Ska ni inte anmäla Nisse också?

Hej alla paragrafryttare som gick bananas hos både mig och Carin Da Sliva när vi berättade att vi har barn på förskolan när vi inte jobbar, eller har bäbis hemma… Här har ni en pappa som gör samma sak som ni också kan ”anmäla”…


Minns ni all (tonvis) med skit jag fick när jag la upp här och på Mamas facebooksida att jag ibland passar på att gå till frissan/gymmet när Helmer är på förskolan? Och hur jävligt Carin Da Silva behandlades när hon snackade om att ha storebror på föris när hon var hemma med nyföding. En handfull skulle till och med ”anmäla” oss. 

Gissa vilka ilskna reaktioner pappan Nisse Edwall fick när han outade sitt icke-jobbande (syftar alltså på detta med att ta promenad efter att han lämnat) när hans barn är på förskolan… (rätt svar: NOLL).

Chockade? Inte direkt va. Skammandet av mammor vad- och hurfan vi än gör fortsätter. Allt är i sin ordning, eller?

Tillägg: Vi behöver kanske inte haka upp oss på Nisses lista ordagrant, utan på hela grejen med att en småbarnspappa som skriver om längtan efter egentid lämnas helt okritiserad (som sig bör! För alla föräldrar! OBS ingen skit på Nisse här) medan vi mammor som utrycker detsamma… Ja, ni vet ju hur det brukar låta mot och om oss. 


 1. Men inget av det han listat är ju saker han passar på att göra när barnen är på förskolan… jo punkt 4. Jobba en arbetsdag utan att bli störd.

  Listan har ju ingenting med varken förskola eller icke-jobbande att göra… utan bara saker han uppskattaratt göra utan barnen ex. när de somnat på kvällen.

  Eller syftar du på nått annat än denna nu ? : Mina 8 favvogrejer att göra när jag inte är med barnen http://blogg.mama.nu/nisseochmanne/2016/12/15/mina-8-favvogrejer-att-gora-nar-jag-inte-ar-med-barnen/

 2. Förstår inte riktigt jämförelsen att han promenerar hem (till kontoret) efter han lämnat på förskolan med att dra ett frisörbesök under förskoletid? Säger inget om rätt/fel, men väldigt konstig jämförelse.

  1. Poängen är att det ropats ”anmälan” till kommunen/förskoleplanerare när jag bara yppat att jag tar en sväng på gymmet mitt på dan, medan en promenad trots allt också är träning eller likn som görs på ”arbetstid”. Bägge ska såklart få göras, även om ungen är på föris. Skillnaden är att ingen reagerar när en pappa inte lever ”by the book”

   1. Han gick hem (till hans jobb) från förskolan. Istället för att ta bilen cykeln eller t-banan så hade han gångavstånd och hick då. Man kan ju inte hoppa över transportsträckan till och från förskolan det fattar ju alla. Men behöver man barnvakt så skaffar man det. Inte genom förskola. Anser många. Nu är det ju inte samma regler över hela landet angående förskolan och vad man får göra (inte moraliskt) när ens barn är på förskolan å i Stockholm så är det ju ok att göra annat än att jobba men inte i stora delar av resten av landet. Men jag och då många andra anser inte att man lämnar barnen på förskolan för annat än när man är på jobbet/ studerar eller aktivt söker jobb. Man får tycka olika men men din jämförelse var ju inte ens äpplen och päron utan typ ett äpple och en sko….

   2. Jag håller med att kvinnor döms hårdare än män när det kommer till föräldraskap men det här är inget bra exempel. Att ha gångavstånd mellan förskola och kontor är inte samma som att ta sig tid för gym eller gå till frisören om dessa inte ingår i ditt arbete.

    1. Vad är skillnaden, egentligen? Tolkade det som att han tar en promenad, som i extra runda för att få motion?

     1. Jag tror flera av oss tolkar det som att han gick från förskolan till kontoret (hemma). Alltså; han gick till jobbet.

      Exemplet gynnar inte poängen. Men ”amen” till poängen. Den är ju legit.

