Visioner för framtiden

26 oktober 2016 19 kommentarer
Dagens tanke och andra tankar / diskussion och debatt / Vardagsglädje

Jag vet inte hur andra tänker kring framtid, framgång och karriär. Men själv kan jag inte se mål bestående enbart av pengar. Jag ska omsätta si eller så, varför är pengar så jädra viktigt. Vill man inte lämna världen med något mer än ett fett kapital på det egna kontot? Det är vissa saker som jag vill bidra med att åstadkomma innan jag dör, saker jag hoppas har hänt i världen under min livstid.

Annonsen laddas.

elaine-eksvard-2

  1. Våldsamma leksaker och kläder till barn ska försvinna som utbud.  Jag tycker det är helt sanslöst att när Matheo letade leksaker på Lego store i Mall of Scandinavia så fanns det nästan bara våldsamma alternativ. Robotar med vapen krig och så vidare. Vill vi ha en värld utan krig så kan vi inte bara sätta press på politiker utan på de som hjälper till att fostra våra barn och de gör faktiskt återförsäljarna av leksaker och kläder. HM, varför är nästan alla killkläder våldsamma och konstiga budskap som ”Paaaow” och ”Baaaam”. Ska vi föräldrar fostra barn att samverka till ett hållbart samhälle så är inte leksaker som består av krig och vapen vägen. Det behöver man inte vara en Einstein för att förstå.

2. Fotomodeller som syftar att sälja kläder till vuxna ska vara lika gamla som dem som de säljer kläder till. Det blir så skev när jag som 35-åring ska inspireras att köpa kläder av en modell som är 14 år. Jag blir ju lurad och tror att det är så man ska se ut. Botoxsamhället blomstrar.

3. Allt man köper ska informera hur pass miljövänligt eller miljöovänligt det är. Mer information för att man ska få göra medvetna val.

4. Mat med tveksamma ämnen i ska förbjudas. Med alla diagnoser som uppkommer så är det säkert så att det är det vi stoppar i oss och barnen som gör att de får en uppförsbacke.

5. Förljugna skönhetsprodukter och allt hitta-på-skit som förstör miljön och våra kroppar ska förbjudas. Resten får gärna vara kvar. Jag tänker bara att Gustav av någon märklig anledning aldrig smörjer in sig med bodylotion, jag ”behöver” det. Kanske skapades behovet för att skiten jag smörjer in mig med torkar ut huden.

6. Porrfilm ska antingen förbjudas eller så ska det i de hetronormativa patriarkala (som de faktiskt är) porrfilmerna ha en varningstext så vi kvinnor slipper ALLA PORRFILMSSKADADE MÄN (ni är JÄVLIGT många där ute). Varningstexten ska säga ”Kvinnorna på filmerna är skådespelare och de skrik och njutningsvrål när männen dunkar på är inte en bild av verkligheten, det är skådespel”.

7. Tre barn i varje klass ska bli noll. Undervisning i integritet från förskolan och upp till högstadiet.

8. Barn som mobbar ska tvingas byta skola istället för de som mobbas. På så sätt blir föräldrar angelägna om att deras barn ska vara snälla så hela familjen slipper flytta. Nu skiter föräldrarna i. Det är bara mobbade barn och familjer som får flytta med svansen mellan benen.

9. Nya obligatoriska skolämnen som rustar barn för livet och kan undvika destruktiva relationer, lära sig ta konflikter och hantera relationer över lag. Lära sig känna igen om familjen har destruktiva relationer och därmed kan undvika att upprepa dessa mönster och skapa nya. Jag tänker att då hade alla dessa kvinnomord inte skett för att kvinnorna hade sett varningstecken tidigare tack vare en skola som rustar barn inte bara för jobb utan för livet. Jag blev så illa berörd av denna dokumentär av Aftonbladet om Lotta som blev mördad av sin pojkvän. Ni ser den här.

10. Det ska vara enkelt att spåra och obligatoriskt att rapportera hur ens leverantörerna har det om man heter Mc:donalds, HM eller vilket företag som helst. Vi ska inte finansiera människor eller djur som lever i misär. Jag vill aldrig svälja det eller bära det.

Gud, jag kan fortsätta hur länge som helst. Men vad mina bolag ska omsätta är inte ens med på listan. Jag är nöjd om jag klarar mig ekonomiskt och kan ge dom i min närhet trygghet.

Men när det handlar om saker jag vill åstadkomma så är det inte saker man kan räkna i pengar utan i en hållbar värld. Det vill jag bidra till! En pengasäck gör varken mig eller andra lyckliga. En pengasäck tröstas inte mig på dödsbädden. En pengasäck kommer inte göra jorden till en bättre plats. Jag bara önskar att folk har större och bättre ambitioner i livet än pengar. Vad är era livsmål? Klart man får drömma och ha som mål att bli författare, löpare och en massa annat. Jag har ju åstadkommit många om mina drömmar så nu är livsmålen i fokus.

 

Höstpreppar och ger rynkkomplimanger

26 oktober 2016 22 kommentarer
Dagens tanke och andra tankar / Vardagsglädje

Jag vet inte hur det är i era umgängeskretsar men i Stockholm tar folk botox lika enkelt som de tar en latte på stan. Det gör mig lite deppad måste jag säga. Jag håller ständiga pakter med kompisar som egentligen inte behövs för de håller inte på med skönhetsingrepp som går in under huden.

Annonsen laddas.

