Middagstips

Mitt i allt klagande tänkte jag bryta av med ett middagstips:)

Paj är sjukt underskattat tycker jag och vi äter det jättesällan men när vi väl gör det slår det mig hur gott och enkelt det är.

Här om dagen skulle vi få besök av 5 pers och då passade jag på att göra en stor plåt. Nu blev Theo sjuk så det blev ingen middag men nu har vi frysen full av paj istället:)

Köttfärspaj 4 port (trippla receptet om du vill göra en plåt)

Deg

  • 3 dl mjöl
  • 125 gram smör
  • 3 msk kallt vatten

Smula smöret och jobba ihop till en deg. Jag körde det i matberedaren. Låt degen ligga i kylen i ca 30 min.

Tryck ut degen i en pajform och picka den med en gaffel. Ställ in i ugnen i ca 15 min på 225 grader. Ta ut och låt svalna

Fyllning

  • Köttfärs
  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Champinjoner
  • Broccoli

Stek köttfärsen med salt och peppar. Stek även champinjonerna. Dela grönsakerna och fyll pajskalet.

äggstanning

  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt och peppar
  • Pressad vitlök

Blanda ingredienserna och häll över pajen.

Toppa med riven gratängost

In i ugnen i ca 20 min eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg i 225 grader.

Det som är bra med paj är ju att man kan fylla den med precis vad man vill!!! Detta var vad jag hade hemma just då och det blev jättegott!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..