Att vända blad gick sådär..

Ledsen för dåligt uppdaterande idag. Jag har haft så ont i höfterna att jag inte kunnat tänka, samtidigt som jag tänkt mycket. Jag har varit ledsen helt enkelt. Det här med att vända blad var inte så lätt som jag trodde.

ANNONS
ANNONS

Jag förstår inte hur Alex Schulman och Sigge Eklund kunde vara så elaka. Att bädda in sådana gränslösa kommentarer i det som för oinsatta ser ut som vanliga reflektioner och saklig kritik. Dom kan ju varken känna någon eller ha egna erfarenheter av sexuella övergrepp som barn. De kan inte veta vilken skam det är. 

Jag har träffat Alex fler gånger, läst hans böcker, stannat upp honom och sagt att de var så starkt att han skrev om sin mamma. Och så tackar han ödmjukt och säger att jag också är stark. Sen i nästa stund sitter han i sin podd och säger att jag gör allt för att få uppmärksamhet. Att mitt prat om barndomen har att göra med att jag är uppmärkamhetskåt… 

ANNONS
ANNONS

Vill du höra något äckligt Alex. Det har inte alls att göra med att jag är kåt på uppmärksamhet utan att det finns de vuxna som är kåta på barn. Min pappa är en sån. Hur du får det till att jag vill ha strålkastarljus via en sån erfarenhet får mig att tro att du är en mycket sjuk person som tror att alla dör för strålkastarljuset. Vilka umgås du med? Är det så det är i dina kretsar? Kommer man i brallan av att få gå på Prins Carl Philips bröllop eller klipper man med sig en bit av röda mattan när Bindefeldt har bjudit en? Har du sådana i din närhet? Jag fattar inte vilket virke en sån hjärna kan vara av när man bara vill umgås med kändisar och hänga med creddiga typer eller hångla upp ett strålkastarljus. Men tydligen vet du det för du drog den sjuka slutsatsen om mig. Vad är det för fel på dig? Du tror på riktigt att jag tänker ”Yes min pappa antastade mig varannan helg sedan jag var två, det blir en SKITBRA story till medieSverige. Ihhhhhh, nu berättar jag. Tihi.”

Jag kommer ta varje chans jag kan att prata om sexuellt utnyttjade barn i Sverige för problemet är stort och det är så få som pratar om det.

Patrik Sjöberg tar varje chans han med.

Vet du varför? För vi vill inte att några barn, varken dina, mina eller några barn ska genomgå det helvete vi gått igenom. Eller bära den skam vi fortfarande brottas med. Frågar medierna hur man löser problemet så kommer vi fortsätta att se till att experter som Nina Rung, Maria Dufva, Maria schillaci med flera berättar.

ANNONS
ANNONS

Jag är glad att jag inte vara ensam om att se igenom din och Sigges psudoreflekterande täckmantel för gränslösa attacker. Men samtidigt ledsen över att många sväljer det ni säger och kallar det ”intellektuellt”. Ja, det var intellektuellt elakt. 

Det är väl det här som händer när man hamnar på Calle Schulmans och Alex Sculmans shit list. När man öppet har sagt att det inte är ok att trasha sina barns mamma inför hundratusentals åskådare. Inte ett ljud då. Konflikträdslan är så stor att de istället portionerar ut små och stora giftpilar som ”retorikexpert” eller uppmärksamhetskåt. Och inte bara det, ett litet förtal från bästa polaren Sigge ”Hon har förstört en familjs liv”. 

Jag är inte konflikträdd, inte det minsta. Men konflikter är för att lösa, inte för att bråka. Finns ju ingenting man kan säga till de här bröderna för de kommer le stort för att sen kasta suddgum längst bak i klassen. Jag bryr mig inte det minsta om jag är på deras shit list. Men att de anstränger sig för att vara så här elaka, det får mig att tappa hakan och bli arg och ledsen. Inte för att 750.000 hörde vad de sa utan för att de var så intentionellt elaka och sa dessa saker inför så många, medvetet. Jag hade dock blivit lika ledsen om en främmande äldre dam kom fram och sa samma sak till mig. 

