Patrik, en storebror jag aldrig hade

Det här vet inte ni om, men Patrik är den som får en arg och ledsen Elaine ringandes till sig var och varannan vecka när det gäller min frustration kring sexuellt utnyttjade barn. Jag håller in tårarna tills han svarar och sen snoras och gråter jag av bara helvete. Det är så jäkla skönt med en som förstår precis. Vi som är överlevare av sexuella övergrepp förstår varandra precis.

Men Patrik har kommit längre än jag. Kanske är det för att det har gått längre tid sedan han blev utsatt och att han faktiskt pratat om det mer än jag. Jag bryter ju ihop bara jag pratar om det. Jag har haft det inom mig så länge. Sen har jag ju noll filter när det gäller sexuella övergrepp mot barn. Noll. Alla barn är mina. Så känns det med alla som är utsatta. Jag ser allt tidningarna skriver om. Får upp bilder. ”Övergreppet skedde hemma hos barnet”. Då dyker bilder av Tors brunvita medaljongtapeter, de skitiga lakanen och de svartvit randiga stora kuddarna som han aldrig hade örngott på, någonsin. Usch.

Jag är så tacksam för Patrik. Han är den där storebrordern jag fick på senare år. Han får mig lugn när jag känner det där hysteriska posttraumatiska bubbla upp. Lugn, för jag vet att ha fattar. På riktigt.

 1. Stämmer det att Patrik Sjöberg, drygt 50 med en tonårsdotter, är tillsammans med en 22-åring? OM det är sant så faller hans arbete för utsatta barn i mina ögon.

  1. Hon är 22 år. Är man barn när man är 22?!
   Det är två vuxna personer ni pratar om.
   Hans arbete för utsatta BARN har inget med att han dejtar en vuxen kvinna att göra. Hur tänker ni? Tänker ni ens..

   1. Bara för att man är myndig betyder det inte att man är vuxen. Hon har precis kommit ur tonåren, precis flyttat hemifrån, lärt sig betala räkningar, att ta hand om sig och kanske börjat lära känna sig själv. Det här rimmar väldigt illa med det som Patrik och Elaine försöker uppnå.

    1. Din kommentar är bara så rolig.. ”precis lärt sig betala räkningar” vad det nu har med saken att göra……😂👌. Vet inte med dig men när jag var 22 var jag mogen och självständig och skulle jag bli kär i en snygg och fin man som är 50 så ja, mitt val. Hans val. Vi är två vuxna individer kapabla till egna beslut. Tack och lov för det jobb Patrik och Elaine gör för utsatta Barn. Gör mer nytta för samhället än din bittra kommentar..

     1. Ursäkta mig men jag tycker det är du som verkar bitter. Du har kommenterat på varenda person här inne som inte tycker som du. Förstår inte ditt behov att att så febrilt försvara situationen som Patrik har satt sig i.

      1. Du är faktiskt inte ursäktad. Förklara på vilket sätt jag är bitter? Du har ju inget motargument eller logisk förklaring till din kommentar. Jag försvarar gärna kärlek mellan två vuxna personer oavsett åldersskillnad. Om det stör dig är det ditt problem?
       Jag förstår inte heller ditt och andras behov av att påstå hur fel det är med kärlek mellan två vuxna personer. Eller hur Du och andra kopplar det med det jobb Patrik och Elaine gör för barn.

 2. Såg Patrik på löpsedlarna, gällande hans nya tjej. Blev faktiskt förvånad över åldersskillnaden. Stack i mina ögon, speciellt med tanke på vad han arbetar för och vad han har blivit utsatt för. Säger inte att han gör samma sak nu, men en åldersskillnad på över 30 år är ju väldigt mkt. Hon blir ju bara barnet, framör honom (villet hennes föräldrar måste tänka)

  1. Jag tycker också det blir lite konstigt, en liten 22 årig skönhetstävlande. Han är mer än dubbelt så gammal.

    1. Ojoj. Jag är 27 år ”gammal” och arbetar som jurist och har mitt härliga liv. Så det finns inget jag är avis på. Däremot så kan Patrik framstå som dubbelmoralisk när han dejtar någon vars föräldrar är lika gammal som han. Det ser bara så fel ut när han har sitt arbete med Elaine att tänka på.