Jag försöker få in komplimanger som innefattar åldrandet i min vardag. Inte med alla utan med dom jag känner och det är inte bara för att. Jag menar det jag säger. Senast i morse sa jag att Gustavs rynkor/linjer i pannan var sexiga just för att jag tycker det. ”Jag tror du kommer vara dösexig den dagen du får grått hår” sa jag och Gustav log och sa ”detsamma”.

img_2557

Jag tänker på mina väck och tänker att de också kommer bli fina när de väl hittat sin plats om de nu gör det.

Jag ringde min vän Rebecca och pratade om detta efter att hört annat folk prata avslappnat om Akademikliniken och andra diverse ställen där de ska skära i en.

Jag: Rebecca, vi sak väl aldrig botoxa oss och ha oss?

Rebecca skrattar skräckblandat: ALDRIG. Vi vill ju ha kvar våra ansiktsuttryck.

Jag: Visst, du måste få se när jag är förvånad.

Rebecca: Och du måste få se när jag är arg.

Jag: Exakt.

Båda andas ut och suckar av lättnad. Det är inte lätt när det man finner naturligt är kontroversiellt och provokativt i en värld där många blir kränkta för att de använder botox. Alla gör som dom vill, men jag ser fram emot mina rynkor. Fifan.

bild-2016-10-24-kl-16-56

Jag tänker att när mina barn är barn så är det helt ok att det syns att jag har levt något längre. Hela detta infantila samhälle där barn gör mode för vuxna kvinnor gör ju att vi tror att vi ska se ut som de fjortonåriga modellerna som gör reklam för vuxna kvinnors kläder. Skev värld.

bild-2016-10-24-kl-16-56-2

Min värld kommer ha ansiktsuttryck och rynkor, inte botox.

/Elaine, undrar hur 90-talisterna som redan börjat botoxa sig kommer att se ut om 20 år….

Nymo

26 oktober 2016 1 kommentar
Politik och Retorik

Vad fungerar och varför. Jag tycker det är rätt tragiskt hur ett helt Amerika ska tvingas välja på två personer som dessutom inte är särskilt folkliga eller populära bland det amerikanska folket. Det verkar som att pengar (trump) och kontakter (Clinton) är vägen till makt i USA.

Annonsen laddas.

Vi kikade på reklamkampanjerna och klurade på varför de fungerar och exakt vad som gör det. Det där med Satan och Jesusretoriken tycker jag är så sjuk, men att gestalta sig själv som Jesus och motståndaren som Satan är väldigt 2016 i USA. Det brukar inte vara så grovt som nu.

 

 

Flott och down to earth, fifan. 

26 oktober 2016 10 kommentarer
Business outfit / Vardagsglädje

Jag gillar kontraster, när saker som inte går ihop faktiskt går ihop. Kanske är det för att jag själv är en blandad varelser. Brasilien och Sverige i en kropp. Sneakers och pärlor tycker jag är en härlig kombo. Kajal och flott blus. Jag vill inte kunna placeras i ett fack. Det ska var lite kors och tvärs med mina kläder och fortfarande se snyggt ut, eller nej, det ska se Elainigt ut helt enkelt. Feel me?

Annonsen laddas.

Godmorgon folket! Hoppas att ni mår fint. Jag mår som en dröm idag. Jag ska skriva kontrakt för min nya retorikbok ”Vi måste prata” och även göra en nationell undersökning på svenska folkets största talarutmaningar. Vi snackar inte om att stå på scen och tala utan mer i vardagen. Ge kritik, göra slut (med vänner, familjemedlemmar, kärlekar), ta konflikter och allt sånt som folk är rädda för. Jag ska ta reda på vilka utmaningarna är, sen ska jag snickra på de retoriska lösningarna. Vad tror ni om en sån bok? Belöningen till mig själv blir att jag skriver på Romanen vid sidan om. Kan tänka mig att den kommer ut 2018.

Business outfit you ask?

Blus, pärlor och snyggsneakers. Flott och down to earth på samma gång. Me lajk!

Dags att rodda för romanen

25 oktober 2016 8 kommentarer
Vardagsglädje

Sa jag att mitt möte med Forum gick toppen men att jag har fått i uppgift att göra ett ”skelett” för boken. En början mitt och slut. Det låter så enkelt, men det är jädra svårt. Att skriva fackböcker kan jag ju redan, men denna ”Ventilen” är svårare.

Annonsen laddas.

Jag fick i uppgift att köpa blädderblock och börja rita. Tydligen är själva romanen bara toppen av ett isberg, jag som författare ska veta mer om karaktärerna än det som skrivs. Mycket mer. Om nån frågar mig ”Hur hade Siri reagerat om hon vunnit på lotto” så ska jag kunna svara på det utan att lotto för den sakens skull är ett scenario i boken. Förstå, vilket jobb. Usch jag avskyr verkligen skelett. Och jag har ingen lust att skriva om jag inte vet att det kommer bli en bästsäljare eller slå internationellt. Det kanske inte blir fallet, men det är i alla fall så jag måste tänka för att ens ge mig på skiten. Jag kallar det skit för jag gillar inte struktur, avskyr bara ordet… Struktur…

Men Gustav är supertänd på struktur och ser fram emot romankvällar hemma då vi diskuterar karaktärerna i boken, kronologin, vad som händer när och så vidare.

Tänk om ni är med i början på något riktigt stort. Tänk om det blir VÄRSTA boken som säljer Läckbergvolymer. Coolt! Och tänk om en enbent tax blir den enda som köper boken av misstag. Haha, allt är möjligt.