aldrig kan få veta sitt biologiska ursprung?

 6. Men herregud. Fattar inte hur folk kan tycka att det är så läskigt och sjukt att beställa sperma på nätet. Det är ju bl.a. denna sidan kliniker som håller på med inseminering/ivf beställer ifrån. Självklart är donatorerna testade för sjukdomar. Vi som inte kan få barn på egen hand (i mitt fall pga. är i ett förhållande med en tjej) måste använda denna metoden. Då är det fint att det finns män som vill dela med sig och hjälpa oss som inte kan köra ett ligg och bli med barn. På ett sätt känns det ju tryggt att veta att det inte finns ärftliga sjukdomar inblandade, och att personerna själva har valt att hjälpa. Vissa idioter föreslår ju att singlar/lesbiska ska gå ut och hitta sig ett ragg på krogen, det om något känns ju mer oansvarigt. Jag tycker att du ska köra på Annika om det här verkar vara något som passar dig 🙂

 7. Ang hur man gör. Sperman måste väl tinas innan den insemineras? I så fall sprutar man inte in den med kateter i livmodern på hemmaplan. Man kan antingen suga upp den med en vanlig medicinspruta och spruta in i slidan, eller, som Amanda skriver, använda en turkey baster.

 8. Det vände sig i magen på mig när jag insåg att man kan nätshoppa ett barn. För det var precis så det kändes när jag klickade mig in på den sajten.

 9. Det här börjat gå över styr. Att du ens funderar på att beställa sperma på nätet…. som någon annan sa, var rädd om dig Annika.

 10. Jag kan rekommendera dokumentären ”Swedish theory of Love” som finns på SVT play. Den handlar bl.a om det här som du skriver om. En fantastisk dokumentär!!

 11. Binki: exakt så fick jag mitt första barn för många år sedan 😂. Men han var en sån bra pappa sp jag har behållit honom 😉😀.

 12. Emma, rent praktiskt skulle man kunna göra det. Men inseminerimg (framförallt med fryst sperma som har kortare överlevnad) sker oftast med en tunn kateter som förs in i livmodern och där sprutas sperman in. Närmare målet liksom.

  Lycka till!

 13. Men på vilket sätt skiljer sig anonym sperma på nätet från Golden Hits & en bricka lakritsshots? Frånvarande fäder med bra gener finns i närområdet, tajma med ägglossning och ge järnet. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..