     1. Återigen *gäsp*. När man läser dina kommentarer låter du som en bitter tant. Inte en 27 årig tjej.
      För mig är det inte dubbelmoral att dejta en vuxen kvinna och samtidigt arbeta mot övergrepp som vuxna begår på barn. Som jurist kan man ju tro att du ska vara smartare än så.. men ja, common sense och diplom hänger inte ihop.

   1. Och vad har hennes yrke med detta att göra? Bör inte människor som ”tävlar i skönhet” ingå relationer menar ni?

 3. Anna och Hanni. Hur tänker ni att sexuella övergrepp mot barn har något att göra med att två vuxna människor fattar tycke för varandra? Eller att Patriks trovärdighet eller oerhört viktiga arbete faller för att han blivit kär i en annan vuxen människa? Ja det är åldersskillnad. Men de är båda vuxna. Och man väljer inte vem man får känslor för.

 4. Inget förtroende alls kvar för Patrik.
  Hans nya tjej är 22-ett barn jämfört med honom.
  Nää-går inte på det där med att kärleken har ingen ålder etc. etc.
  pedofil…. mja…

   1. Det är vuxna människor.
    Ni omyndigförklarar flickvännen och baktalar Patrik – inte OK. Hon är inget barn, åldersskillnaden har ingen annan utom de själva med att göra. Vem är ni att bestämma vilka människor som får träffas och inte?

    Koncentrera er på att lyfta fram det arbete som Patrik (och Elaine) jobbar med, för det behövs! Inte era missunnsamma dömande kommentarer.

    Tror inte ni själva hade uppskattat om andra människor lade sig i era liv och vem ni får dejta och inte.

 5. Fy vad ni är trångsynta. Jag tar nästan åt mig av era kommentarer kring Patrik Sjöberg och hans flickvän som är 22 år. 22 år! Inte 2 år! Är man barn när man är 22 menar ni?!
  Skäms på er. Jag förstår inte hur ni kan blanda en 22 årig kvinna med ett barn..
  Hur tänker ni? Och vad har detta att göra med hans arbete mot pedofiler?
  Jag tolkar det här som ren svartsjuka.
  Skäms på er.

 6. Jag vet inte vad jag tycker om hela Patrik-grejen. Är ganska öppen för det mesta, och jo, hon är ju vuxen. Skulle själv inte banga på en äldre het man.

  Däremot tänkte jag direkt på dig Elaine och hur VÄLDIGT uttalad du varit kring stora åldersskillnader? Är 18 år någon magisk ålder då det plötsligt är heeeelt irrelevant hur gammal en man är och hur unga tjejer han dras till? Om hon varit 18 år och han 48 år gammal, hade du ryckt på axlarna åt det? Är genuint nyfiken just för att du skrev så mkt om det när det handlade om handbollstränaren. Märk väl att jag inte problematiserar eller omyndighetsförklarar tjejens val för hon är faktiskt vuxen, men hur resonerar Patrik kring att han söker sig till så pass mycket yngre tjejer? Skulle det inte kunna gå att hävda att med så mycket som 30 års skillnad i ålder är man strukturellt i beroendeställning till sin partner? Varför ska en 30 år äldre man slå bort tanken när någon är i sena tonåren men låta det vara fritt fram sen? Borde inte samma principer gälla?

  Och nej man blir inte hux flux kär och fattar tycke, det brukar krävas både tid och engagemang för det så det argumentet är lite larvigt.

  Min mamma träffade min pappa när hon var 17 år gammal, han var 20 år äldre och de fick mig när hon var 22 år… hoppsan han visade sig visst vara en man som var gränslös mot sin dotter också, så jo, jag är själv en överlevare av sexuella övergrepp och har därför funderat mycket på min egen sexualitet och relation till (äldre) män. Vet inte vad jag kommit fram till. Är som sagt bara funderingar jag har och vill lyfta, särskilt då du haft oerhört starka åsikter kring sådant tidigare. Förstår även att vissa tycker att det urholkar en del av hans trovärdighet även om det kanske inte borde vara så?

  1. Jag förstår att detta väcker diskussioner. Men jag är helt övertygad om att ni förstår att jag inte kommer diskutera Patriks privatliv med er eller någon annan oavsett vad jag tycker. Ha nu en trevlig helg.❤️

   1. Nä, du är feg på din instagram och ”blockar” oliktänkare. Du gillar inte yttrandefrihet, om någon är oliktänkare.
    Jag har sparat allt och ev kommer jag publicera allt offentligt…
    Jag har sparat allt.
    Eleine, du är inte för demokrati. Jag är så jävla besviken på dig…

    1. Det här är så sjukt.. Vi har så många offentliga par där det är en stor åldersskillnad. Men vi väljer att störa oss på Patrik..
     Vi pratar om två vuxna individer som tycker om varandra..
     Tycker ni lika om Patrik var en kvinna som.blev kär i en 22 årig man?

