hormonerhemorrojder-header

Mor blir gräsänka!

hormonerhemorrojder

Okej, okej, sitter alla ned? Tugga ur munnarna och skärp blicken. Ty:
Inom en snar framtid…ska jag, Sofia…för första gången på 4,5 år…

VARA ENSAM HEMMA I MER ÄN NÅGRA TIMMAR!

Ja, helst hade jag ju velat bryta en tv-sändning med detta budskap, för det är så det känns. Som att rapportera att människan har hittat ett botemedel mot alla sjukdomar i världen. Eller bara en kvarg som smakar gott.

Magnus och ungarna ska åka till släkten i Skellefteå i några dagar och jag ska förvisso jobba och säkerligen köra en maskin tvätt eller två. Men utöver det ska jag fokusera på:

Böcker
Bärs
Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie

Jag ska inte ringa en jävel. Inte köra vagn. Inte bära saker. Inte koka makaroner. Inte torka andras snor och rumpor. Inte gå upp 04.30. Inte titta på Greta Gris.

Men heller inte få ynnesten att vara hoppborg. Inte bli gnuggad med en salivstel strumpa i ansiktet. Inte få klämma på Harpans runda fötter. Inte få blåsa bubblor i saften med Malte. Inte få höra att jag är världens bästa mamma när jag är tyst.

Men jag ska carpe fucking diem.

 

Liten planeringsmiss

hormonerhemorrojder

Ja, hörni. Det pumpar ju inte direkt av inlägg från mig (Tessan) här på bloggen, trots att ni kom med en miljard briljanta förslag på ämnen häromveckan.

Ni lyckades verkligen höja inspirationsnivån med 350% men det har inträffat en liten….vad ska vi kalla det…planeringsmiss som gör att det som verkligen tryter nu, är tiden.

Jag vet att alla har fullt upp så det är inte synd om mig på något som helst sätt. Men, jag har nu slagit all time high och lyckats åstadkomma total härdsmälta i tillvaron vilket går ut över bloggen.

Vad har den där stollen gjort nu, kanske ni undrar. Jo, det ska jag tala om för er. Jag har tänkt att jag, (till viss del tillsammans med min vapendragare Johan) ska uträtta följande grejer parallellt:

  • Jobba
  • Leva familjeliv
  • Blogga
  • Lämna in ett bokmanus i början av mars
  • Dra igång renovering av köket
  • Ta körkort
  • Vara fortsatt engagerad i Vi Gör Vad Vi Kan
  • Andas

Varför allt har sammanfallit beror naturligtvis på rådande planetkonstellationer, en gnutta planeringshaveri i kombination med en livsinställning ATT ALLT SKA HÄNDA NU NU NU.

Så, till dess att jag har lärt mig the power of planering och lyckats anamma någon form av sund mañana-inställning får jag nu stå mitt kast och kubba ett par varv i hamsterhjulet och hoppas på allmän livsvisdom när jag är ute på andra sidan.

Tack för ert tålamod <3

Nu vet jag vad hell hour är

hormonerhemorrojder
hell hour

Ring inte mig, jag ringer dig sen. Om jag lever.

Jo, jag tänkte att jag skulle rapportera lite om tvåbarnslivet igen, nu när jag upplevt det på nära håll i snart ett år.

Om man säger så här: beroende på när på dygnet man frågar, får man olika svar av mig. På förmiddagar, efter kaffet och när nattens utamningar har fallit i glömska, är jag krängig som en mobilsäljare i en galleria om någon frågar mig huruvida de borde försöka få ett till barn. ”En fantastisk deal! Kör!”

Några timmar efter lunch är det fortfarande ganska fly men timmarna mellan förishämtning och innan Magnus kommer hem – mer kända som hel hour(s) – skulle jag lätt kunna funka som ambassadör för vilket preventivmedel som helst.

Blodsockerdarrig och ilsken som en skadeskjuten grävling försöker jag hålla båda herrarna nöjda, medan jag lagar mat och mäklar fred. De är också ilskna som skadeskjutna grävlingar så tillsammans utgör vi ett rätt charmigt gäng, då mellan klockan 16 och 18.

Det har hänt att det har ringt säljare från elbolag och försökt få mig att säga ja till nåt abonnemangsbyte under just dessa timmar och det har hänt att jag bett vederbörande dra åt helvete, eller komma hit.

Då har de lagt på luren.

Men sen när kidsen har ätit, bajsat, borstat och somnat, ja då är tvåbarnslivet på 53 kvadrat som en fridans på en sommaräng igen. (Och ja, jag står fortfarande fast vid att den största prövningen var från 0 till 1 barn, samt att ha 1 barn och vara gravid med nästa.)

/Sofia

Så gör du en riktig mammalatte

hormonerhemorrojder

image

Barnet sover. Du har 30 minuter — eller 30 sekunder.

Två alternativ:

1. Tag en slatt av det mest kaffeliknande du kan hitta i disktraven och värm i micron. Pling, klart!

Eller:

2. Gör en färsk poddkaffe men skit i extramomentet att värma mjölken.

Tillsätt kall mjölk och värm latten i micron. Pling, klart!

Svep innan barnet vaknar.