Hormoner & hemorrojder

Kolikmamma räddad från vansinne

Gud finns! I alla fall i form av två fantastiska medmammor som denna vecka räddat vettet på mig. Idag plingade det på dörren och budet langade över detta:

Kolikblommor

Ren och skär livsglädje i form av blommor OCH choklad (som jag kastade i mig direkt, som ni ser, hehe) från min kompis Hanna som för tillfället är i Los Angeles med sina två vildingar. ”Från en dubbel kolikmamma till en annan. Stor kram och mycket styrka till er.”

Jag började ju såklart lipa igen för det var så gulligt gjort av henne.

Sen vill jag även tacka bloggläsaren Jenny som skrev och tipsade om en mjölkfri ersättning som heter Althera. Sagt och gjort, jag rådgjorde med BVC som var inne på samma spår och tyckte vi skulle prova. Och tamejtusan, så har de senaste dygnen varit lite mindre krisiga för Harpan (och oss)! Jag jinxar helt ohämmat och tar ut en massa glädje i förskott, hehe. Han har förmodligen inte kolik utan ”bara” överkänslighet mot mjölkprotein i så fall. Men det räcker.

Tack Jenny och Hanna, ni är mammapepp i sin finaste form! Öl, kärlek, choklad, kramar, pussar, skatteåterbäring och solsken till er och alla andra godhjärtade mammor där ute!

Kommentera - 15 kommentarer
Föregående artikel Statusuppdaterin…
Kommentera - 13 kommentarer
Nästa artikeln Kolikmamma rädda…
Föregående artikel Personer som är…

Personer som är svåra att föreställa sig i elefantpyjamas

Elefantpyjamasen

”Nu gubbar, går vi ner till Cafét och firar det här med en groggfbuffé och några kaffeflickor, höhö!”

Det är alltid lika svårt att föreställa sig att alla, verkligen alla, har vi varit små.

När Harpan ligger så här och sprattlar i sin elefantpyjamas brukar jag tänka att det har förmodligen även de flesta näringslivsgubbar och -tanter gjort. Och presidenten i Hells Angels, fast kanske i skinnpyjamas då. Och samtliga av Gladiatorerna. Zlatan. Sarah Palin. Finnen i K-Rautareklamen. Putin.

Ja, även Paolo Roberto. Fast han gjorde armhävningar på fontanellen samtidigt.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Statusuppdaterin…
Föregående artikel Bloggrace #7: Vi…

Bloggrace #7: Vilken cirkus!

Två små tanter (i hjärtat) som gillar att baka, plantera och ibland, när planeterna står rätt, pyssla ihop något kul. Katta, även känd som Kattakvack, bloggar numera tillsammans med Nova på vilkencirkus.se

Beskriv er blogg med tre ord.
– Färgglad, tantig och allmänt härlig!

Vad vill ni att våra läsare ska veta om er?
– 
Att vi är två oerhört perfekta personer som aldrig gör några som helst fel i vårt föräldraskap. He he, skoja ba! Det vore kul om era läsare fick veta att vi ofta äter oss upp i brygga med hjälp av saker som består av deg. Bevis:  vi fann varandra över en dumpligdejt, myntade traditionen pannkakslunch under vår föräldraledighet och kan jaga staden runt i jakten på den perfekt friterade blomkålen. Mmm, deg! Åh, och att vi gillar färg! Vi gillar färg så mycket att vi nästan går av.

Vad är det roligaste med att blogga?
– Att en får ett utlopp för massa pysande kreativitet (okej har någonstans att skriva av sig om överfulla magsjukeblöjor och tappra virkningsförsök).

Vem av er är stökigast?
– Ganska säkert Katta. När hon och hennes snubbe städar under soffan beter sig deras barn som om det vore julafton – så klart, när det bjuds både bortglömda leksaker OCH matbuffé på en och samma gång, då är det fest i södra förorten.

(Novas kommentar: ganska säkert INTE Katta, hallå hon hade en blogg om postits och överstrykningspennor och kalendrar och jobbar dessutom med att hålla ordning på STATLIGA PAPPER).

