beauty-emma-header

Räddare för knussliga hår

Emma

Här ligger jag och gottar mig i kvällssolen efter ett tropiskt regnfall.

 
Idag har vi haft besök av släkt från Norska Bergen och druckit rosé. 

Vi har också diskuterat hur jobbigt det är att under det första bebisåret ha svårt att knyta an till detta lilla söta underverk som man förväntas tycka är lika underbart mysigt och gosigt som ett fluffigt dunktäcke en januaridag.

 Om man inte tycker det då..? Pääänik.

 Jag upplevde första tiden som mamma till Hugo som otroligt jobbig just för att jag hela tiden fick höra hur mysigt jag skulle tycka att den första tiden var. Själv hajade jag noll och hyssjade kolik-knytet och rullade vagn i snöstorm och bad om ljusare tider. Grät gjorde jag också. 

Med facit i hand så vet jag att det är en relativt kort tid man behöver utstå sömnlöshet, ständigt avbrutna stunder av försök till intag av föda och brist på engagemang till, tja, det mesta från klädval till livsavgörande beslut om karriär och annat, som en del verkar hantera galant..?! 

Vi kom i alla fall fram till att det känns något lättare och ”mysigare” med det andra barnet och att man önskade att det hade funnits någon som hade sagt till oss den där första tiden att ”det är OK att inte vara störtförälskad i sitt barn med detsamma!”. Alla är olika! Kärleken kommer och växer fram med tiden och man är en fantastisk mamma ändå!

Enough said om detta. Här blir det tvära kast och vi förflyttar fokus till andra viktigheter, som balsamsprej!

  
Original mineral Know knott är grymt på mitt grova bångstyriga och tunga hår. Jag sprejar i det efter tvätt och kramar längderna lite för självfall och låter det självtorka. Resultatet är ett hår som inte spretar och en fin glans. Och enkelt att borsta igenom efter schamponeringen vilket uppskattas av tuggummiblonderade själar, ni vet vilka ni är.

Dags för kvällsmat som ev bara blir en macka. Energistatus= -10,5