carin-da-silva-header

Släkten är bäst!!

Carin Da Silva

Niklas föräldrar är uppe från Falköping så idag har vi spenderat hela dagen på Skansen. 

Nu är vi alla helt slut. Alla förutom Theo:)

Jag känner av min foglossning rejält så jag kommer spendera resten av kvällen i soffan. 


Hoppas ni har haft en bra lördag!! 

Man får passa på

Carin Da Silva

Igår var jag ”ledig”. Jag hade inget inplanerat! Så jäkla gött!! Sen sitter jag ju alltid med mail och telefon men jag hade ingenstans att vara vid någon speciell tid 

Jo det hade jag faktiskt!! Kl 11 träffade jag upp en vän på element spa:)

Så underbart!! Vi hade bokat in varsin gravidbehandling. Den resterande tiden låg vi i poolen, pratade, softade, åt frukt, drack te och bara njöt!!

Man får passa på för idag är det full rulle igen. 

Jobbar som konferencier på Oscarsteatern och Stora inspirationsdagen. Skönt att vara på hemmaplan. 

Idag föreläser bl.a. Henrik Schyffert. Briljant man!!! 

Klackarna på, iaf när jag är ute på scen:) 

Cykla, cykla, cykla!!!!

Carin Da Silva

sponsorskylt Thule

Jag har ingått ett samarbete med Thule där jag har fått pröva några produkter som man har på cykeln.

Detta passar hur bra som helst just nu eftersom jag börjar få lite foglossning och tar mig därför helst fram med hjälp av cykel plus att vi cyklar mycket i vår familj! Det är så skönt att vara ute i friska luften, lätt att ta sig fram och bra med lite skön motion:)

Vi har fått pröva Thule Chariot CX1. En Multisportvagn som man kan ha året om och till mycket; Cykelkit medföljer och man kan köpa till promenadkit, joggingkit och kit för längdskidåkning och vandring.

Vi kopplade på vagnen på Niklas cykel då han är lite starkare än vad jag är (för tillfället:) då vi tänkte att den skulle vara tung att köra. Men oj, vad fel vi hade. Jag prövade att köra och det kändes knappt att man hade någon vagn på. Sen såklart i uppförsbackar kändes det men det var inte alls så tungt som man kunde föreställa sig!


Theo äääääälskade den!!! Han satt som en kung och njöt varenda sekund!

Han trivdes så bra att han vägrade gå ur när vi skulle fika så han fick fika i vagnen!


Den kändes väldigt säker, hade bra funktioner med solskydd, förvaring och den var lätt att koppla på och av. Den här kommer vi garanterat att ha massor av användning av speciellt på sommaren då det ofta blir längre utflykter.

Här läser Theo beskrivningen för Niklas när vi monterade ihop den, något som också var väldigt lätt…. Montera alltså:)

Jag frågade Theo vad han gav vagnen på en skala från 1-10? 12 svarade han!!:)


Här sover han gott i vagnen efter ett restaurangbesök! Eftersom den är så lätt att koppla på och av cykeln tog vi bara av den och hade den vid vårt bord så kunde han sova där i medans vi åt klart. (Vi satte på honom hjälmen efter bilden togs innan vi cyklade iväg!)

Vi har även prövat Thule RideAlong en robust men ändå smidig stol som har en massa smarta funktioner bl.a.    enhandsgrepp för en lutning med upp till 20 grader, vilket ger fem olika lutningslägen. Perfekt om barnet somnar på utflykten så slipper man när huvudet hänger och slår en mot ryggen utan nu ”ligger” de skönt lite bakåtlutat.


Theo lotsas sover och ger stolen tummen upp!! På bilden är stolen lutad.

Den har även ett fjädringssystem som gör att Theo åkte väldigt mjukt och skönt. Man känner att den är säker, inte alls gänglig och skramlig  som vissa cykelbarnstolar kan vara.


Andra saker som är väldigt bra med den här cykelbarnstolen är att den har vändbar och avtagbar klädsel som lätt går att tvätta, selen är vadderad vilket gör att den är skön att ha på sig och med Thule RideAlong Quick Release Bracket klickar man lätt av och på stolen mellan olika cyklar.Summa sumarum, en väldigt bra cykelbarnstol!!!!

Snitt-tips!!

Carin Da Silva

Niklas hade några kollegor över här om dagen och då fixade jag lite snittar. Tänkte jag kunde dela med mig av ”recepten” då dessa funkar perfekt till sommarens fester, picknicken, förrätt, grillminglet ja ni fattar:)


Feta-melon-mynta-Spätt

  • Tärnad fetaost i kryddor
  • Vattenmelon
  • Färsk mynta

Dela allt i kuber och sätt på ett spätt:) Det är även supergott och göra en sallad av och ha till tex det grillade köttet. Väldigt fräscht!


Lax-rullar

  • Gravad lax
  • Färskost med pepparrot
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Tunnbröd

Bred färskosten på tunnbrödet, lägg på hackad rödlök, skivad gravad lax och gräslök. Rulla ihop och skär sedan i bitar. Passar jättebra att strunta i att dela och ta med på picknicken.