Ann Söderlund
Annons

Det kan bli så att jag flyttar till Finnhamn

Finnhamn!

Jag och barnen var i Finnhamn i helgen. Christina och hennes barn hann dit en dag före och testade bastu med efterföljande bad. Men så till slut. Efter en missad båt (hatar att missa saker med en minut!) kom vi fram efter en magisk båttur med solnedgång, medhavda påskägg (ledsen att kidsen åt upp ditt godis Christina) och bästa-kompis-längt kom vi fram och åt en underbar middag på Finnhamns värdshus.

Ilon hamnade i plurret det första han gjorde, men Mikael som driver Finnhamn, ordnade raskt fram en torktumlare, medan vi åt världens godaste påskkött och drack blåbärssoda.  Kan faktiskt se mig själv i skärgården i snygga regnstövlar, stor stickad tröja och tuggtobak under läppen. Okej, kanske inte tuggtobaken, men att vakna upp med den däringa havsglittrande utsikten nosar upp Tjorven i mig. Och barnen. Så fria och glada med snokar som kompisar och pinnar och haveri i roddbåtar. Bli inte förvånade om jag en dag är borta för gott. Då vet ni vart ni hittar mig.

Micke kör pojke med blöt sko.

Dante, Ted, Ruben, Ilon och Pokémon.

Christina och jag.

Vi satt i solen och lunchade och tog en öl.

Fria barn.

Tjorven-vibbar.

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel 10 saker man lät…
Annons

10 saker man lätt förtränger när man snart ska föda

Rödaste behån i stan.

1. Att raka sig under armarna om det nu är viktigt (att raka sig någonannanstan är förenat med livsfara).

2. Att det finns en värld där utanför där allt som betyder något inte börjar på B.

3. Att den blivande pappan har egna behov (som inte börjar på B).

4. Att det inte är kutym att släppa väder när det faller en in (jag såg din blick på tunnelbanan lilla tant).

5. Att det ska ut en melon genom ett hål lika stort som ett sugrör.

6. Att det är DU som ska klämma ut melonen.

7. Att det finns en tid då man inte behöver ligga med en kudde mellan benen på nätterna.

8. Eller mer känner dig som en hund än som en människa.

9. Att ditt barn (i minst sex månader) kommer att referera till dig som en ”stor, levande napp”.

10. Att du kommer att överleva smärtan ännu en gång (och kanske tänka dig att få tusen brinnande knivar i vulvan ännu en gång).

11. (Bonus) Att du eller någon annan någonsin igen kommer att se på dig som kvinna som ligger med män.
 PS. Ni som har frågat efter varifrån denna underbart röda amningsbehå kommer ifrån så är det boob.se

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Det kan bli så a…
Föregående artikel Barnvagnsmarschen!
Annons

Barnvagnsmarschen!

Kom och vanka med mig!

Idag ska jag Jenny Strömstedt, Kitty Jutbring, Annika Leone och chefredaktörskan Rebecka gå barnvagnsmarschen som RFSU har ordnat. kom och gå med oss från Sergels torg 12.30.

Lite kalla fakta. I en studie från 2010 (som finansierades av Bill och Linda Gates, way to use you’re billions lads) konstaterar man att mödradödligheten har minskat runt om i världen för första gången på 30 år. Vad beror minskningen på ?
Bland annat: Det föds färre barn idag än tidigare.
Vi har bättre inkomster och äter bättre. Tillgången till hälsovård har blivit bättre, kvinnor är är bättre utbildade och det finns bättre tillgång till professionell hjälp under förlossningen. men i många länder är statistiken oförändrad och om det fanns fler utbildade barnmorskor så skulle många liv kunna räddas. I Sverige har vi ju supersäker förlossningsvård men för att visa solidaritet för kvinnor i Indien och andra länder där det fortfarande är katastrofsiffror kan vi visa att vi ser och hör deras lidande.
Som idag!
Kom och marschera (vilket ord) med mig och andra härliga qvinns (jag kommer vanka mest) idag när RFSU anordnar Barnvagnsmarschen i hela Sverige. 12.30 på Sergels torg! Om ni bor utanför huvudstan så gå in på rfsu.se och kolla om ni har en marsch där ni bor!
Kommentera
Nästa artikeln 10 saker man lät…
Föregående artikel Men vad fan fotb…
Annons

Men vad fan fotbollsfarsa!?

Ligger bredvid Dante i rummet på vandrarhemmet i Finnhamn. Vi har läst Sune på bilsemester och nu ligger älskad unge och snusar bredvid. Tweenisarna är på äventyr i sällskapsrummet…Ska berätta om senaste dagarnas bergodalbana med ultraljud på BB Sophia efter liten blödning när jag hittar artikeln om fotbollsfarsan i Halmstad som lämnade sin bebis i bilen och gick på fotbollsmatch????

Hur tänkte du nu?
1: Vem skulle ta hand om babyn när hen vaknade?
2: Vem skulle ge hen vatten?
3: Vem skulle trösta bebin när hen vaknade?
4: Vem fan lämnar sin bebis i varm bil och går på fotbollsmatch??????

Jag blir så trött på att läsa om stressade föräldrar eller föräldrar som tycker att bilen verkar vara någon sorts gratis barnvakt. Jisses, inte så mycket substans i det här inlägget men ändå…Fortsättning följer i morgon! Pyss

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Barnvagnsmarschen!
Föregående artikel Funderar ofta på…

Funderar ofta på det här med kollektiv

Jag älskar påsken! Jag älskar mina vänner! Vi pratar ofta om hur lätt livet vore om vi bodde i ett kvinnokollektiv med gemensamt ansvar för alla barnen. Sen kunde man ha lite karlar som man träffade ute i lagården eller eventuellt på trevligt hotell där det fann rena lakan och champagne…Älskar även knytkalas. Solidariskt. Billigt och gemensam glädje när man äter! Puss i påsk

Jossan hade snabbaste guldbyxorna.

