Hormoner & hemorrojder

Barn + solskyddskräm = FAIL

Det är lättare att hitta ut från Ikea med ett skrikande barn än att smörja ett barn med solkräm. = Urgammalt modersordspråk.

evy

Malte har ärvt min oförmåga att klara av stark sol och dessutom talangen att lätt bli vidbränd. Hans grekiska arv har liksom gjort en u-sväng just förbi honom. Själv blir jag i bästa fall liksom lite brunbeige på armar, fejs och rygg medan magen förblir vit, precis som en guldhamster. Men vid en ålder av snart 37 har jag ju i alla fall fattat grejen med solskydd även om jag avskyr att hantera geggan.

Men den dagliga farsen är annars när vi ska smörja in farbror Malte. Man smyger med solkrämen. Man sysselsätter ungen för att sen hala fram flarran och säga att nu måste vi ta på Rost-i-väck (allt från Bilar brukar funka, ja ni vet) och att han får smörja in sig själv.

Man tittar uppgivet på när han rusar runt, runt i hemmet för att komma undan. Man försöker ha tålamod med en skrattande retsticka typ Hjulben, som kör Indiana 500 innan vi kan fånga in honom och utföra proceduren.

Därför är det tur att han 1. helst sitter i skuggan/inne 2. gärna klär sig i gubboutfit med heltäckande kläder och strumpor, året runt 3. att det äntligen har kommit en vettig solkräm på marknaden, som gjord för oss som inte pallar kladdandet.

Evy heter den och finns för både kids och vuxna. En smart mousse helt enkelt. Plötsligt fastnar inte sand, hårstrån, tröjludd, pass, pesetas och p-piller i geggan. Tack.

PS: Vi är inte sponsrade av Evy utan vill bara dela med oss av detta tips eftersom vi helt enkelt diggar produkten. Den underlättar sommaren med ungefär 150 procent, här hemma.

PS 2: Den ojämna uppdateringen av bloggen beror på ett mer än undermåligt mobilnät här ute i skärgården samt lite väl höga roamingavgifter för Tessan, som för tillfället är i Danmark. Tror jag.

Kommentera
Föregående artikel Dagens bärs
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Barn + solskydds…
Föregående artikel På semester med…

På semester med 3-årstrotsen

Ni som reser kors och tvärs med småbarn, hur faen gör ni? För att få behålla den psykiska hälsan samt turistvisumet i aktuellt land, det vill säga.

Ska man tro de sociala medierna (vilket man inte ska) slänger ni upp den ständigt skrattande och nöjda ungen runt halsen som en rävboa och skuttar genom gränderna till en lokal taverna där local kids virvlar runt borden och i taket hänger citroner och allt är som i en gemytlig Fellinifilm.

Här är det Bergmanfilm, snarare. Nästan i alla fall. Vi är just nu på resande fot, dock inrikes tack och lov, med Malte och hans senaste fas. Den skulle ha behövt egen sittplats på båten hit, kan jag säga.

Fasen är lika välkommen på semestern som en rotfyllning eller varför inte en förrymd yxmördare, som man just givit lift.

Vi hyr därför stuga. Med stor tomt med leksaker på. Utanför stan. Vi lagar nästan all mat hemma eftersom bålgetingen för tillfället när som helst kan skrika oss ut från solsystemet. När vi ändå har ätit ute har vi valt en restaurang med trädgård (rastgård) belägen i en medeltida ruin. Världsarv till trots, bygget ligger ju redan i ruiner liksom.

Så tänker vi.

Ryggan hans är packad med mutor och trösterika föremål som bilsamlingen, kudden samt Tom & Jerry-kex. Som kaniner i hatten för att avleda plötsliga raseri plockar vi snitsigt upp dem som om vi vore trollkarlsparet Siegfried och Roy. Vad  jag vet så går en av dem fortfarande i rehab förresten, efter den där tigerattacken i Vegas.

Så nu undrar jag därför: hur länge pågår den här treårstrotsen? Tre år?

Kommentera - 29 kommentarer
Nästa artikeln Dagens bärs
Föregående artikel OMG OMG OMG!!!!

OMG OMG OMG!!!!

20140717-155135.jpg

HAN SITTER I BILBARNSTOLEN UTAN ATT GRÅTA OCH VI HAR KÖRT 2,5 MIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ikväll bär det av med färjan till Tyskland – 3 dagar i Lübeck väntar! Hoppas att segeryran efter fotbolls-VM sitter i så vi kan skråla och skåla. Som luttrade småbarnspäron sätter vi dock ribban lågt och har två must-dos: 1. äta schnitzel 2. dricka öl. Mira har uttryckt en önskan: 1. äta glass

Återkommer med utvärdering. Tchuss. Prost.

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln På semester med…
Föregående artikel Saker jag har om…