Middagstips

Ibland blir det gott och ibland blir det jäkligt gott!!!:)

Niklas åkte iväg och badade med killarna en snabbas på eftermiddagen och då passade jag på att grilla middag. Det blev riktigt gott (sa hon ödmjukt)!:)

Chimichurri

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 dl persilja
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 3/4 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • Salt

Hacka allt i småbitar. Häll över olja, vinäger och strö salt över. Lägg över i en burk. Låt stå ett tag och dra lite innan servering.

Om ni vill ha mer eller mindre hetta är det bara att justera med chilin.

Sötpotatisknyten

  • Sötpotatis
  • Fetaost (gärna med smak tex vitlök/persilja)
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • Salt

Skär sötpotatisen, som du skalat, i centimetertjocka skivor och lägg i ett foliepaket. Strö över fetaost. Ringla över olja och sen chiliflakes (efter smak) och salt. Ha dubbelt med folie för annars kan botten brännas.

Lägg på grillen i ca 30 minuter. Kolla och se status. Potatisen ska vara mjuk.

Kyckling

Jag köpte minutfile med chimichurri krydda på Ica. Jättegod!!

Grilla i ca 15 minuter

Grillad spetskål

  • Spetskål
  • Olivolja
  • Salt
  • Chiliflakes

Dela spetskålen i fyra delar på längden. Ringla över olivolja och strö över kryddorna.

Lägg på grillen i ca 8 minuter

Ät!!!!:)