Släkten kan verkligen vara värst ibland

28 juni 2016 Skriv en kommentar
Hjältedåd / Tapperhet / Tröst

Annonsen laddas.

I samarbete med Libero

Krönika nummer 6, tillika den sista i raden som vi skrivit tillsammans med Libero, kan ni nu läsa här.

Denna gång avhandlar vi hur man kan och får (och i vissa fall bör) hantera de första stapplande, turbulenta dagarna när man landat hemma efter BB-bubblan.

Som Sofia beskrev det för snart 5 år sen:

Man behöver inte ta emot besök från någon när man precis kommit hem från BB och är skör som glas. Öppna inte dörren ens för Postkod-Rickard och hans glada anhang.

I vanlig ordning reagerar vi ju alla olika, men oavsett vilket skickar vi pepp och styrka till alla er som i detta nu famlar och fumlar med nykläckt bebis samtidigt som nästkusinerna står och trampar i hallen. Våga trycka på paus eller säga stopp om det är det som känns bäst i den för stunden uttänjda maggropen.

Här är poddavsnittet om att skaffa barn ensam

27 juni 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Cissi & Hormonerna Att skaffa barn ensam

Vi har tydligen helt glömt att vi har ännu ett avsnitt av Cissi & Hormonerna att bjucka på, så här i efterdyningarna av midsommaridyll... midsommaren.

Här är alltså avsnittet som handlar om att skaffa barn ensam.

Finns på Acast och Itunes.

Snart kommer förresten en nypremiär av podden, då under namnet Egotid med Cissi & Hormonerna. Resten kommer ni att känna igen. Hej så länge!

Att nästan äta en snigel och andra midsomrigheter

26 juni 2016 3 kommentarer
Hjältedåd / Kris / Tapperhet

Annonsen laddas.

Den här bilden sammanfattar känslan just nu:


Morpan heldäckad i vagnen med smör på selen efter att handen, liksom övriga kroppen, somnat och placerat den halvätna knäckemackan upponer i lagom navelhöjd. 

Men det är ju inte konstigt att man känner sig lite trött efter att ha ägnat sig åt midsomriga aktiviteter som att vattna en garageuppfart i ett par timmar och att suga på en snigel (alltså inte en tillagad sådan, utan straight from the pavement. Ouff, jag får fortfarande kväljningar av tanken). 

Idag har vi snurrat runt i Stockholms inre (?) skärgård i kraftigt sommarregn och tung dimma. Förvånansvärt mysigt vilket har resulterat i ett milt båtsug (som förmodligen är övergående). 

I övrigt är hela klanen i semestermode, trots att en vecka av föris och jobb återstår. Ska tagga till med hjälp av 4 hekto godis, Robb Stark, Jaime Lannister, Khaleesi och fan och hans moster nu. Tre säsonger in i Game of Thrones och ändå händer detta typ varje avsnitt: 


”Aha, det är HAN som är Tywin.”

5 saker att tänka på inför midsommar

23 juni 2016 6 kommentarer
Fiasko / Hjältedåd / Tips

Annonsen laddas.

Det är ju mycket som ska fixas och ordnas inför denna sommarens högtidsdag. Man ska till ta itu med traditionella högtidssysslor som att vakna och klä på sig, bland annat.

Det kan lätt kännas lite pressat, så här kommer en viktig lista på allt det du verkligen borde tänka på och fixa inför midsommar:

  • Tänk inte på att du missade att göra egen nubbe och sill i år igen. Ett nytt gyllene tillfälle till gastronomisk briljans att tjabbla bort kommer igen om 364 dagar.
  • Den Perfekta Midsommarklänningen sitter förmodligen på någon annan. Men, såhär i EM-tider funkar en matchtröja i polyester precis lika bra. Och i och med att Sverige dribblat bort sina chanser kan du välja fritt och ta den tröja vars färger harmoniserar med din hudton (VILKA DE NU ÄR?). Eller så tänker du praktiskt och tar den tröja som har bäst kamouflerande effekt på diverse fläckar. Annars är en nakenchock ett underskattat och framförallt underutnyttjat högtidsinslag.
  • STÄDA. INTE. INNAN. Det är lika lönlöst som att försöka sopa undan smulor under en rådande orkan. Förlägg istället alla städaktiviteter till efter festligheterna. Eller skjut fram dem på obestämd tid.
  • Eftersom solen lär skina med sin frånvaro rekommenderas regnkläder utanpå EM-polyestern. Avspolningsbara kläder är aldrig fel på fest.
  • Svenska högtider är SÅ PRAKTISKA eftersom vi äter samma mat hela tiden, året runt. Det bäddar för att även konservativa och kräsna kids kommer att äta något under dagen. Var icke orolig.