I annonssamarbete med Life

D-vitamin utan sol

Man får hjälpa kroppen lite på traven!!

Jag är inte mycket för kosttillskott utan försöker laga och äta en allsidig kost så att vi får i oss de vitaminer och mineraler vi behöver.

Men dessvärre har näringen i maten minskat. Vi har större krav på att frukt och grönsaker alltid ska finnas tillgängligt i mataffären vilket gör att mogningsprocessen inte alltid får den tid som krävs.

Och just D-vitamin är svårt att få i sig bara genom kost speciellt nu på vinterhalvåret då man får i sig det mesta från solen….och solen är ju rätt frånvarande just nu….!

Max får D-droppar varje morgon men dem rekommenderas att ta upp till 2 år. Men sen då???? Behöver vi inte D-vitamin???

I Finland är det rekommenderat att ta d-vitamintillskott upp till 18 år och det känns ju som att vi har relativt lika klimat. Eller?

Därför har vi börjat äta D-chew hela familjen. Det är en tuggtablett som smakar apelsin.

Theo tycker de är hur goda som helst och vill gärna äta mer än en varje dag:)

Tabletten är främst baserad på xylitol och apelsinextrakt.

Olika D-vitamintillskott har olika hög dos D-vitamin. Det är därför viktig att gå till en välsorterad hälsokostbutik med utbildad personal som också kan förklara hur D-vitamin påverkar oss.

Life som är Nordens största hälsokedja har nu i december månad en julkalender med en massa fina erbjudanden. I morgon 8/12 är det D-chew som står i fokus:) Gå in i din närmaste Lifebutik eller på lifebutiken.se och ta del av erbjudandet!!!

man kan även ha tablettkartorna att öva på att räkna eller leka ”dator” med:)

  1. Jag tror sådant där är plasebo tror man riktigt starkt på det funkar det men annars…….vet i fasen Var ute i friska luften å dom soliga dagarna sätt upp näsan mot solen sitt så en 15 min så har du fått i dej ditt dagsbehov av D-vitamin

    1. Tyvärr har du fel i allt du skrev här. Här uppe i norden så MÅSTE vi ta Dvitamn som tillskott om vi vill ha en så optimal hälsa som möjligt. Vadå placebo???? Vu behöver för tusan Dvitamin flr att må bra,och får vi för lite mår vi inte bra.

  2. Så länge man dricker mjölk eller havredryck så är det ju inga problem då den är berikad i Sverige. Fast å andra sidan så gör det ju inget om man tar en tablett då det typ är omöjligt att få i sig för mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..