Alla Hjärtans Dag Semla!

Tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll med denna hjärtformade bakelse. Alla hjärtans dag närmar sig och även Semledagen och här har jag gjort en variant av Wienersemlan, min favorit. Så här gör man:
Rulla ut en färdigkavlad smördeg och stansa ut hjärtan. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla alla hjärtan med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 5 min i 225 gr. Låt svalna på galler. Dela hjärtana med en vass kniv.
Fyll hjärtana med mandelgrädde och vispad grädde. Pudra florsocker över.
 
 
 1. Hej ska göra dessa ikväll, hur lång tid innan tror du jag kan göra dem och vågar jag lägga emellan, eller ska jag göra det när vi ska äta? Tack för alla fina recept! Glad alla hjärtansdag!

 2. Det går ju att fylla med vad som. Kika under mina receptkategorier på tårtfyllningar och fräsningar. Lycka till med tårtan :-)

 3. Hej, de ser helt underbara ut. Har du något tips på nån typ smörkräm eller annan god blandning man jan ha mellan. Jag och grädde kommer inte så bra överens.

  Tack på förhand.

  På lördag fyller min virvelvind ett år och jag ska göra din monstertårta. Tack för roliga och inspirerande recept.
  //Lina

 4. Vi ska fira Alla hjärtans dag på jobbet, 15 pensionärer och personal. Det blir en alla-hjärtans-semla i år och en extra gottepåse till pensionärerna. Tack för ett fint tips!Caroline

 5. Vilka supersöta hjärtan!! :) så bra idé att göra semlorna så. Går ju säkert bra att fylla med nått annat gott också :))

 6. Vad fina! Jag har faktiskt oxå planerat att göra wienersemlor eftersom jag tycker det är godare än vanliga semlor :)

 7. Åh vad söta! Wienersemla har jag aldrig provat. Men wienerbröd är ju gott och semla min favorit, så den kombinationen kan ju inte vara annat än helt rätt.Hoppas du får komma ut och njuta av solen.kram

 8. Dom är ju urgulliga :) !Iår ska jag nog testa den berömda Wienersemlan, tack för receptet! Det ska verkligen bli spännande :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..