Kriget mot kvinnor 

Det pågår ett krig mot kvinnor. Ett globalt jävla krig där män som hatar oss, såväl presidenter, förortsbröder som epatraktor-grabbgäng står skyldiga. 

Axplock från senaste tidens ”kvinnohatsbuffé”.

Alltför många män vill hämma oss, köpa våra kroppar, kategorisera oss utifrån ”hora/Madonna”… De misshandlar, våldtar och mördar oss. Ändå är det vi feminister som fått nog som får största dreven. Det är VÅR ”retorik” som kritiseras. VÅR ilska som förminskas. Konstant. 

Det är vi som får hat och hot. Och ändå har vi ännu inte tagit oss ut på gator och torg med tamefan macheter i hand. Vi möter inte kvinnohatiska männen med samman mynt, inte ens i närheten. DET borde vi få medalj för. Alla dar i veckan. Men icke. Det är tex min inkorg och mina kommentarsfält som svämmar över av kränkta män som känner sig ”utpekade”. I de kvinnohatiska männens kommentarsfält osv ekar dessa kränkta karlars uppenbarelse med sin frånvaro.

Det pågår ett globalt krig mot oss kvinnor, på olika nivåer men med samma kärna. Och i det kan folk fetglömma att jag kommer vara trivsam och lätthanterlig. De ska enbart tacka mig för att jag och många andra kvinnor ännu inte plockat fram både machete och högaffel.

  1. Heja heja!! Orka kämpa på, att folk blir kränkta och kommer med patetiska motargument betyder bara att du har rätt. Sällan att man ser några verkligt pålästa svar här i kommentarsfältet, mer av stilen ”så har man alltid gjort”. Och dessa kommentarer visar mest din tes då.

  2. Jag hann inte genom hela inlägget. För precis så är det! Jag har under den senaste tiden växlat om lite i min feminism. Tack vare dig och Lady Dahmer har jag både blivit mer medveten, mer kunnig och lite mer knölig. Mao inte lika korrekt och inkännande. Specifikt i feministiska frågor.

    Och så sent som igår hade jag VÄRLDENS diskussion på hur jag svarat en kompis i en delning av hur kvinnor har det idag. Alltså inte på inlägget isig, utan hur jag och kompisen förklarade mäns frånfälle i debatten.

    En annars vettig man, som åtminstone inser att strukturer och normer som finns i samhället styrs av patriarkatet, gick totally bananas och blev så kränkt åt min förvisso klumpiga, generaliserande och väldigt cyniska förklaring. Han kunde inte släppa det. Och även om jag erkände att ”jo, jag kunde verkligen uttryckt mig bättre (men kände inte för det just nu)” så bara fortsatte han.

    Han gick så långt och insinuerade att det var takten och tonen i min/likt min kommentar som gör att jämställdhetsdebatten inte går framåt. Serr?! Serr?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..