Carola

Lördags däckad med barnmys!

Carola Häggkvist

Glad men glömsk, förkyld med svullna mandlar, pysslig men disträ, ambitiös men även livsnjutare = en mamma i sina bästa år, det e jag det! ; ))

20120922-221938.jpg
Kom på att det troligtvis var Blogg Awards idag! (och det var det.. Håller tom på just nu.) Och jag som var nominerad i klassen Årets blogg raket.
Tack ALLA som röstat! Verkligen.
Gulligt utav dig.
Stannade dock hemma pga svullna mandlar och feber på mig idag!
Beror mest på ‘dagis-bacillerna’ som hoppade på mig i veckan då Zoe varit snorig och hostat. Man tror ju i sin naiva kärlek till sitt barn att man som förälder ska vara immun mot deras skörhet och utsatthet.
Men icke. Kan ju gjort sitt att det blev lite extra sent igår kväll/natt efter det att tjej-kalaset stängde hemma vid midnatt och jag och Sandra stod och hade efterhäng i köket fram till kl 02.30..?!!
Vädret e ju inte det mest stabila och smidigaste party-vädret direkt heller.. : ) När man dukat upp ett välkomst bord på verandan under tältet med infravärme mm så kryper den fuktiga och genomträngande kyliga luften in mellan luftrören ändå.
Mer vitaminer. Och mer sömn för fr Häggblom!

20120922-223042.jpg
När jag framåt kvällskvisten kollar av när själva Award firandet ska vara och får beskedet att det är nu ikväll..!!
Ja, då tänkte jag att det borde jag väl vara med på osv. Fick inbjudan för länge sen men hela Mama redaktionen mm trodde nog att jag var bortrest nu som var planerat. Så det har varit stiltje med kommunikationen kring detta för min del.
Och så tänkte jag när jag skulle få i mig lite luft på en kort eftermiddags- promenad att jag faktiskt verkligen var hängig idag med feber och halsont. Och inte borde stressa in till stan med allt vad fotografer och webb kameror mm innebär. Inte när man känner sig som när man e dressad för att gå ut och plocka svamp.. Vilket bilden oxå visar.
Och att jag inte hunnit fixat med barnvakt mm. Så jag beslutade mig för att vara hemma med barnen och bara ta det lugnt!
Det kändes som ett rätt beslut.
Hoppas galan varit kul ikväll och att många bra bloggare fått rejäla uppmuntringar!
Och jag måste bara få säga att: priser i all ära men ett av mina största priser ligger och sover bredvid mig just nu..
Och hon är anledningen till att jag bloggar just nu.
För att för mig har livet åter kommit tillbaka..

20120922-224244.jpg
Medan Zoe var hos Ceasar, grannen, och lekte en stund så passade Amadeus och jag att titta på en romantisk komedi i hans rum,
Supermysig. Man blir ju så sugen på att få kyssas när man ser bra romantiska filmer! De inspirerar mig även att vänta och göra det med den man tror på en framtid med. : ))
Så är det med det.
Sen blev det en super cool dans film. Hämtade Zoe och så såg vi en stund på Körslaget tillsammans – medan Amadeus spelade piano och sjöng under pauserna.. Det var höjden av mysfaktor för mamma ikväll.
Jag ÄLSKAR verkligen att få vara mamma!
Så tacksam.

20120922-231111.jpg
Glada Zoe som slår ut med armarna.. Så mycket livsglädje har hon inuti sig, minst.
Det bidde resterna av kräftorna från kalaset igår för mig och lite annat smått och gott för barnen.

20120922-231312.jpg

20120922-231416.jpg
Så tacksam för alla de fina väninnor jag har och som jag fick på besök utav igår på ‘Häggkvists veranda’!

20120922-231619.jpg
Även Zoe fick barn-besök utav Agnes och Viola som kom med mammorna Marie och Sofie.

20120922-231846.jpg
Enkel och uppsluppen skön stämning med de flesta av mina närmaste.
Det är sant att man kan leva en stund på känslan man sitter kvar med efter ett firande eller en fest.
Kärleken, tron, de förlösande skratten mm mm.
Men oxå så lätt att tappa,
tom lätt nästa dag!
Är inte det konstigt?
Men ack så mänskligt.

20120922-232343.jpg
Regina och Zoe kramas förtjust när de ser varann på verandan..
Zoe får Såå mycket kärlek och uppmuntran av alla mina väninnor.
Och hon ger MINST lika mkt tillbaka!
Amadeus var på tonårsträff i stan med kyrkan och hade jätte kul.

~~
Goodnight sky, goodnight stars,..
Goodnight Jesus and goodnight all our friends and family.. Etc.
Time for Mommy to close her eyes and dream of something nice.
Hi hi det rimmade..

Men först några glada Pippi bilder från idag på väg över till grannen.

20120922-233411.jpg

20120922-233447.jpg

20120922-233513.jpg
Enastående charmtroll!!
Tänk att jag vann högsta vinsten!
Helt fantastiskt – tänk att det kunde bli så bra.

