Saftig mjuk pepparkaka..

Kan man äta semlor i mellandagarna så kan man väl äta mjuk pepparkaka i februari :-) Denna pepparkakan är så god tycker jag, jag har tidigare bloggat om den men är helt klart värd att visas igen. Denna gav jag till några vänner som vi tänker extra mycket på nu ♥

2 st ägg
3 dl socker

3 dl mjöl
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bikarbonat

2 dl mjölk
1 msk sirap
2-3 msk lingon
100 smör

Vispa upp äggen separat. Koka upp mjölk, sirap, lingon och smör och låt svalna lite. Blanda socker, mjöl, kanel och bikarbonat. Blanda ner äggen och mjölkblandningen i mjölblandningen. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 gr i 35-40 min.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett

  1. Mjuk pepparkaka är det enda rätta i pepparkaksväg :) så gott! Jag spar mig nog dock till jul (om jag kan efter att ha sett de här :).

  2. ja älskar mjuk pepparkaka och kan äta de när som helst på året,för den är för god att bara äta en gång per år tycker jag

  3. Låter som om den är jätte god, den här ska provas :)Tack för en jätte härlig Blogg och allt du delar med dej Ha de bäst

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..