Livets bästa upptäckt

17 januari, 2017 Skriv en kommentar
Dreamteam

Frallan läxar upp min samsovning.

Annonsen laddas.

Efter sagan igårkväll:

Frank: Mamma, kommit på något nytt!

Jag: En uppfinning? Vadå?

Frank: Sova tillsammans.

Jag: Men det gör vi ju varje natt? Det ska vi ju göra nu.

Frank: NÄÄÄÄEEEJ. Sova tillsammans gör man såhär.

 

Så lade han sig i lilla sked och lade bestämt min arm runt honom.

 

Frank: Så, mamma. Bra jobbat. Nu sover vi tillsammans.

(Jag måste ändå hålla med. Det är en jävla skillnad på att sova tillsammans, och att sova tillsammans.)

Kanske var det elefanten hos mormor som lärde honom?
Elefanten hos mormor och morfar är CLEARLY en bättre sovkompanjon än jag. 

Olika syn på uppfostran

15 januari, 2017 Skriv en kommentar
Föräldraskap

Hur uppfostrar man tillsammans på olika platser?

Annonsen laddas.

Jag fick en fråga i efterlysningsinlägget som är vansinnigt intressant, och som jag själv verkligen inte har svaret på. Men tänkte åtminstone ”tänka högt” lite kring det. Hur gör vi egentligen när vi är oeniga om barnets uppfostran efter en separation?

Först och främst, det här var ju inte direkt en dans på rosor när vi levde ihop heller. Kan tänka mig att det är samma för de flesta. Det finns kanske få saker som är så känsligt för en människa som hur en uppfostrar sitt barn. Få saker vi egentligen är så ovilliga att kompromissa om.

Mitt barn är det dyrbaraste jag har. Jag vill ge honom världen. Men det kan jag inte, så jag får nöja mig med att ge honom de bästa förutsättningarna att möta världen på. Men vilka är det? Har jag nödvändigtvis rätt?

Jag vill ju gärna tycka det, men i fallet med mig och Franks pappa så har jag alltid fått kämpa med att det här är mitt första och hans SJÄTTE barn. Han vet en del om hur man uppfostrar barn. Jag vet inget. Varje ny fas har jag varit ett rent blad, som förtvivlat försökt hitta rätt eller bara NÅGON lösning. Han har haft ett facit. Men det är ju HANS facit.

Där är vi fortfarande. Skillnaden är inte större än att nu ser vi inte varandras olikheter, och vi kan heller inte kommentera på det.

Egentligen tror jag nästan det är bättre så. Jag tror det blir mer konsekvent att vi gör olika, på olika platser – än olika i samma hem. Nu vet Frank att ”det här gäller hos mamma” och ”det här gäller hos pappa”. Och vi har båda fått hacka i oss att, ja… vi kommer göra det här på vårt sätt.

Det betyder inte att jag inte kan bli galen ibland (läs: ofta). Men tack och lov är det väl egentligen smågrejer om man försöker se hela bilden. Så länge vi båda vill ge Frank det absolut bästa vi har, så får det andra liksom ge sig.

På grund av vattkoppeläget får ni inte mer selfie än så här just nu 😉
På grund av vattkoppeläget får ni inte mer selfie än så här just nu 😉

Då börjar vi om igen! 🙌

14 januari, 2017 2 kommentarer
Övrigt

Annonsen laddas.

Det är fan inte sant! Senaste månaden alltså… först fick Frank vattkoppor. Sen fick han troligtvis årets RS-virus eller åtminstone en riktigt illa förkylning på det. Sedan fick jag den förkylningen och låg däckad hela förra veckan. Sedan fick jag vattkopporna och låg däckad hela denna veckan. 

Och idag kom Frank till mig igen. Två timmar fick vi ihop, innan han fick feber. Dessutom andas han supertungt och har rejält med hosta. Stackarn. 
Så nu börjar vi väl om då. Mitt immunförsvar lär ju vara i bott, så snart har vi båda, vad det nu är Frallan dragit på sig. 

2017 – vilket toppenår!

