bakverk-fikastunder-header

www.fikastunder.se

bakverkochfikastunder

Hej raringar! Tack för alla fina kommentarer i mitt sista inlägg. Jag har saknat er lite skall ni veta och därför kommer det ett litet extra inlägg här på Mama för att berätta att jag har flyttat över bloggen till en egen sida, jippiiiiie!

Välkommen till http://www.fikastunder.se

IMG_2268

Sidan går inte att googla fram så spara ner adressen eller bokmärk den så att ni inte tappar bort den. Bloggen här på MAMA försvinner om några dagar.

Kram på er bästa läsare!

Sista inlägget

bakverkochfikastunder

Ja, hur skriver man ett sådant här inlägg, är det ens möjligt att försöka fånga in 5,5 år i något slags avslut? Vilka bloggår, jag är så tacksam för alla er skall ni bara veta. Jag har lärt mig så mycket och fått så mycket kärlek. Bloggen startade som en tårtdagbok men utvecklades till så mycket mer och efterhand till en livsstil, ett jobb. Varför jag nu slutar är helt enkelt för att tiden inte räcker till.

Jag vill tacka Mama som jag fått vara en del av i 1,5 år, jag har trivts så bra och är så tacksam för att min blogg fått ta en plats här.

Jag har längtat efter denna dagen lika mycket som jag har bävat inför den. Allt detta arbete, allt svett och tårar, all kärlek, mitt verk. Jag har inte ångrat mitt beslut , jag kan bara inte hjälpa att tårarna rinner nerför mina kinder när jag skriver detta, det som skall vara det sista inlägget..

 

Steg för Steg Tomte

Polkabräck

Snickersrutor

Mjuk pepparkaka

Frusen Julcheesecake

Tomtebakelse

Saffransbullar

Luciatåg

Saffransparfait

*

Bloggen kommer att ligga kvar här på mama året ut och sedan stängs den ner. Som jag känner just nu så måste jag ju försöka lägga upp bloggen så att jag och den som vill kan komma åt recepten men som jag sagt tidigare så har jag ingen tidsplan för det utan det får komma när jag får tid till det.

För att inte tappa bort mig så går det bra att följa med på instagram där jag heter @fikastunder och fortsätter att inspirera med bland annat bakning, shopping och husrenovering. Jag finns också på Facebook.

Tusen tack allihopa för denna tiden. All kärlek, Ulrika

Kexchoklad

bakverkochfikastunder

Heeej igen bloggisar! Jag kan inte sluta le då jag och maken äntligen var hos guldsmeden igår och pratade om hur vi skall göra om min vigselring. Eller egentligen är det ”barnringarna” vi utgår ifrån och bygger på nytt. Jag tror det kommer bli sååå bra och de kommer bli klara redan innan jul, wiiieee.. Lovar att visa er på instagram.

Jag och Allie bakade dessa kexchoklad för flera år sedan nu. Riktigt goda och med en liten tvist, den är nämligen fylld med choklad och nutella. Muuums! En perfekt mumsbit till kaffet! Blir liksom lite mer kaka av det hela än om man jämför med en köpt kexchoklad på något sätt. Du måste testa!

50 g mjölkchoklad

0,75 dl nutella

12 smörgåsrån

 

175 g mjölkchoklad

2 tsk matolja

 

Smält 50 g choklad och rör ner nutellan i den. Bred ett lager på ett rån, lägg på ett rån och bred ett lager över. Lägg på tredje rånet och bred fyllning över rånet. Avsluta med ett fjärde rån. Upprepa proceduren så att du har tre stora kex med fyra lager rån. Frys in i ca 15 min.

Dela kexen på mitten åt båda hållen (förstod ni?) Först längst långsidan och sedan kortsidan. Smält 175 g mjölkchoklad och rör ner oljan så att det blandar sig. Med hjälp av en tång doppar du kexen i chokladen så att allt täcks. Skrapa av undersidan innan du placerar de färdiga godbitarna på ett bakplåtspapper. Förvara godiset i kylen.

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Baka med popcorn

bakverkochfikastunder

Hej andra advent! Jag klämmer in detta lilla inlägg som jag har förberett. Vi skall strax hämta hem barnen som sovit hos mamma inatt. Jag har slått in den sista klappen här på morgonen och nu skall du gömmas uppe på vinden tills de får sin plats under granen närmare jul.

 Några tips på vad man kan baka med popcorn. Först ut ett väldigt gott julgodis. Vi har en fantastisk kladdkaka och en glasstårta toppad med massor av härliga karamellpopcorn!

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Lingonpannacotta

bakverkochfikastunder

 Gooooodmoooorgooon :-) På bloggen bjuder jag idag på en mysig dessert som passar utmärkt nu i jul. Lingonpannacotta är jättegott och jag har tidigare gjort en variant med vit choklad men denna gången utan. Tror nästan att denna blev godare och tydligare smak av lingon. Jag skulle tippa på att det blir 5-6 portioner.

4 dl grädde

1 dl lingonsylt

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

2,5 gelatinblad

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädde, lingonsylt, vaniljpulver och socker. Låt sjuda en minut. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner gelatinbladen så att de löses upp. Häll upp i portionsformar. Låt ”stelna” i kyl i minst 4 h.

Dekorera pannacottan före servering med mini marshmallows, pepparkakssmul & en vit chokladgran. Smält vit choklad och spritsa granar på ett bakpapper, låt dem stelna i kyl och lossa dem direkt och lägg dem på toppen.

Sluuurp!

 Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Kladdkaka med center

bakverkochfikastunder

Hur många av er har provat denna kaka? En seg kladdkaka utan ägg som dessutom är fylld med härlig mjölkchoklad och kola. Låter det gott? Kanten blir lite knäckig av detta recept, Yummie!

IMG_28681

Sluuurp!

IMG_28801

150 g smör

2 msk sirap

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

0,5 dl mjölk

1 nypa salt

.

Frys in center i minst 30 min. Smält smöret i en kastrull och tag av den ifrån plattan. Rör ner resten av ingredienserna. Smöra en form på 24 cm  och häll i nästan halva smeten och bred ut lätt så att den täcker hela formen.

.

200 g center

.

Tag ut center ur frysen och placera ut dem över botten. Fördela resten av smeten så att den täcker centern. Grädda i 175 gr i 17 minuter. Låt svalna och ställ i kyl någon timme innan servering.

IMG_2821

IMG_2836IMG_28951

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.