Den stora renoveringen – nya entrén

Först, för att fatta lite bättre – en ritning över lyan:

Det som här heter ”hall 1” har varit vår hall fram tills vi köpte grannens lya (allt är alltså med på ritningen, herregud vi bor inte i en herrgård). Den är patetiskt liten jämfört mer resten av läggan så bestämde oss för nåt halvår sen att riva bort lilla ”toa 1” och ”toa 2” och få plats med mer hall. 

Det som heter ”bad 2” var innan bara en dusch och handfat, ingen toastol. Så där byggde vi om i samma veva nu under vintern. Klicka på kategorin ”renoveringen” här ovan så hittar du alles om det.  

Men vi ville också ha själva entrén till lägenheten direkt in i vardags/tv-rummet istället för köket. Så det byggarna gjort nu är…

agit upp dörrhål intill öppna spisen! Som dammade utav bara helvete under en vecka då stackars Helmer fick sova hos farmor och farfar. Det såg ut typ såhär:
Nä, byggfläkten hjälpte inte. Det var stendamm i varenda vrå. Tagit två veckors idogt städande att få bort skiten.

Och idag ser alltså vår NYA, betydligt luftigare och rymligare hall ut såhär:

Varsågod för vardagsrealism för övrigt😋

Har ju inte lyckats bestämma oss för vilken jävla tapet (slopat måla-idén) vi ska ha, så inga krokar på väggarna, ingenting praktiskt eller snyggt löst än förutom grundmålat i vitt än. Och där klinkergolvet slutar är just nu helt obehandlat trägolv som ska slipas (mmm ännu mer damm) och vitlaseras nu senare i veckan. Och så ska den sjukt fula trätröskeln här på nedersta bilden oljas i nån snyggare nyans än ”konferensrum i Örebro”-style.

Beställde den här sittpuffen i grått (Jotex, 1500 spänn) i förra veckan men verkar vara ett satans tjorv med leveransen. När den väl behagar dyka upp blir den nog bra i hallen, 80 i diameter och perfa att tant-sitta och ta på sig skorna på.

Så måste ju en hel vägg målas om i vardagsrummet eftersom de ju tagit upp för dörr. Förhoppningsvis klart till helgen så vi kan hänga tavlor igen.

Sen har vi ju ett helt allrum till att styra upp. Som i alla fall fått den här taklampan (kom idag, ska upp ikväll) 

Grå i XL från ”Eos”. Blir fluffigt och fint. Men mer om det rummet i ett annat inlägg. Nu ska jag hämta kaosapan på föris!

  1. Ah, jaag som var nyfiken på tapeterna. Får hålla mig ett tag till. 🙂

    Men….det hade varit lättare att råda dig nu efter sett bilderna. 😉

  2. Jag tycker att det hade varit lättare att hänga med om dörrarna hade synts på ritningen. Kan du rita dit dem?

  3. Hej
    Lika ”tantpuff” har vi i vardagsrummet som benstöd/bord/sittmöbel och älskart! Som småbarns förälder var jag inte lika modig utan beställde den i svart i konst skinn så att den går att torka av.

  4. Så fin lägenhet och hoppas du verkligen njuter av att bo så stort! Hälsningar från en annan med lägenhet på Söder som dock bara är på 60 kvm och som delas med partner och två barn! Om jag är avundsjuk på er boyta? Japp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..