    2. Yttrandefrihet innebär att du får säga i princip vad som helst, men INTE när som helst eller var som helst. Elaine får göra vad hon vill med sin insta, hon hon har ingen skyldighet att låta alla komma tills tals där. Förstår inte varför du anser att du har en sådan rättighet?

    3. Lina du har tre följare på instagram, din enda agenda är att trasha allt jag skriver. Skaffa dig sysselsättning istället för att ägna dig åt skiten du gör nu. Troll har ingen yttrandefrihet på mina plattformar, blockar dig även här inom kort.

   2. Ja, det förstår jag och tycker är sunt. Jag tror jag bara ville lufta mina tankar då det gnagde lite. Tack iaf för svaret!

    (Och lite störigt att Lina kommenterat på mitt inlägg, vill helst inte bli sammankopplad med hennes förvirrade uttalanden).

   3. Men om du inte ser något problematiskt i det så är det väl bara att skriva det? Och ser du något problematiskt så är det väl bara att skriva det också – för du kämpar väl för alla som på ett eller annat vis blir utnyttjade av äldre människor? Eller är det nära Elaine en ska vara för att gå under radarn? Snälla förklara!

 7. Patrik Sjöberg har blivit gubbsjuk.?
  Är han tillsammans med en av hans dotters skolkamrater?
  I min mening är Patrik Sjöberg äcklig-fatta!!
  Våga tänk själva

 8. Vad är det egentligen för skillnad på 19 år och 17 år? Diskuterar vi fysisk skillnad eller utvecklad skillnad. Patrik Sjöberg och du (Eleine) ska inte mästra andra. Sjöberg är en äckelgubbe enligt mig, om han är tillsammans med en tjej som är 31 år yngre än han själv. Jag har inget emot hans s.k. flickvän, det är Sjöberg som är äcklig.

  1. Lina.. Hur mår du? Det känns som att du tar åt dig alldeles för personligt av Patriks förhållande med en vuxen kvinna..Ja, 30 år yngre men fortfarande vuxen. Det gör ingen till en sämre människa.
   Jag hade en lärare i högstadiet som jag alltid tyckte var konstig, fick efter flera år höra att han blivit sparkad för att ha tafsat på småtjejer. Det för mig är övergrepp och så fel. Gubbsjuk.

   Yttrandefrihet och demokrati är bra men även där kan det bli för mycket. Jag vet folk som uttalar sig på ett hemskt sätt utan att själva förstå att även yttrandefriheten har en gräns. Man får tycka olika, men man måste inte spy ut sin galla från höger och vänster.

 9. Varför blir kvinnorna på detta forum så förvånade att Patrik funnit ”kärleken” i en ung flicka?
  Det är väl så många män funkar, det tar vad de får. Får de en 30 år yngre tjej då nappar dem.
  Man förstår ju även att det är den sexuella attraktionen som ligger bakom ett sådant förhållande och inte dem gemensamma intressena och kärleken.
  Patrik pekade blev vansinnig och pekade ut en tränare som pedofil, för att denna tränare var misstänkt för att ha sexuellt utnyttjande ett barn. Barnet (tjejen) var väl 15 år och hon hade väl kanske självmant sex med denna tränare. Ida är inte mycket äldre än denna 15-åriga flicka.
  Nu tog Patrik vad han fick så som denna tränare tog vad han fick.
  Man kan ju fråga sig om Patriks förhållande kan ses som utnyttjande i beroendeställning.
  Ida vill nog genom Patrik få ett känt namn. Eller så kanske hon ser Patrik som en sugerdaddy.
  Patrik är inte mycket bättre än denna tränare som han utpekade som pedofil.
  Ingen hade brytt sig om Patriks unga ”kärlek” om han inte propagerat på pedofileri. Men nu blir ju allt så dubbelmoraliskt och självklart kan en del tappa förtroende för såna.

 10. Är det konstigt att föredra sprudlande 22-åriga skönhetsdrottningar framför 50-åriga post-klimakterie-tanter? Go Patrik!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..