Kitty Jutbring

Veckan: inställd.

kittyjutbring

Här hemma är vi inte så pigga. Eller 2/3 av oss är inte det, rättare sagt. Per har insett att den här hjärtsäcksinflammationen kommer ta sin tid att bli av med. När vi läst om tillståndet, på seriösa sidor, så kan det ibland ta många månader tills det är borta. Och det märks verkligen att det inte är det på honom än. Han är trött, andfådd, blek och väldigt trött. Det gör ju situationen här hemma lite lätt ansträngd iom att jag har ungefär samma symtom pga ett annat tillstånd… Så, den här dagen har varit riktigt lång. Vi har båda känt oss riktigt kassa och hade det inte varit för Nikki-Lo hade vi nog fasen inte ens gått ut sängen idag. Så himla skönt för henne att få gå till förskolan i morgon. Träffa kompisar, göra saker och bli stimulerad. Fast jag försökte idag. Vi har både badat, ritat, gjort fula toarulls-tomtar och byggt lego. Men det är många timmar på en dag. Kommer få sätta mig med kalendern i morgon och ställa in och boka av möten. Så himla störigt. Vissa saker ville jag verkligen få gjorda. Fasen. Kolla in stackars Per.

IMG_6318.JPGSå gör fjärde kvällen i rad gav vi efter för vår nya sjuk-craving: fruktsallad. Mmmmm…

IMG_6321.JPG

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Måååååååånga sel…

Måååååååånga selfies!

Mer sjukt här hemma! Nu är det jag som mår illa, men hur vet jag om det är graviditet eller magsjuka? Kan magsjuka ha så här lång inkubationstid? Nikki-Lo spydde två ggr natten mellan tisdag och onsdag, kan jag bli sjuk först nu då? På nätet stod det 1-2 dygn. Hmmmm… Hur tröttsamt!?
Vi bara måste bli friska, vi har så himla mycket viktigt att göra nu i veckan, ju! Jag ska på möte på SöS kk och snacka om min förlossningsrädsla och att jag nog vill välja planerat snitt, jag ska till SVT och planera inför dom där fyra jobbveckorna i vinter och en massa annat. Nikki-Lo har öppet-hus-kalas på lördag, hon fyller ju två den 3:e december. Du hör! Vem har tid att vara sjuk?!
Fasen, förresten, vad fort tiden går. Det slår mig varje dag att Krabban liksom är ”ett barn” nu. Egen individ som tom pratar med oss. För snart två år sen såg hon ut så här hemma hos mina föräldrar på julafton:

IMG_6204.JPG
Ett litet pepparkaksknyte på 3 veckor som bara sov, åt, bajsade, gjorde roliga miner och var söt. Nu är hon pepparkaka igen, (Per viker tvätt i bakgrunden) men ser ut så här:

IMG_6203.JPG

IMG_6202.JPG (Fortfarande äter hon och bajsar och är söt, såklart…) Och har till och med lärt sig fota med min telefon. FOT-a. Hehe.

IMG_6196.JPG

IMG_6193.JPG

IMG_6192.JPG
Även selfies. Det är tydligt att Per mutade med min mobil för att få i henne kvällsgröten. Bildbevis på matning, det där nagellacket känner jag igen.

IMG_6228.JPG

IMG_6225.JPG

IMG_6234.JPG
sen verkar allt ha urartat, för allt detta hittade jag i mobilen, måååååånga selfies:

IMG_6315.PNG

IMG_6314.PNG

IMG_6313.PNG

IMG_6312.PNG
Nu ska jag sova och vi ska bli friska. Som vår unge, hon är helt bra nu äntligen. Förresten, vi gjorde marsipangodis idag. Grön, vit och turkos med mörk choklad och hackad mandel och en massa strössel- pynt. Det är inte långt kvar nu tills julpyntet åker upp, känner jag. Det kliar i dom små fingrarna!
Kram!

IMG_6219.JPG

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Veckan: inställd.
Föregående artikel Syskonvagn typ f…

Syskonvagn typ fixad!

