Att vända blad gick sådär..

Ledsen för dåligt uppdaterande idag. Jag har haft så ont i höfterna att jag inte kunnat tänka, samtidigt som jag tänkt mycket. Jag har varit ledsen helt enkelt. Det här med att vända blad var inte så lätt som jag trodde.

Jag förstår inte hur Alex Schulman och Sigge Eklund kunde vara så elaka. Att bädda in sådana gränslösa kommentarer i det som för oinsatta ser ut som vanliga reflektioner och saklig kritik. Dom kan ju varken känna någon eller ha egna erfarenheter av sexuella övergrepp som barn. De kan inte veta vilken skam det är. 

Jag har träffat Alex fler gånger, läst hans böcker, stannat upp honom och sagt att de var så starkt att han skrev om sin mamma. Och så tackar han ödmjukt och säger att jag också är stark. Sen i nästa stund sitter han i sin podd och säger att jag gör allt för att få uppmärksamhet. Att mitt prat om barndomen har att göra med att jag är uppmärkamhetskåt… 

Vill du höra något äckligt Alex. Det har inte alls att göra med att jag är kåt på uppmärksamhet utan att det finns de vuxna som är kåta på barn. Min pappa är en sån. Hur du får det till att jag vill ha strålkastarljus via en sån erfarenhet får mig att tro att du är en mycket sjuk person som tror att alla dör för strålkastarljuset. Vilka umgås du med? Är det så det är i dina kretsar? Kommer man i brallan av att få gå på Prins Carl Philips bröllop eller klipper man med sig en bit av röda mattan när Bindefeldt har bjudit en? Har du sådana i din närhet? Jag fattar inte vilket virke en sån hjärna kan vara av när man bara vill umgås med kändisar och hänga med creddiga typer eller hångla upp ett strålkastarljus. Men tydligen vet du det för du drog den sjuka slutsatsen om mig. Vad är det för fel på dig? Du tror på riktigt att jag tänker ”Yes min pappa antastade mig varannan helg sedan jag var två, det blir en SKITBRA story till medieSverige. Ihhhhhh, nu berättar jag. Tihi.”

Jag kommer ta varje chans jag kan att prata om sexuellt utnyttjade barn i Sverige för problemet är stort och det är så få som pratar om det.

Patrik Sjöberg tar varje chans han med.

Vet du varför? För vi vill inte att några barn, varken dina, mina eller några barn ska genomgå det helvete vi gått igenom. Eller bära den skam vi fortfarande brottas med. Frågar medierna hur man löser problemet så kommer vi fortsätta att se till att experter som Nina Rung, Maria Dufva, Maria schillaci med flera berättar.

Jag är glad att jag inte vara ensam om att se igenom din och Sigges psudoreflekterande täckmantel för gränslösa attacker. Men samtidigt ledsen över att många sväljer det ni säger och kallar det ”intellektuellt”. Ja, det var intellektuellt elakt. 

Det är väl det här som händer när man hamnar på Calle Schulmans och Alex Sculmans shit list. När man öppet har sagt att det inte är ok att trasha sina barns mamma inför hundratusentals åskådare. Inte ett ljud då. Konflikträdslan är så stor att de istället portionerar ut små och stora giftpilar som ”retorikexpert” eller uppmärksamhetskåt. Och inte bara det, ett litet förtal från bästa polaren Sigge ”Hon har förstört en familjs liv”. 

Jag är inte konflikträdd, inte det minsta. Men konflikter är för att lösa, inte för att bråka. Finns ju ingenting man kan säga till de här bröderna för de kommer le stort för att sen kasta suddgum längst bak i klassen. Jag bryr mig inte det minsta om jag är på deras shit list. Men att de anstränger sig för att vara så här elaka, det får mig att tappa hakan och bli arg och ledsen. Inte för att 750.000 hörde vad de sa utan för att de var så intentionellt elaka och sa dessa saker inför så många, medvetet. Jag hade dock blivit lika ledsen om en främmande äldre dam kom fram och sa samma sak till mig. 

En person har sagt något snarlikt. Han sa ”Hon vill bara tjäna pengar” om min bok Medan han lever. Personen som sa det är sjuk. Det var ord från min pappa. Pappa förvånade mig inte. Men från Alex. Jag trodde inte han var Messias, men jag trodde han hade gränser.

Jag är låg idag.

Det går över, såklart. 

Tack till alla er andra, för ert stöd. 

