Det har hänt mycket senaste veckan

19 februari 2017 5 kommentarer
Vardagsglädje

Det är som när jag berättade att jag var gravid så släppte magen fullständigt. 3:e graviditeten är verkligen speciell, jag är lika stor nu som jag var i kanske vecka 30 i första graviditeten. Fast det är inte bara livmodern som tar plats, det är tarmar och allt. Kroppen förbereder sig väldigt snabbt nu. Det var tungt på gymmet idag men väldigt kul. Det var inte kul de första 13 veckorna, det var en plåga. Som att träna och vara bakis. Trots att apparna och barnmorskorna säger att man ska träna som vanligt när man är gravid, att barnet mår bra av det, så mår jag perkile av det. Jag måste intala mig att det är bra. Allt jag vill de tretton första veckorna är att äta skit, bli underhållen och ligga still på en rolig plats med klädnypa på näsan så pruttarna inte plågar allt för mycket. Men oftast är jag uttråkad, lat och eländig de första tretton veckorna. Tycker livet är så trist, en enda lång baksmälla men jag orkar inte göra något åt saken för att ändra tillvaron. Nu är saker äntligen annorlunda. Förmodligen tio kilo tyngre och tio ton lyckligare. Livet är toppen.


Herregud vad förutsättningarna kan ändras från en vecka till en annan när man är gravid. Det jag gjorde enkelt förra veckan är en plåga denna. Men jag försöker, till skillnad från förra graviditeten, att ha en sund inställning till det hela. Till graviditet+träning=❤ trots att det känns som man är så svag ibland. För varje vecka som går blir allt tyngre, svårare och kanske omöjligt för min kropp att göra. Men samtidigt blir en bebis större, starkare, tyngre och får lättare att göra saker tack vare att min kropp lämnar rum för det. Jag har blivit större, mycket större denna vecka. Jag har blivit tyngre också. Ett gott härligt tecken för Benny. Idag gjorde jag två chins och bar två personer, en större och en liten en. Och ett par svullna tarmar (men det pratar vi inte om).

Hur mår ni? 

Yasuragi med kusinerna

19 februari 2017 4 kommentarer
Vardagsglädje

Godmorgon! Jag är på Yasuragi med mina kusiner Lucette och Wendy. Vi hänger, badar, äter, de tar behandlingar och jag tar det lungt. Massage som gravid kan vara lite knepigt. 

Vi pratar en del om våra mammor (som är systrark) och vad vi har ärvt från dem kulturellt och emotionellt. Vi är rätt lika dem i humör och till viss del humor.

Jag är väldigt lik titia Maria (Wendys och Lucettes mamma i humor. Igår när vi kom till Yasuragi så skulle vår värdinna visa oss till rummet. Hon var så fin i sina kläder. Men innan hon öppnade dörren till rummet så fog hon av sig sina tofflor och hade de roligaste strumporna, de var som fingervantar för fötterna. Jag vet inte varför jag blev så skrattig av det. Lucette och Wendy vet hur lik jag är deras mamma men de höll bara sitt cool trots den roliga situationen

Vi pratat också en del om sommar om vi ska åka till Gotland ihop. Jag kommer ju vara höggravid i sommar, men har heller ingen lust att vara utomlands. Älskar ju Sverige och vill njuta av björkarna – mitt favoritträd i hela världen. När de slår ut så blir jag alltid rörd och extra göad. Älskar ljudet av björkarnas blad som dansar i vinden❤. Hoppas våren och sommaren blir tidig i år. 

Gustav och jag och björkarna❤2011. 

Ett litet troll avslöjat

18 februari 2017 11 kommentarer
Vardagsglädje

Ni har märkt att det varit lite märklig stämning bland kommentarerna. Inte ett troll, mer som en irriterande fluga. Jag vet inte om det är mina sju år som bloggare som gör att jag enkelt ser när en person låtsats vara 20 andra, det är svårt att fejka en ton. Jag har blottat troll förut och det är inte för att lyfta något negativt utan visa att Se, galningarna är inte så många i denna värld. De gör bara mycket väsen för att verka vara det. Detta troll är en man som ibland kunde bjussa på intressanta kommentarer, men nu på senaste har han gått bananas.

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.11.59

 

Så här har vi vårt hustroll blottat och nu blockat. Hoppas att jag iom blocken kan bidra med lite fritid utanför trollskogen. Jag blir lite sorgsen när jag läser kommentarerna för personen verkar behöva hjälp, psykisk sådan. Tänk att få kickar av detta, förstå vad tomt livet måste vara.

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.07.54

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.08.10

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.10.51

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.11.01

Pinsamt och sorgligt på samma gång. Du hade ju en rätt bra ton vid tillfällen, vad hände? För mycket hat, förakt och ensamhet för att hålla en bra ton?

Trollet när han var lite kammad i sina formuleringar.

Skärmavbild 2017-02-16 kl. 22.23.55

När man önskar sig storlek large i trosor från maken

18 februari 2017 25 kommentarer
Vardagsglädje

Och han går all in och köper nåt blöjliknande. Tror inte det blir många resor till pippaloss i denna blöja. Det här är enda gången ni får en bild på mig i trosor, mest för att det ser ut som en stor blöja. Kan inte låta bli att bjuda på den.

4-bildsserie 2017-02-18 kl. 10.47 #5 (kompilerad)

Jag: Gustav, storlek L inte en blöjtrosa.

Gustav garvar: Den låg i ett paket och det stod Mammatrosor.

Jag: Ok, men nästa gång så kör bara L.

Gustav självbelåtet: Varsågod!!

Det bästa och sämsta med att vara gravid

17 februari 2017 24 kommentarer
Benny

Jag vet inte om det här blir för mycket för er men det finns egentligen bara en sak jag inte står ut med i synnerhet de första månaderna under graviditeten. Men vi börjar med det bästa.

Bild 2017-02-16 kl. 22.48 #4

Det bästa med att vara gravid förutom att man har ett liv som växer i en och allt det där jadadada gudomliga osv. 

Den fina huden man får.

Det fantastiska håret man får.

BRÖSTEN!! Att de kommer tillbaka!

Att man känner sig jädra het när magen väl poppar ut och man uppenbart är gravid.

Folk blir så snälla och tillmötesgående

”Gravidursäkten” du kan ha till allt!

Maten får en ny gudomlig dimension, kan gråta av en tugga för att det är så gott.

Det sämsta med att vara gravid

Bild 2017-02-16 kl. 22.48 #5

Att man känner sig bakis i ungefär 13 veckor.

Man vilar/sover dessa veckor men är aldrig utvilad

Här kommer det allra värsta….

Att ha förbättrat luktsinne i kombo med gasig mage. Det är omänskligt när du ligger där på soffan och känner ”åh nej”.  Men så är man alldeles för slut och långsam för att resa sig från sina pruttar och fullkomligt dö och nästan bli deprimerad av de omänskliga odörer som lämnar en denna tid.

Att inte kunna nysa utan att kissa på sig.

Allt detta känns ovärdigt men tur att man känner sig het i övrigt med sina juicy boobs, fantastic hair och glowing skin. Stinky fart machine i en snygg förpackning helt enkelt, fifan.