Att vända blad gick sådär..

17 juni 2017 88 kommentarer
Dagens tanke och andra tankar

Ledsen för dåligt uppdaterande idag. Jag har haft så ont i höfterna att jag inte kunnat tänka, samtidigt som jag tänkt mycket. Jag har varit ledsen helt enkelt. Det här med att vända blad var inte så lätt som jag trodde.

Jag förstår inte hur Alex Schulman och Sigge Eklund kunde vara så elaka. Att bädda in sådana gränslösa kommentarer i det som för oinsatta ser ut som vanliga reflektioner och saklig kritik. Dom kan ju varken känna någon eller ha egna erfarenheter av sexuella övergrepp som barn. De kan inte veta vilken skam det är. 

Jag har träffat Alex fler gånger, läst hans böcker, stannat upp honom och sagt att de var så starkt att han skrev om sin mamma. Och så tackar han ödmjukt och säger att jag också är stark. Sen i nästa stund sitter han i sin podd och säger att jag gör allt för att få uppmärksamhet. Att mitt prat om barndomen har att göra med att jag är uppmärkamhetskåt… 

Vill du höra något äckligt Alex. Det har inte alls att göra med att jag är kåt på uppmärksamhet utan att det finns de vuxna som är kåta på barn. Min pappa är en sån. Hur du får det till att jag vill ha strålkastarljus via en sån erfarenhet får mig att tro att du är en mycket sjuk person som tror att alla dör för strålkastarljuset. Vilka umgås du med? Är det så det är i dina kretsar? Kommer man i brallan av att få gå på Prins Carl Philips bröllop eller klipper man med sig en bit av röda mattan när Bindefeldt har bjudit en? Har du sådana i din närhet? Jag fattar inte vilket virke en sån hjärna kan vara av när man bara vill umgås med kändisar och hänga med creddiga typer eller hångla upp ett strålkastarljus. Men tydligen vet du det för du drog den sjuka slutsatsen om mig. Vad är det för fel på dig? Du tror på riktigt att jag tänker ”Yes min pappa antastade mig varannan helg sedan jag var två, det blir en SKITBRA story till medieSverige. Ihhhhhh, nu berättar jag. Tihi.”

Jag kommer ta varje chans jag kan att prata om sexuellt utnyttjade barn i Sverige för problemet är stort och det är så få som pratar om det.

Patrik Sjöberg tar varje chans han med.

Vet du varför? För vi vill inte att några barn, varken dina, mina eller några barn ska genomgå det helvete vi gått igenom. Eller bära den skam vi fortfarande brottas med. Frågar medierna hur man löser problemet så kommer vi fortsätta att se till att experter som Nina Rung, Maria Dufva, Maria schillaci med flera berättar.

Jag är glad att jag inte vara ensam om att se igenom din och Sigges psudoreflekterande täckmantel för gränslösa attacker. Men samtidigt ledsen över att många sväljer det ni säger och kallar det ”intellektuellt”. Ja, det var intellektuellt elakt. 

Det är väl det här som händer när man hamnar på Calle Schulmans och Alex Sculmans shit list. När man öppet har sagt att det inte är ok att trasha sina barns mamma inför hundratusentals åskådare. Inte ett ljud då. Konflikträdslan är så stor att de istället portionerar ut små och stora giftpilar som ”retorikexpert” eller uppmärksamhetskåt. Och inte bara det, ett litet förtal från bästa polaren Sigge ”Hon har förstört en familjs liv”. 

Jag är inte konflikträdd, inte det minsta. Men konflikter är för att lösa, inte för att bråka. Finns ju ingenting man kan säga till de här bröderna för de kommer le stort för att sen kasta suddgum längst bak i klassen. Jag bryr mig inte det minsta om jag är på deras shit list. Men att de anstränger sig för att vara så här elaka, det får mig att tappa hakan och bli arg och ledsen. Inte för att 750.000 hörde vad de sa utan för att de var så intentionellt elaka och sa dessa saker inför så många, medvetet. Jag hade dock blivit lika ledsen om en främmande äldre dam kom fram och sa samma sak till mig. 

En person har sagt något snarlikt. Han sa ”Hon vill bara tjäna pengar” om min bok Medan han lever. Personen som sa det är sjuk. Det var ord från min pappa. Pappa förvånade mig inte. Men från Alex. Jag trodde inte han var Messias, men jag trodde han hade gränser.

Jag är låg idag.

Det går över, såklart. 

Tack till alla er andra, för ert stöd. 

88 kommentarer

Hej! Ville bara säga att min spontana tanke när jag lyssnade på podden var ”men herregud så jäkla obegåvade de är”. Det är ett trams utan dess like. Fast jag är inte direkt förvånad, detta säger inget om dig men bekräftar en hel del om dem. Kram till dig!

