Jobb jobb jobb

Idag hämtar mormor Evelyn och Matheo. Vi har haft föreläsning och mingel för kunderna ikväll. Det slår mig hur få som vet att jag jobbar och hur många som förmodligen tycker man är en dålig mamma som börjar så tidigt. Men jag känner att så länge barnet är med så känns det lugnt.

Himla skönt när Gustav är med också. Men jag måste säga att vad många av kommentarerna som gav mig magont ikväll. Att bråka med er är som att bråka med en vän man tycker om. Det känns så onödigt. Mest ont var att de som läste in att jag dömde föräldrar som dåliga i nästa mening såg till att dömma mig som dålig utifrån förskoletiderna. Om man själv tycker det är så vidrigt att någon dömer andra människor hur kommer man då på att uttryckligen göra det? Det övergår mitt förstånd och jag antar att det skrivs i affekt, men vad ont det gör ändå.


Oh well, imorgon är det en ny dag. Jag ser fram emot den.

Ha en härlig kväll nu, det har vi haft.❤️

 1. Jag är imponerad av att du orkar! Bebis, två barn till. Blogg och allt annat jobb. Ni träffar ju också många vänner! Verkligen fullt ös i ditt liv 💪🏼
  Jag ser absolut inget fel i att jobba tidigt efter förlossning om man själv mår bra av det.

 2. Ja jäklar vad det började storma i det lilla vattenglaset 😂 Jobb eller livsstil, kör på det som funkar för er tänker jag. Jag hade tynat bort som en blöt fläck, men jag och min familj har helt andra förutsättningar och varför i hela världen skulle jag behöva klandra dig för att du/ni gör vad som passar bäst för er? Fattar inte. Känns som att vi silar mygg och sväljer kameler i dagens samhälle när morsor dömer ut andra morsor pga skärmtid/förskoletid/sockerfritt/ekologiskt samtidigt som SÅ MÅNGA barn far illa! Barn med noll skärmtid, sockerfri kost och ”perfekta” familjer utsätts OCKSÅ för pedofiler/mobbing/psykiskt våld o.s.v. Men vi ser dem inte för vi har fullt upp att måla upp våra egna lyckade fasader och peka finger på de som inte ”gör rätt”. Sorgligt.

 3. Blir otroligt inspirerad av det du skriver kring skärmtid etc. Har funderat i ett par dagar att jag ska banne mig dra ner på skärmtid både för dottern och mig medans hon är vaken. Även om jag är ensamstående så kan hon ju faktiskt göra läxorna medans jag gör maten etc eller att vi hjälps åt kring både och. Jag har haft en del dåligt samvete kring hur mycket hon har behövt vara på frita på eftermiddagarna, och då har jag allt som oftast än då hämtat henne strax efter 16.. Ta inte åt dig! Jag tycker det är superpower att gå sin egen väg vad man tycker vad som är bäst för sin familj 🙂

 4. Hej,
  Du bryr dig om dina barn och gör allt du kan för att de ska få en så bra och trygg uppväxt som möjligt! Hur kan det inte vara bra? Folk som börjar klaga på föräldrar som gör sitt bästa, oavsett hur man gör det, kan inte ha stött på många, enligt mig, riktiga problem i sina liv.
  (vilket iofs är fantastisk bra). Kanske blev svårt att förstå hur jag tänker, jag är inte den bästa att formulera mig i skrift.

  Elaine! Tack för allt du gör för det finaste som finns. Björn Ranelid sa en fin sak, det var något i stil med. ” i Sverige finns det blommor som är fridlysta, men inga barn som är fridlysta”.

