Förskolekonst på kontoret

17 februari 2017 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Det bästa med att ha barn är alla knögliga och charmiga alster de släpar med sig hem. Nu får jag också ha förskolekonst på jobbet!

När jag var liten brukade jag ibland få följa med min mamma som då arbetade på kontor. På den tiden regerade fortfarande de slutna landskapen, det vill säga alla hade egna rum.

Min mammas rum hade en duvblå, tjock heltäckningsmatta som säkert var lika hälsovådlig som opraktisk. Men det här var på det glada 80-talet, innan man ännu tänkte så mycket på sånt där.

På väggen mittemot min mammas skrivbord hade hon satt upp varenda teckning jag hade gjort. Japp, varenda en. Väggen var fullkomligt tapetserad av klumpfotade hästar i olika hästliga situationer. I hagen, i transporten, i stallet, i ridhuset, i färg, i galopp, i prisrosetter. Som en psychovägg, fast med hästar. Mamma sa att hon inte hade hjärta att ta ner dem.

Så där satt de och gulnade och var förmodligen alldeles spröda i mitten av av 90-talet, då jag hade börjat i gymnasiet och företaget hon jobbade på stod inför en radda sparkrav, efter 80-talets glansdagar. För hennes avdelning innebar det att kontoren fick flytta hem. Lokalerna såldes och mamma och hennes kollegor fick installera hemmakontor i de egna bostäderna istället.

Och där blev det istället telefaxen och den otympliga kopiatorn som stod och gulnade, medan world wide web tog över.

Ja, det här var ju en jäkligt lång utläggning, när det jag egentligen ville säga är att nu är jag också en av alla dem som har ungarnas teckningar uppsatta på jobbet.

Affektionsvärdet i dessa alltså, oslagbart.

Förskolekonst på kontoret

 

I annonssamarbete med Apoteket AB

Hur vet man när astmamedicinen börjar ta slut?

15 februari 2017 11 kommentarer
Tips

Halvvägs in i februari konstaterar jag att vi har vabbat mer än vi gjorde under hela hösten, och då var ju ändå Harpan freshman på föris och drog hem baciller därefter. Men nu det finns en riktigt smart grej för att underlätta stöket.

Harpan har ju förkylningsastma och jag har kronisk hjärnmask sedan jag blev mamma. Minnet är sämre än hos första generationens miniräknare.

Dessutom är jag nybörjare på astma. Hur vet man när medicinen i inhalatorn är slut till exempel? Eller snarare, är på väg att ta slut? Man vill ju icke stå där i natten med ett kippande barn liksom. Just inhalatorer är det klurigt med eftersom man inte använder dem hela tiden.

Hur som helst blev jag därför på riktigt lättad av att man i Apotekets app enkelt kan se barnens recept och hur många uttag det finns kvar OCH dosering. För på de vikta, klassiska apotektslapparna som sitter på medicinasken har ju doseringstexten nötts bort. Ja, hela asken är borta sen länge för den delen.

 

Hur vet man när astmamedicinen börjar ta slut

 

 

Eftersom (den orange) Flutide Evohaler och (den blå) Airomir, som Harpan har, saknar dosräknare så måste man ta ur cylindern ur hylsan, skaka och provspreja i luften för att veta om den snart är slut. (Tillverkarna, hallååå?!)

Därför är det som sagt grymt att ha den förskrivna doseringen i en app, så att man kan ha lite koll på när det är dags att köpa nya ”Orange och Blå”.

Dessutom har appen en chattfunktion med en farmaceut dygnet runt. En butler, personlig assistent eller bara en ordningsam projektledare utan sirapshjärna i mobilen.

Eller, som vi brukar säga nu för tiden: ”det man inte har i huvudet får man ha i appen”.

Hur vet man att astmasprayen börjar ta slut?
/astmamamman

 

Bilsemester med barn?

13 februari 2017 23 kommentarer
Eufori / Fakta / Sofia / Tips

Nån som bilat med barn till Frankrike och som 1. gillade det 2. kan förse mig med lite tips?

Nu när det har lugnat ned sig lite efter flytten så har vi börjat spåna på semesteridéer. Vi har sen länge svamlat om att bilsemestra med Malte (som för övrigt vill bli titulerad ”Professor i paleontologi” nu) och Harpan eftersom de båda tycker om att åka bil.

Ja, ni läste rätt. De två illrarna har ju åkt en hel del lååånga sträckor i sina liv redan och klarar det med bravur (jinx, jinx, JINX), mycket tack vare ett genomtänkt in-car entertainment system, det vill säga en DVD-spelare.

Till och med Harry diggar bilåkandet (numera) och relaxar och guppar napp medan han lyssnar på ljudet från Maltes filmer. Malte å sin sida har ärvt min talang för att sova i fordon i rörelse, och somnar så fort Reinard Räv har kapat godiståget.

Så därför tänkte vi utmana ödet, vägarna och sinnesfriden genom att ta och bila till Frankrike, via Legoland (viktigt!) i sommar. Är tanken alltså.

Då undrar jag såklart som den Frankrike-rookie jag är:

– Vart i Frankrike ska vi åka? Inte så sugen på Rivieran, hellre Atlantkusten eller nån annanstans.

– Legoland: är det över huvud taget en bra idé?

Låt höra vad världens bästa bloggläsare har att säga om bilsemestrar avec des enfants!

 

Missa inte detta KLIPP!

12 februari 2017 4 kommentarer
Okategoriserade

Hörni, nu har ni chansen att lägga vantarna på något F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.T! 

När Morris inte upprörs över felplacerade och felkonstruerade kroppsdelar är han minsann familjens lilla superentreprenör!

Lilla herr Kamprad missar ICKE ett tillfälle att göra en god affär och nu har DU möjligheten att investera i något UNIKT!

Morris har nämligen bestämt sig för att han vill sälja den här: 


Japp, en gripklo. Men, det UNIKA i denna affärsmöjlighet är att inte hela gripklon är till salu. 

Morris vill specifikt sälja metallpinnen som går genom hela gripklon och som möjliggör själva gripandet (anledningen? Jamen pinnen är ju för hård!) 


Gossebarnet har väl inte gjort någon direkt djupgående marknadsanalys och är inte så värst intresserad av sambandet mellan utbud och efterfrågan, men han ser att detta definitivt kan bli en storsäljare, möjligen Årets julklapp 2017. 

Utbudet är något begränsat och han kan i dagsläget erbjuda en (1) metallpinne. Man får dock stå för isärmontering och därmed upphämtning själv. Ingen returrätt. Reklamationer hänvisas någon annanstans. Säljaren kan eventuellt ha synpunkter på dig som köpare, men det visar sig vid upphämtning. Och slutligen ska gripklon monteras ihop igen och överlämnas till säljaren i fullgott skick, trots avsaknad av vitala delar. 

Pris: någonstans mellan 4 och 100 kronor. 

Innan internet VÄLTER på grund av denna superdeal – mejla ditt intresse till galengosse@saljersakeringenvillkopa.se ASAP!