Åh förresten, om man nu ska kolla fakta som de själva verkar poängtera. Nä, soc har ingen skyldighet att inleda utredning i ärendet som han nämner. Det ska göras en förhansbedömning efter inkommen anmälan, om barnet bedöms vara i behov av stöd eller skydd så inleds en utredning. En anmälan som gått fel resulterar alltså inte per automatik i utredning hos soc. Slutsats, fortsätt anmäla vid oro för barn! Om det han berättar är sant så kan jag tycka förskolan kunnat hantera själva förfarandet bättre(skippa ”förhöret” å lämnat det till polis tex) men jag tycker inte, hur man än vänder å vrider på det, att ditt arbete skulle förstört en familj liv. Blir nästan lite fundersam över vad de är ute efter i sin podd när de angriper dig.

Hej! Jag har aldrig lyssnat på deras podd men tog min dyrbara tid för att höra vad de har sagt. Jag blev så ledsen för din skull. Du är grym och fortsätt vara du!!! Du är en förebild!

Förresten… nu har jag inte hört podden, jag har alltid starkt ogillat dem, men utifrån det jag läst så gissar jag att detta inte ens är deras egna tankar som de kommit på utan de har blivit inspirerade av kommentatorer som skrivit sina lösryckta ”funderingar” om dig.

Så så ”intellektuellella” och ”analyserande” tror jag de är, dvs copycats.

Elaine, detta är så jävla orättvist. Jag vill bara säga det. Det, och att du gör ettviktigt jobb, fokusera på att det är barnen du hjälper, får du gör det, glöm inte det. Du behövs.

Allt stöd till dig Elaine. Bra inlägg idag, det märks att du har haft tid att tänka igenom och landat lite i det även om jag förstår att det fortfarande är jobbigt. Förstår verkligen inte grejen med bröderna Schulman och deras ”jargong” – sorgligt och även obegripligt (för mig iaf) att de är såpass kända som de är. Fokusera på din kamp och skit i dom, vi är många som ser dig och hejar på dig. Allt gott.

Att använda sin podd för att hämnas för att de har något mot dig är riktigt lågt. Och att påstå att någon pratar om sexuella övergrepp för att få uppmärksamhet är ännu värre. Säger verkligen något om de som uttalar sig.
Jag tänker inte lyssna på avsnittet och därmed ge dem några reklampengar. Hoppas fler väljer att bojkotta deras podd efter det här.

Men hur kan man vara så okänslig? Han kom ut som alkoholistbarn och skrev en bok som jag antar var för att hjälpa andra, han om någon borde förstå att det inte är nåt man gör för att ”bli känd”. Det är ju jättebarnsligt sagt. Lågt och pinsamt rent ut sagt.

Har inte lyssnat men blir så äcklad av deras futtiga beteende! Finns inte ord. Men jag tycker det är så starkt att du skriver det här blogginlägget, att du gör motstånd. Och tack för att du kämpar för oss <3
Mvh
En överlevare

Som så mange andre skriver så har du min fulle støtte. Du kjemper for barna og det er viktig. At du har noen interesse av strålkasterlyset tror jeg ingen annen en de tenker. Deres resonemang er løvtynnt. Heja deg!

All heder till dig ich ditt arbete att snacka om dom här frågorna kring sexuellt ofredande och sexuella brott mot barn och ungdomar. ditt sammarbete med Patrik sjöberg tycker jag är ett viktigt steg mot bättre bemötande av barn och ungdomar som drabbats kram

Jag har aldrig lyssnat på deras pod och kommer verkligen inte slösa en enda sekund av min tid på att göra det nu heller. Däremot vill jag ägna varenda vaken minut till att hoppas och tro på en bättre värld fylld av genuint äkta människor med hjärtat på det rätta stället och en jävlar anamma och styrka att kriga för de oskyldigaste av de alla – våra barn! Människor som du och Patrik och ert outtröttliga engagemang gör mig hoppfull om en tryggare framtid för mina barn i en annars så trasig värld. Från djupet av mitt hjärta TACK för att ni orkar!

Du är en underbar och stark människa! Jag har aldrig varit med om det du gått igenom, men ditt engagemang är imponerande. Visst vill vi hjälpa andra som går igenom det vi själva har erfarenhet av. Ingen annan kan ju faktiskt göra det bättre än du. Om de tror du gör det för uppmärksamhet får de tro det. Ta inte ens åt dig. Fruktansvärt tråkigt sagt. Hoppas de skäms…
Kram på dig!

