Konstiga Cravings

Jag älskar Earl grey te, Stimorol original och Grönsallad. Jag hackade upp ett helt huvud och åt upp igår. Sörjde att Benny tar så mycket plats, men pressade i mig hela.

Det är så knäppa cravings. Mina tänder känns känsliga på något vis. Det är nästan så att tänderna får sig en orgasm av att jag borstar dem med eltandborste och en viss mintig tandkräm. Mint gör mig tokig, speciellt mot tänderna – tandkrämsmint😍. 

Det är så konstiga cravings att jag inte fattar. Det kan ju inte vara särskilt nyttigt. Grönsallad har väl ingen näring eller vitaminer i sig? Kan för mycket te eller tuggummi vara skadligt för barnet? Fan vad det bär emot att ställa frågan för jag vet inte hur jag ska klara mig utan det. Det är maniskt, jag är besatt och beroende. Jag kan fantisera om en buffé av Earl Grey i lösvikt utstrött över ett bord. Sköljda salladshuvuden redo för mina tuggor och skålar av stimorol original. Jag ligger på bordet. NEJ, i ett badkar med allt detta. Min gravidhjärna tror att smakupplevelsen maxas om lösteet även nuddar huden. Nån matar mig med salladshuvuden och jag har en eltandborste i varsin hand med den mintigaste tandkrämen du kan tänka dig. När jag ätit upp allt i badkaret – som jag såklart ligger i – så borstar jag tänderna med båda tandborstarna länge. Tills tänderna trillar av.

Det här måste var det sjukaste jag har skrivit någonsin, hahaha. Men det är så min gravidhjärna ser ut just nu.

/Elaine, går och hackar upp ett salladshuvud och sneglar på tuggummin samtidigt…

 1. Jo då grön sallad innehåller både det ena och andra och jag skulle gissa på att det är någon mineral som din kropp vill åt…

  Mineraler

  Sallad innehåller:

  – 32.00 mg kalcium (sallad – Mat 100g)

  – 1.70 mg järn (sallad – mat 100g)

  – 0.00 mg magnesium (sallad – Mat 100g)

  – 23.00 mg fosfor (sallad – Mat 100g)

  – 120.00 mg kalium (sallad – Mat 100g)

  – 236.00 mg natrium (sallad – Mat 100g)

  Sallad innehåller:

  – 0.15 mg vitamin A (retinol eller karoten) (sallad – Livsmedel 100g)

  – 0.04 mg vitamin B1 (tiamin, Aneurin) (sallad – Mat 100g)

  – 0.05 mg vitamin B2 eller riboflavin (sallad – Mat 100g)

  – 0.40 mg vitamin B6 eller pyridoxin (sallad – Mat 100g)

  – 5.00 mg C-vitamin eller askorbinsyra (sallad – mat 100g)

  – 0.00 mg vitamin E eller tokoferol (sallad – Mat 100g)

  Te är väl sådär. För mycket koffein (tein) är ju inte så bra för lever och kan påverka graviditeten, så kolla med din barnmorska hur mycket som hon tor är ok. Skär nr på kaffe så kan du dricka mer te.

  Så här äger 117…

  ”Ja, koffein kan i höga doser öka risken för missfall och påverka vikten hos fostret. Om du är gravid bör du därför begränsa intaget av koffein till 300 milligram per dag. Det motsvarar antingen totalt 4,5 deciliter kaffe om dagen. Eller totalt 12 deciliter svart te om dagen.”

  Men en dryg liter te om dagen är ju rätt mycket. 🙂

 2. Jag var tvärtom- spydde varje gång jag fick i mig mint. Kul. Varje gång man kräkt vill man ju borsta tänder, ta munskölj eller åtminstonde ett tuggummi. Men då spydde jag igen. 😜

 3. Hahaha! Jag gick igång på kapris, jag åt så mycket med en stor sked. 2-3 burkar om dagen med första barnet. Sen älskade jag min mans svettdoft. Blev som ett djur 🙈 andra barnet var det hallonpaj och ost, och maken igen dårå…. ✌

 4. Elaine! 🙂 Kan vi inte ha en hitta-vänner-tråd igen här på din kanalblogg? Här finns så många kloka som behöver hitta varandra känner jag! Utlys och så skriv att vi kommenterar med område, så skapas egna tråder per område i kommentarsfältet.

  Please! <3

 5. Hade craving på alfagroddar i början av graviditeten och i förra var det vitkål. Så allt är normalt..är i v31 nu.

 6. Har för mig att du åt en massa grönsallad i slutet med Evelyn också? 🙂
  Te ”får” man dricka 6 koppar om dagen! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..