Nej, gränsen är passerad..

Jag kan inte låta bli att känna mig cynisk över detta uttalande från skivbolagschefen. Det kanske är det bästa albumet så här långt, men det kanske också är något man säger för att tjäna desto mer pengar på en av många pressade artister.

Man hör ju ofta om att artister tar droger. Men borde inte någon ställa frågan om varför de tar droger. Inte för att det är coolt utan för att orka med. Kanske för att orka med de parasiter som verkar finnas i branschen. Jag minns att Michael Jackson lurades att boka på sig 100 spelningar när han var hög på mediciner. Han var inte i skick att göra det. Prince, Elvis, Amy Winehouse, listan fortsätter i oändlighet.

Bild lånad av förvaringsdrottningen

Vi pratar ofta om verkan till det som tog deras liv – drogerna. Men vad var orsaken till drogerna? Kanske människorna runt omkring som satte pressen. Avicci drack för att orka med spelningarna och ångesten de orsakade honom. Någon kanske bara borde ha sagt ”det här kanske inte är din grej”. Men när en spelning ger dig 2 miljoner kronor så frågar inte folk.

Som om pengar vore den enda valutan.

Folk måste börja inse att det finns fler valutor i livet och de borde man kolla till för sitt välmående och överlevnad. Jag vet folk som har jättemycket pengar men är luspanka i nära relationer. De som är ytligt bekanta med massor av kända och ansedda personer, men inte har en enda djup relation. Jag tycker att förutom att kolla bankkontot ibland så borde man kolla:

Kärlekskontot

Vänskapskontot

Känslokontot (mår jag bra eller dåligt)

Familjetiden

Snällkontot

Dumkontot – har jag gjort folk besvikna/arga. Kanske värt att titta på för att utvecklas.

Jag har, precis som många av er, varit illa berörd av Aviciis död. Destomer efter jag såg hans dokumentär. Innan dess var min enda relation till honom mina träningspass på gymmet. Men dokumentären påverkade mig på ett djupare plan. Gav mig ord på saker jag har känt och tänkt på, men aldrig yttrat. Som:

Respektera folks nej.

Förhandla inte till dig något i närheten av deras nej.

Ställ inte ”oskyldiga” frågor som ger personen dåligt samvete för sitt nej.

Respektera gränsen och tacka för att den drogs innan du råkade gå över den.

För fan.

 1. Tack! Viktiga saker, tar till mig mycket av det. Insåg nu att jag tror att det är lättare att säga nej också om jag är medveten om de här tankesätten att respektera andras nej. Jag har alltid accepterat andras nej, det är inte det, men jag har aldrig funderat så mycket kring det.

  Kram!

  1. Alla har alltid ett eget ansvar. Dock är det viktigt att vi respekterar varandra, vilket Elaine belyser fint i sin text.

  2. Alla människor har ett eget ansvar, men INGEN människa är immun mot yttre påverkan. Man får inte heller glömma bort att Tim var väldigt ung och därmed än mer känslig för yttre påverkan när han kastades in i världen han levde i. Han omgavs av människor som hade som enda arbetsuppgift att få honom att göra mer, bli större, synas mest… man måste vara gjord av teflon för att det inte ska påverka en. Är det verkligen så svårt att förstå?

 2. Klockrent! Stämmer in i varje ord. Jag såg också dokumentären först igår och nu gör det inte bara ont i hjärtat utan i själen också. Han säger ifrån så tydligt men INGEN föreslår att dra i handbromsen. Alla piskar honom till mer. Den gör ont att se. Han ville inte synas. Han ville höras ❤️

 3. Jag blev också väldigt illa berörd av dokumentären. Vilket öde, så tragiskt! Någon borde ha sagt stopp och bett honom att vila, tänka på sin hälsa istället för alla miljoner som han drog in. Till slut sa han ifrån men även då fortsatte pressen.. så tragiskt som sagt.

  1. Han själv brydde sig inte om pengarna. En turné tjänade han inte ens på eftersom han skänkte allt till välgörenhet. Han gav massa pengar till välgörehet. Han såg inte grejen med mycket pengar. Så det va inte därför han jobbade som han gjorde

 4. Otroligt stark dokumentär. Berörde djupt hos mig som inte heller har ngn som helst relation till honom eller hans musik. Hur han försökte sätta stopp men allt bara rullade på. Man kunde riktigt känns hans ångest. Fick mig verkligen att tänka och känna

 5. Såg dokumentären igår o blev också illa berörd på ett djupare plan. Det triggade en massa tankar kring stress och jobb.
  Gällande missbruk så är det så ofta det startar i ngn sorts självmedicinering som sen ballar ur. Och kombinationen av olika läkemedel och droger är det rätt oforskat på o får ofta förödande konsekvenser. Och hur ofta är det inte läkare som skriver ut mediciner som INTE berättar att de är beroendeframkallande o kanske ska trappas ned ist.f. att ta bort helt vilket i sig kan skjutsa ner folk i diket även efter t.ex. en operation där du fått starka smärtstillande efteråt. Har sett så många exempel på både det ena o det andra. Sorgligt så inibengen.

 6. Håller med dig Elaine. Tänkt mycket på Avicci i helgen. Blev djupt berörd av hans öde och att se dokumentären med vetskapen om vad som sedan hände var riktigt hemskt tycker jag. Mycket sorgligt och fruktansvärt 💔

 7. Så viktigt och bra inlägg. När jag nåddes av nyheten blev jag såklart ledsen över att ännu en ung person försvann allt för tidigt, men det var först efter att jag såg dokumentären som det verkligen drabbade mig. Det gjorde mig så fruktansvärt ledsen att se en person skrika nej på alla möjliga sätt, bara för att bli totalt ignorerad av de som borde ha lyssnat. ”Fundera tills i morgon”, ”Vi behöver inte ta något beslut än”, ”Sov på saken”, ”Du kommer förlora pengar på det”, ”Väldigt många kommer bli väldigt besvikna” – så många små ord som förstör så sanslöst mycket. Det är så sorgligt på så många plan… och så fruktansvärt onödigt. Jag är övertygad om att han hade funnits kvar i livet idag om hans nej hade respekterats från första början. Miljonerna hade varit färre, men han hade varit vid liv och det är allt som betyder något.

 8. TACK för att du radade upp olika delar av livet konkret(kontona). Jag behövde verkligen det, få klarhet. Jag mår dåligt men har haft så svårt att förstå just vad som är dåligt(eller en effekt av det dåliga), nu ser jag klart och tydligt vad som är felet. Tack! De sista färgade meningarna gick rakt igenom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..