Kitty Jutbring
Annons

Är du också ätstörd?

Jag tänker otroligt mycket på ätstörningar just nu. Det är för att jag just läst ut den här rent ut sagt fruktansvärda boken:

20140420-175546.jpg
Missförstå mig rätt, jag sträckläste den för den fängslade mig så. Men det var jobbigt. Det är Hanna Kilander som skrivit den. Samma Hanna som varit med och snackat mat, kropp och ideal i vår podd och samma Hanna som är presschef på Frisk&Fri, riksföreningen mot ätstörningar. Fast då hette hon Österberg. Hon fick antagligen anorexia redan som sjuåring då tjejerna i klassen tävlade om att vara smalast. Sen följer år av ångest, hat, förtvivlan, självskadebeteende, självförakt, mat-, kropp-, och fettfixering, destruktiva eviga tankemönster och självmordsförsök. Det är första gången jag förstår vilken helvetessjukdom det verkligen är. Fatta att så många lider av detta! Fatta att det är vårt samhälle och hårt ideal som förstör för så många. Framförallt unga tjejer. Blir helt förlamad inombords. Finns det nåt vi kan göra?! Förutom att sluta tycka illa om oss själva och göra nåt åt att vi alla (nästan) är ätstörda light. Jag har redan börjat. När jag läste boken älskade jag mitt fett och min vikt mer än nånsin!
Kram!

PS: Hanna är frisk nu och har en fyraåring som läkarna ser som ett mirakel.

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Påsken hos Störb…
Annons
Annons
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Påsken hos Störb…
Föregående artikel Gudrun delar Pet…
Annons

Gudrun delar Peter Svensson.

Min fina vän Peter, som vi snart åker till New York tillsammans med, har skrivit en text om mäns våld i nära relationer. Han är aktiv i föreningen Män För Jämställdhet och nu har ta mig fasen tom Gudrun Schyman delat hans text på Twitter. Jag är stolt över dig, Peter! Den texten kan du läsa här!
Det är han och hans fantastiska tjej Nina (som jobbar inom samma område fast på polisen) som passat Nikki-Lo ibland, bättre förebilder får jag leta efter!

Och för att vara helt korrekt så är Peter utbildare i arvsfondenprojektet Frihetfrånvåld som drivs av Män för jämställldhet.

Kommentera
Nästa artikeln Kevin, jag tänke…
Föregående artikel Brösten får pres…