Ann Söderlund

Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Nu är jag hemma igen från min lilla spa-resa. Är så glad för min älskade vän Hannah som äntligen fått barn. Och det blev en kille! Det trodde INGEN!

Hannah, Amanda och Amelia. Tre tjejer som alla bara fått tjejer. Hannah sa att hon och Gurra var i chock när det var en liten snopp mellan benen, ”Haha, vi har inte ens pratat om killnamn”.

Om jag skulle få en till son vill jag att han ska heta Fred. Eller Simon. Simon är mitt älsklingsnamn.

Idag har jag haft en rolig frukost med Max Landergård. Vi skriver en sketch ihop för ett event. Lite vagt just nu, men vi är både överens om att vi vill ha en hummerdräkt med i sketchen…

Annars försöker jag få ordning på det sista här hemma. Måste ha en lagom stor våningssäng eftersom Ilon och Dante delar rum. Har kollat på pinterest, blocket och lite överallt. Är ändå inne på NY säng. Tycker att det är lite snuskigt med begagnade sängar faktiskt…

Har hittat så fina platsbyggda, men det tar sån tid och är så dyrt. Vad sägs om en ”Britta?”
Vilken gillar ni bäst?

Bobo är fortfarande lite förkyld, men skvalpar i sig sin medicin och verkar inte ha särskilt ont i öronen. Åt vingummi och avokado till middag, orkade inte laga mat. Känner mig lite höstdeppig…tror att jag ska baka bullar i morgon. Jättestora, jättefluffiga och jätteonyttiga. Aha! Verkar som att jag planerar en tröstätning. Yoga kanske hjälper mot höstdepp också! Vad gör ni gullungar???
Kommentera - 5 kommentarer
Föregående artikel Sista chansen at…

Sista chansen att vinna fina grejer från Extra

Jag efterlyste ju bästa borsta-tänderna-låten förra veckan, fortsätt kom med förslag så drar jag en vinnare i slutet av veckan.
Jag och Dante har kommit på en låt, som vi tycker är ganska så bra. Men vi har sagt det: det kan bara bli bättre. Andra saker vi har kommit fram till:
1. Det är svårt att svårt att borsta tänderna när man sjunger.
2. Det är svårt att sjunga när man borstar tänderna.
3. Man får väldigt mycket tandkräm i ansiktet när skrattet börjar bubbla när man sjunger när man borstar tänderna.
4. Det är bättre om en sjunger och den andra borstar tänderna, sen byter man uppgift med varandra.
Som liten avslutning tänker jag avslöja en liten trudelutt ur min och Dantes tandborstdänga (sjunges med fördel i lite slängig stil).
”Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma, nåt annat vill jag inte ha. Jag hatar tomaten och fisken och spenaten och  plättarna med lingonsylt.”
Prova själva. Funkar även med tuggummi i munnen.
Dante tror att han har vunnit låtkampen.
I Sverige tar vi ofta för givet att alla har en tandborste men  det är långt ifrån fallet i stora delar av världen. Enligt WHO lider tyvärr nästan 90 procent av alla barn i världen av karies och får inte lära sig att borsta tänderna när de är små. Tugga för skillnad är ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. För varje tuggummi som svenskarna tuggar under oktober och november går ett öre till SOS barnbyar och barns tandhälsa i Ghana. Extra och SOS Barnbyars insats i Ghana går ut på att ge så många barn som möjligt utbildning om tandvård och en egen tandborste.
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Finns det hjärte…
Föregående artikel Från spahelg til…

Från spahelg till akuten

Jag och Jossan och Sanna är på tjejhelg med min kompis Giselle. Först var det hårfin på Giggis salong Cut in kitchen i Karlstad och nu har vi åkt vidare till Giggis mammas ljuvliga ställe i Norge, Finnskogstoppen. Tänk er hälsoresan möter Twin Peaks möter morsk lusekofta och ni har förstått rätt. Som vanligt har det varit en liten gnutta drama med på resan. Mitt under hårfix i Karlstad började Bobo gråta som en liten ledsen smurf. Jag tappade telefonen, började svettas, han gråter ju aldrig, vad var fel?

Så vi åkte till akuten och där visade det sig att Bobo hade öroninflammation, efter att Bobo fått ett skrattanfall när doktorn kom in. Doktorn skruvade lite på sig och jag fick förklara att skrattanfallet nog berodde på att hans pappa också var rödlätt och hade skägg. Nu har lillemannen fått medicin och vi har åkt på svindlande, vackra vägar genom Värmland och till norska gränsen.

Jossan är hos spådam och snart är det min och Sannas tur. Jag ska skriva fyra frågor om vad som helst. Gulp tycker att sånt här är lite läskigt, men sjukt spännande. Har ny hårfärg, strawberrycopper! Börjar vänja mig mig och tycker faktiskt att det är skitsnyggt!!!!!

Nu ska jag och Bobo bada, sen blir det spådam.

Älskar Norge! Älskar spa. Sanna och jag funderar på att stanna kvar…puss

Kommentera
Nästa artikeln Sista chansen at…
Föregående artikel Tabun som bryts…

Tabun som bryts när man är sjuk med barn

Det finns bara en grej som är vidrigare än att vara bakis med barn: att vara sjuk med barn. Särskilt när det är varannveckaliv och man har lovat massa grejer med tweenien. Nya grejer som jackor, spel (annars är livet över typ), glass, mammatid…så istället för att ligga hemma i sängen har jag flängt runt, städat, pyntat, men nu känner jag att det fasen är nog.

Min sargade lekamen måste vila. Det känns som tre påkar har gått loss på mig i en träfest. Det är då alla bebistabun försvinner. Plötsligt är det tv-rutan som sitter barnvakt, å tavlan, och brorsan. Vissa grejer funkar. Vissa inte. Nu måste jag byta bajsblöja, ta en Ipren och hämta mat på Donken. När man är sjuk här hemma har man carte blanche!!! Får välja vad man vill!!!

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Från spahelg til…
Föregående artikel "Jag har fött en…