Feministreglerna del 2

25 mars 2017 4 kommentarer
Åsikt & Debatt / Feminism och sånt

Skrev ett svinbra inlägg på ämnet ”regler när man är feminist” men så spydde viss person version mindre ner mig, på tåget, precis när jag skulle publicera…

Och i allt kaos lyckades jag radera alltihop. Och nu är jag så sänkt efter en halv dag på resande fot med åksjuk 2-åring (är i Uddevalla på släkthäng) så tänker såhär:

Frågar er kloka (fjäsk fjäsk) istället om vad ni tycker om så kallad dubbelmoral, ”dåliga signaler”, ”problematiska beteenden” and so on när man kallar sig feminist… Bör en feminist prata öppet om att hon sminkar sig/tar bort kroppshår/tränar/tänker på vikten??

Vart går egentligen den gyllene gränsen för det där problematiska? Vilket ansvar har man sådär konkret??

Tycker det är jävla svårt alltså. Och som jag skrev igår – behöver verkligen kvinnor ännu fler regler att behöva överväga och nojja kring?

OBS är ju själv den som ibland skäller på offentliga tränings/bantningshetsare och så vidare. Samtidigt som jag lägger upp bilder på när jag sminkar mig eller just trådat bort ansiktshår. DUBBELMORALIST JAVISST. Men jag är såklart också allt annat än ”perfekt”, ännu sökande, ibland i total dimma i den här feministiska övertygelsen. Har inga säkra svar. Men vill hemskt gärna veta dina tankar i frågan!
Vissa kallar mig ”glitterfeminist” och det har de ju rätt i. Men så länge kampen mot patriarkala skitstrukturer står i fokus. Sen om man gör det med eller utan läppstift…