 1. Egentligen är jag faktiskt helt förstummad, Elaine, av vad som sas på deras podd. Men ska försöka uttrycka något… Precis som du har jag läst Alex bok och lidit med hans berättelse om sin barndom. Mycket gripande. Att förstå vad syftet är med att förtala dig är helt omöjligt. Kanske är han empatistörd på ett riktigt allvarligt sätt? Kanske är ironi och sarkasm hans sätt att överleva..? Eller så är han helt enkelt ett ärkepucko? Likadå Sigge. Och om det blev ”fel” – överdrivet i pratet. Något han/de ångrar är det läge att be om ursäkt. Förklara sig. Inte sitta på Gotland i ett flådigt hus, exponerad på IG mer mrs Perfect och drottningen av produktplacering. Nä, vad ska man tänka..? All styrka till dig! ❤️👊🏼

 2. Nu har jag lyssnat på podden och jag förstår ingenting. Blir riktigt illa berörd, vad håller de på med? Jag vet inget om Sigge, men bröderna Schulmans uppväxt har vi ju tagit del av och den tycks trasat sönder detas hjärtan totalt. Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb, fortsätt kampen för barnen!

  1. Hej Elaine. Ledsen att du har så ont idag. Är så ledsen idag och så illa behandlad. Tycker nog att du har all rätt att svara på påhopp här och berätta hur du upplevde det. Tack för att du lyfter upp denna viktiga fråga. Fruktansvärt att det ska vara skambelagt när det är ett oskyldigt barn som råkat i klorna på en störd vuxen. Det är både psykisk OCH fysisk misshandel. Många ärr och en totalt havererad tillit till given äkta kärlek senare kan jag tänka. Jag önskar dig allt gott. Du ger så mycket och är en härlig tjej. Varm kram från mig.

 3. Starkt och bra av dig! Men tycker du borde kontakta Sigge och ta allt med honom? Vore sjukt rakt och moget att göra det…. märks ju att detta tog du åt dig av rejält men det är ju bara 1 person som nu snackar skit. Nej ta det direkt du kommer inte ångra dig! Varma hälsningar

 4. Hej Dom har så fel ingen annan har förstört den där personens familje utom han själv när han gick över gränsen men flickan. Du är så jäkla bra och jag är imponerad över din kraft att jobba med något så tufft som denna fråga speciellt efter som du har råkat ut av det själv. Hoppas din ”rustning” håller och att du kan borsta av dig alla elaka ”pilar” som arroganta och okunniga personer skjuter i väg mot dig. Kram och lyckospark till dig och din familj för nu och framtiden 🙂

 5. De är små inombords. Små, bräckliga och känsliga. Som tonåringar som osäkert söker varandras bekräftelse. Patetiskt. Vad säger deras fruar, deras nära?

 6. Kärlek till dig! De är bara några uppmärksamhetstörstande mediakåta personer som försöker få uppmärkssmhet genom ett trycka ner en känd person.

  Jag är själv ett överlevande våldtäksoffer, fast det skedde när jag var 15, av två okända män för mig. Jag är fort traumatiserad av mina händelser trots år av terapi.

  Jag förstår att du blev ledsen och kränkt av deras uttalande och tycker du ska ta Sigges uttalande vidare för det är förtal!

 7. Lyssnar på A o S pod och tycker att dom är ute o cyklar ibland. Den här gången kände jag mig bara chockad över hur dumma i huvudet dom var. Det var som att de tänkte; ”jaha, då tar vi o gräver ett rejält djupt hål o hoppar i, ett två tre!”
  Det är nog dags att de engagerar sig i något som kräver mer handlingskraft än babbel nu!

 8. Jag mår illa över deras sjuk, destruktiv och manipulativt beteende. Kärlek och styrka till dig. Tack för att du fortsätta kampen för barnen. Även Schulmans barn- och där har vi bara en liten del av det ironiska i detta – som pajasbröderna inte kan se. Kram!❤

 9. Jag beundrar dig! Just för att du är språkrör för de barn som har tystas, som inte hörs och inte kan göra sin röst hörd. Låt ingen tysta dig! Debbaten måste fortgå, den får aldrig tystna! De enda som borde tystna är Alex och Sigge. Att de orkar. Varför står vi inte upp tillsammans för de barn som skändas för varje minut som går? Jag kan inte förstå. Jag jobbar på en socialtjänst och jag vet hur svårt det är att hjälpa och hur stor frustrationen är när man som socialarbetare inte lyckas. Jag ser helvetets svartaste gränder varje vecka fastän jag själv aldrig varit där. Vi måste bära våra barn som om de vore våra sista droppar vatten.