En person har sagt något snarlikt. Han sa ”Hon vill bara tjäna pengar” om min bok Medan han lever. Personen som sa det är sjuk. Det var ord från min pappa. Pappa förvånade mig inte. Men från Alex. Jag trodde inte han var Messias, men jag trodde han hade gränser.

Jag är låg idag.

Det går över, såklart. 

Tack till alla er andra, för ert stöd. 

 1. Vad vet Sigge och Alex? De vet ingenting tycks det. De lever i en bubbla. De är löjliga. Snacka skit kan dom, det lärde de sig tydligen i sina dysfunktionella uppväxter och de tror sig ha något slags företräde att tycka offentligt bara för att de kommer från familjer som haft viss ställning i offentligheten genom åren. Elaine Ekswärd när jag hörde din hemska historia förstod jag dig. Sigge och Alex förstår inte annat än vara elaka.

 2. Kärlek 💕 💕 💕 till dig Elaine! Du gör något utifrån empati och vi ser det!
  Alex och Sigge fortsätter bara blåsa upp sina patetiskta egon och det ser vi också! All kärlek till dig Elaine för den du är och för det du bidrar med i samhället! Respekt 💜💪💜

 3. Vi är många som backar dig Elaine! FUCK dom där Schulmanbröderna, de har väl aldrig haft något vettigt att komma med?! (sigge inkluderad) Sjukt osmakligt att kritisera det du gör för barnen, VAD finns det ens att kritisera?! Förlåt men JÄVLA idioter. Fattar de inte att du gör världen till en tryggare plats? TACK Elaine för ditt engagemang för barnen. <3 stor kram, massa kärlek å styrka.

 4. Om det finns några i det här landet som gör allt för att få uppmärksamhet skulle jag för att nämna några få säga ; alla medlemmar i paradise hotell & hela släkten Shulman. Alex framstår emellanåt som en vettig person vilket lurar en att gå på det han säger även när han beter sig som en av de största idioter. Vilket han gör för jämnan… Du är en intelligent människa Elaine, du vet att det vissa säger måste man bara låta rinna av en, oavsett hur hårt orden tar. Tycker de hånar de flesta, vem beror bara på vem de såg först när de vaknade & surfade på sina mobiler.
  Alex är en fjant som desperat försöker få svenska folket att lägga märke till honom genom diverse idiotiska drag, och jag erkänner, han lyckas. Alla vet vem han är men jag gissar att det är ett fåtal som ä imponerade.

 5. Dom förstår inte. Dom kan inte bättre. Försök förlåta dem, för din skull.

  Oroa dig inte för dem som lyssnar och inte fattar, de kan inte vara många?

  Hoppas jag.

  Kanske bra om du frågar båda om de har chans att träffa dig och Patrik, kanske en försoning är möjlig?

  Kärlek till dig och dina fina barn och din supervackra prins från Ess<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 6. Alex Schulman har valt sida. Han har valt att försvara en misstänkt pedofil.
  Han kritiserar Patrik Sjöberg för hans agerande på Facebook, där han delat en misstänkt pedofils namn och foto.
  Denna misstänka pedofil hade vänt sig till polisen om han ansett att han blivit felaktigt bedömd.
  Misstankarna att han begått brottet ökar ju när han väljer att gömma sig från polisen.
  Vidare skriver Alex att Patrik förstört denna misstänka pedofils liv och han antyder att denna man är krossad.
  Tänk vad många barns liv denna misstänka pedofil kan ha förstört genom att sexuellt utnyttja dem men det där är orelevant för Alex att lyfta upp.
  Alex väljer att försvara en man som med stor sannolikhet tagit sig rätten att sexuellt utnyttja barn.
  Är det synd om denna hemska man eller barnen?
  Hade Alex varit lika snabb med att försvara denna man om det handlat om hans barn?
  Patrik hade inte publicerat denna misstänka pedofils namn och bild om Sveriges lagar varit bättre. Tyvärr så skulle denna man endast vara misstänkt 6 dagar till och sedan blivit fri.
  Tack till er som arbetar för barns trygghet!

 7. Vi är många som blir ledsna och arga, som man känner sig själv känner man andra. Säger mer om dem och deras nära dessvärre, precis som du skriver! De verkar själva göra lite vadsom för att tjäna pengar och synas.

