Carola

Fotbollskillarna & jag på väg till Milano!

Carola Häggkvist

Carola och fotbollskillarna

Alltså, det här är inte delar från min son Amadeus -98 lag.. Utan grabbarna som applåderade och ropade högt i planet att jag var ombord! De ska se på lite större grabbar än jag ska. Riktigt skönt gäng. Kanske vi kommer att ses på stan i helgen! När man reser utomlands blir man ju alltid ‘bästa kompisar’ med alla svenskar man stöter på.. Känns det igen? : )
Jag älskar att träffa nya människor! Och är förskonad från att vara cynisk.
Tror oftast det bästa om alla. Och njuter av glädjen som man får uppleva utav det! Trivs jag i sällskapet och de nya vännerna jag träffar så passar jag oxå på att ha kul, brukar jag säga när folk frågar om jag inte är rädd att bli uttnyttjad! Det handlar ju om ett givande och tagande i olika stunder i livet. Såklart jag värdesätter otroligt högt både min lilla familj, släkt och nära vänner. Men nya kontakter och människor kan verkligen berika ens liv när man minst anar det. Man behöver ju inte bli ‘kompisar på fb’ bara för att man träffas på en flight och gemensamt resmål. : )

Jag är väldigt selektiv med min privata fb sida för min integritets skull. Men däremot har jag en officiell sida på fb där alla kan gå med! Och min hemsida förstås, www.carola.com! Just nu och en BRA tid framöver kommer dock min BLOGG vara den absolut starkaste kanalen från mig! Den du läser just nu .. ; )

Känns så bra och är så roligt. Jag tar såå mkt bilder som bara ligger och väntar. Får väl ta och öppna ett foto galleri snart..

Nu har jag landat och kan säga att vår-värmen sveper emot oss, min vännina och mig, redan då vi gick ur planet. Välkommen Vår – med liv.
Såsom det är med Påskens budskap – då allt som var dött får liv igen!

Ciao / Carola.

 • Penny

  Förlåt ett lite ytligt inlägg,men jag måste bara få konstatera att du är så himla snygg!!
  Har alltid tyckt det och tänkte på det varje gång jag såg dig på TV i ”The Voice”…
  vackert hår,bus i blicken,snygga kläder…

  KRAM :-)

 • http://manelius.1g.fi Maria Finland

  Kan nästan känna värmen från Italien genom din blogg :) Här i Finland är det kyligt fast soligt. Fast våren är ju en tid av förväntan inför livet och värmen, i ditt liv just nu med dubbla betydelser i och med ett nytt liv för dej med din dotter. Lycka till med allt! Kram

 • Malin Kettil

  Rotade bland mina grejor här i min egen minneseufori och hittade en drös av dikter… som jag skrev när vi väntade på att få vårt första barn. Skulle kunna dela flera av dem, men denna versionen av just denna dikten tror jag skulle kunna beröra även dig JUST NU!

  SAMMA MÅNE, SAMMA NATT

  På andra sidan världen
  Samma måne, samma natt
  Kan du känna hur jag bär dig?
  Mammas fina skatt.

  I drömmen vaggar jag dig bort
  Till sömnens sköna land
  En mor, ett barn – av samma sort
  Vi mänskor är som sand.

  Ett korn så ljust, ett korn så mörkt
  Så olika är vi
  Men tillsammans blir vi ett
  En helhetssymfoni

  Det känns som det var verklighet
  Men jag har visst bara drömt
  Din panna mot min kind
  Din hand som smeker ömt

  Från drömmen minns jag sen,
  din doft, din lena fot
  Det blev ett avtryck av den här
  I hjärtat – Ett riktigt stort

  Det är så stort och fint
  Det som vi snart ska få
  Jag har ju längtat och väntat
  I tusen och tusen år

  Snart, snart min lilla vän
  Ska du få komma hem
  Då ska jag bli bara din
  Och du ska äntligen bli vår!

 • http://lillebrorsresan.blogspot.com Sandra

  Vad härligt att få följa med din blogg Carola! Jag blev alldeles varm då jag läste artikeln i DN. Du har en fantastisk resa framför dig. Själv har jag gjort resan två gånger och de är mitt livs vackraste minnen. All välsignelse önskar jag dig, din son och din dotter! Sandra från Finland

 • Camilla

  Grattis till din lilla tjej! Ska bli spännande att följa din resa här på bloggen. Din väninna ska väl följa med till Sydafrika,tänkte det att det kan nog vara känslomässigt jobbigt att vara ensam vid en sån resa! Lycka till!