Nybörjare på bostadsmarknaden

14 januari, 2017 4 kommentarer
Efterlysning

Efterlysning! Hur köper och säljer jag bäst en lägenhet?

Annonsen laddas.

Eftersom det här är första gången jag planerar att sälja en lägenhet är jag fullkomligt blank. Hur gör man? Jag har kontaktat ett par mäklare, men fått panik när de ringt och sagt ”Jag sitter lite dåligt till just nu, jag ringer upp dig sen!”. Haha! Tror jag freakar ut för att jag verkligen inte har någon som helst koll över huvud taget. Jag vet inte vilka frågor jag ska ställa eller vad som är viktigt att tänka på.

Jag har ju inte hittat mitt nya drömmiga hem ännu, så jag är ju inte redo att trycka på knappen. Men jag behöver ändå vara så redo som det går. Så, jag tänkte fråga er – som alltid ger mig så mycket kloka och bra svar. Hur gör man sånt här?

Finns det fallgropar? Hur är jag streetsmart i både köp- och säljbiten av en lägenhet? Tack! 😘

När tiden går brutalt långsamt

13 januari, 2017 Skriv en kommentar
Dreamteam

Om längtan.

Annonsen laddas.

Frank har fått vara extra hos sin pappa den här veckan eftersom jag varit såpass dålig. Men imorgon kommer han hem till mig igen!

Det här är ju inget som inte sagts förr, men det är ju så sjukt det här med tid. Hur den går långsammare ju närmare man kommer slutmålet för längtet. Som att den bara vill jävlas.

Just nu känns det så med Frank. Jag är fortfarande sjuk så vår helg kommer inte bjuda på något särskilt speciellt, men jag längtar så mycket så jag nästan spricker efter den där lilla människan och hans roliga tankar nu. Imorgon klockan 12.

IMGP1620

Mitt i en magisk månad

12 januari, 2017 Skriv en kommentar
Listor / Övrigt

5 saker jag tänker jobba med året som kommer.

Annonsen laddas.

Jag läste mitt årshoroskop igår (astro alltså… my guilty pleasure) som berättade för mig att ”januari och februari kommer bli magiska kärleksmånader”. HAHAHA. Jag har knappt lämnat sjuksängen sedan året började. Och jag ser ut som att jag drabbats av någon dödlig medeltidssjukdom, så MAGISK är väl kanske inte ordvalet jag hade slängt mig med för att beskriva januari så här långt.

Men jag tänker givetvis inte deppa för det. Mitt år får börja i februari helt enkelt, och förhoppningsvis kommer jag vara friskare och utvilad då. Jag jobbar ju inte riktigt med nyårslöften och sådant, men jag har ändå en vision av vad jag vill jobba med under året som kommer.

1. Vi kan börja med det ytligaste och kanske enklaste. Jag vill få ordning på min stil igen. Senaste året har jag fegat ur och helt enkelt blivit tråkigare. Ska unna mig lite skojigare plagg och leka loss lite mer stilmässigt under det här året har jag tänkt.

2. More important. Jag måste börja vårda mina vänskapsrelationer bättre. Nu har jag ju turen att ha så grymma vänner, så jag vet att de förstår allihopa varför jag varit lite frånvarande senaste tiden. En separation, en nykärsbubbla och separation till under loppet av ett år har lätt den effekten. 😬 Men nu får det vara nog. Nu (eh, snart – när jag är frisk) är jag redo att öppna upp hemmet för fler middagar och mer mys igen. För faktum är, att det finns ju faktiskt inget som ger mig så mycket energi och pepp som att umgås med bra människor.

3. Jag ska försöka hitta ett nytt hem till mig och Frank. Det är verkligen prio det här året. Jag har ju redan börjat en liten följetång om det, så ni får hänga med på den resan. Om det blir singelmamma-kollektiv eller en ny lägenhet återstår att se, men ett nytt hem hoppas jag verkligen att det blir.