 8. Tänk att jag trodde nästan att Alex Schulman hade tagit sig i kragen. Men bara nästan. Sådana här spekulationer som de håller på med säger oftast mest om personernas egna avsikter. De vill således ha strålkastarljus. De vill sälja böcker. Så försök att inte lägga för mycket av din energi på dem.

 9. Jag har aldrig gillat AS och hela den här historien visar ju bara att magkänslan är rätt. När människor inte kan se längre än sin egen näsa och avundsjukan inte vet några gränser!
  När målet glöms bort och åsikterna, diskussionerna landar på månen i stället för på det viktiga.

  Du har satt lampan på pedofilernas beteende på ett sätt jag aldrig sett tidigare och knappast någon annan heller.
  Pedofiler var ”fula gubbar” som bjuder på godis, lockar med kattungar, främlingar på gatan. Aldrig i mina år i skolan pratade man om integritet och rätten till sin kropp.
  Aldrig hade jag tänkt tanken att våga kräva förskolans uppvisande av en integritetsplan när min dotter gick i kommunens vård. Det kändes som mitt eget ansvar!
  Att få hjälp från förskolan, samhällets eget uppvaknade WOOOHOOOO säger jag bara eftersom pedofilerna finns där rakt framför näsan och inte i mörkret.

  Så att läsa i din blogg om A och S som finner det så avundsvärt att en kvinna lyfter detta till oanade höjder måste bara vara ett bevis på deras egen litenhet – att skvallra om kändisar och totala o-nyheter kan de gärna få pyssla med. Det finns ju de som inte har något annat intresse i livet än att gotta sig i skvaller men de önskade väl få lite av ditt rampljus.

  För vad är större än att kämpa för de utan egen röst. Allra helst när de inte kan kämpa, utan bara skvallra.

  Så låt A och S stå i sin låga dynga och ropa till de som tror att gödselstacken är rosdoft och låt oss andra kämpa för ett samhälle utan perversa människor som gärna döljer sig bakom en perfekt roll av välgörare. När barn, lärare, föräldrar kan se och förstå signalerna då kan de inte lyckas.

 10. Du är så himla grym som gör det du gör. Vi är många som är dig evigt tacksam. Har tyvärr inget till övers för Alex och Sigge, förlåt men så sjukt tragiska människor?

 11. Var det inte för ett tag sedan Alex fru Amanda blev kallad för olika saker för att hon medvetet marknadsförde en bil som vissa kändisar gick i taket… Vilket var sorgligt att det gick så långt eftersom alla som har en blogg vill ju vara vinstdrivande och ha uppmärksamhet eftersom det ger mer intäkter. Men hur tänkte hennes man? Nu har Alex och Sigge bevisat att dom nått lågvattenmärket av anklagande. Ett slag under bältet för alla de som kämpar för att förhindra att barn utsätts för sexuella övergrepp. Dubbelmoral! Elaine du visar på mod utan ekonomisk vinning och Alex och Sigge verkar antingen ha brist på podcastmaterial eller storhetsvansinne eftersom deras anklagande saknar grund och vett. All kärlek till dig E och Patrik med samtliga i org. För allt arbete ni lägger ner. ❤️

 12. Säger bara mer om honom än om dig. Och de som lyssnar på Alex och Sigge och sympatiserar. Hoppas du kan rikta ditt fokus på annat snart. Största kramen! <3

 13. Skit i det. Det du och Patrik gör är tusen gånger viktigare än vad Alex S håller på med.
  Om någon råkar bli uthängd osv. ja, tough luck!
  Det är värt det tusen gånger om!!
  Du tar för dig, är framgångsrik och sticker ut, det retar dessa män!!
  Keep up the good work.

