Jag lär mig knyta en bärsjal

Åh. Ni läsare alltså, ni är fantastiska. Tack för alla kris- och koliktips!

Nu ska här testas bärsjal! Jag fick överta en sjal av en supersnäll bloggläsare och Magnus och jag håller nu som bäst på att spana in instruktionsvideos på hur man knyter såna här härligheter. Kommentarar som ”Hmm…. Cirkus Cirkör” och ”Måste va ett NASA-test, det här” mumlar vi under tiden.

Harpan sover (!!!) för tillfället och eftersom MAN INTE VÄCKER ETT BARN SOM SOVER provbär jag min nya outfit med ett par stand-ins:

Barsjal Tricot Slen

Barsjal Tricot Slen

Inga konstigheter.

Gårdagens akupunktur då? Jag lämnar er med en cliffhanger: barnet har idag sovit större delen av dagen… Fortsättning följer!

 1. HATADE att knyta sjalen men hade min vagn- och sängvägrande dotter i sjal typ dygnet runt i sex månaders så det blev ett antal knyt. Det blir lättare men inte roligare:)

 2. Älskar sjal! Det är lite det jag ser fram emot med nästa barn (jag har gått över med 5 dar och hatar livet lite just nu) – att få bära igen! 2-åringen vill liksom helst gå själv hon…

 3. Sjal är bäst! Knyt dock inte på ryggen förrän han är stadig i nacken och då inte med en trikåsjal utan en vävd. Men det är ett senare problem. Min dotter somnade alltid i trikåsjalen, värsta dunderkuren! Kolla wrap you in love (YouTube eller Facebook) för bra video! Fwcc heter knytet för trikå, eller omslutet kryss på svenska. Lycka till!

 4. Hahaha! Efter en riktigt pissig gårdag och riktigt pissig natt skrattade jag för första gången på vad som känns som en evighet! Bag-in-box i bärsjal!! Tack för den! Och lycka till med koliken. Ser ut som att ni kirrade NASA-testet! 😉 Vet att i det landsting jag bor i så kan man få hyra ”stilla ro-gungor” via BVC. Kanske går att få tag i via ert BVC också?

 5. Försök få till att bära på ryggen! Bättre för din rygg, mer frihet med händerna, lika nära för bebis! Tips som Louise Hallin på Pampersbarnvagnsprommenader brukar ge!

  1. Ja att bära på ryggen är kanonbra men för oss var det först vid typ fyra månader som jag tyckte att lillen var stadig nog. På ryggen funkar det även kanon med vår manduca-sele så det kan jag också varmt rekommendera. men som sagt, inte än på ett tag skulle jag tro.

 6. Min son fick som spädis kolik, men hjälptes genom akupunktur. Helt fantastiskt! Två hålögda nyblivna päron grät av tacksamhet när sista sessionen var över. Hoppas att ni snart slipper detta, för samtliga inblandade, vedervärdiga tillstånd. Idag är min son en sprudlande, underbar sexåring, men kolikperiden har satt djupa spår i minnet och jag glömmer ALDRIG hur fruktansvärt jobbigt det var, trots att sex år har passerat.

  Jag kan rekommendera Weledas amningste. Jag drack det under tiden jag ammade mitt yngsta barn och märkte att han blev mycket mindre knorrig på kvällarna och mycket mer nöjd. Han hade dock inte kolik, viktigt att poängtera, för mot det råder nog inget amningste i världen. :-/

  Kram och hang in there! Från en kolikmamma till en annan.

 7. Bärsjal är bäst! Blir vår lilla tvåmånadersbebis inte lugn av annat så blir hon alltid lugn och sover gott i bärsjalen! Har en precis likadan och en får snabbt till knyttrixet!

 8. Men herregud, barnet sover och du knyter bärsjal! Det är ju sjuuuuuuuuukt spännande! Hoppas att det redan visar på god effekt. Själv har jag utmanat ödet tillräckligt länge genom att vara uppe till 21.30 – nu mot sängen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..