Ann Söderlund

Killen skar sig i halsen för att få hjälp

Igår träffade jag eldsjälen Olivia Trygg på deras fina kontor på Valhallavägen. Hon och hennes mamma Agnetha Trygg startade stiftelsen Trygga barnen för fyra år sen och jag har varit med hela vägen. Nu går det massa barn och ungdomar i deras ungdomsgrupper. Vi har Trygg Jul och Trygg midsommar.

Jag är så himla glad och tacksam för att få vara en del av det här, dom här människorna som jobbar här förändrar barns och ungdomars liv. Igår träffade jag en tjej som var förtvivlad. Hennes mamma hade börjat slåss när hon var full och för att försvara sig var hon tvungen att ta i och råkade bryta mammans lillfinger! Inför högtider mår alla barn och ungdomar som har föräldrar som dricker skitdåligt. Jag har varit en av dom. Skräcken att vakna upp på julaftons morgon och hitta sin mamma eller pappa eller båda två sitta och klunka med en flaska i handen. Ångest på hög nivå!!!!

Igår berättade Olivia att hon hade varit på psyket och träffat en kille som skurit sig i halsen, ”om jag inte är självmordsbenägen får jag inte hjälp”. Killen har sån ångest att han inte klarar av att gå upp. Han är placerad i en lägenhet där han inte känner någon. Mamman är psykiskt sjuk, han har inga vänner, har två timmars arbetsträning per dag, sen är han helt ensam i världen.

Olivia åkte dit och höll hans hand. Pratade bort dom vita väggarna en stund. Vill du också hjälpa till så mejla Olivia på trygg@tryggabarnen.org.

När vi är 20 anmälda så börjas det på ny volontärkurs!!! Jag är där så kom, kom! Du gör all skillnad! Här är reklamfilmen som kommer att gå på tv framöver i Trygga barnens regi. Så bra, läskig och tänkvärd. Hör ni att det är Eva Fröling som är ”sagotanten”? Puss o kram till er alla

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Från romantik ti…

Från romantik till bajströja på fem röda

Har haft en alldeles underbar liten helg med M. Han lyssnade tydligen min kritik om att jag ”inte har tyckt att det varit särskilt upphetsande att äta romantisk middag med honom och hans Iphone i fyra månader”.
Så där är det. Någon blir passionerat intresserad av sitt jobb. Vi har haft en lampa medllan oss i sängen, vid matbordet, i bilen…Det är då man inser vad att älska någon i nöd och lust och stress innebär. Att finnas där, spåna, täcka upp, inte försöka kasta grejer när den andra är i en helt annan värld som du inte har tillgång till. Tror att det var därför som det tog slut med mitt ex. Vi slutade älska varandra i nöd och lust och stress.
Den lilla tid som fanns över efter vabb, jobb, hushållsgöra ville man ha själv. Maktkamp. Bitterhet. Älska i nöd blev det enda man kunde.
Jag tänker ofta på det när jag vill kasta en köttbulle i huvudet på Mathias. Räkna till tio. Försök att se det från hans point of wiev. I en respektfull relation vet man att det man ger när man inte orkar kommer igen. När man själv har rullgardinen nere. Den här helgen var en sån helg. M överraskade med hotell och middag på våra vänners fina ställe på Lidingö, Pier16. Johan och Christina kom och åt middag med oss. Jag fick sova ut och hann med en biopremiär med barnen. Världens bästa helg avslutades med en bajsfläck på tröjan. Det svänger fort i livet med små bajsmaskiner. Nu är jag hos Sanna, äter hälsosam soppa, skriver på vår bok som kommer ut i maj. Bobo är med. Han badar. Vardagen är inte så dum heller.

Måndagspussar!!!!!

 

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Killen skar sig…
Föregående artikel Förvandlingen bö…

Förvandlingen började med årets största bröstchock

I förrgår gick startskottet för min vinterförvandling. Mina fnasiga hy fick sig en rejälomgång på Akademikliniken. En magisk mandel-aha sögs upp som en svamp av mitt torra fejs och dagen eftersåg jag ut som en babyfejs, så underbart att det kan gå så snabbt! Så himla bra med en walk-in-clinic som finns på Söder, nära där jag bor. Jag gillar inte att man måste planera sin snygghet i veckor i förskott. Snabbt in snabbt ut – förvandling på en kvart – det gillar jag!!!!
Idag har jag och Bobo varit på lunch och sen följde han med till frisören. Jag har en bebis som gillar frisörsalonger! Han satt där i mitt knä och i min vagn i två timmar. Pratade lite med kunderna, sög på en virkad leksak.
So far, so good. Sen var vi plötsligt på punkt tre: nya underkläder. Låter lätt. Blev en chock. Där stod jag och såg mig en dom där hej-vi-är-jätte-ärliga-omklädningsrummen och till och med det var okej. Matthias satt utanför. Ville att jag skulle prova en Kate Moss-aktig behå i leopardstil.

jag: tror att den är för liten.
han: men du kan ju prova, riktigt snygg.
jag: svårt att få ner graviditetsbröna i den där
han: här är en större, svart
expediten. vilken storlek har du?
jag: jag hade 75 b före graviditeten, så kanske 75 c nu då
expediten: tittar med road blick ,”Jag tror att du har D”
Jag (börjar hosta nervöst) Har nu Kate moss-behpn och ser ut som en hamster i en baconrullad.
Jag: Det låter ju inte klokt.
Expedit: kommer med 75 D.
Den är för liten.
Expedit kommer med dubbelD som sitter som en smäck.

Jag: Det är ju helt galet, ska jag har dubbel D, det är väl gamla damer med jättebomber.
Expediten: Haha. många väljer fel storlek på bh och det är därför dom inte sitter bra.

På vägen till kassan gömmer jag behån. Aldrig att jag tänker gå omkring och kalla mig ”mamsell Modig med dubbeld-behån”.
Den där behån kan värma halva Grönlands befolkning. den där behån kan man stoppa en sliten soffa med. Den där behå…

M: ”vilken behå blir det?”
Jag: Det blir den där med leopard, fanns det trosor till?

 

 

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Från romantik ti…
Föregående artikel Husmorsmetoder d…
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Förvandlingen bö…
Föregående artikel 10 saker jag int…