Ann Söderlund

Dålig stämning

Ni vet när allt har gått på högvarv ett tag. När det som kallas vardag går på högvarv blir det ju ofta så att vardagsguldet går på lågvarv. Man börjar tjafsa om skitsaker. Man sover dåligt och blir ett mammabi. En liten ond cirkel blir till. Det hände igår, en liten kulmen kan vi säga. Vi hade inga ägg till fläskpannkakan, det fick bli frysmiddag,’fiskpinnar och potatisbullar. Min matfilosofi är enkel, det ska smaka gott och se fint ut sen skiter jag i om det är jag eller thaikiosken som lagar maten. I alla fall mån-fre. Bara det att potatisbullar är essensen av all tråkig och dålig halvfabrikat. Ingen åt. Fiskpinnarna blev brända och vi fick utrymma lägenheten. M tyckte vi var otacksamma och allt blev fel. Till slut hamnade vi nere hos Indiern och beställde rykande grytor med curry, tomat, kyckling och spenat. När vi kom hem var M hemma. Det var lite dålig stämning. Vi tittade på varandra och började skratta, ”Förlåt!” Mmmmm…”Förlåt”. Nu är jag på väg hem med lite försoningskaffe och nybakt bröd. Man ska inte vara rädd för lite dålig stämning. Det händer i de bästa familjer.

(null)

(null)

Kommentera
Föregående artikel Att vara på mäss…

Att vara på mässa är lite som att vara i ett lyckligt fängelse

Nu är vi hemma från Barnmässan i Karlstad. Det var sjätte gången jag var där. Linda Klemner som har ordnat mässan i alla år har blivit min vän. Mirka och Madeleine i familjen Annorlunda mina bundsförvanter och älskade Gigi är min personliga coach och världens bästa frisör. Att åka från Stockholm till en småstad är att mötas med värme. Till och med tiggarna behandlas med värdighet och respekt. Möts med en liten stund av någons tid. Alla barn var med. Dom sköter sig alltid bra på hotell, gillar livet när det är fint, lätt och nystädat. Fick vara tydlig med att det INTE beställdes någon roomservice det här året. Man är ju inte pojken med guldbyxorna…Anitha och minideamqueen Pennt var med och jag och Anitha fick till och med lite vuxentid med några andra utställare på lördagen. Igår när vi kom hem var alla helt slut och vi försov oss i morse. Dante blev så arg att han vägrade gå till skolan. Gick hem till Sanna och skrev på boken. Lolo var hemma så när Sanna skulle till stallet följde han med hem och lekte med Dante. Passade på att baka lite blåbärspaj nu när vädret ändå var så sorgligt! Ska början packa! På torsdag drar vi till Italien och åker skidor!! Tjoho!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Dålig stämning
Föregående artikel Ibland behövs ba…

Ibland behövs bara lite helium

När jag kom hem igår från ett jobb i Sollentuna centrum var det dålig stämning hemma. Barn bråkar med barn om barngrejer. Bonuspappa tröttnar. Mamma är på jobb. Ja ni hajar. Som tur var hade jag med mig en stor rosa heliumballong. Ibland är det allt som behövs. Kalle Anka-röster, lite förlåt och några kramar. Efter en kaosmorgon med uteblivna taxis, en glömd dator och försenat tåg är vi snart framme på Barnmässan i Karlstad. Alla killarna är med. Mathias har egenhelg. Så stolt över mina killar! Så fina och bästa hjälpen med Bobo! Kom till rackethallen i Karlstad. Manne Forsberg, Anitha och jag är där!!!! Puss!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera
Nästa artikeln Att vara på mäss…
Föregående artikel Pippi kom tillba…

Pippi kom tillbaka - allt är förlåtet

”Sömnproblemen har fördubblats på 30 år” http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/somnproblemen-har-fordubblats-pa-30-ar via @svtnyheter
Sitter vid frukostbordet och drömmer om
chiagröt, tittar i kylskåpet. Blir besviken!!!!! Läser nyheterna blir så jäkla ledsen. Sömnproblemen har fördubblats på 30 år! Vi är uppkopplade, vi kan jobba mot andra tidszoner, vi är stressade, vi är pressade, vi kan inte sova. Vilka mår sämst? Jo kvinnor och unga tjejer. Förutom att jobba ska vi ta hand om ungar tvätt gamla päron lasagnen semestrarna, vi kommer för fasen gå under snart om vi inget händer. Jämlikhet, hahaha. Vi uppfostras att känna skuld om vi inte tar hand om allt och alla. Därför blir kvinnor medberoende, utarbetade och deppiga. Jag sa till Sanna nu när vi jobbade dygnet runt med boken, ”jag känner skuld för att Mathias får ta så mycket med Bobo”. Sanna tyckte att jag var dum i huvudet! ”Men du ställer ju upp för honom när han har mycket”. Jag vet!!!! Detr inte rationellt, jag gör det jag vill ändå, är jämlik, men ändå: den där äckliga känslan gnager: är jag tillräckligt bra mamma och så vidare. Det finns ju sund skuld men den här är inte det. Den leder till sömnsvårighet och trötta mammor. Jag jobbar på det hela tiden. Den här veckan har jag utnämnt till unnadigveckan. Jag tänker inte vara det minsta snål mot mig själv. Köpte ett par jeans igår. Åt en lunch. Ligger fortfarande i sängen och läser spännande grejer. Vi varna för att alltid hamna i kletigt genus men unga tjejer mår dåligt, kan inte sova. Prata med barnen redan i skolan! Om att sociala medier och dålig självkänsla sätter krokben för varandra. Prata genus, jämlikhet, sex och instagrampundande. Vi har en hel generation tjejer som tror att definitionen lycka är att prestera och vara snygga, kan man bli älskad för något annat. Unga bloggerskor med foundationkomplex må jobba hårt, men va fan, allt utgår från botoxläppar, coolt festande och en falsk självbild som kopierar en annan tjej med dålig självbild. Kom igen nu, vi har ett kollektivt ansvar för ungarna. Att lära dom att kicka på riktiga saker i livet. Inte är det lätt, iPhonen är en billig barnvakt när tiden inte räcker till. Blir man uppfostrad att tro på sig själv utan att ha en jul aning om vad man själv tror på och har för värderingar finns det bara en utväg kvar: kopiera någon annans livsfilosofi. Rysk roulette. Pippi kom tillbaka, allt är förlåtet!!!

(null)

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Ibland behövs ba…
Föregående artikel Dagens podd: Lil…