Cecilia Blankens

Shoppingbonanza

Cecilia Blankens

Här har det shoppats minsann! Men inte till mig, utan till Bonnie som plötsligt vuxit ur varenda pinal i sin lilla garderob. Det blev som vanligt färgglatt och kanske lite tjejigt, men inte puttinuttigt – det pallar jag inte.

Det är faktiskt inte klokt vad mycket fina och bra (de flesta kedjor har ju numer dessutom ekologiska alternativ) barnkläder det finns i butikerna. Även om det verkar vara ungefär hundra gånger lättare att hitta roliga kläder på tjejsidan än bland pojkplaggen. (Ett alternativ är ju i och för sig att inte bry sig om i fall ens dotter har flickkläder eller vice versa. Jag var nog ganska säker på att jag skulle bli en sån förälder. Men jag hade till min egen stora förtret fel).

Finaste köpet blev ett par manchestersnickisar från Polarn & Pyret.

Och så finkammade jag Åhléns och Lindex utbud –  and this is what I got.

Hur tänker ni kring det där med pojk- och flickkläder? Per bryr sig inte ett smack utan slänger på Bonnie lite vad som helst, ett par jeans, en vit T-shirt och svart tröja – kläder som ofta gör att alla förutsätter att hon är en pojke. När det är jag som väljer kläder är jag i stället ofrivilligt småpetig med de små detaljerna som signalerar ”tjej”. Till min egen stora förtret som sagt.