  / H

 5. Tråkigt att du blev sårad idag. Själv bryr jag mig noll om hur andra jobbar och har barn på förskola samtidigt som de har spädbarn, är av uppfattningen att alla gör så gott de kan utifrån sina förutsättningar.
  Blev dock lite ilsk av inlägget om skärmtid då jag var en av de som kommenterat under tidigare inlägg om skärmtid. Jag tycker att du i inledningen av ditt inlägg kryddade responsen du säger dig fått från andra föräldrar lite väl mycket. Jag följde kommentarerna under det första inlägget om skärmtid och delade själv med mig och min uppfattning är att det var väldigt reflekterande och utvecklade kommentarer du fick. Inte så mycket ”iPaden är en grym barnvakt!” – mer ”jo i vår familj har vi resonerar som så att…”. Förstår att det är ett bra grepp för en argumenterande text men där satte du en svart eller vitt-ton över resten av texten.
  Er familj är i en ny situation där ni föräldrar säkert vänder er ut och in för att alla barn ska känna sig lika älskade och uppmärksammade som innan lillebror kom och har gjort justeringar i vardagen för att det ska vara möjligt. Får man kalla er lite nyfrälsta? (OBS jag har själv varit där när vi blev fem i familjen!). Då blev kanske ditt inlägg därefter, nästan predikande i sin ton. Det var svårt att uppfatta vilka ”vi” var, ni föräldrar eksvärd eller alla vi föräldrar.
  Nu tycker jag att jag gjort skillnad på sak och person, även om du retar upp mig ibland så försöker jag snappa upp de retoriska tipsen ☺️ allt gott!

  1. Åh jag var nog otydlig. Det var kommentarer jag fick på instagram, kanske 170 stycken och de jag nämnde var de som förvånade mig. Absolut inte de du nämner.

 6. PS. Det med Ranelid var inte fint, utan jag menade att det var fint att han tänkte så, för det betyder att han tänker på barnen!

 7. Hej Elaine.
  Du är fantastisk och förtjänar ha det bästa.du inspirerar många det som är viktigt.
  Fokusera på vem du gör bloggen för. Bry dig inte de som trycker för mycket.
  Jag beundrar din fina energisk ,man blir dum av vara hemma ,utveckla när du är mest motiverade att utvecklas.
  Ta världen med storm.
  Du behövs.
  De som dömmer är sjäva dåliga föräldrar som borde göra något vättigt än döma .
  gå upp,lämna mobil en och städa alla dömomomareomarna 😉😂🐀
  Godnatt

 8. Jag har inga åsikter om hur människor väljer att göra med föräldrarledighet, barnpassning osv. Min man och jag hämtar vårt barnbarn på förskolan ibland och vi märker ju att det inte är samma standard som när våra egna sedan länge vuxna barn var på förskola. Då var det självklart med minst en förskollärare på avd och de övriga var utbildade barnskötare. Jag tror inte att det finns vare sig förskollärare eller utbildad barnskötare på vårt barnbarns avd. Men jag tänker skriva om ngt annat. Nämligen om en mkt fin tågvärd som tog hand om en pojke på ett tåg mellan Helsingborg och Malmö. Pojken var/är 7 år verkade ledsen och tågvärden ingrep. Det visade sig att mannen pojken hade sällskap med nu är häktad för barnpornografibrott. Alltså vilken tågvärd. Tycker att du ska läsa på Sydsvenskan, en artikel som kan intressera dig.

 9. Har läst inläggen och kommentarerna och har mest en tanke: Att man som läsare har ett ansvar för att läsa en text noggrant utan att lägga in så mycket annat än det som står. OCH att man som avsändare också har ett ansvar (förmodligen aningen större) för hur man uttrycker sig så att eventuella missförstånd minimeras. Får man många oönskade reaktioner så kanske man kan börja fundera på om avsändaren möjligtvis har uttryckt sig otydligt, eller kunde ha uttryckt sig annorlunda…

 10. Åh Elaine! Jag bryr mig varken om hur du jobbar eller era tider, jag utgår från att du är en klok och smart kvinna som är den bästa mamman till dina barn. Så därför slänger jag in en kommentar på ett helt annat tema. =) Är det örhängen från Caroline Svedbom du har på dig? Jag är så sugen på att köpa dem! Vet du vad modellen och färgen heter? =)

 11. Vad jag inte förstår är hur någon kan döma någon över huvudtaget 🙂 vi är alla olika, tycker och tänker olika och har helt enkelt olika förutsättningar. Men gemensamt för oss alla är väl att vi älskar våra barn, vill deras allra bästa och gör så gott vi kan. Vi borde peppa varandra, inte klanka mer och döma tycker jag. Heja dig Elaine!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..