Cecilia Blankens

Modesvar!

Cecilia Blankens

Okej, jag börjar beta av svaren på modefrågorna. Här är de fem första! Mer svar om ett litet tag.

1. 

Jennie! Så klart du inte ska ha tjockistält! Det är du alldeles för snygg för. Min kurviga kompis Lovisa är en sann stilförebild och hon skulle aldrig få för sig att gömma sig i något tält, tvärt om! Gör som Lovisa och satsa på plagg som kramar åt kroppen på rätt ställen. Byxor med midja som slutar ovanför höfterna (rundar till rumpformen och du slipper de värsta valkarna ovanför), v-ringat, gärna omlott som framhöver bysten. Plagg som markerar midjan (klänningar till exempel, och så skor med klackar till) korta jackor. Det handlar om balans skulle jag säga. En vacker kropp är inte en tunn kropp, utan en proportionerlig och älskad kropp. Och här kan man också hjälpa till och fuska fram fördelaktiga proportioner! Framhäver du rumpan i ett par smala byxor, matcha med till exempel en tunnstickad polo eller topp och figursydd kavaj. En omlottklänning kan du ha en tunn kofta över! En väst över en klänning i mjukt material och v-ringning är en annan bra kombination. Och glöm inte smycken och accessoarer som visar att du har självförtroende och pondus.

3. 

Jag är själv på jakt efter en snygg dunjacka eller täckjacka, så jag har inte riktigt haft parkasögonen med mig när jag spanat runt. Vet heller inte riktigt vilken prisklass du letar i. Själv har jag en fenomenal parkas ifrån Woolrich, den är hyfsat snygg men framförallt sjukt varm och skön. Kolla in La Redoute som har en del i alla möjliga färger. Bubbleroom är också bra, jag gillar till exempel den här täckjacksparkasen.

2. 

Bra fråga Ellinor, jag har tyvärr inget bra svar dock, mina T-shirts kommer från lite överallt och jag har favoriter både från H&M, Zara, Weekday och Acne. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig, men någon av läsarna kanske kan?

4. 

Visst, jag ska ha ögonen med mig och samla ihop bilder på snygga väskor som jag springer på. Vill man göra en större väskinvestering är ju Mulberrys Polly push lock alldeles plågsamt snygg, den finns i både en mindre och en större modell och i färgerna pumpkin, marinblå och vinröd. Annars har Indiska en hel del snygga och prisvärda läderväskor den här säsongen. Ett mittemellanalternativ kan vara svenska Sandqvist som gör helt otroligt snygga grejer. Säsongens väskor får gärna ha färg. Svarta väskor har vi fått nog av! Maharani of Tirapunji är ett annat svenskt märke som gör prisvärda läderväskor i alla storlekar och färger. Svenska Apriqot har också en hel del fint!

5. 

Nu jobbar jag tillsammans med Kavat men det är inte därför jag vill tipsa om deras damskor den här hösten (jag får alltså ingen provision eller så, det är snarare så att jag vill jobba med dem just för att de är så jäkla bra). Ida-modellen till exempel som är svensktillverkad och gjord i ekologiskt läder, känns som en sko som bara blir snyggare med åren, och som står helt för sig själv utanför trender. Kolla också in Kavats andra modeller i deras webshop!

Eller varför inte Dr Martens förresten? Finns ju dessutom i många härliga färger. Den som vill ha något mer trendbetonat går åt bikerhållet. Acnes Low rider är heta, men jag gillar den här modellen från Clarks också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Angie

  Jag vill också veta var man kan hitta Clarks-skorna, har letat på nätet men de finns ingenstans!

 • Cecilia Blankens

  Ella: Bra synpunkt, ska framföra den till Kavat!

 • j

  Tack för sitt svar! Ska ringa dit.

 • Ella

  KAVATskorna är ju alldelles jättesnygga, men varför finns de inte i rejäla storlekar? Själv skulle jag absolut köpa ett par Amanda i brunt om de fanns i en rejäl 42:a. Fler och fler tjejer är långa och med längd kommer(ofta) stora fötter! Ett svenskt företag borde väl kunna tänka på det, så man slipper ha fotriktiga tantskor från Rieker…Går det att påverka kanske?

 • Cecilia Blankens

  Cathrine: Äsch, sluta, det är klart att alla kroppar kan vara vackra. Som jag skrev; en älskad kropp blir alltid en vacker kropp, men vad vi generellt uppfattar som vackert tror jag har mycket mer med proportioner än modell-mått att göra. Måtten för vad som är proportionerligt är mycket vida och förlåtande -så länge man själv gillar det man har. Och det man saknar (i mitt fall byst) kan man alltid fuska fram (till exempel med rätt-behå-val).

 • Anna B

  @ellinor Jag köper enfärgade T-shirts på MQ, jag tror att deras ”egna” märke heter Sunshine och de brukar ha bra ”ta två betala lite mindre”-erbjudanden

 • Cathrine

  Oj, vad ledsen jag blev. Menar du att man inte kan vara fin om amn inte är proportionerlig :(.
  Jag är väl fånig som tar åt mig men det är lite känsligt för mig..

 • Eva

  Ellinor! Jag köper mina bas t-shirts på Marc O’Polo. Rundhalsade och V-ringade svarta och vita. Fantastisk kvalitet och håller hur länge som helst. Tyvärr inga andra färger.
  Köpt andra färger på Flash, de har också varit bra och håller formen.
  Lycka till!

 • Cecilia Blankens

  J: Ring 018-153344 för försäljningsställen!

 • j

  Hejsan! De där finas bootsen från Clarks, var kan jag hitta dem? Hittar dem inte på hemsidan…var fick du bilden ifrån? Tack för hjälpen! Mvh J

 • t

  Tycker att Kavat har gjort väldigt fina skor o det känns som att de kommer att hålla många år! Själv är jag inne på Camilla skon, verkar som att den kan funka bra här uppe i norr där de blir riktigt kallt på vintern

 • Rebecka

  Hej! Såg att du fått en del kommentarer om tips på hållbara t-shirts i enkla färger och bra material. Jag kan passa på att tipsa alla om James Perse som har riktigt sköna t-shirts i grym kvalitet. Jag har en enkel variant i mörkgrått som är supermjuk och enkel men med trevliga detaljer som tvinnad halsringning och en lite längre ärm. Märket är lite dyrare men det betalar sig i form av en t-shirt som håller sig lika fin efter många tvättar.