Carola

Sådan mor - sådan ...

… dotter!!

Måste bara få berätta för er så ni kan få en glimt av vilken fantastisk liten tjej och prinsessa jag fått möta och ska nu få dela resten av mitt liv med.. Igår när vi skulle gå från det mysiga hotellrummet till lunchbordet som stod och väntade på oss utomhus i gröngräset, såg lilla Zoe alla mina skor som stod på rad utmed väggen … ”O wow, nice”, utbrast hon! ”Pretty, very pretty”, fortsatte hon i sin överväldigade förtjusning med sin väldigt söta lilla höga röst.. Ha ha. ”Mommys shoes”, sa hon. ”Vilken vill du jag ska ha på mig?”, frågade jag henne. Och hon valde naturligtvis ut de röda, högsta skorna.. Jag skrattade högt och hon likaså!
(Och ni som tycker att det är förskräckligt att jag har flera olika skor med mig och skriver om det: blir man automatiskt en dålig mamma om man tycker om skor??)

Carolas röda skor

Idag fick Zoe syn på mina högklackade skor som jag hade Dagen till ära och ville gärna prova! Det ser ju bara för gulligt ut när små ‘godisfötter’ försöker hoppa i våra skor.. Men hon får allt växa till sig lite till innan det är dags. ; )

Zoe provar skor
Vi har så oerhört kul tillsammans! Om ni bara visste vad vi har kul morgon, middag och kväll. Helt otroligt! Och en tuff, smart, cool, mjuk och söt liten tjej är hon oxå. Hon vet vad hon vill och kan säga ifrån och testa gränserna redan nu. Vilket är jättebra säger de som vet. Allt har gått ‘extraordinary well’ som ansvarig för placement på Abba Adoptions precis uttryckte det! Jag är så tacksam att jag fortfarande inte riktigt vet om det är dröm eller verklighet.

Ni kommer få lära känna hennes lilla personlighet med omsorg framöver, utifrån det stora jag nu upplever just nu. Men i dessa dagar måste jag bara få ta in och vara så närvarande jag kan för att ge oss den bästa grunden att stå på för framtiden. Och det går ALLDELES UTMÄRKT! I’m so happy. Oh happy day! Så det fick bli de höga röda skorna till Zoes glädje då vi trippade ut till gröngräset tillsammans. Och hon med sina lackskor såklart. ; ) 

Och det gör det hela inte sämre att jag råkade ha med mig singeln med Elvis låt; ‘Walk a mile in my shoes’ och som var den första låt jag spelade på rummet i tisdags! Dagen innan jag skulle träffa Zoe. Jag spelade den på rummet för att testa nya cd-spelaren som jag tog med mig från Sverige. Singlarna ger jag bort till hotellpersonalen som man kommer nära i sådana här tillfällen i livet. Det finns många livsviktiga nycklar i den sången om man lyssnar igenom texten noga..!

Nu har så mycket stort och fantastiskt hänt idag då vi var hos domaren att jag är både euforisk, lite utmattad, rörd och tacksam på samma gång! I förmiddags blev jag lagligt ‘klubbad’ av Sydafrikansk domstol till att från och med idag vara mamma åt lilla Zoe!

Gissa om det känns stort! Jag grät glädjetårar medan jag kramade om domaren hårt och länge. Vi tog bilder alla tre med flaggan,domaren, Zoe och hennes stolta mamma! Världens lyckligaste mamma är jag. Jag har givit massa fina mellannamn till Zoe oxå. Mer om allt det och denna dag en annan gång.

Puh! Jag måste hinna smälta och vara med Zoe, som precis vaknade upp från eftermiddagsluren. Det är när hon sover som jag passar på att skriva lite ; )  Nu ska vi till en liten park och sen ha barbeque på hotellet med ett annat svenskt par.

Lots of love, joy and peace!

We are One.
Kram Carola & Zoe!
Min dotter – på riktigt.

 

 

 • Mika

  Åh vilka snygga!! Vilken tur att Zoe också älskar skor.

 • Jessica Rönnberg

  Stort GRATTIS till din fina dotter <3 Lycka till

 • Thorvald Larsen

  Hoppas du låter henne snickra också. Och lär henne att ett mänskligt liv skapas bakom rampljuset – utan åskådare & åhörare – än framför kameran.

 • http://highlandertess.blogg.se Tess

  Hoppas verkligen hon får bli riktigt stor innan det blir klack på skorna. Barn ska inte ha klack. Att man som vuxen gillar skor innebär inte att man är en dålig person. Alla har olika intressen och du har ditt. Inget fel i det :-)

 • Stina

  Jag får tårar i ögonen blir så rörd av din lycka, o vilken söt rar tjej Zoe är. Good Luck

 • Nathalie

  Va gulligt! :-) att du gillar skor har ju inget med att man är en dålig mamma! Förstår inte riktigt vissa som skriver något så dumt! Men grattis till din dotter och lycka till!!! Gud välsinge dig och fin lilla familj!

 • http://witchypooscorner.blogspot.de/ Jeanette

  haha, nä, man blir definitivt ingen dålig mamma för att man gillar skor. Härliga kommentarer från lilla Z också. :)

 • http://sari.gbg@gmail.com sari

  vilka suuuuuuuuper guliga skor jag såg i bloggen ida:)sån fin färg:)) ta den takten du behöver Carola:)) njuuuuuuuuuut av dagarna nu när du ä nere:)) vet du vad när de stormar ute så ä de bättre o gå i lä ett tag:)) många kramar till er o va rädda om er:)))nu ska jag gå o lägga mej:)))

 • Linda

  Grattis Carola och Gud välsigna din familj!