Min underbara guddotter Bibi med pinjatan.

Vem är störst?

Med en mask bakom örat.

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Men vad fan fotb…
Föregående artikel Guldpaket och på…

Guldpaket och påskkärringar

Guld och blått.

Vaknar upp och tittar ut genom fönstret.  En liten melodislinga dyker upp i huvudet och den går så här, ”Nu är det jul igen och julen vara än till påska!” Väldigt sant när man ser snömassan utanför fönstret. Det måste ha snöat tio centimeter i natt. Fler saker påminner om julen. Påskapresenterna jag fick av mina fina svärpäron igår. Jag har svårt att medge det, men jag är ju en presentsucker som alla andra, guld och rosetter-svag. Så igår så står den där i soffan, guldpaketet, surprisen! Och så öppnar man med glada ögon och däri: snyggaste mockabootsen made for walkin in. Precis rätt färg. Rätt storlek. Rätt styling. Ytlig lycka!

Presenter är kärlek. Små ögonblick av uppskattning. Liten eller stor spelar ingen roll. Som de små underbara påskkärringarna som plingade på dörren som fick ett påskägg och en peng. Den blyga tacksamheten, ”Nej, nej vi är inte syskon, men vi delar på allt.” Och så gick dom vidare med röda kinder och förnyat mod att plinga på nästa dörr. Älskar påsken. Tack Jesus.

Sälen-huset.

Kan man konservera dem?

Present från påskkärringar.

Kommentera
Nästa artikeln Funderar ofta på…
Föregående artikel Jag kramar Peach…

Jag kramar Peaches Geldofs conehead-bebis

Fem veckor kvar till bebisankomst och jag sover som prinsessan på ärten. Är klarvaken på kvällarna. Lägger en kudde mellan benen. Stönar och pustar och byter sovställning. Får kramp i vaden. Drömmer konstiga drömmar. Varje natt går jag på lägenhetsvisning och förlorar alltid budgivningen till någon rik östermalmsfamilj. Funderar på att investera i en lyftkran som ska underlätta 14-gånger-per-natt-kissen. Är irriterad på mannen, maten, tv-utbudet, ankgången. Skrattar åt Mathias min när råmjölken sprutar ut vänster tutte. Sexliv nedlagt för tillfället.

Drömmer att jag träffar några kompisar och deras son har plötsligt blivit jätteliten, men dom bara ler och verkar tycka att det är hur normalt som helst. Lille fine pojken kommer fram och kramar mig och vill aldrig sluta kramas. Våran kram innesluts av så mycket kärlek att jag blir alldeles groggy, ”att han gillar mig så mycket” hinner jag tänka innan jag kommer åt hans huvud som är avlångt och har formen av ett conehead. Hans hår är så mjukt och plötsligt ser jag Peaches Geldofs man en bit bort. Han nickar mot mig och plötsligt inser jag att det är hans son jag kramar. Den ulliga ungen med conehead. Jag nickar tillbaka och smeker lille pojk över huvudet och vaknar upp svärföräldrarnas säng i en stuga i Sälen. Kryper närmare M och längtar efter vår bebis.
Kommentera
Nästa artikeln Guldpaket och på…
Föregående artikel Två mirakel på s…
Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Jag kramar Peach…
Föregående artikel Lugg och Leilas…

Lugg och Leilas kladdkaka till påsk?

Vi flänger och far, jag, magen och Mathias. Nu är vi uppe hos svärpäronen i Sälen och myser i deras härliga stuga. Är en mycket trött val efter ”långpromenad” (med sol och soppaus) och ligger nu strandad i sängen och läser ”Klokboken” sammanställd av Margareta Strömstedt om Astrid Lindgrens bästa snackisar. Älskar Astrid! Om jag får en dotter vid en sisådär 65 ska hon heta Astrid. Om alla tog barnen på samma allvar skulle vi slippa alla Bup-köer i världen!

Ligger och funderar över andra världsligheter. Som frågan om jag ska klippa lugg igen? Googlar gamla bilder och blir tveksam. Vad tycker ni? Är säker på en sak i alla fall! Det blir kladdkaka efter middagen. Leilas. Har skickat Marhias på inköpsuppdrag…Behöver lite påskgodis i väntan på bebbe.

Passa på att läsa innan bebis.

Lugg? Lägg ägg?

Sälen by day.

Leilas tårta.

Tveksam lugg.

Mindre tveksam lugg.

Tveksam frisyr på det stora hela.

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Två mirakel på s…
Föregående artikel Syskonkärleken g…

Syskonkärleken gör mig knäsvag

Jag berättade tidigt för barnen att jag och Mathias skulle ha barn. Det kändes viktigt att ha med mig dom och deras engagemang från början.

Att skaffa en liten ”klisterbebis” som fogar samman den nya familjen kan säkert tas emot på tusen olika sätt. Mina killar har varit helt underbara från första sekund. Det kramas och pussas på denna mage där lillebror huserar både morgon, middag och kväll. Har insett att det kommer att bli fem personer som kommer att ha åsikter om allt från uppfostran till läggtider och hobbys…
Bobo kommer att bli världens kaxigaste tre-åring. Med tre musketörer bakom ryggen kommer han ständigt gå omkring med en mur av kärlek och trygghet bakom sig. Känner mig som världens tacksammaste mammako. Jag måste ha gjort något rätt som fick så kärleksfulla ungar!
Kommentera
Nästa artikeln Lugg och Leilas…
Föregående artikel Ankdopet