4. Jag kommer även att fylla 30 i år. Jag tänker omfamna eventuell kris (kan med fördel kombineras med punkt 1) som kommer med det och bara köra. Ni får väl säga till mig i kommentarerna om jag verkar spåra ur fullständigt. 😉

5. Jag ska ha den där MAGIN som årsastrot förutspådde. Inte romantiskt nödvändigtvis (vem vet?) men garanterat med Frank. Hans fjärde levnadsår ska han förhoppningsvis få minnas med en mamma som var mer närvarande än någonsin. Och kanske kommer ovanstående punkter (tror nog han skiter i vad jag har på mig och hur gammal jag är, men resten) hjälpa oss dit.

Min magiska utsikt större delen av året – so far. 😉
Min magiska utsikt större delen av året – so far. 😉

Who run the world?

11 januari, 2017 2 kommentarer
Tips

Singelmorsor. Och det har givetvis mama också fattat. Kolla bara! 👇

Annonsen laddas.

Jag har ett tips! Jag och givetvis bloggen med mig kommer vara en del av mamas nya satsning ”Varannan vecka”. Det är precis vad det låter som – en del på sajten som lyfter frågor som berör oss separerade (eller andra konstellationer som bryter kärnfamiljsnormen) lite extra!

Även fantastiska bloggkollegan Annika Leone kommer synas där. Hon utforskar just nu huruvida hon kan skaffa ett syskon till sin dotter på egen hand 💪. Håller tummar, tår och hela jävla hjärtat för det!

Här kan ni läsa mamas intervju med oss om satsningen.

(Vattkoppestatus: Lite sämre igen. Känner jag mig svag och lite ynklig. Håller mig därför lite kortfattad idag. Just nu ligger jag och käkar ostbågar med ätpinnar och kollar serier. Det är typ det jag duger till just nu. Puss sålänge!)

Man skiljer sig inte från barnen

10 januari, 2017 1 kommentar
Föräldraskap / Skilsmässa

Om relationen till bonusbarnen efter en separation.

Annonsen laddas.

Hej från sjukstugan! Läget med mina vattkoppor är stabilt, om än svinjobbigt. Bromsmedicinen startade lite för sent, men har ändå gjort någon verkan. Jag hann få massor av koppor men de flesta är förhållandevis små. Utom de i ansiktet… där hann de bli riktigt jävliga. Ser fram emot några tuffa ärr 😉

Jag fick en fråga förra veckan om hur jag och Franks pappa delar upp tiden med Frank – om det var självklart att dela halvtid. Som våra livsstuationer ser ut just nu ser jag ingen anledning till något annat. Båda två bor i samma stad och har lika bra övriga förutsättningar för att kunna ta hand om vårt barn på ett vettigt sätt. Så vi har faktiskt inte ens diskuterat det. Vi utgick båda två från början att Frank skulle vara hos oss 50/50.

Vad jag däremot har svårare att hantera är upplägget med hans övriga barn. Franks pappa har ju fem barn sedan tidigare, innan vi skaffade Frank och givetvis hade jag en familjerelation med dem med under åren vi levde ihop. Som ”bonusmorsa” blev det lite olika från barn till barn hur stor plats jag tilläts ta i deras liv. De som var äldre när jag och Franks pappa träffades såg mig nog aldrig som något annat än ”pappas tjej”, och det var såklart helt lugnt med mig. Vi hade en fin relation och har det fortfarande när vi träffas idag.

Franks storasyster däremot var bara 2 år när jag kom in i hennes liv, och hon kallar mig fortfarande för sin bonusmamma – och det är jag gärna och med kärlek så länge hon tillåter mig. Men hon bor i Falun med sin mamma, och är bara i Stockholm hos pappa varannan helg. Då känns det svårt för mig att klampa in och sno av ”deras” tid tillsammans. Jag gör det ändå ibland, och nu när det varit lov har hon fått komma och bo hos mig också. Men det känns inte tillräckligt. Från att ha haft henne som en så självklar och stor del i mitt liv, till någon jag får be snällt om att få träffa några timmar i månaden har varit en svår omställning för mig.

Nu har vi i alla fall gjort om vårt schema med Frank, vilket gjort tt vi planerat in tid för henne och mig att ses varje månad. Det känns skönt att slippa behöva be om det varje gång.

