Carola

Bländande Zoe och fördomar!

Carola Häggkvist

VÄRLDENS GULLIGASTE ZOE -upptäcker den svenska sommaren för första gången!
(Här vid Norrköping, Marieborg.)

Vilken vacker grönska det är ute i naturen nu. Sådana makalösa färger och lyster!
Har aldrig sett sådana stora rabarberblad förut.
De Zoe står bredvid är små baby-fjärtar i jämförelse med de andra.. ; )
Men just då ville hon inte ta kort bredvid dem..

20120702-182628.jpg

Vi tog en snabbis ned till vattnet oxå.
Så mysigt och lugnt. Och jag var bara några meter ifrån henne hela tiden med full uppsikt.
Försäkrade mig om att det var grunt innan jag lät henne gå ut på bryggan.
Hon var ju så söt i sin klänning.
Converse skorna sliter hon ur sko-snörena på hela tiden.. Så då får hon gå så då, ett tag.

20120702-183307.jpg

Och så var det ansiktsmålning på Forever Family-lägret i helgen.
Det fick bli ett vackert hjärta på Zoes lilla kind.
Och hon satt ungefär lika andäktigt som när hon satt hos frisören i Kapstaden! ; )

Kelly Tainton hade föreläsning om bl.a. ‘Fördomar’ som var väldigt tänkvärt.
Det fick mig att känna och förstå vikten av att kunna säga ifrån utan att behöva slå tillbaka med samma mynt.

…. Det drog igång väldigt många tankar hos mig. Alla fördomar som finns. Jag tror jag kommer vilja ta upp detta ämne lite senare på ett mer konkret sätt.
Alla felaktiga föreställningar som bryts ned om människor som det finns fördomar mot kan bara skapa större förståelse, ödmjukhet och kärlek.
DET SATSAR VI PÅ!
(Sen behöver inte alla ha lika åsikter om allt. Det är en helt annan sak.
Man kan visa respekt och kärlek för det.)
Tack Kelly för intervjun gällande hockey-killen du visade, det fick igång min kämparglöd..
För friheten, sanningen och kärleken.

20120702-200527.jpg

I fm var Zoe och jag hos thai tjejerna och jag tog massage och fick lite ‘mamma-vila’.
Puh! Jag var stel som en pinne och hade typ ont lite överallt. Troligen över att jag bär Zoe ofta och känt mig lite ledsen och stressad över de tokiga föreställningar som finns, en del inlägg, artiklar, debatter och kommentarer som jag tyvärr har svårt att undgå läsa om mig själv.
Jag blir helt mållös och tappar nästan andan över fräckheten och dess fördomar i detta land.
Funderar på hur jag bör gå vidare, med allt.. Nog om det nu.
Ikväll blir det liten grill-fest med Amadeus.

Puss och Kram Carola

 • http://ewabramstang.wordpress.com/ Ewa

  Hej Carola! Som adoptivmamma kan man kanske ibland känna sig extra granskad i sömmarna. Jag vet inte om jag är en bättre eller sämre mor än nån annan. Oftast tänker jag inte så mycket på det längre, barnen börjar bli ganska stora. Just hemkommen efter en fantastisk resa till barnens födelseland är jag dock full av tankar över detta stora, kärleken till mina barn. Och hur djupt lycklig jag är över att de är mina. Strunta i dumma kommentarer, krama och älska dina barn! Jag önskar dig all lycka!

 • Maria

  Jag håller med Katarina som skrev ett inlägg den 3 juli. Jag tycker det är tråkigt att du skriver om och om igen att du håller uppsikt på dottern, att du är några meter i från, att det är saft i glasen inte vin. Finns det alltså människor som kommenterar detta och har åsikter om undrar… så att du känner dig tvungen att berätta att ”allting går rätt till”. Kära nån! Det är ju tragiskt… och tråkigt för dig. Finns det folk som ifrågasätter att du är en ansvarstagande mamma?
  Jag läser sällan kommenterarena, det orkar jag inte. Men jag läser dina inlägg… Jag har egentligen därför inte koll på vilka typer av fördomar som förekommit här på bloggen, eller vilka typer av inlägg som finns. (Jag vill egentligen inte veta heller…). Att dom orkar hålla på och klanka på andra! Jag skulle bara vilja säga: se till dig själv istället och fundera på hur du upplevs … innan du klagar och gnäller

 • Claudia

  Hej Carola,

  Du är så provocerade eftersom ” du är en stark kvinna som går sin egen väg,en kvinna Utan JANTELAGEN i sig som många andra har! Så fort man inte faller inom mallen då blir man drabbad):av avundsjuka,olyckliga,bittrar,deppiga människorna
  Du har dessutom adopterat ett barn med mörk hyn(vilken väcker mycket avundsjuka hos ganska många här) det är många som själva vill har det hudfärgen på sig själva viken inte blir riktigt så.

  Hade du varit ” Kicki Danielsson” som hade adopterat Zoe då hade du fått mycket medlidande….folk här Sverige njuta när någon annan lider!!!! Någon som lägre ner att tycker synd om!!! Ju sämre man har det desto gladare folk blir….

  ” missunnsamhet ”…

  ” du har allt folk vill har” inre stryka,självständighet,självsäker,vacker,odmjukhet,prestigelös!

  Jag kan med alla säkerhet lovar dig att ” många har svårt med dig på grund av detta!! Många här är förstörda av Jantelagen speciellt kvinnor….tyvärr…Många går omkring och känner sig ledsen,deppiga,oälskad och svaga…du är inte så och detta väcker känslor.

  Du ska fortsätta vara den underbart person du är men eftersom du har Zoe,du kommer tyvärr råkar ut på såna här ” backstabbing” då och då inte på grund av annat än
  ”AVUNDSJUKA” folksjukdom
  Starka personlighet passar inte här riktigt,man ska vara riktigt riktigt svag psykiskt ….för att passar in i mängden(:

  Jag är precis som du,så jag vet exakt vad du går genom.
  Du ska till varje pris ger din dotter Zoe samma styrkan som du så att hon kan klara dig sig,och sätta gränser,efterse dom svagaste barnen med svaga föräldrar kommer att försöker att trycka ner henne redan förskolan! Sånt kommer inte från ” bra hem med normala föräldrar”
  Min mamma sa till mig en viktigt sak……..
  Älskling elaka barn har konstiga föräldrar!!!! Det stämmer 100%

  Snälla välj en förskola med omsorg…..

  Jag tycker du är grym önskar att alla var så,livet skulle vara lättare,

  En vuxna människa som lägga ut en elak kommentar om ett barn, är ingen frisk människa,det är sjuk hjärna som styr

  Lycka till ):

 • helen engmen

  Skriv din kommentar här! Jag skriver som våra ungdomar skulle sagt :) DU ÄGER Carola <3 Tack för att du finns <3

 • helen engmen

  Skriv din kommentar här! Jag skriver som våra ungdomar skulle sagt :) DU ÄGER Carola <3