Kräksjuka, saffransskorpor och något sånär julefrid

4 december 2016 Skriv en kommentar
Drama / Fiasko / Glamour / Hjältedåd / Inredning / Kräks / Kris / Tapperhet / Tessan

Denna helg har varit ytterst planlös. Det FANNS planer som raserades i takt med att välling, galla och pepparkakor landade i vår soffa.

Annonsen laddas.

Ja, julen kom tydligen tidigt i år och Morris inledde lördagsmorgonen med ett par rediga spyor. Mira, som minuterna innan hade suttit studsat i soffan och tjutit att detta skulle komma att bli ”världens bästa dag” var inte imponerad av lillebrors tilltag.

Well, life’s a bitch, young lady, sa jag inte men förklarade att vi skulle bli tvungna att ställa in julbakspysselmyset som vi hade planerat med mina bröder + tillhörande familj.

Paus för kris, skrik, tårar, kräks, panik, orättvisor av alla dess slag osv.

Men, när besvikelsen hade sansat sig lite kom vi fram till att vi minsann kunde få till en rätt hygglig dag ändå. Några pepparkakor senare var det rentav trivsamt. Några tusen vändor av Gummibjörn senare var det fest (för alla utom de traumatiserade föräldrarna).

Som tur är slutade Morris kräkas innan lunch och en kortare gubblur därefter var han samma virvelvind som vanligt. Möjligen liiite långsammare.

Jag fick möjlighet att Blocketknarka lite ostört och hittade ett skrivbord som 1. fanns kvar 2. gick att hämta omgående. Så, jag tog mitt hyfsat nytagna körkort och gav mig ut i Stockholmseftermiddagen med märkbart hög puls och tog mig genom citysmeten med såväl bil som psyke intakt. Grattis osv.

Idag har vi överträffat det mesta genom att baka saffransskorpor. OCH JAG GJORDE DET MED BARNEN! Jag som, pardon my french på förhand, egentligen hatar att baka med barnen, drabbades av akut optimism och drog fram socker och saffran och freaking pistagenötter och gnolade och vispade och blandade och tillrättavisade och blev galen på Morpan som gör allt tvärtemot och torkade och dammsög mjöl i hela kosmos men O to the M to the G vad goda de små gula rackarna är alltså. Tack Leila för dagens sockerchock.

mor-saffransskorpor

Här sitter mor med nytvättat, fjunigt hår vid skrivbordsfyndet och en skål saffransskorpor. Varsågoda att måla av. 

Men vad sjutton nu måste jag avrunda detta menlösa inlägg jag måste ju kolla på Bron ju!!!! No spoilers pa-leeeeze.

En grej till! Ni har väl inte missat vår julkalender på instagram? Idag bjussar jag till och med på ett rim:

Din bästa vän må vara jag,
men efter denna juledag
en annan sak ditt liv nu fyller
och om du vill var dag förgyller.

KAN NI GISSA VAD DET ÄR???????

In och följ @hormonerhemorrojder!

 

 

Att visningsstäda med barn

3 december 2016 7 kommentarer
Glamour / Inredning / Sofia

Före- och målbilder!

Annonsen laddas.

Vi ska ha visning av lägenheten och måste således anstränga oss en smula med städningen. Just nu känns det som att stå på botten av en sjö av leksaker och snorpapper men WE CAN DO IT!

Första punkten på listan var att lämna över Stormen Gudrun x 2 till farmor så att vi över huvud taget kan sätta igång. Det går nämligen inte ens att fälla upp toalettlocket utan att den här duon ska spela vattenpolo där i, förutom när de hoppar på sin bokstavligt talat ömma moder.

Städfirman

Okej. Då kör vi. Måste bara dricka kaffe och vila lite först.

Start

Mål

 

Selfies: är självtaget självupptaget?

1 december 2016 8 kommentarer
Glamour / Sofia / WTF

Apropå Cissi Wallins välformulerade inlägg här om dagen.

Annonsen laddas.

Så här skrev Cissi angående selfiekulturen som råder. Och jag har tänkt mycket på samma sak. Är det verkligen så givande för en bloggläsare att se  selfies på oss?

Ska man tro besöksstatistiken så är det det. Inlägg med våra (obs, våra, inte våra barns) nunor blir mer lästa än andra. Antar att det beror på att det är ett sätt att få någon slags relation till mig och Tessan när ni vet hur vi såg ut, just i den sekunden. Och det är ju i och för sig en sympatisk anledning, tror jag.

Men för mig tar det emot så in i bängen att publicera selfies, alltså traditionella selfies där man vill se så fin ut som möjligt. Det känns så otroligt självupptaget på nåt vis. ”Världen brinner men jag måste bah hitta en bra vinkel, bah.”

Däremot kan jag gå med på selfies i den stil som jag och Tessan brukar lägga ut, ofiltrerade och som är relevanta till resten av inlägget. Det ligger ju lite i vår mission att visa livet oretuscherat.

Men vad tycker ni? Är ni trötta på selfies på oss eller vill ni se fler? Är vi för hemliga av oss eller är vi Kardashians?

Avrundar detta inlägg med just en totalt omotiverad, ofiltrerad selfie från en riktigt ofördelaktig vinkel:

Sofia tar en selfie
En rosablå upplevelse nära dig.

Mira drabbas av livsomvälvande insikt

30 november 2016 2 kommentarer
Fakta / Tessan / WTF

Under en kvarts minuts hissfärd hann Mira få en otrolig insikt som jag fortfarande inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till.

Annonsen laddas.

Häromdagen hade hela kvartetten Krupa-Syllner stövlat in i hissen. Under färden från den tredje våningen ner till bottenplan står Mira och tittar roat på oss alla i spegeln som sitter på väggen. Efter några sekunders betraktande utbrister hon, lika delar glatt överraskad som förvånad:

-MEN, VI SER JU NÄSTAN UT SOM EN VANLIG FAMILJ!

Jaa..vad ska man säga – frågor på det? Samtidigt kan man ju förstå hennes förvåning efter att hon 1. deltog vid och 2. såg resultaten efter helgens julfotografering. Då finns det faktiskt alla skäl att tvivla.