Om ni fick bjuda in tre människor – vilka som helst – till en middag, vilka skulle det vara?
– Annika Lantz, Kakan Hermansson och Gudrun Schyman, vilken dröm va? Faktum är att vi förresten redan käkat lunch med Kakan en gång – eller rättare sagt hon satt vid samma bord när vi var på Daisy Beauty Expo. Vi minns knappt vad vi sa, allt är en rosa dimma.

Hur är ni som mammor?
– Som mammor är mest.; fantastiska, charmerande, alltid på bra humör och skulle ALDRIG DRÖMMA OM att kasta in hot om tänder som kommer ramla ur käftarna på Sauron, förlåt, treåringen då det tandborststrejkas. Nej men skämt å sido, vi gör så gott vi kan, men hörrni, det är fasiken tufft ibland (Lex Vabruari)

Har ni några förebilder?
– 
Hermione i Harry Potter, Karins Konstgrepp-Karin och personen som uppfann chips.

Vilket cirkusdjur skulle ni vilja vara?
– 
Enhörningar!  Fast helst av allt önskar vi att alla djur slapp vara cirkusdjur, på grund av ganska ruttna arbetsförhållanden.

Hur bohemiska är ni?
– 
Nova när en bohemisk dröm om att bo långt ute i urskogen, bära fladdrande klädesplagg och självhushålla sitt ass off, men eftersom Katta är rädd för naturen och kallar trädet och busken mellan sin radhuslänga och nästa för “skogen” så håller sig Nova kvar i civilisationen än så länge.

Vad är det roligaste med att ha barn?
– En fördel med att ha barn som aldrig sover (vi har båda två begåvats med sömnfobiker till barn) är att man till slut blir spritt språngande galen av sömnbrist – och då kan man skratta åt prick vad som helst. Och det är ju roligt att skratta, det är det ju.

Om ni kunde sno en egenskap av era partners, vilken skulle det vara?

Katta: – Det vore ganska soft att alltid kunna vara så där lugn som Slaktar’n är. Lugn som en filbunke – googla det och bergis att det är en bild av honom ni får upp då.

Nova: – Här svarar jag exakt samma som Katta – Elias är alltid ASLUGN medan jag mer en katastroftankens vän.

Och vilken av era egenskaper skulle ni gärna bjussa dem på?

Katta: – Min förkärlek till ordvitseri – han är inte alls lika förtjust i ordvitsar som jag är. Tur att jag har Nova, hon är ordvitsarnas mästare.
Nova: – Min snackssmak. Karln gillar knappt chips?! Det innebär visserligen att jag får äta alla chips själv, men också att jag då sitter och luktar som en gammal hög med lök på helgerna medan han doftar mysig julkalender av all mjölkchoklad han mölar i sig.

Om ni bara fick läsa en enda blogg (som inte är er egen) resten av livet, vilken blir det då?

Katta: – BARA EN ENDA BLOGG? Oj! Hum. Svårt. Får nog dra till med Onekligen-Lisa, hon är ju både jätterolig och allmänt awesome.  Plus: min idol! (onekligen.blogspot.com)

Nova: – Mirijams! Massa färg, massa barn och sykt vettiga krönikor. (mirijam.blogspot.com)

Vilka är era frikort?

Katta: – Professor Lupin i Harry Potter-filmerna.

Nova: – Sirius Black i Harry Potter-filmerna.

Pest eller kolera. Välj:

– Låta dina barn välja vilka klädesplagg du ska ha för resten av ditt liv eller byta garderob med Leif GW Persson?

Katta: – LÄTT att låta mina barn välja klädesplaggen åt mig. Såg en tjej på insta som lät hennes treåring göra detta under en vecka. Funderar på att låta min treåring få göra det åt mig… ska bara gömma alla fula saker först.

Nova: – Att gå klädd i kreationer av duplo och urrivna sidor ur traktorboken eller att alltid vara klädd för jakt? Ursäkta mig men sjukt osvårt val.

– Att ha en 90-talsinternetuppkoppling eller att autocorrect alltid lägger in könsord som default?

– Könsord som default – låter exakt som autocorrect jobbar redan nu! Så vi kör på det.

 

Katta och Novas blogg hittar ni här!

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Personer som är…
Föregående artikel MEN VAD ÄR DET S…