Hormoner & hemorrojder

May the force be with me

Alldeles, alldeles snart är det dags för familjen Krupa-Syllner att premiärbesöka ett lekland.

I mitt än så länge stilla sinne ser jag framför mig en gigantisk gympasal där man langat in rutschkanor, klätterställningar, cyklar och typ bollar en masse. Och så en biljon sockerstinna ungar med gälla röster som trampar en på tårna var man än går on top of that.

Jag känner ca 50% lust och 50% horror inför denna nya typ av aktivitet. Men, samtidigt tror jag omständigheterna är gynnsamma inför ett premiärbesök – vansinnesvarmt ute (=skönt att vara inne) plus att det sannolikt är mindre folk än en lördag i oktober, typ.

Sen har jag ytterligare något i kikaren och det är att reka stället inför framtida kalas. Det är nämligen ett litet miniångestmoment, ska ni veta. Men mer om det sen.

Så, jag packar öronproppar, valium, tand- och knäskydd (för vi vuxna får väl delta i leken, eller?) och senaste Damernas värld som damp ner i brevlådan igår. (*HAHA AHAHHAHAHA HAHAHAHAHAHA* mitt cyniska jag hånskrattar åt mitt naiva jag som alltså visualiserar en liten lugn stund med en tidning och en kopp kaffe).

Wish me luck.

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Dagens bärs - igen

Dagens bärs - igen

Stövelbärs

Dagens svalaste bira går till alla höggravida där ute i värmen. Hur KLARAR ni er? Hur fixar ni värmen när inte ens vi andra gör det?

Jag vill ju helst göra en Universal Soldier (tror jag den hette) och lägga mig i ett badkar med is och samt koppla upp mig mot en droppställning med en kyld Corona.

Ni som är gravida mitt i detta Armageddon av svettutsöndring och jagande efter portabla AC-anläggningar, ge oss era bästa tips på hur man överlever den här ugnsvärmen. (När jag var höggravid med Malte brukade jag ha såna där frysta manschettkylare man trär utanpå glas eller flaskor, runt handlederna. Det funkade faktiskt, men så var också sommaren 2011 som en sval oktoberdag i jämförelse med årets.)

Tipsa på! Era tips och pepp är guld värda. Och just ja, här får man gnälla över hettan också. Klagomuren är öppen.

Kommentera - 22 kommentarer
Nästa artikeln May the force be…
Föregående artikel "Underhållning"

"Underhållning"

Okej, så det senaste på underhållningsfronten här hemma är ”The Enskede Horse show” inspirerad av den här gudsförgätna videon (OMG musiken…gaaarhg). Av de hittills 282 544 visningarna tippar jag på att Mira står för säg, 544 stycken i alla fall.

Mira ”The entertainer” Syllner utrustar sig med en tyghjälm som man sätter på småttingar som är vingliga när de går, använder DVD-labeln till Trassel som sadel, och tar plats på sin röda ”häst”.

Här är ”hästen”:

Låt oss nu inte haka upp oss på det här med olika djurarter. En häst är en ren är en älg är en häst.

Showen börjar. Mira tar plats på renälghästen. Hon studsar ett par sekunder och ramlar sedan av. Showen är slut.

Eller egentligen inte, för sen går showen i repris 40 gånger en och samma morgon/förmiddag/lunch/eftermiddag/kväll, med små avvikelser och få överraskningsmoment.

Det lite obalanserade i situationen är att artisten är tusenfalt mer entusiastisk än publiken. Vi förväntas bli extatiska av att hon 1. sitter på en älgrenhäst och 2. nyttjar gravitationen för att falla av.

Och där sitter vi bänkade på första parkett och ojar och wowar och hejar.

The things you do for love.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Dagens bärs - igen
Föregående artikel Hallelujah moment!

Hallelujah moment!

Igår kväll kom vi hem efter nästan tre veckor på luffen, sletna och svettiga. Ett halvt dygn senare plingar det på dörren och där står världens kanske bästa människa med åtta välfyllda matkassar som jag klickade hem på mobilen på E4:an igår. Och maten är typ sorterad i påsarna.

MatHem – I love you madly, truly, deeply. Att handla mat på nätet är tamejfan det bästa som har hänt sen…sen…Ahlgrens lanserade sina sura bilar.

Det finns säkert motsvarande precis lika finfina tjänster att välja fritt ibland, men det var faktiskt Sofia som tipsade om MatHem och nu är jag precis lika hängiven som en pingstvän.

(OBS igen: vi är inte sponsrade av Mathem heller)

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln "Underhållning"
Föregående artikel Barn + solskydds…