Ann Söderlund

Nu är bästa tandborstarlåten korad!

Hej go vänner!

 

Tack för alla roliga tips på ”Bästa tandborstarlåten” här på bloggen. Inte lätt att välja, men som det heter ”någon måste vinna”! Nu har jag fått experthjälp bestående av en jury av småfolk i åtta till tioårsåldern och här kommer vinnara!

Ni som vunnit maila mig era adresser på ann.soderlund@gmail.com så kommer roliga paket på posten!

1:a pris = Bok + poster + 10 tuggummipaket  från Extra går till ”Elin” som ”kör med skräckpropaganda”.

Motivering: En rolig liten trudelutt som får barnen att inse att tänderna inte vill bli håliga. ”Jag är ett tandtroll, akta er för mig. Jag är ett tandtroll, akta er för mig. Jag sprider sjukdomar som karies. Borsta på annars får du kanske karies. Akta er för mig!”

 

2:a-5:e pris = Bok + 10 tuggummipaket från Extra

2:a pris: ”I´m just happy to dance with you”, med Beatles. Perfekt lång! Tips från  ”Fia”.

3:e pris: (Melodi Ritch ratch fillebom bom bom). Men istället för rätt text sjunger man ”Aaaaaaaaaaa” i en vända (dvs gapa jättestort), sen ”IiiiIiiiiii” i en vända (dvs visa framänderna osv) avslutar med ”Blä, blä och borst på tungan.” Tips från Jossan.

4:e pris: ”Tandborstarvisan”, finns på youtube. Både sång och film. Tips från ”Annie”.

5:pris: ”Jag är en tandborste, tandborste här kommer jag. Jag gör tänderna rena. Jag gnolar när jag borstar och jag borstar varje dag. NU SÅ ÄR DET DAGS ATT GAPA STORT! Aaaaahahah! Tips från Emilia.

 

Tack för alla tips! Nu lär vi inte ha några fler hål här hemma…

kram

I Sverige tar vi ofta för givet att alla har en tandborste men  det är långt ifrån fallet i stora delar av världen. Enligt WHO lider tyvärr nästan 90 procent av alla barn i världen av karies och får inte lära sig att borsta tänderna när de är små. Tugga för skillnad är ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. För varje tuggummi som svenskarna tuggar under oktober och november går ett öre till SOS barnbyar och barns tandhälsa i Ghana. Extra och SOS Barnbyars insats i Ghana går ut på att ge så många barn som möjligt utbildning om tandvård och en egen tandborste.

 

Kommentera
Föregående artikel Följ med mig til…

Följ med mig till Ramundberget på höstlovet

Jag vet. Visst är det märkligt att jag kommer att vara häxa med grönt hår och vårta om några dagar, när jag just nu dansar funk (försöker) på strand i Montegordo! Men jag som älskar att åka skidor gillar både värme och sol. Och nu är det höstlov och på torsdag börjar Ramundbergets höstlovsbus! Fyra dagar favorit i repris från förra året. Afterski, bakning, pulkarace i backen, spökjakt och godaste buffén ever designad av Johanna Westman!!!! Vi är lekledare och hänger med barnen hela helgen! Följ med! Det blir skidkul och backarna och smilbanden är redan på! Skynda er och boka på Ramundberget.se! Ta bilen, flyg med www.flyavies.se till sveg eller ta bussen från t-centralen. Se upp i backen, sex hål i nacken! Kramar

20141024-202528.jpg

20141024-202412.jpg

20141024-202354.jpg

20141024-202328.jpg

20141024-202313.jpg

20141024-202702.jpg

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Nu är bästa tand…
Föregående artikel En liten film fr…

En liten film från Ann "Han kommer dö av skörbjugg vilken sekund som helst"

Vi var ju på Pier 16 på Lidingön i söndags och åt världens godaste brunch med Jenny och Fredrik och grabbarna. Lille prost gjorde väldigt stora ögon när efterrätten kom fram. Det verkar inte som det kommer bli särskilt svårt att få honom att äta. Man kan liksom se honom ligga och mysa loss med ett gäng korvar och skratta lyckligt. Nu har jag fyra barn och gud vad alla är mat-olika. Ilon äter vadsomhelst, hur mycket som helst. Dante som går under namnet ”halvfabrikatspojken” är mycket, mycket skeptisk till allt som det inte står Felix på. Röror, såser, mixat är uteslutet! Försökte lura honom igår med två-stegs-tricket. Först en köpehamburgare och sen en hemmagjord. Gjorde samma blindtest med Ilon som erkände att ”jo, den hemgjorda var godare”. Sen gjorde jag samma sak med Dante. Skeptisk tittade han under brödet.

D: ”Mamma, det här är inte den vanliga,”
A: ”Nej, men den är mycket godare. Smaka! Eller hur Ilon, visst var hamburgare nummer två godare!”
I: ”Ja, men sluta prata om den där hamburgaren nu”.
(Jag, som börjar bli desperat för att jag tror att Dante ska dö av skörbjugg vilken sekund som hest nu vill till varje pris att han ska äta de hemstekta hamburgaren):
A: ”Du får tjugo kronor om du tar en tugga.”
Dante tittar, synar, stänger igen brödet och lägger tillbaka på tallriken.
D: ”Nej tack”.
(Han ger inte ens ett motbud!)
A: ”Femtio spänn!”
D: ”Jag behöver inga pengar, jag har inte fått veckopeng på flera veckor.”
A: ”100?”
D: ”Aldrig”.
För övrigt hade jag glömt bort detta kladd-universum som stämplar hela lägenheten när en baby ska börja äta. Nya kläder, ny tapet…
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Följ med mig til…
Föregående artikel Finns det hjärte…

Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Nu är jag hemma igen från min lilla spa-resa. Är så glad för min älskade vän Hannah som äntligen fått barn. Och det blev en kille! Det trodde INGEN!

Hannah, Amanda och Amelia. Tre tjejer som alla bara fått tjejer. Hannah sa att hon och Gurra var i chock när det var en liten snopp mellan benen, ”Haha, vi har inte ens pratat om killnamn”.

Om jag skulle få en till son vill jag att han ska heta Fred. Eller Simon. Simon är mitt älsklingsnamn.

Idag har jag haft en rolig frukost med Max Landergård. Vi skriver en sketch ihop för ett event. Lite vagt just nu, men vi är både överens om att vi vill ha en hummerdräkt med i sketchen…

Annars försöker jag få ordning på det sista här hemma. Måste ha en lagom stor våningssäng eftersom Ilon och Dante delar rum. Har kollat på pinterest, blocket och lite överallt. Är ändå inne på NY säng. Tycker att det är lite snuskigt med begagnade sängar faktiskt…

Har hittat så fina platsbyggda, men det tar sån tid och är så dyrt. Vad sägs om en ”Britta?”
Vilken gillar ni bäst?

Bobo är fortfarande lite förkyld, men skvalpar i sig sin medicin och verkar inte ha särskilt ont i öronen. Åt vingummi och avokado till middag, orkade inte laga mat. Känner mig lite höstdeppig…tror att jag ska baka bullar i morgon. Jättestora, jättefluffiga och jätteonyttiga. Aha! Verkar som att jag planerar en tröstätning. Yoga kanske hjälper mot höstdepp också! Vad gör ni gullungar???
Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln En liten film fr…
Föregående artikel Sista chansen at…