Hormoner & hemorrojder

Busenkel kaka till föräldramötet!

Mondriankaka

Inte kan du komma dragandes med några gamla punschrullar från Lidl nu igen. Nej, sväng ihop en Mondrianinspirerad, chokladglaserad konstkaka för satan! RIKTIGA mammor bakar faktiskt såna här, hela tiden.

Själv skulle jag ha köpt punschrullarna. Och ätit upp dem på väg till mötet.

Kommentera - 7 kommentarer
Föregående artikel Sjukt sociala he…

Sjukt sociala hemorrojder

Ja, hörrni, idag är en stor dag. Vi är sist på bollen och har äntligen tagit klivet rakt in i de softade fotonas värld – Instagram. Men vi lovar att fortsätta ge er den oretuscherade versionen av #vardagen, #småbarnskaoset och #hormonkriserna. Följ oss på @hormonerhemorrojder!

Att vi finns på Facebook är ju yesterday’s news, men om ni mot förmodan missat det kan ni följa oss här. Då riskerar ni inte att missa några inlägg (ve och fasa!) för vi pushar ut allt där.

Och vet ni? Hemorrojderna har även ett twitterkonto! Det har hittills varit lite slumrande men nu är det nya tag som gäller. Vill ni ta del av vad vi har att säga på 140 tecken så heter vi HormonerH på Twitter!

Ja, snart har vi gjort en hostile takeover på hela det sociala landskapet. Perez Hilton kan gå och duscha.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Busenkel kaka ti…
Föregående artikel Potträning - tip…

Potträning - tips efterlyses!

Denna sköna söndag har det återigen blivit dags för en läsarfråga, denna gång kring det här med att gå på pottan.

Hej!

Jag skriver till er därför att ni säker har en massa läsare och förmodligen själva också har en massa bra tips om det här med potträning.

Jag har en son på 2,5 år som det börjar bli dags att potträna- vi har väl i ärlighetens namn varit väldigt dåliga på att ta tag i det… Men han börjar nu själv bli intresserad och vi försöker då och då när han visar intresse. Men saken är den att han oftast säger att han vill gå på pottan när han redan har klarat av saken i blöjan.

Ibland när vi märker att han är bajsnödig så frågar vi honom om han han måste bajsa och om han vill gå på pottan och det vill han oftast. Men när han väl sitter där så är det som att han blir lite rädd och tycker att det är läskigt och obehagligt. Jag har frågat honom om det och han säger att han tycker att det är läskigt och vill hellre bajsa i blöjan. Vi har försökt på alla sätt att förklara för honom att det går bra, att han inte behöver vara rädd etc, etc. Men hittills har han varken kissat eller bajsat i pottan.. Men han tycker ändå att det är roligt att sitta på pottan så länge det inte kommer nåt av varken det ena eller det andra.

Så min fråga är: Hur gjorde ni med potträning och vägen till blöjfrihet? Har ni eller era läsare några bra tips på hur man kan komma över den här rädslan som min son verkar ha? Vi har försökt förklara för honom också att han måste säga till innan så att vi hinner till pottan, men jag tror inte att han riktigt förstår det än..

Jag vill ju inte varken stressa eller pressa honom heller för då låser det sig nog totalt. Sen förstår jag att man nog kanske måste vara lite mer konsekvent än vad vi varit hittills- alltså att gå regelbundet på pottan några gånger om dagen oavsett om det händer nåt eller inte.. Min mamma sa nåt om att gå efter varje måltid.. är det något som nån av er eller läsarna har testat? Jag är tacksam för alla tips och råd ni och läsarna kan ge!

Tack på förhand!

Mvh Lotta

Mira är sedan några månader blöjfri dagtid men har fortfarande blöja på natten. För hennes del började det med att intresset väcktes på förskolan där de äldre barnen gick på toaletten. Pedagogerna gjorde oss uppmärksamma på Miras nyfunna intresse och då började vi jobba på det på hemmaplan också. En tvåfrontsinsats så att säga.

Till en början hade vi en pottkalender, men den blev rätt snabbt ointressant. Det gick inflation i klistermärkena och kiss- och bajssymboler klistrades upp högst godtyckligt.  Pottan var överhuvudtaget rätt ointressant, men toaletten funkade desto bättre.

I början frågade vi rätt ofta om det var dags för kiss eller bajs och fick väl cirka 50% falska alarm, men likväl besökte vi toan så fort hon ville. Nu i somras körde vi klassikern ”kuta naken på landet” och på så vis kunde hon ju uträtta behov närhelst de gjorde sig påminda. När Mira väl fått kläm på signalerna så blev det allt högre hit rate och numera händer det sällan olyckor (med vissa undantag, hehe).

Vad gäller Malte så pågår projekt blöjfri. Han tränar flitigt men har idag bommat tio försök av tio. Spindelmannenkallingarna tvättas flitigt, hehe.

Vad har ni läsare för tips och erfarenheter?

Kommentera - 37 kommentarer
Nästa artikeln Sjukt sociala he…
Föregående artikel Så här kändes de…

Så här kändes det ju

The Oatmeal

Den här seriestrippen valsar runt i sociala medier just nu. Och det är bra, för den är så spot on. Precis så här minns jag att det kändes då, innan jag fick barn. Allsköns svagsinta misfits till medborgare hade tagit på sig uppgiften att hetsa om avel, i tid och otid.

Häng dom högt.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Potträning - tip…
Föregående artikel Min att-göra-lis…