 14. Jag blir verkligen så ledsen och så arg när jag hör hur de behandlar dig! Antagligen förstår de inte hur världen ser ut, att barn blir utnyttjade av äckliga gubbar som inte förstår bättre än att ge sig på barn. Det är såna där kommentarer som normaliserar pedofilernas beteende, sånt som gör att barn tvingas sitta i en gubbes knä med en uppmuntran om att ”vara snäll” för han ju tycker såå mycket om barnet.
  Det här händer ju ÖVERALLT! Hur kan människor vara så blinda? Jag hamnade själv i klorna på en pedofil när jag var barn, ingen såg trots att det skedde öppet, inte allt, men mycket av det. Det blev jag som fick bära skammen och hundhuvudet för att jag kände mig så elak mot honom som var rädd och obehaglig till mods för han var ju trots allt ”snäll” som köpte massa saker till mig, saker han visste att jag älskade, allt för att mer godkänt komma mig närmre. Först i vuxen ålder förstod jag och allt har jag burit med mig, inte delat med någon förrän ganska nyligen, men bara till min samtalskontakt. Jag skäms fortfarande och känner mig smutsig och äcklig och det är inget jag önskar någon. Jag önskar i stället att alla kunde ÖPPNA ÖGONEN och sluta vara så godtrogna mot dessa vidriga pedofiler. Den här gubben (bland andra) har förstört mitt liv! Jag känner ett sånt äckel över min kropp, jag kan inte ha en normal relation för jag är livrädd för män, jag hatar sex och närhet, för mig finns det bara äckel över det, det är inget naturligt och fint för mig, vara ren och skär skräck. Jag har tappat bort rätten till min egen kropp för ingen räddade det där lilla barnet som fick vara med om så mycket. Idag tycker jag synd om det lilla barnet inom mig, men ärren på insidan kommer jag alltid bära med mig.

  BRA att du står upp för alla barn!! Ni är fantastiska som kämpar så!!

 15. Vi är många som står bakom ALLA er som kämpar för våra barn.

  Förhoppningsvis blir du stärkt av allas fina kommentarer och pepp, i alla fall tillräckligt så att du kan se framåt. En dag i taget.

 16. De sa ingenting elakt, de la bara fram sina åsikter, precis som du gör. Du kan inte förvänta dig att alla måste hålla med och tycka som du. Varken du eller Alex och Sigge är dåliga personer. Ni har bara olika tankesätt.

 17. Alex utgår väl ifrån sig själv helt enkelt! Alex Schulman är en omogen vuxen man. Hans tänk är lika moget som när man gick i mellanstadiet.

 18. Nu är vi där igen att kommentarerna är så många att vi inte kan se dem alla eller komma åt dem. 🙁

 19. Första gången jag nånsin kommenterar på en blogg. Har inte hört deras podd och kommer ej lyssna heller. Helt sjukt att säga så. Du är modig och stark och gör ett bra jobb med treskablinoll. Vad gör han för att förbättra för dem utsatta eller svaga i samhället???Förmodligen ingenting….

 20. Jag vill egentligen inte kommentera ett så känsligt ämne då jag intw har kunskapen men.. jag har lyssnat på deras avsnitt två gånger nu och jag håller inte med dig. De säger inte dessa saker för att vara elaka, de säger inte att du är mediakåt (det order använder du), Sigge säger ofta att han har förståelse och respekt för hur du vill uppfostra dina barn och dina upplevelser – ändå skriver du allt detta och när jag ser folk som skriver ”har inte lyssnat på podden men så hemska dom är” tycker jag du borde ta en funderare och lyssna på den igen. Förstår att det är ett otroligt kö ska ämne för dig och man märker ju att hela inlägget är 99% känslor, men för att vara faktamässigt tappar du mig och jah håller inte med dig om att de är vidrigt elaka. Nej jag har massa respekt för dom och deras podd, även om jag inte håller med om vissa av andra saker de gör eller gjort.

 21. Har din röst i lurarna just nu. Snart klar med boken. Tagit med mig mycket av dina berättade ord. Alex och Sigges pod har jag redan bojkottat för längesedan. Du är stark. För du äger din egen historia. Dom ska hålla käften. Punkt. Fina Elaine.

 22. Hur i helvete kan ni vara så blinda? De här pisshuvuden du pratar om skulle snabbt kunna vara bortrensade genom en snabb okulärbesiktning. Hur kan ni ens ta dem i hand, läsa deras böcker, lyssna på vad de säger? De har redan från deras start (läs också Filip och Fredrik) inget annat gjort än att leva på andra människors göromål och deras utsatthet. Elaine, stå med rak rygg som du gjort så kommer andra fatta detta tillslut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..