 10. Det som sägs säger mer om dem än om dig och det du gör säger allt om dig! All kärlek till dig! ❤️ Behåll ditt mod och ta hand om dig! Från en överlevare till en annan! Stor kram

 11. Du är en underbar och stark människa! Jag har aldrig varit med om det du gått igenom, men ditt engagemang är imponerande. Visst vill vi hjälpa andra som går igenom det vi själva har erfarenhet av. Ingen annan kan ju faktiskt göra det bättre än du. Om de tror du gör det för uppmärksamhet får de tro det. Ta inte ens åt dig. Fruktansvärt tråkigt sagt. Hoppas de skäms…
  Kram på dig!

 12. Jag har aldrig lyssnat på deras pod och kommer verkligen inte slösa en enda sekund av min tid på att göra det nu heller. Däremot vill jag ägna varenda vaken minut till att hoppas och tro på en bättre värld fylld av genuint äkta människor med hjärtat på det rätta stället och en jävlar anamma och styrka att kriga för de oskyldigaste av de alla – våra barn! Människor som du och Patrik och ert outtröttliga engagemang gör mig hoppfull om en tryggare framtid för mina barn i en annars så trasig värld. Från djupet av mitt hjärta TACK för att ni orkar!

 13. All heder till dig ich ditt arbete att snacka om dom här frågorna kring sexuellt ofredande och sexuella brott mot barn och ungdomar. ditt sammarbete med Patrik sjöberg tycker jag är ett viktigt steg mot bättre bemötande av barn och ungdomar som drabbats kram

 14. Som så mange andre skriver så har du min fulle støtte. Du kjemper for barna og det er viktig. At du har noen interesse av strålkasterlyset tror jeg ingen annen en de tenker. Deres resonemang er løvtynnt. Heja deg!

 15. Har inte lyssnat men blir så äcklad av deras futtiga beteende! Finns inte ord. Men jag tycker det är så starkt att du skriver det här blogginlägget, att du gör motstånd. Och tack för att du kämpar för oss <3
  Mvh
  En överlevare

 16. Men hur kan man vara så okänslig? Han kom ut som alkoholistbarn och skrev en bok som jag antar var för att hjälpa andra, han om någon borde förstå att det inte är nåt man gör för att ”bli känd”. Det är ju jättebarnsligt sagt. Lågt och pinsamt rent ut sagt.

 17. Att använda sin podd för att hämnas för att de har något mot dig är riktigt lågt. Och att påstå att någon pratar om sexuella övergrepp för att få uppmärksamhet är ännu värre. Säger verkligen något om de som uttalar sig.
  Jag tänker inte lyssna på avsnittet och därmed ge dem några reklampengar. Hoppas fler väljer att bojkotta deras podd efter det här.

 18. Allt stöd till dig Elaine. Bra inlägg idag, det märks att du har haft tid att tänka igenom och landat lite i det även om jag förstår att det fortfarande är jobbigt. Förstår verkligen inte grejen med bröderna Schulman och deras ”jargong” – sorgligt och även obegripligt (för mig iaf) att de är såpass kända som de är. Fokusera på din kamp och skit i dom, vi är många som ser dig och hejar på dig. Allt gott.

 19. Elaine, detta är så jävla orättvist. Jag vill bara säga det. Det, och att du gör ettviktigt jobb, fokusera på att det är barnen du hjälper, får du gör det, glöm inte det. Du behövs.

 20. Förresten… nu har jag inte hört podden, jag har alltid starkt ogillat dem, men utifrån det jag läst så gissar jag att detta inte ens är deras egna tankar som de kommit på utan de har blivit inspirerade av kommentatorer som skrivit sina lösryckta ”funderingar” om dig.

  Så så ”intellektuellella” och ”analyserande” tror jag de är, dvs copycats.

 21. Hej! Jag har aldrig lyssnat på deras podd men tog min dyrbara tid för att höra vad de har sagt. Jag blev så ledsen för din skull. Du är grym och fortsätt vara du!!! Du är en förebild!

 22. Hej! Ville bara säga att min spontana tanke när jag lyssnade på podden var ”men herregud så jäkla obegåvade de är”. Det är ett trams utan dess like. Fast jag är inte direkt förvånad, detta säger inget om dig men bekräftar en hel del om dem. Kram till dig!

  1. Åh förresten, om man nu ska kolla fakta som de själva verkar poängtera. Nä, soc har ingen skyldighet att inleda utredning i ärendet som han nämner. Det ska göras en förhansbedömning efter inkommen anmälan, om barnet bedöms vara i behov av stöd eller skydd så inleds en utredning. En anmälan som gått fel resulterar alltså inte per automatik i utredning hos soc. Slutsats, fortsätt anmäla vid oro för barn! Om det han berättar är sant så kan jag tycka förskolan kunnat hantera själva förfarandet bättre(skippa ”förhöret” å lämnat det till polis tex) men jag tycker inte, hur man än vänder å vrider på det, att ditt arbete skulle förstört en familj liv. Blir nästan lite fundersam över vad de är ute efter i sin podd när de angriper dig.

