Hormoner & hemorrojder

Morgonpepp

Mor i huset, nyligen uppstigen efter finhackad fasnatt, möts av barn som förundrat konstaterar:

-MAMMA, VAD LÅNGA TUTTAR DU HAAAR!

Godmorgon.

Kommentera - 6 kommentarer
Föregående artikel En välsignad jul…

En välsignad julefrid i Hallunda!

Mysiga julhälsningar från en mycket harmonisk och rosaskimrande (pga stresspåslag) mamma i full färd att flyttpacka ihop en familj med 6 månadersbebis på armen. Känner mig så lyckligt lottad att få leva i lådor och påsar fram till jul. Tack för den goda maten du givit oss. Amen. 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Morgonpepp
Föregående artikel Veckans Thorsten

Veckans Thorsten

Veckans Thorsten

…det är jag!

Nästan blodtrycksröd av julilska (eller i alla fall svenskt lagomirriterad) blir jag av dåligt skrivna barnböcker. Här hemma är det Frostboken som ska läsas varje kväll för Malte och där ligger jag och korrigerar texten simultant, av bara farten.

Helst vill jag också stryka, peta och rödmarkera i boken men jag försöker behärska mig. Jag jobbar ju med ord så visst, jag stör mig säkert mer än de flesta på syftningsfel och dåligt flyt i texterna. Eller bara dåligt allt.

Likt Arga Snickaren vill jag storma in till dem som massöversätter till exempel Disney/Pixar-böckerna (med Google Translate eller? Va? VA?!) och påpeka FARAN med att låta ungar lyssna på ett så dåligt språk.

Det är säkert lika ”farligt” som frisk luft men det gör mig ändå upprörd som en gammal gnällig språkstofil att så många förlag godtar texter som skulle kunna vara skrivna av en flock fiskmåsar.

Bottenlistan so far över översatta barnböcker i vårt hem:
1. Disney’s Frost
2. Pixar’s Flygplan
3. Spegelljudboken På bondgården

Men exempel på jättefina böcker är Castorserien, Spinkisböckerna, Lilla Kotten, Mumin såklart och typ allt av Sarah Sheppard. Bland andra.

Kommentera - 15 kommentarer
Nästa artikeln En välsignad jul…
Föregående artikel Julmys i Götet

Julmys i Götet

GOd Jul!

Välkommen till min arbetsyta. Jag har juldekorerat med vacker girlang från Ica Maxi. I övrigt ser ni blandad studentlitt, en almanacka där jag försöker pussla ihop heltidsstudierstudier med halvtidsjobb och en tre-åring i familjen, därav treo-tuben som aldrig är för långt bort. När jag får hjärnsläpp och felstavar naturalisation fem gånger, vilar jag ögonen på påsarna som står på stolen mittemot, de påminner mig om att jag fortfarande inte lagt ut påsarnas innehåll på Tradera. För att ni verkligen ska fatta att det är jul har jag lagt förra årets tomte-servetter på tangentbordet – c’est chic.

Ha det gott,

Millandeluxe i Göteborg

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Veckans Thorsten
Föregående artikel Del två i Fat gate