ann-soderlund-header

Är prickigt det nya svarta?

Ann Söderlund

 

Iaabelle stylar nya färger hos Beckers


  

Nytt påslakansset från Elodie details

Nästa. prickig tapet från Svenskt tenn

Prickig. blus från Beic a brac

prickig tröja från H&M

Plötsligt  är det höst! Jag har inget emot hösten, bara den fylls på med lite extra allt. Extra färg! Extra prickigt! Extra kärlek! Prickigt gör mig extra glad! Har köpt massa prickiga grejer senaste tiden. Tröja, blus, överkast…funderar på att göra sovrummet prickigt men det kanske inte går igenom hos mannen. Idag har min Jenny varit här och hjälpt mig planers Ossians rum. Vi börjar närma oss ett litet slut på tapet, måleri och borrningsfix! Älskar vår nya lya! Ska typ aldrig flytta härifrån! Puss!

Fredagsmys (alltid med samma gäst)

Ann Söderlund

Min man är lite utarbetad. Jag me. Vi är lite tilltufsade av vardagspusslet kan man säga. Vi drar lott om vem som ska tvätta. Kylen är lite så där Sovjet. Då känns det som äkta kärlek när man kommer hem och det är en jäkla skaldjursbuffé på vardagsrumsbordet! Ost! Vin! Kärlek! Dessutom är det tryggt att vi alltid har samma fredagsfest här hemma. BOBO❤️❤️❤️det börjar också alltid ganska romantiskt. Lite kyssar mellan räkorna. Lite musik. Sen lägger nån Bobo och somnar…men vi hade planer. Stora planer!  

    

Nu klämmer vi på bröna tjejer! 

Ann Söderlund

Jag skäms så mycket när jag säger att jag inte visste att män kan få bröstcancer förräns igår när jag var moderator på Bröstcancerfondens och Bonjours frukostträff med Loppi. Åtta tusen kvinnor diagnostiseras med bröstcancer varje år. Det ökar och man vet att det är ärftligt, men man är säker på att det har med livsstilen att göra också. Rökning, alkohol, motion, stress, matvanor…Min bästa barndomskompis mamma hade två systrar. Dom gick alla tre bort i bröstcancer innan 50. Jag kommer ihåg när en av barnens klasskompisars mamma berättade för mig att hon fått bröstcancer, att hon hade opererat bort ena bröstet. Jag kramade henne liksom lite från sidan. Visste inte om det gjorde ont. Om hon ville prata om det. Det är lite som att kvinnosjukdomar är känsligt ämne. Något som man får sköta hemma under täcket. Vi måste ändra på det! Vi måste stå upp för våra kroppar, våra bröst, våra underliv, våra problem. Och vi måste vara rädda om våra kroppar! Har ni känt på era bröst någon gång? Det tar så lite tid!!!! Skickar med info om hur man gör! Och köp Bröstcancerfondens almanacka där alla från Quetzala Blanco till Claire Wikholm låter sig fotograferas med nakna bröst för att uppmärksamma det här! Full patte nu! Puss på fredagen 

  

Anna -Lena Brundin körde klämskola

  

Älsklingen Hanna Hedlund

  

Träffade finaste Andrea Brodin

     

Bokmässa v/s mammaskuld

Ann Söderlund

Jag är hemma igen efter en fantastisk helg på bokmässan. Böcker är en stor stor del av mitt liv. En av mina största passioner. Att åka dit med Sanna, Hannah och alla andra kompisar/kollegor och dessutom ha en egen bok är så göttigt. Så kul att föreläsa och signera böcker och träffa alla ansiktslösa köpare och fylla i deras konturer. Så försöker man få ihop det. Så försöker man ordna kalas, fotbollsmatcher, nya familjekonstellationer och gamla för att mammaskulden ska hållas i schack. Man dricker lite skumpa, hänger med roliga människor, både mammor och pappor för övrigt och dör några dagar och kvällar är man intellektuell vuxen. Men man släpper aldrig taget. Ringer hem. Checkar av matchtröjan, spelkalaset, barnvakter…så på vägen hem ringer en ynklig nio-åring och har ont i huvudet och vill ha mamma. Och man sitter fast på ett tåg och är trött och mammaskulden börjar sippra ut genom alla porer. Mammaskulden tar sina obarmhärtiga händer och trycker till över bröstet och täpper till all glädje, ”mamma kommer snart och hämtar dig i taxin älskling”. Lite snörvel och ”puss”. Och snabbtåget har för fan snigelfart och hjärtat snabbtågsräls. Är det värt det? Vilket är priset jag får betala? Varför dumpar kvinnor och män så sällan skuld på papporna?  Vill vara duktig pappa. Slippa få skit av exet. Slippa känna mig som Kerstin Thorwall. Jag gör mitt allra bästa. Det räcker inte alltid ända fram. Men jag gör alltid mitt bästa.