Kanske inte lätt att förstå att en framsida på ett kuvert kan betyda så mycket för mig.
Men det har med historien bakåt i mitt liv att göra också.
Tänk om folk verkligen visste!
Handlar även om min pappas historia mm.


Häggen blommar före syrenen och alla sommarblommor som sitter på buskar och träd. Bladen är vita och doftar gott!
Den går liksom lite före och banar väg för det som skall komma..

Stor varm kram i höstregnet
med dess sköna luft!

Carola

 • Jenny W

  Hej otroliga kvinna :)!

  Beundrar dig stort och kommer göra det hela livet ut.
  Så underbar person och sådan härliga karisma!
  Dina barn också.

  Älskar också romantiska filmer men från denna bild har jag svårt att avgöra vad det är för film…vad heter den :)???

  Keep on going strong <3

  En hoppfull bamse kram !!

 • LuleEva

  Härligt Carola! Din blogg e ju helt underbar!
  Häggblom? Är det ditt nya efternamn? *fniss*

  Kram Eva

 • Sandra Elstrin

  Underbart inlägg!!!
  TACK finaste Carola för ALLT du delar med dig.
  Du är för härligt,ja helt enkelt BÄST (forfarande för mig sen -83)!!!
  LOVE YOU!!!

  Ja du har verkligen vunnit högsta vinsten och det var RÄTT person som vann det!!! GRATTIS till dig!!! :-)

  Stor varm KRAM Sandra fr Jönköping

 • Dennis Nilsson

  Kul bilder med svamp association! Haha…Du e kul du Carola! Hmm, ibland påminner du lite grann om maddicken, du hittar på så mycket hela tiden! Tycker du e störtskön!…Romantiska filmer e trevligt i små doser…Må så gott Carola! Kram Dennis

 • morfar

  Vad roligt det är och vad bra det känns att få se bilder på dig (som de tre översta i inlägget ) där den där kändisgrejen inte tar över och döljer för mycket av dig. Tack o Kram

 • Majsan

  Visst hade det varit skoj för dig att vinna priset…men jag tycker ibland att de som brukar vinna liknade priser inte alltid är den bästa som borde vunnit ;-)
  Sant att du har verkligen fått den aldra bästa största priset som inte vem som helst kan eller har möjligheten att vinna <3 UNDERBART för er <3 GRATTIS =)
  Du påminner mig om alla mina stunder jag hade med mina barn när de var små…nu är de ju 16 och snart 19…saknar den tiden <3 …visst har jag andra mysiga roliga fina stunder på helt annan nivå som man känner stor glädje att man på något sett ändå trots allt lyckats som mamma ;-) ..hela livet tycker jag ska handla om `kärlek´ på ett eller annat sett…annars orkar man inte <3
  Hoppas du fick sovet gott så du kan bli frisk snart igen!!
  Krya på din min underbara vän <3
  Kram Majsan

 • N

  Fina Carola!! Håller med de andra, även om du skulle komma sist så är din blogg ändå den bästa, roligaste, ärligaste , mest uppmuntrande och inspirerande av alla!! DU ÄR BÄST!!! Höstkramar <3

 • Regina

  Jag såg också en stund på Körslaget och tänkte: Å vilket fint par underbare Bagge och underbara ”Häggis” skulle bli tillsammans! Hi hi!
  Tack för en mycket vacker, härlig och betydelsefull blog!

 • Adams mamma

  Lite råd i höstrusk och ”dagisbackiller”……
  Blåbärssmoothie…och SOVA ut eländet hihi!
  Många kryakramisar
  / <3 <3 <3 <3 óch Kärlek till Dig , puss på kinden!

 • http://www.idagtankerjagpa.wordpress.com Carina

  Så sant, så sant att kärleken i familjen slår alla priser och tillställningar i världen. Krya på dig!
  Carina

 • http://www.finest.se/gnildron Ulrika

  Krya på dig och drick honungsvatten. Honung med ecalyptus är bra när man är förkyld :)

 • Anneli

  Din blogg är nr1 oavsett om du vinner eller inte. Precis som du skriver så är ju Zoe det största ”priset”<3 Att få gå in och läsa dina ord betyder så mycket, kanske mer än vad du tror. Du ger av hela ditt hjärta med både kärlek, värme och glädje. Krya på er och ha en härlig söndag, kramar.

 • Mia

  Din blogg är den mest finaste och sanna blogg och det kvittar om den vinner pris eller inte… Jag kommer följa den, inspireras och glädjas åt ditt härliga språk och vackra bilder du delger oss! Ha en underbar söndag och krya på dig! Kram Mia

 • http://www.guladesign.se Gunilla

  Även mammor måste vila ibland. Dagisbaciller kommer alltid som ett brev på posten. Krya på dej.

