In Spånga får man mycket för pengarna

17 januari 2017 17 kommentarer
Vardagsglädje

Men hur är det bo där borta? Eftersom min förövare bodde i Rikneby så bor jag helst så långt därifrån jag bara kan. Men kolla denna villa. Dubbelt så mycket yta för samma peng du hade betalt för hälften av ytan i Mälarhöjden. Men så gillar jag ju Mälarhöjden…

Annonsen laddas.

Skärmavbild 2017-01-17 kl. 18.04.03

Den här ligger i nåt område som heter Flysta. Känner någon till det? Hur är det? Bra skolor, förskolor? Nära till nån tunnelbana?

Hade span på en tomt i Mälarhöjden

17 januari 2017 28 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Den tomten är uppe i 5.8 miljoner nu så det känns ju galet. Jag tror vi får släppa det där med att bygga eget i Stockholmsområdet. Att bara kunna köpa ett hus vore ju magiskt. Jag måste sänka ambitionen lite och herregud, man behöver väl inte bygga eget. Vad är väl en bal på slottet? Vad är väl ett New England hus på Knallevägen 8?

Fan vad det hade varit underbart!!!😭

Men vi snackar köpa en lutande tomt för minst 5.8. Nej, nu är den uppe i 5.9 fick nyss ett sms. Riva ett gammalt hus för 400.000. Lägga husgrund för cirka 1.5 eftersom det med största sannolikhet blir sutteräng om man ska ha något ut av tomten och få den yta man vill ha. Då är vi uppe i 7,8. Att få ett New England hus ritat av de jag blev rekommenderade kostar 150 lax. Sen ska själva huset köpas och med allt kan det gå på 4 miljoner. Det blir en total på 11.950.000. Och det är mycket mycket pengar! Då kan du ju köpa ett billigare hus och renovera det för en miljon istället. Känns mer ekonomiskt. Så jag har inget att gråta över för vi har ändå inte råd med det där. 

Vad säger ni? Visst är det galet? 

Magont och Annelie

17 januari 2017 5 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

I natt drömde jag den där återkommande matsalsdrömmen. Den tar alltid plats på Brännkyrka gymnasium trots att jag aldrig var mobbad där. 

Jag går mot matsalen med en klump i magen. Kliver in och letar efter en naturlig plats att sätta mig på efter jag tagit mat. Det måste ske smidigt, jag får inte se desperat ut. Jag ser ett gammalt gäng som precis har ätit upp. Jag klämmer in mig hos dom lite coolt och obrytt, men då reser sig alla upp av det enkla skälet att de ätit klart. Inte för att jag just satt mig. Men jag kan ändå inte låta bli att känna mig utanför. Men i dessa drömmar finns det alltid en räddare vilket är så spännande. Hon heter Annelie Florin. Och det finns en anledning till att hon dyker upp som räddaren i mina drömmar långt senare.

Efter tre år av ren mobbing på Bredängsskolan så bytte jag till Johan skyttesskolan som då hette Långbrodalskolan.

Året 1994. Första dagen på skolan och jag kände inte en kotte, jag var livrädd att jag skulle bli mobbad på nytt. Bara någon råkade gå in i mig så började jag darra som en rädd hare. Men alla var väldigt snälla och artiga i min nya klass, jag var så glad. När jag skulle gå från skolan var jag lite nervös, alla verkade ha självklara kompisar att armkroka i väg med. Jag stod en stund och såg mig osäkert omkring, fanns det nåt sätt att göra saker på här? Det kändes så långt från Bredäng och jag ville inte göra fel. Och där kom Annelie från ingenstans, verkade se att jag var lost och krokade i min arm. Sen gick vi en bit och pratade, hon frågade vart jag skulle och gjorde mig bara allmänt trygg. Fatta att det skulle göra sånt djupt intryck på den där trettonåringen att Annelie har förblivit den räddande vänskapsängeln i drömmarna även i vuxen ålder. Tack för det Annelie. Jag tror aldrig jag har tackat dig för det förresten. Tack❤️ för att du gjorde min första dag på Långbrodalsskolan så trygg. Hur kan man inte älska dig. Stor kram! 

