Hormoner & hemorrojder

3 trender för moderkakan

Hej alla pysselpäron!

Är ni på väg att föda barn och känner er lite kreativa? Varför inte haka på dessa moderkakstrender från the U.S of A (of course).

Placentarecept
(Bild från Amazon.com)

1. Bjud på en moderkaksgryta!
Jag vet, jag veeet, att kakan innehåller helt stört mycket nyttigheter för mamman att glufsa i sig efter förlossningen och att det säkert är jättebra. Och det finns folk som har som business att torka kakan och mala ner den till piller som mamman kan ta, om hon känner en viss tveksamhet inför att sätta gaffeln i geggan.

Men om man inte räds att käka nåt som har vuxit i ens egen kropp, rekommenderas kokboken 25 Placenta Recipies, innehållandes middagstips så som placentaburgare och pastasås gjord på placenta. Det här med att tillvarata allt för en hållbar konsumtion har aldrig varit mer hardcore.

2. Gör konst av kakan…
Förutom necessären och babykläderna, packa även syrafritt papper i BB-väskan och be barnmorskan langa upp moderkakan på det, asap efter att kabeln är klippt. Färg behövs ju inte, blodet bildar trycket av Livets Träd. Torka, ta hem, rama in. Och bjud på vernissage.

3 …eller sy en nalle av den.
Känns en affisch lite för trist och svennigt – sy en nallebjörn av kakan istället. Efter beredningsproceduren (finns beskriven i länken) är det bara att skära till nallens delar och tråckla ihop. Gosigt.

Kommentera - 13 kommentarer
Föregående artikel En livsviktig ku…

En livsviktig kurs!

Häromkvällen var jag och Sofia på en kurs i hjärt- och lungräddning som anordnades av TryggHansa tillsammans med Life in Mind.

Vi var ett 20-tal föräldrar som hade samlats för att lära oss ingripa vid hjärtstopp, brännskador, luftvägsstopp och förgiftning – allt med fokus på barn och bebisar.

Om det var välinvesterade timmar en tisdagkväll? Svar: ja.

Alla borde gå en sån kurs. Verkligen alla. Du, din partner, mormor och morfar, grannen och nästkusinen. Våra kursledare hette Camilla och Elaine – superproffsiga, erfarna och entusiasmerande (svårt ord) med svar på alla våra frågor.

Utan att drabbas av hybris och tro att man är valfri karaktär i Doktorn kan komma, känner man sig klart stärkt efter att ha fått teoretisk och praktisk handledning. Helst vill man ju inte ens tänka tanken att något skulle kunna hända, men det blir ju som bekant inte alltid som man tänkt sig.

Så, med det sagt ger vi er härmed möjligheten att tävla om två platser på motsvarande kurs framöver! På Life in Minds hemsida finns mer information om när och var man kan delta.

För att vara med och tävla mejlar du svaret på följande fråga till hormonerhemorrojder@gmail.com. Ange Life in Mind i ämnesraden.

Vid ett hjärtstopp varvar man inblåsningar med hjärtkompressioner. Hur många kompressioner gör man mellan inblåsningarna?  

Tävlingen pågår till och med den 5 februari. Vinnarna meddelas här på bloggen och via mejl.

Här gör Sofia en exemplarisk Heimlich manöver som man i moderna termer kallar ”buktryck”.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln 3 trender för mo…
Föregående artikel Bevismaterial

Bevismaterial

Jag är ju inte direkt omtalad för min känsla för ordning och reda, men det finns en sak här på hemmaplan som jag återkommande blir anklagad för: att aldrig diska och hänga upp knivarna.

Så, nu har jag rott ihop ett vattentätt underlag som bevisar motsatsen och friskriver mig från alla tomma anklagelser.

IN YOUR FACE, JOHAN!

Så jäkla nöjd.

Mvh,

Mönsterhustrun

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln En livsviktig ku…
Föregående artikel You are not a te…
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Bevismaterial
Föregående artikel Personer jag kan…