Fanns bonusbarn med i bilden när ni separerade? Hur har ni löst det?

Jag har fått vattkoppor!

8 januari, 2017 10 kommentarer
wtf / 😬

Skräcken.

Annonsen laddas.

Kommer ni ihåg att Frallan fick vattkoppor i julas? Yes. Jag var HELT övertygad om att jag haft det. Mina föräldrar är osäkra på om det var det jag hade som barn när jag hade någon ”prick”, men eftersom jag inte blev sjuk när Franks storasyster hade vattkoppor 2013 så har jag varit helt säker sedan dess. Men nejrå.

Igår fick jag två prickar i ansiktet. Men eftersom jag fortfarande var helt inställd på att jag redan haft vattkoppor tänkte jag inte ens den tanken. ”Tydligen kan man få böldakne vid 30 med”, muttrade jag och sminkade över det. Sedan på kvällen när jag kom hem, tvättade av mig sminket och lade en nattmask (jag har gått och blivit hudvårdsnörd på äldre dagar) så sved det på de där prickarna så inåt h*vete.  Inte heller då tänkte jag tanken utan först imorse, när jag vaknade med jordens huvudvärk.

Då ekade Franks små ord från i julas ”ont i pannan mamma” i huvudet, så jag ringde KRY. Och mycket riktigt. Vattkoppor. Så, nu kör vi väl då.

Redan nu under dagen har massor av koppor dykt upp. Jag är i full transformation till ett monster. Så blir det tyst här ett tag så vet ni varför. Vi ses på andra sidan. 😘

baloo

Beslutet att skiljas

6 januari, 2017 Skriv en kommentar
Relationer / Skilsmässa

Om tiden innan separationen.

Annonsen laddas.

Först och främst vill jag bara säga TACK till alla som kommenterade i mitt efterlysningsinlägg härom dagen. Det är så intressant att läsa om er och otroligt värdefullt för mig att veta vad ni vill ha mer av! Fortsätt kommentera och önska. Antingen i det inlägget eller i något av de andra. Ju mer öppen dialog vi har – desto bättre kommer ju bloggen bli för oss alla! 😘

Ämnet jag tänkte börja med är för att det helt enkelt känns allra mest akut. Såhär löd en kommentar:

ska%cc%88rmavbild-2017-01-05-kl-22-45-10

Ingen separation kommer ju vara den andra lik. Så det enda jag kan göra här är att berätta lite om hur det var för oss, utifrån mitt perspektiv.

Vår skilsmässa kröp sig på oss. Det var inget utlösande bråk, inget tydligt streck i sanden. Jag vet inte när vi bestämde oss ens. Vi nådde bara en punkt där vi insåg att vi ville leva helt olika liv. Som barndomsvänner som växer ifrån varandra, ni vet? Vi kunde titta på varandra och förstå exakt vad den andra ville ha, men insåg också hur vi var helt oförmögna att ge den andre det. Jag hade insett att det var kört några veckor innan vi sade orden. Jag visste det bara. Och vi hade pratat om det. Att nu fick vi verkligen kämpa, om vi skulle ta oss upp ur den här gropen. Men vi låg ändå kvar där nere och sprattlade åt olika håll.

Till slut fick vi helt enkelt ge upp.

Det finns många saker jag kanske borde gjort annorlunda. Han också. Men i vårt fall är jag ändå helt övertygad om att vi tog rätt beslut för oss båda. Det hade varit en ännu hårdare kamp än en skilsmässa att stanna kvar.

Ska jag ändå ge ett råd till de som befinner sig i den där situationen så blir det nog transparens. Ingen tjänar på att hålla käften i det där läget. Står man nära en separation så finns inte så mycket att förlora på att säga sanningen – även om den delvis är mörk och ful. Så ut med det. Kanske finns det något där som gör det lättare att förstå varandra. Antingen så väl att det går att rädda, eller åtminstone så att man förstår varför den ene, eller båda, väljer att lämna.

Prata, prata, prata.

ska%cc%88rmavbild-2017-01-05-kl-22-55-54