Grattis Limpan!

23 oktober 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Hurra! Idag fyller (enligt mig, partisk och glad) världens bästa make och pappa 43!

Annonsen laddas.

Ackompanjeras av en back in the days-bild när vi var piggare, smalare och något mer salongsberusade.
Vad han önskar sig idag?

”Att få vara ifred inne i badrummet typ en halvtimma”.

Inga probs!

Sen ska vi ta en långpromme på ett SOLIGT södra Manhattan, käka nån schyst brunch med efterrätt och bara GÖTTA.

So long!

Jaga sömnen 

23 oktober 2016 Skriv en kommentar
vardag

ZZzzzzzZzzzz

Annonsen laddas.

Tänk att det nästan gått och blivit en livsstil att vara trött. Trött eftersom lillmarodören är ett inbitet fan av att samsova. Och då gärna PÅ en. Så man sakta men säkert makas utåt i sängen och vaknar till cirka varannan timma av att typ bita i nattduksbordet.

Häromdan var det en som stirrade lite chockartat på mitt osminkade nylle, innan hen med allvarligt oroad min undrade hur jag mådde.

”Är du sjuk??”

Nä, ser bara ut såhär nuförtiden, svarade jag glad i hågen.

OBS, har smink på bilderna ovan som inte orkas tvättas av ordentligt ikväll. Har jag tur så sitter kajalen även imorn bitti🤘

NYC-lördag i bilder

23 oktober 2016 1 kommentar
nyc / Övriga tips! / sånt jag stoppar i munnen

Vi vaknade halv sju imorse, lagom möra. Jetlagen första veckan är som en ständig bakfylla. Tur att det är värt det…

Annonsen laddas.

Vid tio mötte vi upp nya barnvakten Sara, på favvostället Ellary’s Green i Greenwich Village. ALLT där är gott! Och eko, gluten- och mjölkfritt om man så vill. Barnvakts-Sara känns toppen, en jordad finlandssvenska som haft många småbarn att bolla tidigare.

Sen kom ösregnet igen (vi kom verkligen med nån slags höststorm…) så flydde in i olika butiker. Jag rea-fyndade ganska fula men ack så sköna Adidas-sneakers för 50 dollar på nån random skoaffär på Broadway.Sexigaste sockorna, mmm. Tur att man får ligga oavsett.

Och såhär är för övrigt undergångsvädret just nu:Typiskt New York-rått också. Känns som att snålblåsten från Atlanten kryper igenom vartenda plagg. Måste köpa mössa imorn. Glömde hemma. Rutinerat värre.

Så vi smet in på nåt litet kafferosteri i East Village och värmde lite:Och fotade roliga hus.Efter det var det läge att glida in på Wholefoods (alltså världens bästa mataffär, cirka). Matporr på hög nivå. Massa närodlat och eko…Avvis va?😋

Och så fick såklart Hempan ett smärre utbrott så det var bara att snabbhandla lite random. Men fick med några eko-kycklingfiléer, zucchininudlar (HAIL to allt färdigskuret!) och annat gött. Så kom vi hem och Linus slängde ihop en schyst vardagsrätt fast på en lördag.Som jag såklart glömde fota, och sen var allt uppätet. 

Nu ska vi käka nachochips och kolla på Homeland medan en övertrött onge härjar i soffan… Hoppas din lördag varit go och allt det där!

Duktiga mamman som dundrar in i väggen?

22 oktober 2016 11 kommentarer
tankar och deep shit

Tänker mer på alla yttre och inre krav på oss mammor. Alltså inre krav i sånt som vi intalar oss själva att vi borde klara av. Kanske mest baserat på den stereotypa bilden av en duktig morsa…

Annonsen laddas.

En mamma som minsann vill och orkar vara med sina barn dygnet runt.
En mamma som minsann känner så mycket kärlek till sina små avkommor att allt stökigt och jobbigt hamnar i skuggan av all denna kärlek.

För mig har kärlek och ork inget med varann att göra. Ser ingen som helst motsättning i att älska min unge villkorslöst, och samtidigt känna stort behov av att vara ifrån honom.

Har definitivt blivit en bättre, mer tålmodig morsa sen han började på förskolan. Nu längtar jag ju efter honom! Att få längta är en ljuvlig känsla. Det motiverar mig till att forsätta traggla sömnbrist och hål i huvudet av allt ”mammamammamamaammaaaammmaaaa”.

Ingen kommer tacka en för att man dundrar in i väggen på grund av alltför höga krav på sig själv som den där duktiga mamman som bara pallar. Ingen ger en medalj för att man orkade hantera tre vilda barn på buss helt själv, med läckande pattar och skogstokig (rymningsbenägen) treåring. Inte heller för att man med nöd och näppe lyckades bolla nyföding och treåring hemma samtidigt.

Grattis, alla som inte fått sitt psyke hyfsat naggat av att dra storlasset på egen hand. Men dom flesta av oss är nog skörare än så.

Det finns inget att bevisa. Förutom att man älskar sina barn, och det gör väl typ 99,9 procent ändå. Inga barn blir gladare av att ha en prestationsprinsessa till morsa som lämnar, hämtar, ammar och matar samtidigt, leker, pysslar, tränar, gör karriär, piffar hemma, styr upp sociala helgaktiviteter, skrubbar, fönar och håller igång sexlivet SAMTIDIGT. Det är väl i stort sett enbart upplagt för en krasch.

Brak bara. In i väggen. En kompis är för övrigt sjukskriven för detta just nu. Hon messade häromdan och drev med sitt ”duktig flicka/mamma-syndrom som gick för långt”. 

Behöver man hjälp – TA DET! Behöver man andpaus – ANDAS. Behöver man vara svag och bräcklig – VÅGA.

Känslor är väl trots allt till för att lyssnas på? Duktighetskomplex och perfektionsjakt mer av en samtida skituppfinning för att rucka redan slå knut på sig själv-osäkra kvinnors självbild ännu mer?

Jag tror det. Och jag tror, förlåt vet också att vi mammor som inte vill vara hemma med två småbarn själva om dagarna är precis lika kärleksfulla och kompetenta föräldrar som andra.

Ibland behöver man väl bara påminnas.