Ann Söderlund

Att göra saker för första gången 

Jag är väldigt glad över att jag har behållt mina barnsliga nyfikenhet. Den delen av min personlighet skapar så mycket bra grejer. Det var som Olof Palme sa i en intervju när journalisten frågade den där konstiga frågan som alltid dyker upp hos vissa journalister, ”Vad ska det stå på din gravsten när du dör?” Då svarade Palme att dom som ens tänkt på det ”Stå redan med ena foten i graven”. Att leva här och nu är det viktiga! Att inte slå sig till ro och invänta åren. Därför har jag en gyllene regel: jag måste utmana mig med minst två nya erafarenheter varje år. Det behöver inte vara att bestiga Mount Everest eller flytta till Bali, men det måste vara någonting man växer, blir lite större av, får nya perspektiv. I år är mina två utmaningar: skriva barnbok och bli bättre på att laga nyttig mat. Vilka har ni?

Kan ändå bli lite avis på Bobo som får göra allt för första gången. Stora ögon, små glädjetjut! Som igår när vi tog det fina trätåget till Soller by. Han var så seriöst imponerad. Nästan högtidlig, haha. Sen när vi kom fram till torget var högtidligheten över….våra ”romantiska” middagar har blivit jävligt oromantiska. Jag äter själv, M vallar runt. Sen byter vi, betalar snabbt och går därifrån. Bästa middagen var här på altanen. Så kunde Bobo lalla runt. Hörde att det är fint väder i Svedala! Hurra och puss 

      

Inne i kylan har jag det bra!

  
 

Kommentera
Föregående artikel Ensammlunch med…

Ensammlunch med utsikt

Har precis poddat med Anitha som är hemma i stan. Hon blir så orolig när jag är ”ensam” med teknik. Men M hjälpte till och det gick toppen. Nu jobbar M. Han blir så stressad av jobb, ”Det är måndag”. Annars är allt toppen. Längtar faktiskt lite hem till sommarhuset, men det är väldigt lite…nu ska jag äta ensamlunch med utsikt. Bobo sover. Han har klättrat. Bestigit solstolar och trappor. Puss 

   

    
  

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Att göra saker f…
Föregående artikel "Du är ju inte S…

"Du är ju inte Samantha Fox?"

Jag förstår folk förr i tiden som bodde i månader på sommarpensionat. Man åt middag tillsammans med människor man lärde känna. Kanske hälsade vänner på. Någon annan lagade maten och solen sken och alla var glada. Så är det här i Soller, på Esplendido. Alla hänger lite med alla. Maten är god och personalen urgullig. Klockan är åtta och vi är på stranden. Vi är ensamma på vår del av stranden och min bikini är sätta på sig en blöt hund-stylish och jag tänker att det är lugnt att bada topless (med risk för att bli stenäad). Det tycker M är chockerande pinsamt. Ingen annan gör det. Vilket i o f s är sant, men nu när sedlighetsroten tagit semester vore det så skönt att slippa vara påklädd. M plaskar ut i vattnet och försöker låtsas som jag är med någon annan, ”Du är ju inte Samantha Fox!” Vilket är sant men det är så skönt när vattnet svalkar huden och det är så varmt och jag mår såååå sååå bra! När slutade vi flascha och när blev vi puritaner? Dumt!!!  

  

  

  

  

 Love!!!

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Ensammlunch med…
Föregående artikel Så kommer Gry

Så kommer Gry

Så sitter man här på Esplendido i Soller. Vid poolen. Läser en tidning. Dricker en cola. Så tittar man ner och vem ligger där och gassar sol som en soldyrkare. Älskar det med Gry. Hon följer inga jäkla skitnödiga trender. Hon kör sitt race. Det är så man blir folkkär. Hon var på ensmresa med sin dotter Nikki. Älskar också att bara vara med ett barn. Vi pratade om det där. Att man är olika. Hennes man tycker inte att det är så viktigt att resa bort hela tiden och Vincent är tolv, vill helst vara hemma. Man ska göra det man känner för. Alla behöver inte alltid gegga ihop sig hela tiden. Man är familj ändå. Vi pratade också om det där att börja äga stället man bor på. Att efter fyra dagar är alla nya gäster inkräktare som inte förstår hotellreglerna. Synd att Gry behövde åka hem. Sommarkrysset kallade!  

           

Kommentera
Nästa artikeln "Du är ju inte S…
Föregående artikel Ibland önskar ma…