Farfars guldklocka

29 september 2016 2 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Godmorgon mina armbandsur. Idag har jag för första gången på mig farfars guldklocka som jag ärvde. Två saker ville jag ha och fick jag, hans fåtölj och hans guldklocka som han fått för trogen tjänst.Den har stannat, farfars klocka. Ni som läst Medan han lever vet att farfar var väldigt förtjust i sina klockor. Det är nästan så att jag vill att tiden ska stå stilla på denna för där farfar är nu är allt tidlöst. Det tror jag.

I övrigt ville jag slippa ta hisselfie så jag bad min man fota mig. Han är ungefär lika bra på att ta kort som Patrik Sjöberg är på att dansa balett. Så det blev en hisselfie ändå. Ögoninflammation i båda ögonen och två föreläsningar idag. Jag ska hem och vila mellan dom.

Trasdockan och Amanda

28 september 2016 1 kommentar
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Jag träffade upp Amanda igår, grundare av ATSUB – föreningen anhöriga till sexuellt utnyttjade barn. Hon berättade om sin pappa och jag bröt ihop där på Sturegallerian. Hon tröstade mig så som jag tröstar folk som gråter för mig. ”Allt är bra med mig nu, jag mår bra nu” sa hon och kramade om min hand. Jag visste precis men ändå. Jag tänkte på den där treåriga Amanda  och hennes nu treåriga syster som blev utsatt för samma sak. ”Han sitter inne nu och hungerstrejkar” sa Amanda. ”Bra, hoppas han dör av hunger” sa jag och torkade bort tårarna och sen skrattade vi. Jag fick min trasdocka och vi pratade över en långlunch.

Det är något särskilt att prata med andra överlevare. Man kan ställa fler frågor och ge fler svar eftersom man vet att den andra inte dömer och vet hur mycket smärta som finns bakom varje svar och respekt och omtanke bakom varje fråga. Man frågar inget av nyfikenhet. Man svarar trots att det gör ont. Men vi tar emot varandra. 

Det Amanda gjorde som treåring är stort. Hon berättade vad hennes pappa gjorde. Blev inte trodd. Man hävdade att mamman hade manipulerat henne. Så ofta som det görs mit mammor som försöker skydda sina barn. Amanda fick upprättelse 2014, efter 25 år. Ni kan läsa om det här. 
Hon är så stark, både mamma och änglamamma. Överlevare och hjälper andra via atsub som ni hittar här. Ni hittar henne på instagram här. Hon ser ut som änglarna jag läste om i sagoböckerna och hon har även blivit en livs levande ängel för sexuellt utnyttjade barn.❤️

Det viktigaste från Malou

28 september 2016 11 kommentarer
Vardagsglädje

Här är en textad version för mina hörselnedsatta vänner

Annonsen laddas.

Jag vill så gärna lära mig teckenspråk. Tänk av alla språk så är det det som står på min nästa lista. Min svägerska Eira läser det till hösten. Så jäkla coolt. Jag har två barn på Evelyns avdelning som är döva. Matheo kan en massa tecken och jag är avis och stolt på samma gång. Vet ni nån bra kurs och hur lång tid tar det att lära sig?

För er som gillar det amerikanska valet

28 september 2016 Skriv en kommentar
Vardagsglädje

Galningar har röstats fram förr och tyvärr kan det ske igen. Vad jag säger om det ser ni här.

Annonsen laddas.

img_4876.jpg

 

Här ser ni analysen av Trump och Clinton

Får man må så här bra?

28 september 2016 4 kommentarer
Vardagsglädje

Annonsen laddas.

Det känns nästa oförskämt när jag mått så dåligt de senaste två månaderna. Det känns som att det vänder nu precis när hösten gör sin entré. Jag har verkligen fokuserat på att plocka ihop bitarna av mig själv och visst är jag öm i hjärtat, men jag måste säga att jag har plockat väl. Jag gör det jag kan för att vara snäll mot mig själv och det går faktiskt rätt bra. Gustav är det bästa stödet! Sen är jag så pepp för det amerikanska valet. Jag är ju verkligen en nörd när det gäller politisk retorik i USA

Nu ska jag slipa pocketversionen av Medan han lever. Förskolebrevet och annat ska ingå i den. Sen ska jag belöna mig med att skriva några sidor i min nya bok som mitt förlag MÅSTE ÄLSKA!!!! Herregud vad nervös jag. Jag kommer ha den klar på en månad för jag är fullständigt besatt. Jag har aldrig varit med om något liknande i mitt författarskap. 

Hur mår ni då?