Det här med att Kepler romantiserar prostitution och porr

16 januari 2017 35 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Jag har försökt traggla mig igenom denna. Jag har ju läst Keplers alla böcker för att jag tycker de är bra, men det är en ingrediens som varenda bok har som gör att jag mår illa. Det är att den är så sexfixerad. I förbifarten får vi veta att Saga tänker att hon vill ta av sig sin motercykeldräkt och dra ned kedjan till naveln ”men hon är naken under den”. Jahapp då fick jag veta det. Sen att alla våldtäkter och övergrepp skrivs med sådan poetiskt finkänslighet att det nästan blir… vackert. Det får mig att må illa. Och att poliser i jakt efter några vittnen råkar sätta på någon i huset där de letar  för att det råkade vara en orgiefest just där. Så polisen kunde inte hejda sig. Eller som i denna bok (spoiler) en polis letar efter en prostituerad och hamnar någonstans där prostituerade har  lastbilschaffisar som kunder. Polisen går in i en toalett, som det står ”avstängd” på ,bara för att få ett andrum. Hon får lite till. Genom ett hål i väggen sticker en man in sitt könsorgan. Polisen börjar fnissa och till sin förvånan tar hon snoppen, suger och låter honom ta henne bakifrån genom det dår hålet i väggen. Bara så där.  Sen är det bara att gå ut att jobba vidare, tydligen.

Jag avskyr dessa episoder. Det förskönar prostitution och våldtäkter. Man får våldtäktsmannens upphetsning beskriven för sig, aldrig kvinnans ångest, smärta eller trauma. Man får det kittlande med att få en kuk genom ett hål i väggen. Jag hade fan slagit till kuken och sprungit fort som fan därifrån. Eller nej, ännu bättre, jag hade ju varit polis. Jag hade stuckit in mitt vapen genom hålet och sagt ”sug denna”. 

Är det nån mer än jag som reagerar på Keplers snusk? Böckerna är tillräckligt bra utan dessa. Och en moralisk aspekt. Varför ta oss in våldtäktmannens huvud, varför inte offret i sånt fall? Bara för att skapa avsmak, inte mersmak för sjuka sinnen därute.

Och för oss stackare som tror oss köpa en krimbok, kan inte ni bokförlag bara införa en ny genre – krimporr. Eller krim med inslag av våldsporr, mjukporr, prostitutionsporr osv. Så vi som inte gillar porr kan avstå och de som vill ha porr men gärna mer åt sexhållet och med kärlek kan få välja det. Nån sorts varningstext borde finnas. Ungefär så här: 

KEPLER – krimporr

Våldsporr ✔️

Prostitutionsporr ✔️

Sex med kärlek

Sex for the fun of it 

Våldtäktsporr ✔️

Jag har läst 90 sidor och checklistan stämmer. Hade jag vetat detta innan hade jag inte köpt boken. Varför jag kallar det våldtäktsporr och inte våldtäkt är för att våldtäkten beskrivs från förövarens perspektiv och till viss del offrets. Hans upphetsning beskrivs och jag tycker inte att en våldtäktsmans upphetsning ska beskrivas, alls. Upphetsningen ska dö av ett enkelt ord – nej. Och gör den det så är väl för fan inte hans ”ådriga lem” intressant utan kvinnans hjärtskärande skrik och ångest. 

Allt jag vill ha nu

16 januari 2017 8 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Nyponsoppa med glass. Jag har fått i mig ett halvt glas vatten idag. Gustav ska se om han hittar nyponsoppa här i Spanienland. Det borde finnas.

Jag har aldrig varit mer vacker än nu. Aldrig. Uttorkade läppar, excellent fågelbo till frisyr, hissa upp mig i ett träd och fåglarna kommer landa, jag svär, brösten liggandes armhålorna som inte har deoderant (står inte ut med lukten av deo i detta tillstånd men heller inte lukten av svett – moment 22 deluxe) vit linne som är sådär uttvättat, ansikteuttryck som skriker hjälp och en osynlig offerkofta fladdrandes

På det så har vi span på en tomt. Men allt som kan trösta mig nu är nyponsoppa. Måste googla vad det heter på spanska.