Jaha, nu har vi tagit tag i syskonvagnfrågan lite mer seriöst. Som dom ansvarsfulla tvåbarnsföräldrar vi snart ska bli, hehe. Vi kommer såklart ha kvar vår kära BRIO Go Next när vi ska ut med ett barn, och då med sitt- eller liggdel beroende på vilken unge, (vi har tom skaffat en ståbräda för kortare turer till när Krabban hamnar i lite mer pålitlig ålder) men ska båda kidsen med, särskilt om en är ensam förälder, så har vi insett att vi nog nästan måste ha en syskonvagn. Nikki-Lo är ju faktiskt bara två när lillkringlan kommer. Jag har kollat runt lite och känner att jag hittat några bra alternativ, men samtidigt vill vi inte lägga tusen miljoner kronor på vagnen, typ en 12.000-kronors-bugaboo, så denna borde väl bli perfekt? En Mountain Buggy Duet Plus v 2.5!

IMG_6210.JPG(Länken ovan går till en utförligt recension på en barnvagnsblogg.) …inte för att den är särskilt billig den här heller, men den är i nån slags mellanklass och verkar prisvärd. Tänker att den verkligen uppfyller alla våra behov och eftersom att Nikki-Lo som sagt är dryga två då så känns det helt ok att hon bara kan sitta framåtvänd. Det är hon ju oftast nu för tiden ändå. Huvudsaken är ju att bäbisen hamnar vänd mot mig, (eller Per) vilket ju inte är fallet med många syskonvagnar, där har vi fått avskriva många. Tänker att detta kan bli ett riktigt bra köp. Så det lutar nog ändå åt att vi lägger en liten beställning rätt snart… På en helsvart.

IMG_6209.PNGJa, jag är kanske ute i tidigaste laget, men det är så skönt att kunna bocka av grejer, och fasen, jag närmar mig ju ändå vecka 30… Dessutom är det jul och grejer, jag ska jobba med SVT veckorna 50, 51 och 3, 4 med. Höggravid. Det blir spännande, ehöm. Men det behövs stora magar i tv med! Frågan är bara hur min energinivå kommer vara, hur jag kommer kunna ”leverera” som det heter. Lite orolig. Ska ha möte i nästa vecka om allt från tider till kläder och jag tänker att jag ställer in mig på att det kommer gå jättebra och tar en dag i taget. Ska ju samtidigt bli kul att äntligen jobba lite igen. Och med ett kul projekt dessutom!
Puss hej från vagnshopparen.

Kommentera - 27 kommentarer
Nästa artikeln Måååååååånga sel…
Föregående artikel Snopp- och peppa…

Snopp- och pepparkaks-morgon.

Som sagt sjuka. Men när Per skar första skivan på brödet, så blev allt genast lite roligare. Nästan för perfekt snoppform för att vara slump. Men det var det. Totalt!

IMG_6199.JPGSen letade vi bra julsångsversioner på Spotify. Det gick dåligt. Per blev riktigt sugen på att göra en egen julplatta för barn. Utan töntiga vibraton, gubbar som wailar, tanter och barn som wailar, dansbandsproduktion och brådmogna, överdrillade, ”perfekta” barnaröster. Kul, energi, spontanitet och lite snygg o-tråkig produktion på det, hade varit nåt! Så vi sjöng lite istället och jag tog fram pepparkaksoutfiten jag hittade till Nikki-Lo på stadsmissionen för 75 kr allt som allt. Nu tvättad i 60. Den passade perfekt, kul att göra sånna fynd. Rotade tunt rätt länge där i butiken innan jag hittade två onoppriga delar i samma stl och samma bruna nyans… Dom är till och med samma märke och har säkert köpts ihop från början, kanske förra året? Och sen hittade jag en (typ) matchande mössa på det. Så stod pepparkakan där, plötsligt, helt fin och brun och mjuk och mysig och kollade på Alice I Underlandet när pappa vek tvätt.

IMG_6201.JPG

IMG_6202.JPG

IMG_6203.JPG
Vi sjöng pepparkakssången, men bytte ut ”gubbar” mot ”kakor” för att det skulle passa bättre. Längtar till jul? Jag? Kram!

Kommentera
Nästa artikeln Syskonvagn typ f…
Föregående artikel I sängen mellan…