Ann Söderlund

Vilken tapet ska vi ha?

Mannen har åkt på golfhelg och jag och Bobo har ätit nyttig långfrukost med Katrin. Vi har pratat om mystik, resor och att vara äkta – mot sig själv och andra. Dessutom är hon lika f som jag. Försöker välja nya tapeter till kök, hall o sovrum. Det är en djungel där ute!!!!! Måste ringa tapetgurun Emma Hamberg som alltid har världens härligaste tapeter. Vilka tycker ni är snygga????? Gamla favoriter som Josef Frank är ju ett säkert kort, men vad mer???strong>

20140919-151222.jpg

20140919-151248.jpg

20140919-152614.jpg

20140919-152631.jpg

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel När man blir sta…

När man blir starstrucked topp 10-listan

Ibland när man intervjuar någon så blir man ju (dess värre) starstrucked. Vilket i bästa fall leder till lite muntorrhet och stamning. Ibland blir man även lite starstrucked när man BLIR intervjuad själv. Något som hände när jag och Sanna var med i P4 Extra i onsdags. Svammel-Lisa kände jag mig som. Lotta Bromé är ett sånt superproffs men hon har det värsta av pokerfejs så både jag och Sanna kom på os själva med att sitta och tänka på ”undra om hon gillar det vi säger”… Här är min 10-i-topp-lista på tillfällen då jag blivit starstrucked
1. Prinsessan Victoria. Två gånger! Första gången när hon beställde glass av mig på en glassbar på Öland – med ett klistermärke i pannan. Gång två på Sturecompagniet i Stockholm. En kompis till Vickan hade skurit sig i fingret och det var ett himla halabalo. Gissa vem som hjälpte till…hehe.
2. Hela Sex&thecity-gänget på hotell Astoria i New York. Mr Big var exakt som i serien! Sarah Jessica Parker var så liten och tunn. Och hennes beiga foundation matchade klänningen. Inte snyggt! 3. Första gången jag intervjuade Alexander Skarsgård och intervjuade honom i ett omklädningsrum och han klär av sig! Jag svettades som en kamel. Han har sån starquality!!!! Blev kär!
4. Madonna Intervjuade henne i Paris när hon släppte sin första barnbok. Vi hamnade på samma fest efteråt och jag stalkerpetade henne på armen när hon gick förbi…
5. Cameron Diaz. Denna underbart snygga och trevliga människa var bara sig själv. Leendet! Jag smälte!
6. Wyclef Jean. Intervjuade honom för ett tjejprogram som gick på 3:an, Silikon. Efteråt gick jag på spelningen på Café Opera och fick stå längst fram. Med dreggelkopp…
7. Jeff Goldblum. Spelade in världens härligaste män för kanal 5 och han kom och knackade på mitt hotellrum. Och kröp ner i min säng där han sjöng svenska vaggvisor…
8. Micke Persbrandt. Lite pinsamt att erkänna när jag är bästis med Sanna, men första gången jag träffade honom i Sanna hall och han kramade om mig höll jag på att kissa på mig…
9. Claes Elfsberg Nu har jag träffat honom flera gånger men när det var pressdag på SVT häromveckan så blev Claes starstrucked. Av Bobo!!!! Han gick efter Bobo och ögonen lyste. Ja, jan fick hålla honom. 10. Chloë Sevigny Är i Los Angeles och tar en drink med Filip och vänner när vi ser att Chloë sitter i bordet bredvid. Älskar henne! Hon är så cool!
Extra kuriosa: När vi bodde i Vasastan gick boysen på samma dagis som Lev, Ola och Noomis son. Vardagsmatstarstrucked…

20140919-100547.jpg

20140919-100640.jpg

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Vilken tapet ska…
Föregående artikel Jag fick inga na…

Jag fick inga napplovers

När jag var liten hade jag en snuttefilt. Den var blå och vit. I någon sorts bomull. Jag kunde inte sova utan den. Eller nappen. När jag själv blev mamma trodde jag att mina barn skulle bli tokiga i trygghetsattiraljer, men icke sa Nicke. Nappar har spottats ut på löpande band. Snuttefilten har förblivit ett solkigt barndomsminne. Tills nu. Bobo har förälskat sig i en rosa sarong med guldtrådar. Inköpt i Thailand typ 1989. Hans kärlek är stor. Lyckan när dessa två träffas är oemotståndlig. Skratt och kramar. Kanske låter det lite märkligt, men det känns lite som att jag återupplever min egen barndom i och med den rosa thaifilten.

20140918-114708.jpg

20140918-114730.jpg

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln När man blir sta…
Föregående artikel Är den här gryta…

Är den här grytan lösningen på allt?

 Jag älskar ju att laga mat. Handla härliga råvaror, planera, tänka kombinationer, smaka kryddor, fantisera om efterrätter. På pappret som man brukar säga, så är ju den här laga-härlig-mat-hela-veckan-planen jättefiffig, men sen finns det ju en verklighet också. Som  innebär tre-fyra-fem-sex hungriga ungar varje dag. Sen har man ju ingen betjänt heller som köper maten eller hämtar ungarna åt en.

Det är liksom upp till en själv om det ska bli fiskpinnar och pulverpotatismos sju dagar i veckan. Jag lägger ingen värdering i det. Fisk som malts till färs och skurits till pinnar är inte det sämsta man kan äta. Och ibland är fastfood min allra bästa vän i nöden, men som sagt inte ALLA dagar.

Man vill ju som den ömma modern man är att ens barn ibland ska få riktigt rustik, höstgryta. Eller varför inte en liten fiskhistoria när andan faller på. Men sen är problemet att man inte orkar stå vid spisen i sju timmar tills grytan är så mör att den sjunger. Och att sticka till jobbet med grytan på spisen gör jag inte om. Sist jag provade så kom brandkåren. Att jag var tvungen att fylla på vätska var ingenting jag hade med i receptberäkningarna.

Så fick jag den här lilla grytan i present, en Crock Pot. Det är liksom en slökokande, energisnål (du sätter bara i elsladden så är den igång) liten potta som man fyller med goda grejer och så när man kommer hem är middagen klar.

I fredags när Jenny och Carl-Johan var här gjorde jag en supersmarrig och förra veckan blev det en Texas no bean chili-gryta som småfolket älskade (särskilt dag 2). är den här grytan lösningen på allt? Mamma som vill ha tid över att göra annat än stå vid grytorna och låtsas att det är 50-tal och laga mumsig, hälsosam mat? Här har ni recepten så  ni kan testa själva. Roligt vardagstips fick jag hemma hos Markus och Erika förra helgen. Deras ungar Zack, Mino och Enya hade skrivit matönskelistor och tejpat upp på insidan av köksluckorna. Nu är ju deras pappa en av Sveriges bästa kockar så ambitionsnivån kanske kan vara lite lägre, men det var ändå en härlig idé!
Texas no bean chili
1.2 kg högrev som ni skär i mindre bitar
8 dl liter porter
150 gram bacon
2 köttbuljongtärningar
Sen kan du egentligen ha i lite vad du vill som ingredienser, men så här gjorde jag:
1 gul lök
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
1 färsk chili efter tycke och smak, jag använde två röda utan kärnor!
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 msk ajvar
1 msk chilisås
lite strösocker
Hacka ner allt i mindre bitar. Häll över vätskan. Lägg i pottan och ställ in timern på cirka 6 timmar. Kör över natten eller när du går hemifrån. Servera med guacemole, pitabröd, gräddfil, ost och lite annat smått och gott.
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Jag fick inga na…
Föregående artikel Fyndarnas fynddag