Borta bra….

19 februari 2017 1 kommentar
Carin da Silva

….men hemma bäst!!!!

Även om vi har haft en helt fantastisk vecka uppe Lofsdalen men skidåkning, umgänge med familjen, mycket sömn och god mat kan det inte hjälpas att det är riktigt skönt att komma hem!!!

Jag älskar verkligen att vara hemma!! Och det gör resten av familje också:)

Theo sprang direkt in till sitt rum och började leka med sitt smålego. – Jag har saknat er!! sa han. Plutt!!!!

Resan hem gick väldigt bra. Vi lyckades tima in Max sovtid bra så han sov 3.5 timme. Theo sov också. I två omgångar dessutom..,, så han är fortfarande vaken och klockan är 21.50 men strunt samma, han är hemma från förskolan i morgon så vi kan ta sovmorgon. Like thats gonna happen:)!!!

Sista dagen

18 februari 2017 Skriv en kommentar
Carin da Silva

I morgon åker vi tillbaka till Stockholm. Vilken underbar vecka vi har haft här uppe i Lofsdalen. Theo har lärt sig åka slalom, vilket jag inte trodde…. jag trodde absolut inte att vi skulle åka i de stora backarna med honom efter bara 4 dagar. Jag är så impad sv den killen. 

Dagen har vi spenderar till fots i längdspåret:) vi tog en skön promenad i det fina vädret. 

Theo testade längdskidor. Det var roligt i ca 20 sekunder….

På eftermiddagen åkte jag, Theo och Niklas till ett ”lekland” vilket var mer som ett lekrum. Men Theo hade hur kul som helst. Han tycker det är kul att bara vara med oss utan lillebror ibland och det är faktiskt Nice att kunna ge honom ALL uppmärksamhet!!!

Nu ska jag sova!! Vad bra jag tycker Robin Bengtsson var i mello idag föresten apropå ingenting. 

Puss och godnatt. 

I annonssamarbete med MyMOWO

3 veckor!!

17 februari 2017 2 kommentarer
Carin da Silva

Nu har jag tränat 3 veckor med MyMOWO och jag känner skillnad. Jag känner mig starkare och lugnare på ngt sätt.

Jag har oftast kört på dagarna i sällskap av Max och Leia:)

Det är ganska mysigt när man ligger på golvet, tittar åt sidan och möts av den här!!

Oftast har det gått bra men vid ngt tillfälle ville Max verkligen inte ligga där men då är det ju bara att pausa och fortsätta igen vid ett annat och bättre tillfälle. Något man inte kan göra på gymmet….

Jag har även fått till det några kvällar när barnen sover. Då har jag tänt lite ljus och stängt in mig i gästrummet!!!

Det har varit samma rörelser varje vecka men med olika fokusområden; andning, bäckenbotten och diafragma. 

Det är lite tråkigt att köra exakt samma rörelser 3 gånger i veckan samtidigt som det är ju väldigt bra också. Efter en gång kan man rörelserna och då kan man verkligen fokusera på att andas eller knipa eller vad det nu är som fokus ska ligga på.

Andra veckan ska man fokusera på bäckenbotten och kniiiiiipet och då sitter ju andningen eftersom man fokuserat på den vid tre tillfällen innan. Väldigt skönt!!

Vissa instruktioner står på skärmen så när det är en ny vecka och nytt fokus får man ha lite koll på skärmen så man inte missar något. 

Jag gillar Fia som är instruktör. Jag tycker inte om när en instruktör är alldeles för positiv och gulle-gull med Fia är precis lagom!!

Som ni säkert känner igen så rullar livet på och då är träningen inte det första man tänker på men då får man ett litet mail från MyMOWO som påminner en och eftersom varje pass bara är 23 minuter finns det liksom inga ursäkter till att inte träna!

Man får även pepp på både mail och sms. 

Om det känns så här bra efter 3 veckor så ska det bli väldigt spännande att fortsätta och se hur det känns efter 9 veckor!!!

Förlossningsskador

17 februari 2017 16 kommentarer
Carin da Silva

När jag slog på tven i morse möttes jag av det här


De pratade om FÖRLOSSNINGSSKADOR. Ett otroligt viktigt ämne som man sällan pratar om. De berättade, väldigt snabbt, om att de ”kommit på” ett nytt grepp som gjort att bristningsskadorna gått ner. Tyvärr så tycker jag att de skämtade bort det allvarliga i det när Steffo förlöste dockan. 

Varför kan man inte ta upp detta till ytan istället???

Varför kunde man inte låta barnmorskan och läkaren prata om hur de håller och vad det är som händer med kroppen, främst underlivet och bäckenbotten, under en förlossning?

Det är otroligt vanligt att få bristningar under förlossningen. Jag fick på två ställen och var tvungen att sy flera stygn. Som tur är har jag läkt bra och har inga besvär av det idag men det är väldigt många som inte haft sån ”tur”. 

Innan jag födde så hade jag inte hört om allt som kan hända med kroppen under och efter en förlossning. Jag har två vänner som har gått sönder hela vägen och har fått genomgå flera operationer. 

Varför är det sådant tabu att prata om detta??? 

När man pratar om förlossningsskador känns det som att det finns skam i det ordet. 

Det beror absolut inte på kvinnan att man får förlossningsskador!!! Jag kan inte hjälpa att Max ville komma ut som Stålmannen med armen över huvudet….

Det pratas också väldigt lite om hur kroppen mår efter en förlossning. Inkontinens tex. Det är ju också hur vanligt som helst men det hade ju ingen sagt. Jag kände mig helt ”onormal” och orolig när jag inte kunde hålla tätt….. men sen när man börjar öppna upp sig och prata så visar det sig att de flesta går runt och småskvätter:)!!

Här Kan man se klippet från Nyhetsmorgon. 
Vad säger ni om detta???