Ibland blir det gott och ibland blir det jäkligt gott!!!:)
Niklas åkte iväg och badade med killarna en snabbas på eftermiddagen och då passade jag på att grilla middag. Det blev riktigt gott (sa hon ödmjukt)!:)
Chimichurri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
1 röd chili
1 dl persilja
1 1/2 dl olivolja
3/4 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Salt
Hacka allt i småbitar. Häll över olja, vinäger och strö salt över. Lägg över i en burk. Låt stå ett tag och dra lite innan servering.
Om ni vill ha mer eller mindre hetta är det bara att justera med chilin.
Sötpotatisknyten
Sötpotatis
Fetaost (gärna med smak tex vitlök/persilja)
Olivolja
Chiliflakes
Salt
Skär sötpotatisen, som du skalat, i centimetertjocka skivor och lägg i ett foliepaket. Strö över fetaost. Ringla över olja och sen chiliflakes (efter smak) och salt. Ha dubbelt med folie för annars kan botten brännas.
Lägg på grillen i ca 30 minuter. Kolla och se status. Potatisen ska vara mjuk.
Kyckling
Jag köpte minutfile med chimichurri krydda på Ica. Jättegod!!
Grilla i ca 15 minuter
Grillad spetskål
Spetskål
Olivolja
Salt
Chiliflakes
Dela spetskålen i fyra delar på längden. Ringla över olivolja och strö över kryddorna.