Bra helg 

4 december 2016 Skriv en kommentar
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Den här helgen har bjudit på mycket!! 

I lördags var tanken att jag och Jenny skulle först på massage och sen äta en god brunch utan barn men tyvärr blev Jenny sjuk så det blev lite ändrade planer. 

Jag gick på massage själv och sen åkte jag direkt ut till Mall Of Scandinavia. Niklas var där med barnen och en vän. Jag kastades direkt in i lekrummet. Snacka om kontraster. Från ljuvlig, lugn massage till kaos och skrik… Skulle behövt en till massage efter det där!!!:)

Theo träffa tomten också. Han sa nervöst  att han önskade sig en lastbil som han kunde köra när han blir stor. Tror faktiskt bara att han sa något för det har han aldrig ens nämnt för oss att han vill ha:)!

Kvällen bjöd på fest. Tyvärr var jag och Niklas tvungna att dela på oss då vi var bjudna på två fester. 

Jag och Max (och Leia) var hos min vän och fd cafékollega Emelie. Hon fyllde år och bjöd på jättegod mat och musikquiz. 

Max var vaken typ hela kvällen. Men han var nöjd så det var bara mysigt. En riktig partykille!

Theo var hos Jenny (som mådde bättre) Anders och Gustav. Han var så jäkla duktig när jag hämtade honom på kvällen. Gick upp från sängen och ut i taxin utan en enda protest. Grym!!!

Trångt och underbart i sängen!!
Idag har Theo varit på kalas på ett lekland. 

Han hade superkul och var sååååå trött på vägen hem. Han orkade inte ens stå upp i hissen. 

Men med lite pepparkaksbak så höll vi honom vaken!!

Killarna i matchande pyjamas. Älskar syskonmatchning!!! De här fina är fr Livly. 

När barnen somnat åt jag och Niklas en väldigt god söndagsmiddag. Oxfilé, potatisgratäng med västerbottensost och rödvinssås. 

Sen tittade vi på Midnattssol på SVT. En riktig bra serie. Om ni inte har sett den, se den!!!

Nu är det dags att sova. Hoppas att ni också haft en bra helg. Godnatt!!!

We stil got it!!!

2 december 2016 3 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Idag hände något som jag inte minns när det hände senast… Vi var ute på restaurang hela familjen och bara familjen. Och det gick hur bra som helst!!!

Det är ju lite av ett gambling att gå på restaurang med en 3åring och 2 månaders bebis.  Det kan antingen sluta i kaos där 3åringen inte vill sitta still, inte äta, inte ens vara där och bebisen är inte på humör för att göra nått och man får lämna stället och lämna varmrätten som är halväten….

Eller så blir det som vår kväll på Hay market där Theo satt som ett ljus. Åt sin mat, gick runt och kollade lite, pratade med oss om dagen och tittade lite på paddan. Jag och Niklas kunde sitta i lugn och ro, njuta av den goda maten och ett glas vin och prata. Max bara sov:) sen när han väl vaknade var han på strålande humör och vi hade ätit klart. 

Det kändes otroligt skönt att veta att det kan gå:)!! We stil got it helt enkelt!! 

1 december

1 december 2016 5 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Så länge som jag kan minnas har jag fått ett ”sifferljus” av min mormor. Nu de senaste 3 åren har Theo fått ett och nu även Max. 

Min mormor är 92 år gammal, bor själv, handlar själv, städar själv. Hon är världens coolaste krutkärring!!! 

Nu har hon åkt in till stan och köpt de fina ljusstakarna, som alla hennes barnbarnsbarn har fått av henne, köpt ljusen och sen har hon skickat upp dem till Stockholm. 

Världens bästa mormor. 

Den 1 december betyder ju också julkalender. Theo fick en legokalender av oss. Lycka!!! 

Han har även fått en Pixibok kalender av min mamma och en chokladkalender av hans bästis Gustav. 

Jag kom med förslaget att vi öppnar Lego på morgonen, choklad efter förskolan och Pixibok innan läggdags. 

Nej mamma! Jag har en mycket bättre idé. Vi öppnar alla direkt! Alla luckor! Alla dagar!! 

Mitt hjärta!! 

Kniiiiiiip

30 november 2016 2 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Idag har jag både varit på Mvc och BVC. 

Återbesöket för mig på Mvc gick jättebra. Mina värden var bra och allt såg bra ut. Mina magmuskler har inte gått ihop än så   hon sa att jag skulle ta det lite lugnt med träningen. Hon sa att många sätter igång för tidigt och då finns det risk för komplikationer senare som tex framfall…och det vill man ju inte få!! Jag frågade om det var ok om jag gick på de här ”mamma-passen” och hon sa ok eftersom de är ju anpassade för nyförlösta men att jag ska ta det lugnt. Däremot kan jag fortsätta promenera och framförallt kniiiiiiipa!!! Hon rekommenderade appen ”mammamage”. Jag har den, nu ska jag bara börja använda den också…. Hennes ord är min lag!!:) 

På BVC gick det också jättebra. Max växer som bara den. Han väger nu över 6 kg och är 61 cm lång. Stor kille!! 

BVC-sköterskan var också ”imponerad” över hur mycket han skrattade, pratade och kontakten man får med honom.  Han pratar tydligen ovanligt ”högt” för att vara 2 månader:) han brås på sin mor!!!

Han fick även rota-vaccin. Det är mot magsjuka. Hoppas han inte blir dålig av vaccinet nu bara!!

Jag frågade också om man kan sova för mycket när man är 8 veckor… Idag sov han nämligen mellan 8.30-12 vilket han gör ganska ofta. Men hon såg hur aktiv han är när han är vaken, sprattlar och pratar heeeela tiden, så hon sa att jag kan vara lugn. Sjukt att man även är orolig när det är ngt positivt:) Alltid är det nått!! 

Ja så det har varit en bra dag helt enkelt!!