Cecilia Blankens

Plaggen man gillar utan att veta varför

Cecilia Blankens


Man ska alltid se till att spara ett par plagg i garderoben som är såna där som man gillar, fastän de går långt utanför ens vanliga stil och hur man brukar klä sig. Kläder man faller pladask för, utan att veta varför. De man liksom bara dras till.
Men. De får inte hänga oanvända i garderoben. Nej, de ska plockas fram de allra vanligaste, tråkigaste och minst händelserika dagarna, och sätta en guldkant på dem. Göra så att man känner sig lite speciell. Så att den där urvanliga måndagen blir en fest i det lilla.
Så har jag och den här Dr Denim-kjolen det. Den är verkligen inte jag. Men jag älskar den. Hur den svänger omkring runt benen när jag går. Hur den får mig att känna mig mer som en stiff prästfru i någon gammal svartvit film än mig själv. Hur den blir liksom en liten utflykt, utan att man behöver ta ledigt från jobbet.

Fattar ni så fattar ni, fattar ni inte låter jag förmodligen som århundradets tönt. Jaja.

 • Pingback: Dagens dagens | Cecilia Blankens()

 • Em

  Snyggt!
  Apsnyggt är det stockholmska eller ? Jag har iaf aldrig hört uttrycket i Götet. Förstår att det betyder jättesnyggt, men vad kommer det ifrån eg.? Nyfiken…

  /Em

 • Erica

  Jag fattar, och inser när jag ser din kjol att jag hade en nästan likadan för många år sen som jag ÄLSKADE. Och nu har jag ingen aning om var den är. Förmodligen skänkt till Frälsningsarmen i ett av alla mina städryck (älskar att rensa ut). Jag säger bara: fortsätt hålla hårt i den kjolen!! Det borde jag gjort med min :)

 • Melissa

  Fattar precis.

 • http://imbehindthecamera.blogspot.no twiggy

  Vet exakt vad du menar!!

 • en av de tysta som alltid läser

  Jag är sort fan av långärmade t-shirts, funkar till allt. Vart har du inhandlat din svarta du har på bilden?

  Tack för en bra blogg!

  • Cecilia Blankens

   Den långärmade tröjan kommer från Petit bateau!

 • http://miasmil.blogspot.se/ Mia – mamma till Ebba

  Jag tyckte kjolen var apsnygg! Speciellt med hur du matchade den på bilden. Snyggt!

 • Malin-Malin

  Fattar. Poetiskt också.

 • Landerias

  Jag oxå!!

 • http://ingridpaula.blogg.se Paula

  Jag undrar samma sak som Karin!

 • Karin

  Men vad är det för apsnygga skor??