 • C.H-83

  Du är en sån fin mamma Carola.Nu blev jag nyfiken på brevet,hoppas att du berättar för oss ”dina vänner” om innehållet.Krya på dig kram

 • L-K

  Vaknade precis med riv i halsen och hade Evert att somna om. Vad gör man då? Jo man kollar om bästa bloggen fått någon ny uppdatering! ;-) Så härligt att läsa om din vardag. Känns roligt att lilla jag får vara en del av den, indirekt.

  Vad det gäller kyssar så finns det en plan och en man för dig också. Misströsta inte… Av erfarenhet vet jag att allt inte alltid händer i den takt och den tid som man själv tror är rätt. I min värld hände något stort när jag MINST anade det och man kan tycka att det var i senaste laget… Men… Allting har sin tid, livet har sin gång. Allting är skapat skönt för sin tid, om det får ha sin tid!

  Han kommer fröken Häggblom, han kommer…. När du minst anar det! God works in mysterious ways… Och har sin egen agenda och tidsplan!

  Kram och kärlek från mig och hela min stora (och växande) familj!

 • http://uppsalamamman1.blogspot.se/ Uppsalamamman

  Hej,
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Har du någon mailadress jag kan nå dig på?

 • Harald

  Carola, jag såg idag på ett klipp ifrån ditt uppträdande från Globen där du sjunger Pride (in the name of love), Tror året var 2001. Vilket uppträdande du gör, du levererar låten med en sån passion. Tack för det!
  På tal om ditt inlägg ikväll så vill jag bara säga att det finns nog en man där ute som väntar på den där kyssen från dig. Var så säker ;-)
  Ha det underbart!

 • http://www.elvisforever.se Göran Blomdin

  Stor varm kram tillbaka, godnatt Och var rädd om halsen!

 • Chris

  Godkväll:-)
  Hejar på dig och har även röstat på dig!Jag gillar din blogg,du skriver intressanta saker.Allt som berör en som kärlek,relationer,barn,att vara förälder, jobb,att vara medmänniska,att leva med Gud i sitt liv.Ja det är viktiga saker i ens liv!Jag har varit gift i 20 år och vi har fått 5 underbart fina gåvor! Och GUD är en central punkt i mitt hektiska liv.Utan honom skulle jag vara väldigt tom!
  Och det finns garanterat någon som är den ”rätta” för dig och som kommer i rätt tid för Gud har allt under kontroll:-) så säger jag oxå till min kära syster som närmar sig 40 och än ej har träffat någon att kunna dela sitt liv med.
  Härligt att ha nära vänner och viktigt oxå! ser att ni hade en trevlig kräftfest så mysigt:-)
  nu ska denna mamma vika dom sista plaggen ur tvätthögen och sen tar jag kväll…så skönt med söndag=vilodag!Önskar dig och dina fina barn en skön fortsättning på helgen och Krya på dig!Kram

 • Helen

  Först när jag hörde att du blivit nominerad till ”Blog Awards 2012″ blev jag väldigt entusiastisk. Men nu, när jag läst på lite mer, så är jag inte lika säker längre. Att nominera dig i en bloggtävling är lite som hoppas på att Zlatan ska ställa upp i Gothia Cup :).

  Din blogg, dvs vår tröst i cyberrymden, är en oas i bloggosfären och klarar sig fint utan priser.

  Krya på dig, förresten!

 • Lovisa Lindh

  Hejar på dig i Blogg Awards! Din blogg är så öppen och sann, det bor så mycket kärlek i dig :)!! Och krya på dig och hoppas du blir frisk snart! Varma kramar!!

 • Annika

  Älskar din blogg! Tack för att du så frikostigt delar med dig av ditt liv.

 • Désirée

  Förkylningar verkar gå överallt nu. När jag vaknade imorse hade min brutit ut…. Inte kul men jag tröstar mig bland annat med att läsa din fina blogg. Tack för att du delar med dig av ditt liv till oss. Din blogg är både rolig,givande och inspirerande att läsa. Så jag hoppas verkligen att du vann på Blog Awards ikväll. Ta hand om dig och krya på dig!

 • Jenny

  Oavsett hur det går i Blogg awards så är din blogg den bästa jag följt! Det är intressant att läsa dina tankar och följa ditt liv! You go girl!

 • CatarinaM

  Krya på dig! Hoppas du vann i din kategori!

 • Agneta

  Tack för en jättebra blogg med såååå fina bilder! Underbar Zoe ;). Vet att du tidigare skrivit vilken collage app du använder men vill gärna ha namnet igen – tack snälla å krya på dig.

 • Ingrid

  Vad du är roligt stackars förkylda du. Fröken HäggBLOM skriver du om dig själv. LOL
  Har du kollat febertermometern så den inte slår i topp när du glömt ditt efternamn ? Eller var det lite ironi. Tror också du behöver mycket vila och sömn. Om det är möjligt för dig att ta det lugnt i liiiite mer än 4 minuter åt gången ;)