Det som sägs säger mer om dem än om dig och det du gör säger allt om dig! All kärlek till dig! ❤️ Behåll ditt mod och ta hand om dig! Från en överlevare till en annan! Stor kram

Jag beundrar dig! Just för att du är språkrör för de barn som har tystas, som inte hörs och inte kan göra sin röst hörd. Låt ingen tysta dig! Debbaten måste fortgå, den får aldrig tystna! De enda som borde tystna är Alex och Sigge. Att de orkar. Varför står vi inte upp tillsammans för de barn som skändas för varje minut som går? Jag kan inte förstå. Jag jobbar på en socialtjänst och jag vet hur svårt det är att hjälpa och hur stor frustrationen är när man som socialarbetare inte lyckas. Jag ser helvetets svartaste gränder varje vecka fastän jag själv aldrig varit där. Vi måste bära våra barn som om de vore våra sista droppar vatten.

Jag mår illa över deras sjuk, destruktiv och manipulativt beteende. Kärlek och styrka till dig. Tack för att du fortsätta kampen för barnen. Även Schulmans barn- och där har vi bara en liten del av det ironiska i detta – som pajasbröderna inte kan se. Kram!❤

Lyssnar på A o S pod och tycker att dom är ute o cyklar ibland. Den här gången kände jag mig bara chockad över hur dumma i huvudet dom var. Det var som att de tänkte; ”jaha, då tar vi o gräver ett rejält djupt hål o hoppar i, ett två tre!”
Det är nog dags att de engagerar sig i något som kräver mer handlingskraft än babbel nu!

Kärlek till dig! De är bara några uppmärksamhetstörstande mediakåta personer som försöker få uppmärkssmhet genom ett trycka ner en känd person.

Jag är själv ett överlevande våldtäksoffer, fast det skedde när jag var 15, av två okända män för mig. Jag är fort traumatiserad av mina händelser trots år av terapi.

Jag förstår att du blev ledsen och kränkt av deras uttalande och tycker du ska ta Sigges uttalande vidare för det är förtal!

De är små inombords. Små, bräckliga och känsliga. Som tonåringar som osäkert söker varandras bekräftelse. Patetiskt. Vad säger deras fruar, deras nära?

Hej Dom har så fel ingen annan har förstört den där personens familje utom han själv när han gick över gränsen men flickan. Du är så jäkla bra och jag är imponerad över din kraft att jobba med något så tufft som denna fråga speciellt efter som du har råkat ut av det själv. Hoppas din ”rustning” håller och att du kan borsta av dig alla elaka ”pilar” som arroganta och okunniga personer skjuter i väg mot dig. Kram och lyckospark till dig och din familj för nu och framtiden 🙂

Starkt och bra av dig! Men tycker du borde kontakta Sigge och ta allt med honom? Vore sjukt rakt och moget att göra det…. märks ju att detta tog du åt dig av rejält men det är ju bara 1 person som nu snackar skit. Nej ta det direkt du kommer inte ångra dig! Varma hälsningar

Fruktansvärt. All pepp <3

Hej Elaine. Ledsen att du har så ont idag. Är så ledsen idag och så illa behandlad. Tycker nog att du har all rätt att svara på påhopp här och berätta hur du upplevde det. Tack för att du lyfter upp denna viktiga fråga. Fruktansvärt att det ska vara skambelagt när det är ett oskyldigt barn som råkat i klorna på en störd vuxen. Det är både psykisk OCH fysisk misshandel. Många ärr och en totalt havererad tillit till given äkta kärlek senare kan jag tänka. Jag önskar dig allt gott. Du ger så mycket och är en härlig tjej. Varm kram från mig.

Nu har jag lyssnat på podden och jag förstår ingenting. Blir riktigt illa berörd, vad håller de på med? Jag vet inget om Sigge, men bröderna Schulmans uppväxt har vi ju tagit del av och den tycks trasat sönder detas hjärtan totalt. Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb, fortsätt kampen för barnen!

Egentligen är jag faktiskt helt förstummad, Elaine, av vad som sas på deras podd. Men ska försöka uttrycka något… Precis som du har jag läst Alex bok och lidit med hans berättelse om sin barndom. Mycket gripande. Att förstå vad syftet är med att förtala dig är helt omöjligt. Kanske är han empatistörd på ett riktigt allvarligt sätt? Kanske är ironi och sarkasm hans sätt att överleva..? Eller så är han helt enkelt ett ärkepucko? Likadå Sigge. Och om det blev ”fel” – överdrivet i pratet. Något han/de ångrar är det läge att be om ursäkt. Förklara sig. Inte sitta på Gotland i ett flådigt hus, exponerad på IG mer mrs Perfect och drottningen av produktplacering. Nä, vad ska man tänka..? All styrka till dig! ❤️👊🏼

Skriv en kommentar