Hemma hos Schulmans

Missa inte Efter Tio med Malou imorgon

anithaschulman

10.05 alltså på TV4. Jag och Louise Hallin kommer prata om massa jobbiga och kontroversiella ämnen.

20120305-203611.jpg

 • Kina Hellquist

  Hej! Jag tittade på Efter Tio idag och jag måste bara få lämna en kommentar. Jag har en son på 42 år, som själv är pappa till 2 barn idag. När jag fick honom så fick man bara vara ledig i 6 månader, och ville man vara ledig längre så fick man säga upp sig. Av olika anledningar så kunde jag inte det, så vi hade en barnflicka hemma tills han fick plats på dagis (numera förskolan?!). Då var han åtta månader! Sedan var han på dagis/fritids t.o.m. åk 3. Från det han var 3½ år levde han också med en frånvarande pappa. Som ni förstår så var oddsen inte bra för honom, enligt alla förstå-sig-påare. Men kan ni tänka er: Han har blivit en otroligt varm och härlig människa, både som pappa, make (joo, jag har pratat med min sonhustru;), son och numera också chef. Mycket tror jag det beror på att jag gett honom mycket kärlek men också satt gränser. Tiden utanför arbete/dagis har vi tillbringat tillsammans under hans uppväxt. Han fick hänga med på allt: konserter, utställningar, läkarbesök, ja allt! Jaa, jag tror jag tillbringade mer tid med honom än vad min väninna som var hemma gjorde med sina barn. Men……..de blev också bra!! De allra flesta föräldrar känner vad som är rätt för just dem! Så lita på er själva. Det känner barnen och då blir de trygga!

 • Monica

  Hej, vi måste ifrågasätta allt som händer i vårt samhälle.
  Det viktigaste tycker jag att få ha friheten att välja själv, vill jag vara hemma med mina barn eller vill jag lämna bort dom till förskola? Men här är vi alla lite lurade att tro att vi är jämlika här oavsett vilket vi väljer, är du hemma går du miste om inkomst pension du har även svårigheter i dagsläget att hitta andra föräldrar som är hemma med större barn än 1 år, du blir ofta ifrågasatt som en mindre intelligent och lurad person för det är fortfarande så att det värderas inte lika högt att vara hemma med sina barn som att du är i arbetslivet och bidrar till välfärden, enligt mig så är det precis det jag gör, om fler föräldrar hade valt att vara hemma med sina barn så tror jag att barnen hade fått en lugnare tryggare miljö och inte denna otroliga prestations stress som faktiskt startar redan på förskolan. Men valet ska absolut få vara fritt utan fördömande av någon! Jag respekterar absolut föräldrar som väljer eller kanske inte ens kan välja pga. sin ekonomiska situation att arbeta redan då barnen är runt året. Men det borde ges andra förutsättningar för att kunna välja att vara hemma. Jämlikt är att du är lika värdefull som hemmaförälder som om du varit i arbetslivet!

 • Malin

  Förstår inte varför folk blir så upprörda när man säger att man tycker att det är tråkigt att vara hemma med sitt barn, det betyder ju för den delen inte att man är trött på sitt barn utan mer hemmalivet. Efter ett år vill man ju arbeta, träffa vuxna människor och få lite stimulans – på så sätt blir man också en bättre förälder, så känner i alla fall jag! Dessutom tror jag mitt barn kan tycka att det är tråkigt att vara hemma med mig också.

 • Ellen

  En fråga är varför du anlitas för att uttala dej gällande barnfrågor? Du har väl inte någon särskild erfarenhet av barn tidigare, innan du fick din dotter?

 • R

  Jag kommer absolut missa efter 10 då jag anser att MvS är den sämsta programledaren någonsin.