     2. Tror som Lin säger att flera (däribland jag) tolkat det som att han ”transporterade” sig hem.

     3. Om man lyssnat på podden så vet man att han tar långa promenader, minst en timme varje morgon. Jag ser inget fel i det men det är ju intressant att det inte kritiseras på samma sätt som när mammor gör liknande saker.

 3. Men alltså va? Fattar du på riktigt inte skillnaden?
  Förresten…ska börja vara ledig på fredagar från mitt jobb men tänker släpa ungen till förskolan alla fall och ha henne där medan jag kan ligga i soffan och götta mig…eftersom mitt jobb håller på att göra mig utbränd då vi har så många vakanta tjänster som aldrig fylls på med personal.
  Skämt å sido…arbetssituation stämmer. Men jag TÄNKER INTE lämna mitt barn på förskolan när jag är hemma och drar benen efter mig…så gör man bara inte mot sitt barn!!!! Och fuskar inte på det viset heller om man inte helt saknar moral…och det är ju inget vidare att lära sitt lilla barn. Både att barnet blir bortfall och att de lär sig egoister riktiga ansiktet..moralkompass är viktigt att bära med sig i livet!

  1. Äh, moralkompass schmoralkompass! Du har säkert ”bristande moral” på andra sätt och det är helt fine! Vi är bara människor! Finns värre moralfrågor att avhandla, t.ex. diskriminering och sexualiserande av kvinnor som på allvar är skadligt!!

  2. Om du håller på att bli utbränd så är det nog en rätt bra ide ändå för både dig och barnen i ett längre perspektiv. Annars kan det röra sig om åratal när du inte orkar med vare sig jobb eller barn. Så en ledig fredag bara för dig och barnen går på förskola är en stark rekommendation!

 4. Men den här listan har ju inget med förskolan att göra? ?
  Punkterna på hans lista är väl helt ok och kunde varit dina eller mina, men den har INGET med ledighet att göra när barnen är på förskola ? De barnfria sakerna gör han väl när mamman el annan närstående är med barnen ? Och han lämnar bara när han jobbar tolkar jag det som. Som det ska vara.

  Slutar man jobba tidigare så är det väl självklart att man hämtar då?
  Ett snabbt ärende är väl ok men inte att gymma, spaa sig eller lägga flera timmar på att dra benen efter sig hemma och ha barnet kvar på förskolan.. Det är en snedvriden syn på hur vår barnomsorg ska användas helt enkelt!
  Ett litet barn behöver komma HEM och ha så få timmar som möjligt . Kanske en ledig dag i veckan om man har möjlighet att ta det. Det är vad jag tror benhårt på.

 5. En grej jag inte förstår i debatten är allt prat om att tvinga barnet till förskola och släpa med barnet och allt vad folk säger. Jag är inte dryg nu alltså, jag förstår det bara inte men det äe nog för att min unge älekar att vara på förskolan. Han är glad när han kommer dit, glad när vi hämtar och vi är också helnöjda med personalen och det de gör. Det betyder inte på något vis att vi inte tycker om att vara med vårt barn. Ibland har jag när ekonomin tillåtit tagit lediga dagar från jobbet för att bara hänga med mitt barn för jag tycker att vi har det så kul ihop men jag tror varken han eller jag ser förskolan som ett straff, snarare ett kul ställe som utvecklar honom, tillåter mig att jobba så vi har en ekonomi och som gör att vårt barn som tidigare aldrig ville sova nu sover lugnt och tryggt i någorlunda anständig tid på kvällen. Är det många som har motsatt erfarenhet av förskolan eftersom det är många som verkar se det som något hemskt med förskolan som man måste rädda sitt barn från varje sekund man själv råkar ha extra på en dag? Vill ärligt veta.

 6. Blondinbellas man fick ganska mycket (välförtjänt) skit när han lämnade barn ett på förskolan och hade kvalitetstid (en hel dag) med barn två. Gick på bio eller vad det var. Smidigt.

 7. Men återigen. Varför ska man INTE ha barnet på dagis när det fått ett syskon. Om det trivs? Varför ta bort barnet i ett år så de förlorar all kontakt med sin vänner och så att man själv inte hinner bonda med nya barnet? Barn nummer ett fick ju vara ensam med mamman och pappan i början. Jag fattat faktiskt inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..