 23. Fyfan vad ledsen jag blir! Det är väl snarare dom som vill ha uppmärksamhet. Blir också lite oroad då det på det sättet dom utrycker sig även skulle kunna komma från en pedofil. Det är väl inte så att dom är ……..

   1. Hon är inte alls sjuk. Man får faktiskt tänka sig för 1, 2 och tre gånger innan man försvarar pedofili och kritiserar en förkämpe mot pedofilin. Man undrar ju över syftet. Tror inte heller de är pedofiler, men det luktar ”män-håller-varann-runt-axlarna-i-alla-lägen”. Och ”tjejerna-vill-bara-ha-uppmärksamhet” – hallå, hur gamla är dessa ”pojkar”? Lågt, osmakligt och korkat. De bör tänka igenom vad de egentligen vill stå för utåt och bli ihågkomna som. Och associerade med.

 24. Det är ju Schulmanbröderna som är uppmärksamhetskåta och varit det sedan länge. Så vidriga personer båda två.

 25. Jag förstår dig precis.❤️ Och det är inte lätt att sortera bort dessa ord. Du är oerhört stark och har hjälpt så många. Låt den vissheten ta över vad några få säger. Stort varm kram från mig. /Anna

 26. De där bröderna, jag förstår inte att defår hållas. Kan inte alla bara sluta lyssna, följa, likea deras trams.

 27. Vet inte om du sett att Alex har en lååång krönika i Expressen idag där han försvarar pedofilen ytterligare en gång. Läskigt 🙁

 28. Kan hända att dom inte ser på pedofiler som du och de flesta gör. Man vet ju aldrig vad som rör sig i andra människors huvuden.

 29. Elaine, jag förstår att det är tungt. Men perseverance, perseverance, perseverance… Du kanske åker på stryk ibland i vissa slag, men det viktiga är att vinna kriget och det kommer du att göra!!!!
  De som inte har egna erfarenheter vet inte vad de pratar om och det pratas generellt om problemet. Du och Patrik är verkliga, ni är människor bakom den hemska statistiken och ni gör ett sååå viktigt jobb för andra utsatta samt öppnar upp medvetenheten för hur det går att förebygga övergrepp. Ni gör något medan ”resten av Sverige” (obs, generalisering av mig) klagar och kritiserar, typiskt neutrala svenskar.
  Fortsätt kämpa, men hitta energi i din familj och vänner när det är tungt.
  Du kommer att vara ihågkommen för vad du gjort och gör för barn. De idioterna som traskar dig offentligt, kommer ingen att minnas, eftersom de bara tramsar och beter sig som allmäna pajasar. Tänk vilka käftsmäll många framgångsrika kvinnor har tagit genom åren, men ändå fortsatte dom eftersom de har en övertygelse att det de gör är den goda gärningen.
  Du är en sådan person Elaine.

 30. Du gör ett fantastiskt jobb. Beundrar dig djupt för din kamp och du förtjänar inte att bli behandlat på detta osmakliga vis. Fruktansvärt att detta ska behöva ta din energi och värdefulla tid. Dina blogginlägg gällande detta är klockrena, sakliga och din analys i detta inlägg mitt i prick. All styrka till dig och sluta aldrig kämpa!!

 31. jag önskar att sådana här uttalanden gjorde att folk bara slutade lyssna. Slutade läsa. Hans. Skit.
  Så kan de sitta där o inse, förstå länge skratten ekar och huvudnickningarna gungar så reflekterar de inte!
  Hoppas! Att folk vänder dem ryggen och att de har noll lyssnare tills de givit en officiell, gedigen ursäkt innehållande ord som stöd till utsatta i form av arbete mot övergrepp mot barn samt en slant insatt på fond för detsamma.
  Skäms Schulman.

 32. Empati eller omdöme har väl aldrig varit Schulmans bästa gren. Eller snarare inte funnits med på spelplanen. Och—för den som alltid har egoistiska och mediaperspektiv är ett sådant utspel tyvärr helt logiskt. För oss andra tänkande varelser är du en så starkt lysande stjärna. En av landets största. Du borde banne mig ha en en ministerpost som plattform i ditt viktiga arbete. Dra ut kniven och låt den bli en bumerang. Du är livsnödvändig för så många utsatta. Hjärta till dig.

