Hormoner & hemorrojder

Maskerad imorgon, hjälp!

En sistaminuten-efterlysning från vår läsare Maria:

Hjääälp! Maskerad på sonens dagis imorrn och jag har såklart preppat noll och nada. Kan ni inte slänga ut en snabb fråga till alla fantastiska mammor och pappor om hur man enklast fixar en maskeraddräkt med sånt man har hemma. Please!!!!

Något maskisproffs där ute?

Kommentera - 22 kommentarer
Föregående artikel Ok, jag resigner…

Ok, jag resignerar. Syskonvagn är på tapeten. Hjälp.

Såhär traskade jag flåshurtigt till dagis vid ett par tillfällen tidigare i höstas och kvittrade om att vi minsann inte lär behöva nån syskonvagn.

Det är inte en hållbar lösning.

Vi har även en ståbräda som plan b vilket funkar ibland, även fast det allt som oftast slutar med att Morris skriker sig upp ur vagnen, ner i bärselen och att Mira får sitta i vagnen.

Men snart måste ju bara Morris börja digga att åka vagn och även kunna somna (IhopeIhopeIhopeIhope) i den och då tänker jag att det kanske kan underlätta om Mira också sitter i vagnen. Morris är nämligen Miras största fan och han älskar att titta på henne och allt hon gör. Sen är ju frågan om Mira vill sitta i vagnen när hennes plats liksom inte är konkurrensutsatt för jag misstänker att det är en del av tjusningen.

Snark. Vi kan kalla det för i-lands-vagn-ångest. Nu funderar vi hur som helst på att införskaffa en syskonvagn och det är här ni kommer in i bilden.

Bugaboo? Mountain Buggy? Kronan? Phil & Teds? Vad har ni för tips? Vilken syskonvagn tycker ni funkar bra? Jag är ju som bekant en logistisk katastrof så ju smartare/mer funktionell desto bättre.

Tack på förhand.

 

Kommentera - 39 kommentarer
Nästa artikeln Maskerad imorgon…
Föregående artikel Mammakroppen i f…

Mammakroppen i fjärde trimestern

I USA pågår fotoprojektet 4th Trimester Bodies, med syftet att hylla de kroppsliga förändringar som en graviditet (oftast) innebär. Projektet är en turnérande fotosession och tack vare det kan många mammor delta. Bilderna blir så småningom en bok.

Hurra säger vi som såklart också tycker att det behövs fler ickeretuscherade kroppar på bild. Och vet ni vad, en kompis till mig (Sofia) har ett liknande projekt på gång här hemma i Sverige. Jag hojtar när det är på rull!

En liknande idé, även den amerikansk.

 

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Ok, jag resigner…
Föregående artikel Om barns självkä…

Om barns självkänsla

Har ni inte torsdagkvällen uppbokad kommer ett hett tips här!

Vi Föräldrar arrangerar ett event med fokus på barns självkänsla. Konferencier är ingen mindre än vår eminenta bloggkollega Nisse Edwall och sakkunnig på plats är barnpsykologen Malin Bergström.

Jag och Sofia ska dundra dit – ses vi?

 

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Mammakroppen i f…
Föregående artikel Saker någon bord…