Snart sommarlov!

Vi är verkligen i semestermood här hemma. Blake har i princip tagit sommarledigt redan och har enbart gått några strödagar på förskolan. Det är ju så mysigt att hänga hemma allihopa, leka ute, sätta igång vattenspridaren och cyklar. Dock så är det så att vi håller på med en utredning hos en logoped ang Blakes tal och förståelse som gör att vi ändå måste nyttja förskolan några dagar till innan sommarlovet är här på riktigt.

Blake har ett väldigt stor ordförråd, pratar mycket och berättar. Dock så är han en riktig hejare på att härma andra barn i lek. Han följer dem nästan och upprepar ord och manér. Han har även lite problem med att ta vissa instruktioner som tex ”kan du lägga klossen bakom de andra klossarna”. Inga större saker men vi har i samförstånd med förskolan ändå valt att kika lite närmare på det och vilka hjälpmedel vi kan få så Blake kommer vidare i den utvecklingen tills det är dags för förskoleklass (!!) om ett par år. I nästa vecka kommer logopeden besöka Blake i förskolan och analysera. Det har varit svårt att bara träffas ett par gånger på hennes kontor och där i från dra någon slutsats. De vi dock fått med oss är att tex läsa böcker där vi pratar runt bilderna i böckerna istället för att bara läsa. Vad gör dom på bilderna, varför gör dom så osv. Någon som har någon liknande erfarenhet där barnet härmar mycket? Inte enbart men en del på förskolan och vi ser det även när vi har jämnåriga kompisar här hemma.

Idag och imorgon har vi dock skrivit ledigt i almanackan och njuter av solen tillsammans. Jösses som jag längtar tills alla våra pioner slår ut i trädgården, de dröjer inte länge nu! Så länge njuter vi för fullt av dessa, helt galna pionerna från bästa Maria på Årsta Blomsterhandel.

  1. Hej! Vi är faktiskt i samma sits. Vår treåring ska också till logopeden. Pratar men lite begränsat ordförråd och främst uttal för en 3-åring, mer som en 2-åring. Även vi i samråd med förskolan och BVC så tyckte vi det var en bra idé, sätta in resurser så tidigt som möjligt. Fick också tips att prata mer kring bilder i böcker man han har så svårt att sitta still och Är otålig ibland att man är glad om lyckas med en sida. Lycka till ni med!

  2. Hej
    Skriver inte många gånger men kikar ofta in hos dig, underbar blogg och insta.
    Jag tänker ändå att betendet låter ganska normalt har dålig koll på hur gammal han är, men mina barn har gjort lika. Sedan är barn i samma ålder så olika tycker jag en del kan och gör allt medans andra behöver lite mera tid på sig. Kan det inte vara så att han tycker det är så roligt med andra barn på förskola och kompisar hemma så att han vill göra lika som dom nästan lite exalterad eller något liknande. Är ingen expert vill bara stötta lite, hoppas det löser sig och aldrig fel med lite suport och tips från någon kunnig som arbetar med sådant, tänker jag ❤️ Ha en fin dag / pernilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..