 33. Stora kramar till sig Eline! Anklaga inte dig själv för att du inte kan ”vända blad snabbt” det är inte alls konstigt att du blir låg av sådan här fruktansvärda elakheter. Dom är idioter och du är så mycket större, du gör ett fantastisk jobb och jag känner så stor beundrar över ditt stora driv och över att du orkar <3

 34. Nu har jag lyssnat, men varför går du på Alex, det var ju Sigge som pratade och Alex hummade i bakgrunden?
  Tycker att det Sigge sa var nyanserat och tänkvärt.

  1. Hummare är den värsta sorten. Har man någon form av civilkurage säger man åtminstone ”Jag håller inte med”.

 35. Vi var otroligt upprörda och ledsna igår över vad som sagts om dig och tänkte såklart på att om vi mår så dåligt, hur mår då Elaine? Vi skickar dig kärlek och styrka❤

 36. Jag slutade lyssna på deras podd efter det avsnittet, detta var droppen. De kritiserade ju även andra kända kvinnor och jag tykte det osade kvinnoförakt för det som var gemensamt med er var att alla var frispråkiga staka kvinnor.

 37. Vad gör Alex och Sigge själva för världen då? Dom om någon gör ju allt för att bli kända och tjäna pengar…
  Det är så otroligt viktigt det du gör Elaine! Låt aldrig någon trycka ner dig på det här sättet!

 38. Sluta aldrig berätta,
  Alex Schulman kanske är empatistörd el rättare sagt
  Personlighetsstörd? Vem
  Vet? Oavsett vad han är så ska du inte sluta skriva, berätta om
  Det är det du vill. Fuck him! Fuck
  Them!

 39. Fina du… Jag blir uppriktigt förbannad då jag hör vad de gjort mot dig men inte förvånad. Har du missat klippet då Alex står i radion och pratar om sin döda Pappa och släpper ut sina tårar, och då han tror att de går in i reklam så börjar han att garva och förklarar att det är ett trick för att få medömkan. Vilket jävla svin! Däremot blir han hyfsat stressad då han fattar att allt hamnar på film i direktsändning… Karma är en bitch!;)

  Jag förstår att du blir ledsen men försök vänd på det. Det brukar finnas en anledning till allt även om man inte alltid förstår vad. Tänk så här. Med människor omkring dig som bara stöttar och tycker likadant så får du dåligt med motstånd. Det finns nånting gott i det här och det är att det visar att det finns idioter som vänder en god sak till nånting dåligt och går till personangrepp utan att blinka. Du kommer vara mer rustad för nästa möte med såna här människor för då kommer det inte vara första gången.

  Du är fantastiskt och du är en fin förebild för vuxna och barn! Jag och många stöttar dig.

  Kärlek och respekt!

   1. Oopps… Hahahahaha.. Jag ber så ödmjukt om ursäkt! Det ska jag verkligen. Stort tack för att du gjorde mig uppmärksam på att det bara var en otroligt smaklös sketch. Och passar på att även be om ursäkt om jag förolämpad dig på något vis.

 40. Hoppas du kunnat släppa detta nu Elaine <3 Som förskollärare gammal i gamet blir jag lite nyfiken på uttalandet om hur du och förskolan skulle ha förstört en familjs liv… MEN, jag kommer inte ge dem uppmärksamhet eller ev reklampengar genom att gå in och lyssna.. Absolut inte! Deras uttalanden säger mer om deras låga nivå och en dold agenda än dej i ditt arbete kring övergrepp… Keep upp the good work!

 41. Min morfars mor hade ett uttryck som du kan tillämpa på Schulman: ”På sig själv känner man andra.”

 42. Alltså. Jag tycker också att det var så jääävla ruttet och osmakliga jämförelser i podden. Så så så elaka!
  Dock, så ”förstår” jag var dom kommer ifrån lite . Alltså jag vill inte att du eller någon annan ska misstolka vad jag menar nu. Men det är lite dubbelmoral.
  Det du har varit med om är fruktansvärt, vidrigt och ofattbart. Och du har all rätt att prata om det. Men det ÄR en allvarlig anklagelse. Det kan du inte förneka.
  Och ja, dom har gjort fel nu och det var dumt att hänga ut sig i podden. Precis lika dumt som det du gör ibland. Jag hoppas för mitt liv att du inte har uppmuntrat lady dahmers sätt att prata om sexuellt utnyttjande med sina barn . DET är ett övergrepp!
  Och när du hängde ut tejeen som träningahettsade sin gravidkropp, vem ger DIG rätten att göra det då? Även om du har bett om ursäkt för att du missuppfattade just henne så har du ju ändå gjort din poäng.
  Allt är så svartvitt i din värld och jag önskar verkligen att den gamla Elaine kom tillbaka. Hon som faktiskt VAR en stora syster på nätet. Som var ödmjuk och förstående och som aldrig var elak mot någon. Det Sigge också tog upp från Nyhetsmorgon när du berättade hur man ska hoppa på andra som frågar om den gravida kroppen gjorde mig också så himla ledsen.