 • CatarinaM

  Det är verkligen bra att din lilla Zoe testar gränserna! Förbundet till de biologiska mamman och pappan har brutits. Nu testar hon – är det verkligen så att min nya mamma älskar mig ”no matter what”. Förbundet mellan dotter och de biologiska föräldrarna har brutits. Nu gäller ett nytt förbund, men den lilla undrar säkert -tänk om hon ändå inte vill ha mig, detta med tanke på de tidigare erfarenheterna, inte pga. dig och det som är nu. Mera om detta en annan gång.

 • Ulrika

  Blir så varm i hjärtat när jag läser det du skriver. Mor till tre underbara döttrar två är snart vuxna. Sedan en ”sladdis” Båda äldsta döttrarna galna i fotboll och att klättra i träd när de var i sin lillasysters ålder. Men lilla ängladottern,livets efterätt hon ÄLSKAR….SKOR och klänningar fina färger skall det vara, ROSA med fördel. Hon hittade ett par vita lädersandaler i dag på en seconhand de har hon gått i hela eftermiddagen och kommer säkert somna i dem. Gläds åt din lycka. varmaste lyckönskningar/U

 • Lotta Lindström

  Skriv din kommentar här!Carola, VA jag gläds med dej!!! Tänker på dej/er ofta och ber för er! Så otroligt vist du uttrycker dej i allt detta, och det märks att du har fokus på det viktigaste! Stor kram å LYCKA TILL! / Lotta Lindström

 • Lena

  Grattis! Vilken underbar tjej det verkar vara. Får mig att minnas mina adoptioner (två tjejer från Kina). Njut av tiden i Sydafrika då ni får rå om varandra totalt!

 • åsa nilsson

  Grattis kära söta du! Jag unnar dig detta av hela mitt hjärta, och jag är helt övertygad om att det blir en fantastisk resa för er båda:)
  All lycka! Kram Åsa

 • Caroline Feyli

  Stort Grattis till lilla Zoe ; )
  Det här kommer att bli en fantastisk resa för er alla tre.
  Tänk vad roligt att hon också är intresserad av skor som du är vilka tjej rundor ni kommer kunna göra tillsammans på stan sen ; ) Klart man som mamma ska få bry sig om mode tycka om att vara fin i kläder och skor om man gillar det.Man är absolut ingen sämre mamma för det Carola ! Så glad för er skull att ni hittat varandra !!! Lycka till och njut bara av tiden och att få vara ni i er lilla familj med storebror också som säkert väntar med spänning på syrran =) Kram !

 • Anne Schildt

  Vilka fina bilder i Aftonbladet! Ni är så fina tillsammans! Du strålar verkligen! Kram på Er!

 • Monalisa

  Stort grattis,jag tror mig först din lyckokänsla. Vi gick i väntans tider på att få bli morföräldrar till en liten snedögd Siri, jag var alldeles fokuserad på små barn som såg ut som jag fantiserade om att vår lilla Siri skulle bli. Efter 3 års väntan skedde ett annat under – då födde vår dotter en lalldeles fantastisk liten flicka -det som vi trott skulle va alldeles omöjligt. Men i mitt hjärta väntar jag ännu på lilla Siri, kanske hon kommer en dag. Jag önskar dig och din lilla flicka allt gott. Kram från Majkens mormor.

 • Julia

  Vad söt hon e Carola! Såg lite av henne i Aftonbladet fast jag inte har plus vilken docka jättegrattis o du ser så lycklig ut jag gråter puss o kram Julia :)

 • Karolina

  Stort GRATTIS och Lycka Till med allt framöver!

 • sofia

  Enormt stort grattis! Fäller glädjetårar tillsammans mer er hela familjen! Du kommer bli en underbar mamma!

 • Ingela Hörnvall

  Ett stort GRATTIS till dig och Zoe!!! Sååå roligt´! Har varit bortrest två dagar utan möjlighet till att följa dig på bloggen så nu när jag kommit hem så blev det att kika in här igen. =) Blir så glad för din skull! Vilken känslomässig process, kan jag tänka mig! Vad mysigt med skorna också!! Inget fel med det! Hoppas att ni har en bra lördag. /Ingela

 • C 4 Ever

  Synd att Aftonbladet Plus fick visa Zoe onnan du fick chansen här!

 • Maria

  Stort grattis till din dotter Carola! Underbart att höra! Vill jättegärna höra om dina erfarenheter om singeladoption. Jag är 39 år med en 7-årig dotter. Ensamstående sedan flera år, med en enorm längtan efter ett barn till. Hur gick du tillväga? Frid och kärlek till din familj! /M

 • Lena ph

  Tycker att det är både intressant & roligt att följa denna resa genom livet som du nu tar Carola. Grymt imponerad av dig att du tagit steget att dela med dig. För det första så har jag själv levt ensam med min dotter sen hon var 2 år (egentligen innan också) & idag är hon snart 22 år & det är en gåva som jag är lycklig över att jag haft, för hon har varit mitt allt. För ca 12-13 år sen adopterade min barndomskamrat/klasskamrat en dotter & det var så härligt att följa henne på denna resa & hennes dotter är så himla go, vi har väldigt bra kontakt & har pratat mycket om hennes liv. Ibland är det lättare att prata med andra än sina föräldrar. Hon hade en period i sitt liv som hon hade en väldig saknad efter sina rötter. Önskar dig all lycka & tycker att du är grym som tagit detta steg!