kitty-jutbring-head

Till akuten.

Kitty Jutbring

Min lilla tuss. Nu är vi på t-banan på väg till sachsska barnakut. Med vagn och allt blir det bättre så här än med taxi tänker jag. Känns lite läskigt och ensamt att åka in utan Per känner jag, så jag bloggar lite som trygghet. Håll tummarna att jag inte måste sitta i flera timmar. Astman vill inte ge sig trots kortisonkur enligt föreskrifter. Den har snarare blivit värre. Snart framme. Kram!

Det värsta är att han är så extra söt nu. Med lite Tim Burton sminkning runt ögonen.   
    
           Kram!

Hit med hotell!

Kitty Jutbring

Bara för att jag skrev det där igår om ”blöjfri jul” så har Nikki-Lo vägrat gå utan blöja hela dagen. Fasen!

Förövrigt känner jag så här:

SOS! Hjälp! Jag och Per måste få lite tid för varann snart innan jag glömmer av vad han heter mer än ”pappa”. På riktigt. Jag minns inte ens att vi faktiskt har nåt annat än barn ihop längre. Och jag kan inte för mitt liv fatta varför han vill vara ihop med mig. Vi är inte dom här längre, liksom.

 Jag är bara svettig, stressad, arg, nere, skittrött, klagar på att vi inte har ordning, känner mig ful etc, ammar, tvättar, skrubbar fläckar, eller är sur. (Jag kanske överdriver, men så här känns det iaf just nu och rätt ofta.) Vi pratar om att vi verkligen borde ta in på nåt hotell, bara över natten, åka på weekend och sånt, men vart då, har vi råd och vem tar hand om Nikki-Lo? Eller bara att gå ut och äta nån gång. Men samma sak där, vi har inga barnvakter ju. Att ta med bäbisen på restaurang kan fortfarande funka, men en vild treåring…nja?

Vi har ju valt att bo i Stockholm, när all potentiell barnvaktning finns på västkusten, så jag menar inte att det på nåt sätt är synd om oss, men eftersom att även i-landsproblem är ok att ta upp så gnäller jag vidare lite till.

Jag ligger även efter med riktig kvalitetstid med mina märmsta vänner (och det som kallas egentid, dvs tid med bara mig själv). Jag och Sara pratar om att åka i två nätter till tex Sigtuna som ju är nära men ändå en helt annan pittoresk liten mysig stad. Kanske bo över nånstans i två nätter? Mer bara för att åka bort än att åka nån speciell stans. Bara för att få prata till punkt nån gång liksom. Och andas. Men Kimmi-Kid hade så klart behövt hänga på. Fast det hade nästan räckt med ett hotell här i Stockholm. 

Ibland känner jag att jag liksom inte klarar av läget, att det är för mycket hela tiden. Att jag oftast med ansträngning klarar att ha näsan precis ovanför ytan, men liksom inget mer. Ska jag lägga till något extra till mitt liv som att pyssla till jul, (har fått ta av mina sömmtimmar hittills) hinna träna, ha ett förhållande med Per, inte tappa bort mina vänner etc så havererar det. Då kan jag verkligen känna att ”vad fasen har jag gjort?! Jag är inte en bra förälder, jag orkar ju inte med mina egna barn! Det är liksom för mycket hela hela tiden egentligen. Konstant kompromissande, förhandlande, tjatande, fixande och grejande. Ibland tänker jag på att jag ju faktiskt är en egen människa också. Minns du henne? Hon som hade egen vilja, egna tankar och behov? Kanske till och nedvarvning rolig och trevlig ibland. Min stressnivå ligger ständigt på gränsen, är det så här det ska vara?!” 

Så snälla ge mig ett par hotellnätter och en nanny!

Idag var vi på den årliga glöggfesten som Petréevent håller på Junibacken. Vad tyckte kidsen? Inlägg i morgon.

Jag hittade gamla bilder. Minns att jag var stressad och mådde skit ofta då med, men ändå. Jag gjorde massa saker och verkade vara lite rolig. Nu är jag liksom oftast bara en vrak som inte ens hinner bleka  rötterna. I-landsproblem som sagt. Jag vet. Sorry. 

Vill ju absolut inte vara utan barn, prioritera annorlunda eller så egentligen, men samtidigt: vad har jag gjort?!

Ute med artister på festivaler med P3.

  Spelade skivor varje helg. Ibland i uv-ljus.  Var med i konstiga tv-sammanhang.
Hade tid att klä mig tokigt och posera. Här minns jag stt jag och min dåvarande kille skulle spela skivor på en 90-talskväll på en klubb i Helsingborg. Jag visar upp Buffalosarna.

    Jag fick blommor och bodde på hotell.
  Jag bara tog några bilder från min Facebook. Och jag ser ju naturligtvis att åren går dessutom. Inte så upplyftande.
Eller var jag bara väldigt självcentrerad?

Väldigt dubbelt.

Puss!

 
 

Blöjfritt till jul?

Kitty Jutbring

I somras var det nära, för ett par månader sen var det också nära, men nu är det faktiskt supernära. I veckan har vi bara haft blöjor på natten. Där emot är Nikki-Lo lite avig ibland och vill ha blöja fastän hon inte behöver… Jag kan fatta det. Dels är dagens blöjor så sköna även när dom är våta, hon har haft blöja varje dag i hela sitt liv, tro fasen det blivit en trygghet. Och en säkerhet: så länge blöjan är på kan inget hända och hon behöver inte tänka eller oroa sig alls över kiss eller bajs. 

Återkommer.

Jag fick en fråga idag om väldigt enkelt julpyssel. Jag bildgooglade och hittade några grejer. Valde ut dom allra, allra enklaste. Tror iof dom kan göras mycket snyggare än på bilderna, men själva idéerna finns ju där. Nån annan som vill göra riktigt enkelt pyssel? Kolla här👇🏽 

    
    
    
    
    
 Sen älskar jag ju att hänga upp pepparkakor och göra fina pepparkakshus.

Kimpan är fortfarande krasslig.  

Dålig tajming. I morgon ska vi ju på barnglöggfest på Junibacken…! Håll tummarna. Kram!

 

Bajsjacka, minigran och recyklad pepparkakstomte.

Kitty Jutbring

Lite julpyssel igen. Den första av tre ”granar” är klar. Obehandlat trä och papperstape från Panduro.Jag skulle fota mer, men då kom Nikki-Lo dit och la dit en liten grej. Är det nåt hon hittat på golvet, eller har hon pysslat hon med? 

 En väldigt liten, liten blank och julig gran.  Där står den fint. Om än diskret.  

Jag var på Emmaus vid Slussen idag och köpte både pepparkaks- och tomtekläder till båda barnen. Är du ute i tid finns det hur mycket som helst. Typiskt perfekt plagg att köpa i andra hand, det används ju inte så mycket och ofta behövs det nytt varje år till växande barn.

 Jag fick två timmar helt ensam på stan idag. Kors i taket!
När jag stod i kö till T-bane-biljettautomaten sa person bakom mig: ”du har spillt där.” Hehe. Kanske inte jag, kanske snarare en fågel. Så så här har jag tydligen gått runt idag. Ingen aning när det hände. Men det betyder tur, eller hur var det? Inte så snyggt och fräscht.

 Annars har vi varit hemma och bara tagit hand om dom lite sjuka hela dagen. Nikki-Lo är frisk nu igen tror vi. 

Mitt i sjukelendet tyckte jag att det var en bra idé att testa om Kimmi-Kid snart kan börja ha sin keps från Filemon Kid. Han heter ju ändå Kid. Han tyckte idén var så där. Låt mig vara, jag är sjuk. God natt!