  Jag håller på din kamp och jag kämpar också för barnen.

  1. Håller med Hanna i allt! Angående Nyhetsmorgon så tycker jag att det är helt sjukt att du ska lära ut hur man ska svara när någon frågar om en graviditet. Bara för du blir kränkt så är det inte säkert alla blir det! Visst du sa att man kan själv välja vad man vill svara men detta gör nu att människor istället blir rädda för att prata/fråga med någon om hennes graviditet och istället håller tyst och det kan jag tycka är mer kränkande!

   1. Fast vaddå att Elaine blir kränkt? Uppenbarligen är det många som får såna kommentarer av människor, tom dem man inte ens känner. Har en bekant som fick höra av sin chef ”Gud vad du är stor. Hur mycket har du gått upp nu”?!.
    Tycker det är med tips om man vill komma med ett bra svar. Dessutom ska jag själv vara försiktig med vad jag säger till en gravid kvinna.

 43. Vad vet Sigge och Alex? De vet ingenting tycks det. De lever i en bubbla. De är löjliga. Snacka skit kan dom, det lärde de sig tydligen i sina dysfunktionella uppväxter och de tror sig ha något slags företräde att tycka offentligt bara för att de kommer från familjer som haft viss ställning i offentligheten genom åren. Elaine Ekswärd när jag hörde din hemska historia förstod jag dig. Sigge och Alex förstår inte annat än vara elaka.

 44. Kärlek 💕 💕 💕 till dig Elaine! Du gör något utifrån empati och vi ser det!
  Alex och Sigge fortsätter bara blåsa upp sina patetiskta egon och det ser vi också! All kärlek till dig Elaine för den du är och för det du bidrar med i samhället! Respekt 💜💪💜

 45. Vi är många som backar dig Elaine! FUCK dom där Schulmanbröderna, de har väl aldrig haft något vettigt att komma med?! (sigge inkluderad) Sjukt osmakligt att kritisera det du gör för barnen, VAD finns det ens att kritisera?! Förlåt men JÄVLA idioter. Fattar de inte att du gör världen till en tryggare plats? TACK Elaine för ditt engagemang för barnen. <3 stor kram, massa kärlek å styrka.

 46. Om det finns några i det här landet som gör allt för att få uppmärksamhet skulle jag för att nämna några få säga ; alla medlemmar i paradise hotell & hela släkten Shulman. Alex framstår emellanåt som en vettig person vilket lurar en att gå på det han säger även när han beter sig som en av de största idioter. Vilket han gör för jämnan… Du är en intelligent människa Elaine, du vet att det vissa säger måste man bara låta rinna av en, oavsett hur hårt orden tar. Tycker de hånar de flesta, vem beror bara på vem de såg först när de vaknade & surfade på sina mobiler.
  Alex är en fjant som desperat försöker få svenska folket att lägga märke till honom genom diverse idiotiska drag, och jag erkänner, han lyckas. Alla vet vem han är men jag gissar att det är ett fåtal som ä imponerade.

 47. Dom förstår inte. Dom kan inte bättre. Försök förlåta dem, för din skull.

  Oroa dig inte för dem som lyssnar och inte fattar, de kan inte vara många?

  Hoppas jag.

  Kanske bra om du frågar båda om de har chans att träffa dig och Patrik, kanske en försoning är möjlig?

  Kärlek till dig och dina fina barn och din supervackra prins från Ess<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 48. Alex Schulman har valt sida. Han har valt att försvara en misstänkt pedofil.
  Han kritiserar Patrik Sjöberg för hans agerande på Facebook, där han delat en misstänkt pedofils namn och foto.
  Denna misstänka pedofil hade vänt sig till polisen om han ansett att han blivit felaktigt bedömd.
  Misstankarna att han begått brottet ökar ju när han väljer att gömma sig från polisen.
  Vidare skriver Alex att Patrik förstört denna misstänka pedofils liv och han antyder att denna man är krossad.
  Tänk vad många barns liv denna misstänka pedofil kan ha förstört genom att sexuellt utnyttja dem men det där är orelevant för Alex att lyfta upp.
  Alex väljer att försvara en man som med stor sannolikhet tagit sig rätten att sexuellt utnyttja barn.
  Är det synd om denna hemska man eller barnen?
  Hade Alex varit lika snabb med att försvara denna man om det handlat om hans barn?
  Patrik hade inte publicerat denna misstänka pedofils namn och bild om Sveriges lagar varit bättre. Tyvärr så skulle denna man endast vara misstänkt 6 dagar till och sedan blivit fri.
  Tack till er som arbetar för barns trygghet!

