Hemma hos Schulmans

5/2-dieten

anithaschulman

NU.                                                        FÖR TVÅ MÅNADER SEN.

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med 5:2 dieten. Kolla jag har fått tillbaka höfterna, dem har jag inte sett på två år. Dieten är lätt att hålla. Två dagar i veckan under 600 kcal och sen tränar jag två-tre gånger (1 timme per gång). Oftast springer jag 7 km rullband och kör lite magövningar. Varvar med yoga och powerwalks.

Fortfarande är det två kg kvar till målet (vikten innan graviditeten). Då har jag gått ner 19 kg efter graviditetens 7 kg (totalt 26 kg). Det går jävligt sakta såhär på slutet men jag tycker kroppen formas fint. Supernöjd på det stora hela. Känns inte som jag sliter ihjäl mig men ser ändå resultat. Kommer inte köra en 26-kilosresa med barn nummer två utan hålla mig på mattan.

 • http://Edwardochjag.Wordpress.Com Linda

  Kul att det funkar! Stor skillnad, även om du var fin på första också.

 • sandra

  Anita! Bra jobbat, man ser stor skillnad!! inget fel med att vilja vara lite fitt :)

 • MalinS

  Du är jättefin! Vilken stor skillnad på bara två månader :)

 • Alex

  Jag kör också 5:2 och är väldigt nöjd med den! Äter oftast 100 gram minikeso och tonfisk (i vatten) eller grillad kyckling till lunch o kyckling filé och kokt blomkål med pressad citron till middag. Blir mätt och håller hela dan. Funkar då det bara är två dar i veckan. Lycka till!

 • http://allaharenbok.blogspot.co.uk/ Amanda (Alla har en bok)

  Fin både före och efter. Här i UK får man ‘pisk’ av MVC om man går upp mer än 11 kg med barn nr 2 och det känns rätt vettigt faktiskt. Fast jag tror i o f att genomsnittliga ursprungs-BMI ligger högre här.

 • Karin

  Hur/vad äter du de två dagarna i veckan då du äter under 600 kcal?

  • Malin

   Precis! Låter ytroligt spännande men hur kan det se ut under en 600 kcal dag?

  • anithaschulman

   En kokosyoghurt till frulle.
   Hälsobar till lunch
   Filtallrik med Rice Crispis till middag

   Vatten som dryck och en kaffe och en vitt te.

 • Helene

  Men du skrev ju att du körde vanlig fasta först? du åt max 600 kcal/dag hela tiden, har du ändrat dig?

  • anithaschulman

   ? fattar inte.

   jag fastade sen gick jag upp till att äta 700 kcal under tre veckor nu äter jag ca 1100 kcal per dag utom två dr då äter jag 600 kcal.

 • http://frokenisakson.wordpress.com Linda K

  Shit vad duktig du är! Vad skönt att du hittat en metod som funkar.

  Är själv gravid med nr 3 och har inte gått upp särskilt nu men har kvar sen de andra två. Så jag ska ta tag i allt i juni :) . Då blir det en riktig resa för mig också.

 • Maria

  Snälla Anitha. Du är precis lika vacker på båda bilderna. Försök att vara lite säkrare i själv, låt det synas att du burit ett barn, sluta sprid föreställningen att vi måste ”hålla igen” under graviditeten. Du är jättefin!

  • Kristina

   En sund och god kost mår både mamma och bebis i magen bra av. Härligt jobbat, vilka muskler du har fått! Inspirerande tycker jag.

  • Andrea

   Själv har jag aldrig förstått varför så många blivande mammor slutar träna och äta sunt så fort de blir gravida, fullkomlig idioti!!
   Är det EN gång i livet då man verkligen ska vara strikt med maten (talar inte om bantning utan sunt ätande) är det väl under graviditeten?! Kan inte förstå varför man vill stoppa i sig massa socker och skit, när man har ett liv att ta hand om i magen?
   Jag var var väldigt noga under min första graviditet, vilket resulterade i att jag inte blev särskilt stor (gick upp tio kg, trots 4.5 kg-bebis), inga bristningar, sov bra och mådde fint de sista tre månaderna.
   När bebisen var ute var magen lite slapp men i stort sett platt igen, inga gravidkilon att tampas med och en frisk bebis.
   Är gravid nu igen efter drygt ett halvår och fortsätter på samma bana.
   Alltså, fräsch hemlagad mat, väldigt lite socker, mycket grönsaker och inte äckliga halvfabrikat och bars etc. Inga konstiga dieter och fastningar. Power walkar varje dag och gymmar två-tre ggr i veckan.
   Har aldrig mått bättre!

  • J

   Andrea det beror väl på hur graviditeten/allmäntillståndet för kvinnan ser ut i sig? Man kanske inte kan träna, äta sk sunt etc? Å diverse komplikationer kan ju också göra att man inte själv kan välja hur man vill ha det under sin graviditet… Att kalla det för idioti är ganska hårt! Men fint att du själv lyckades så bra :).

 • Elin

  Eh forlat men vilken ar nu och vilken ar 2 manader sen?

  • Emma

   Den nya måste ju vara den vänstra! Lite taskig var du faktiskt där :(

   Jag arbetar som operationssjuksköterska och ser att dina bukmuskler inte går ihop på mitten utan sitter nästan ute vid sidan av magen. Så blir det ju ofta vid graviditet. Det du ser i mitten är tarmarna som buktar ut, inte fett. I vanliga fall håller ju musklerna tarmen på plats. Svårt att få ihop dem utan operation tyvärr.

   Du är jätteduktig som orkar träna och äta bra. Ska börja med det jag också. Nästa vecka :)

  • anithaschulman

   Emma, det är fett och hud. Mina muskler är ihop har jag både fått konstaterat från läkare och PT. Det kommer försvinna snart. :)