Många åsikter

22 oktober 2016 42 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Ja jag var beredd på att mitt förra inlägg skulle dra igång en diskussion men jag trodde inte det skulle ”röra upp” så mycket känslor hos er. 

När jag läser era kommentarer kan jag dra följande slutsatser:

  • Alla barn är olika
  • Alla barn har olika behov
  • Alla föräldrar är olika och med olika behov
  • Alla förskolor är olika 
  • Alla har olika förutsättningar 

Theos grupp på förskolan är lugn och harmonisk och han får tid att relaxa och chilla där samt leka och lära sig saker. 

Om det hade varit på ngt annat sätt hade antagligen vår situation sett annorlunda ut. 

Det här som många skriver: Varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem??? Lägg ner!!! Sluta med det där skitsnacket direkt!!

Jag utgår ifrån att alla föräldrar gör allt vad som står i deras makt för att deras barn ska må så bra som möjligt och sätter barnens behov först. 

Om Theo hade sagt att han ville vara hemma ned mig och lillebror på dagarna hade han självklart fått vara det. Men så är ej läget i vårt fall. Han längtar till förskolan och jag har en väldigt öppen dialog med hans pedagoger för att se så att han har det bra och trivs där vilket han gör!! Plus att jag märker på honom att han mår toppen och han är väldigt verbal och berättar för oss hur han mår och han skulle även säga om ngt var fel eller om han var ledsen. 

Jag blir lite chockad hur vissa av er skriver till varandra. Man måste respektera att vi har olika åsikter och att alla gör vad som är bäst för just sina barn. 

Det är inte lätt alla gånger att ha småbarn. Vad hände med att stötta och suporta varandra?? Inte klanka ner, slå varandra på fingrarna och göra så att andra får dåligt samvete. Nej, det gillar jag inte!! Mer respekt tack!! 

Hemma eller på förskolan???

20 oktober 2016 201 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Vi börjar komma in i det hemma nu. Theo verkar ha landat i att ha en lillebror. Han är så snäll mot brorsan. Vill vara med och välja kläder, byta blöja, bada, smörja in, ge d-droppar, hämta nappen. Ja han vill verkligen hjälpa till!!! Han pratar så fint med sin bror också. I morse låg han och kramade om honom i sängen och sa: – Mamma, lillebror är så söt!!! ❤️

Han gör även mer saker själv som att klä på sig och gå på pottan då han förstår att vi ibland är upptagna med bebisen. 

Lillebror tittar redan storögt på Theo med beundran i blicken. Ska bli så underbart att se dessa gossar växa upp med varandra!!


Jag såg att det blivit en liten ”diskussion” bland kommentarerna om det här med att ha syskon på förskolan när man är hemma med en bebis. 

Jag tycker att det är en självklarhet att man ska få ha det och jag är väldigt glad att det är 30 h här i Stockholm och inte tex 15 h som det är i Göteborg. 

Jag vet inte om jag hade fått ihop det att ta hand och lära känna bebisen om jag hade haft en aktiv 3-åring hemma som vill hitta på saker hela tiden. 

Vissa dagar hinner man ju knappt få i linserna när bebisen vill äta, byta blöja, bli tröstad, ligga en mm. Tänk då om Theo också varit hemma…. Han vill ju hitta på saker, gå ut och leka mm och det är ju inte så lätt då man har en bebis som, för tillfället, vill äta hela tiden. Jag tror att Theo hade känt sig väldigt ”utanför” om han var hemma på dagarna då han han verkligen skulle märka hur mycket tid och uppmärksamhet lillebror skulle få och kräver. 

Theo längtar till förskolan varje dag för där får han leka, träffa kompisar och han blir aktiverad med en massa roliga saker. 

Sen förstår jag att det är viktigt för syskonen att lära känna varandra och förstå att det ser annorlunda ut hemma mm men jag tror också att det är viktigt att de får ha kvar sina rutiner som tex att gå till förskolan!!

Vad tycker och tänker ni om detta??? 

Pyjamas 

19 oktober 2016 14 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

Jag älskar babypyjamasar. Theo och lillebror har alldeles för många, om det nu är möjligt:)

Men seriöst, finns det ngt gulligare än bebisar i pyjamas???!!!

Från Littlephant (min lille farbror)
Köpt i butiken Aline. Gjord i bambu. Såååå skön. 

Från Polarn o Pyret

Från Lindex

Från en butik i Frankrike 

Äääääälskar pyjamas helt enkelt!!!

Vilket är ert favvoplagg på bebisar!!! 


Vardag

18 oktober 2016 15 kommentarer
Carin da Silva

Annonsen laddas.

img_4379-2.jpg

Igår började Niklas jobba igen efter att ha varit föräldraledig i 2 veckor. Vi har haft så mysigt här hemma. Gått runt i myskläder, sovit mitt på dagen, gosat med bebisen, tagit små promenader och lekt mycket med Theo. 

Men idag var det vardag. Dvs Niklas gick till jobbet vid 8.20 och jag skulle för första gången lämna Theo på förskolan samtidigt som jag hade hand om lillebror och Leia. Niklas sa att han självklart kunde lämna men jag kände att det var lika bra att kasta sig ut:)

Lillebror har ju inga rutiner än så det är svårt att veta hur han har tänkt det. Som tur var vaknade han precis när jag tänkte väcka honom. På med kläder och ner i vagnen. 

Theo var också som tur var väldigt samarbetsvillig!!

Lämningen gick också över förväntan. Ingen protest alls. Skönt!! 

Sen tog jag en promenad med Leia och vagnen. Jag har nästan inte ont längre så det är så skönt att kunna röra sig obehindrat. Däremot känner jag framåt kvällen att jag rört mig men det är kanske inte så konstigt. Det hände ju lite grejer där nere för två veckor sedan…

Vi stannade på ett café, där man får ta in hund, och tog en kaffe och lillebror bestälde mjölk. 

Nästa stop var Ica. Lillebror var vaken hela tiden, nästan 3 timmar. Han låg och chillade i vagnen helnöjd. 

Väl hemma somnade han efter mer mat. Jag passade på att sova lite också. Svårt att hålla sig vaken med en sovande bebis på bröstet. 


Efter lite städning, plockande och några tvättmaskiner senare var det dags att hämta Theo. 

Tog med mig hans kickbike så vi kunde leka på innergården. 

Efter middag, pusslande och legobyggande somnade Theo medan Niklas läste för honom. Jag passade på att bada lillebror. 

Vid 21 pustade jag och Niklas ut i soffan med en utslagen bebis på bröstet. 

Det är inte bara vi som blir trötta av vardagen:)

Men jag måste säga att jag gillar det. Jag gillar stt få lite struktur på dagarna. Så mycket struktur man nu kan ha med en två veckor gammal bebis. 

Igår blev lillebror 2 veckor!!! Han är så go, glad, nöjd och snäll. Vad tror vi, kommer han fortsätta att ha blåa ögon eller kommer de bli bruna???