 49. Vi är många som blir ledsna och arga, som man känner sig själv känner man andra. Säger mer om dem och deras nära dessvärre, precis som du skriver! De verkar själva göra lite vadsom för att tjäna pengar och synas.

 50. Tänk att jag trodde nästan att Alex Schulman hade tagit sig i kragen. Men bara nästan. Sådana här spekulationer som de håller på med säger oftast mest om personernas egna avsikter. De vill således ha strålkastarljus. De vill sälja böcker. Så försök att inte lägga för mycket av din energi på dem.

 51. Jag har aldrig gillat AS och hela den här historien visar ju bara att magkänslan är rätt. När människor inte kan se längre än sin egen näsa och avundsjukan inte vet några gränser!
  När målet glöms bort och åsikterna, diskussionerna landar på månen i stället för på det viktiga.

  Du har satt lampan på pedofilernas beteende på ett sätt jag aldrig sett tidigare och knappast någon annan heller.
  Pedofiler var ”fula gubbar” som bjuder på godis, lockar med kattungar, främlingar på gatan. Aldrig i mina år i skolan pratade man om integritet och rätten till sin kropp.
  Aldrig hade jag tänkt tanken att våga kräva förskolans uppvisande av en integritetsplan när min dotter gick i kommunens vård. Det kändes som mitt eget ansvar!
  Att få hjälp från förskolan, samhällets eget uppvaknade WOOOHOOOO säger jag bara eftersom pedofilerna finns där rakt framför näsan och inte i mörkret.

  Så att läsa i din blogg om A och S som finner det så avundsvärt att en kvinna lyfter detta till oanade höjder måste bara vara ett bevis på deras egen litenhet – att skvallra om kändisar och totala o-nyheter kan de gärna få pyssla med. Det finns ju de som inte har något annat intresse i livet än att gotta sig i skvaller men de önskade väl få lite av ditt rampljus.

  För vad är större än att kämpa för de utan egen röst. Allra helst när de inte kan kämpa, utan bara skvallra.

  Så låt A och S stå i sin låga dynga och ropa till de som tror att gödselstacken är rosdoft och låt oss andra kämpa för ett samhälle utan perversa människor som gärna döljer sig bakom en perfekt roll av välgörare. När barn, lärare, föräldrar kan se och förstå signalerna då kan de inte lyckas.

 52. Du är så himla grym som gör det du gör. Vi är många som är dig evigt tacksam. Har tyvärr inget till övers för Alex och Sigge, förlåt men så sjukt tragiska människor?

 53. Var det inte för ett tag sedan Alex fru Amanda blev kallad för olika saker för att hon medvetet marknadsförde en bil som vissa kändisar gick i taket… Vilket var sorgligt att det gick så långt eftersom alla som har en blogg vill ju vara vinstdrivande och ha uppmärksamhet eftersom det ger mer intäkter. Men hur tänkte hennes man? Nu har Alex och Sigge bevisat att dom nått lågvattenmärket av anklagande. Ett slag under bältet för alla de som kämpar för att förhindra att barn utsätts för sexuella övergrepp. Dubbelmoral! Elaine du visar på mod utan ekonomisk vinning och Alex och Sigge verkar antingen ha brist på podcastmaterial eller storhetsvansinne eftersom deras anklagande saknar grund och vett. All kärlek till dig E och Patrik med samtliga i org. För allt arbete ni lägger ner. ❤️

 54. Säger bara mer om honom än om dig. Och de som lyssnar på Alex och Sigge och sympatiserar. Hoppas du kan rikta ditt fokus på annat snart. Största kramen! <3

 55. Skit i det. Det du och Patrik gör är tusen gånger viktigare än vad Alex S håller på med.
  Om någon råkar bli uthängd osv. ja, tough luck!
  Det är värt det tusen gånger om!!
  Du tar för dig, är framgångsrik och sticker ut, det retar dessa män!!
  Keep up the good work.