 • Maria

  Åh tänk om jag hade lite av ditt ‘go’ i mig, de har jag nog iofs men det finns mest instängt tyvärr, men du smittar. Livet är ju faktiskt här & nu. Fint att ha de el sånt som inspirerar. Tänkt på att de människor som är från hjärtat så att säga väcker aldrig avund el missunsamhet utan enbart glädje & inspiration. Eller ‘risken’ är iaf det tror jag.. :) …tack!

 • Malin Kettil

  Härligt med nya människor! Visst är det en stor del av livet!!! Att du är öppen och njuter av att möta människor är uppenbart! Du är alltid så vänlig och omtänksam mot alla har jag lagt märke till mär vi mötts bland hoper av folk. Det där med Facebook är förståeligt! Alla måste få ha en privat hamn. Och integritet är viktigt, kanske alldeles särskilt i adoptivfamiljen! Även om det inte går att jämföra så blir man ändå lite av en kändis med bruna, lysande stjärnor med sig på stan, i korvkön eller på campingen (i alla fall här på ”landet”). Jag menar att man syns, alla tror att de vet så mycket om en! Många tror sig ha rätt att ställa de mest privata frågor och en del frågasätter ens motiv och kärlek till barnen. Vi brukar ändå försöka att tänka att alla vill väl och mitt motto är precis som ditt… Jag tror alla om gott tills motsatsen bevisats! Tänka att de menar väl och inte gjort vår resa och alltså inte har insikt i hur det är att adoptera och adoptera. Det är då det är så skönt att ha andra som varit med om samma sak! Precis som Annan skriver så är vi många som har träffats just genom att vi har en gemensam resa bakom oss, som alla gjort livsböcker, träffat alla underbara i SA, längtat och väntat. Många som ibland får tampas med både fördomar, okunskap och svåra frågor men som vet vad det innebär med integritet och hur viktigt det är att dela glädjeämnen och svårigheter kring våra ”himlar i famnarna” och ge dem och oss förutsättningarna att få känna att man ”hör till” i ett större sammanhang. När vi adopterade fick vi inte bara 3 underbara barn utan också en stor ny familj i alla våra nya vänner! Hela vår familj längtar så till att få träffa alla i sommar! Kram!

 • Marjo

  Glömde! skriva önskar din son med en glad påsk!

 • Marjo

  Grattis! Till det barn du snart skall få hem och får en sån fin mamma som kan skänka detta barn en framtid..Du får ha en fin Påsk med din vännina! GVD

 • http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/ Carola Wetterholm 9barnsmamma

  Vilken härlig resa du bjuder in till! Jag ser fram emot att få följa dig:) Hoppas att allt går enkelt och bra nu, och att du hinner njuta av allt. Att bli mamma är ju så underbart, oavsett hur det går till, och oavsett hur många gånger man får uppleva det:) Jag har nio barn och det är samma känsla varje gång :) Lycka till <3

 • Petra

  Wow!!! Mitt hjärta flödar över…var vad som kom över mig när jag hörde nyheten i morse!! Att du ska hämta hem en liten dotter är ju helt fantastiskt!! Förstår att du har längtat och nu blir det äntligen verklighet! Jag delar en sorg över att din mamma och pappa inte kan vara med fysiskt om det stora som händer dig just nu. Men dom finns ju alltid vid din sida i anden! Hoppas du får allt stöd och uppmuntran du behöver från andra nära och kära! Det ska bli så roligt att följa din nya lilla familj här på mama!! Tack för dig, och tack för att du delar!! En varm och go Påskhelg med Amadeus i Italien önskar jag dig! En underbar, säker och spännande resa till Sydafrika därefter!! Varm kram <3 P

 • Marina

  Skriv din kommentar här! Varmt Grattis Carola! All Lycka till dig från mig, Du har alltid varit en tindrande stjärna! Din dotter kommer att få ett varmt o kärleksfullt liv. Kramar Marina

 • Annan :O)

  Skriv din kommentar här! Hej. Den fantastiska resa du är på just nu. Har vi redan gjort två gånger. Det du inte vet är att ett par av dom du kommer att träffa, redan har mött dig. Vi var åtminstone för ca 8 år sedan den enda familjen som skickade en CD skiva med musik ihop med vår Life profile. Du vet vad ;0). På den sjunger maken How great though art bland annat men det finns oxå ett spår med av en viss dam som snart har en egen ”himmel i min famn”. Hälsa alla våra nära vänner nu när du får Z. Dubbelnjut! Av landet, av dottern, av alla möten och av tiden. När ni kommer hem finns det ett stort gäng som har gjort samma resa som ni och som vet vad det betyder och som har känsla för gemenskap men oxå integritet. Varmaste tankar, annan & stefan med två stjärnor

 • Emse

  Jag gillar glimten du har i ögat när du skriver :). Ha nu några riktigt fina dagar med sonen och din väninna*.