 56. Jag blir verkligen så ledsen och så arg när jag hör hur de behandlar dig! Antagligen förstår de inte hur världen ser ut, att barn blir utnyttjade av äckliga gubbar som inte förstår bättre än att ge sig på barn. Det är såna där kommentarer som normaliserar pedofilernas beteende, sånt som gör att barn tvingas sitta i en gubbes knä med en uppmuntran om att ”vara snäll” för han ju tycker såå mycket om barnet.
  Det här händer ju ÖVERALLT! Hur kan människor vara så blinda? Jag hamnade själv i klorna på en pedofil när jag var barn, ingen såg trots att det skedde öppet, inte allt, men mycket av det. Det blev jag som fick bära skammen och hundhuvudet för att jag kände mig så elak mot honom som var rädd och obehaglig till mods för han var ju trots allt ”snäll” som köpte massa saker till mig, saker han visste att jag älskade, allt för att mer godkänt komma mig närmre. Först i vuxen ålder förstod jag och allt har jag burit med mig, inte delat med någon förrän ganska nyligen, men bara till min samtalskontakt. Jag skäms fortfarande och känner mig smutsig och äcklig och det är inget jag önskar någon. Jag önskar i stället att alla kunde ÖPPNA ÖGONEN och sluta vara så godtrogna mot dessa vidriga pedofiler. Den här gubben (bland andra) har förstört mitt liv! Jag känner ett sånt äckel över min kropp, jag kan inte ha en normal relation för jag är livrädd för män, jag hatar sex och närhet, för mig finns det bara äckel över det, det är inget naturligt och fint för mig, vara ren och skär skräck. Jag har tappat bort rätten till min egen kropp för ingen räddade det där lilla barnet som fick vara med om så mycket. Idag tycker jag synd om det lilla barnet inom mig, men ärren på insidan kommer jag alltid bära med mig.

  BRA att du står upp för alla barn!! Ni är fantastiska som kämpar så!!

 57. Vi är många som står bakom ALLA er som kämpar för våra barn.

  Förhoppningsvis blir du stärkt av allas fina kommentarer och pepp, i alla fall tillräckligt så att du kan se framåt. En dag i taget.

 58. De sa ingenting elakt, de la bara fram sina åsikter, precis som du gör. Du kan inte förvänta dig att alla måste hålla med och tycka som du. Varken du eller Alex och Sigge är dåliga personer. Ni har bara olika tankesätt.

 59. Alex utgår väl ifrån sig själv helt enkelt! Alex Schulman är en omogen vuxen man. Hans tänk är lika moget som när man gick i mellanstadiet.

 60. Nu är vi där igen att kommentarerna är så många att vi inte kan se dem alla eller komma åt dem. 🙁

 61. Första gången jag nånsin kommenterar på en blogg. Har inte hört deras podd och kommer ej lyssna heller. Helt sjukt att säga så. Du är modig och stark och gör ett bra jobb med treskablinoll. Vad gör han för att förbättra för dem utsatta eller svaga i samhället???Förmodligen ingenting….

 62. Jag vill egentligen inte kommentera ett så känsligt ämne då jag intw har kunskapen men.. jag har lyssnat på deras avsnitt två gånger nu och jag håller inte med dig. De säger inte dessa saker för att vara elaka, de säger inte att du är mediakåt (det order använder du), Sigge säger ofta att han har förståelse och respekt för hur du vill uppfostra dina barn och dina upplevelser – ändå skriver du allt detta och när jag ser folk som skriver ”har inte lyssnat på podden men så hemska dom är” tycker jag du borde ta en funderare och lyssna på den igen. Förstår att det är ett otroligt kö ska ämne för dig och man märker ju att hela inlägget är 99% känslor, men för att vara faktamässigt tappar du mig och jah håller inte med dig om att de är vidrigt elaka. Nej jag har massa respekt för dom och deras podd, även om jag inte håller med om vissa av andra saker de gör eller gjort.

 63. Har din röst i lurarna just nu. Snart klar med boken. Tagit med mig mycket av dina berättade ord. Alex och Sigges pod har jag redan bojkottat för längesedan. Du är stark. För du äger din egen historia. Dom ska hålla käften. Punkt. Fina Elaine.

 64. Hur i helvete kan ni vara så blinda? De här pisshuvuden du pratar om skulle snabbt kunna vara bortrensade genom en snabb okulärbesiktning. Hur kan ni ens ta dem i hand, läsa deras böcker, lyssna på vad de säger? De har redan från deras start (läs också Filip och Fredrik) inget annat gjort än att leva på andra människors göromål och deras utsatthet. Elaine, stå med rak rygg som du gjort så kommer andra fatta detta tillslut.

 65. Jag har lyssnat troget på Alex & Sigges pod, men slutade tvärt efter detta program som du hänvisar till. Vilka nötter!

 66. Jag instämmer helt! Har länge undrat över denna lättkränkta mobbare och hans otroliga dubbelmoral! Inte smart, klok eller intellektuell. Bara en mobbare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..