kitty-jutbring-head

Jobbig och fin, pyssel och pill.

Kitty Jutbring

Nu är det dags att sova. Har varit en fin och en jobbig dag idag.

Jobbig för att:

Nikki-Lo är sjuk och har blivit inlagd på SöS.

För att hon tydligen varit helt hysterisk dom första timmarna och för att hon syresatt sig dåligt och vägrat syrgas. Och sen för att varken medicin eller syrgas hjälpt som förväntat.

För att jag saknar både henne och Per.

För att vi föräldrar inte kan byta plats med våra barn hur mycket vi än vill.

För att hela jäkla världen är helt upp och ner. ((Vi ska rensa vinden inför en eventuell (om det inte regnar) loppis här på gården på söndag, och då även se vad vi kan ge till insamling för människor på flykt, förutom pengar, då.))

Fin för att:

Jag och Kimmi-Kid har haft mysigt med Pers mamma Bibbi.

Vi har promenerat och fikat i solen i Gamla Enskede.

För att jag tagit mitt ”börja-pyssla-igen-löfte” på allvar och åkte till Panduro, nu är jag fasen kittad för hela hösten. Ska göra en mobil, ljusstakar, skaffa prickiga köksskåp och lite annat härligt…! Blir massa pill och pynt och målning och annat allmänt kreativt.

För att jag ändå känner mig förhållandevis lugn och trygg med att min unge är på sjukhus med Per, jag kunde verkligen inte ha valt en bättre farsa till barnen.

I morgon efter frukost åker vi till sjukhuset och hälsar på. Det är onödigt att ha en halvårsbäbis i sjukhusmiljö i onödan, enligt dom som vet, så jag och Bibbi turas nog om. Ska köpa med en Bamse eller nånting annat till Nikki-Lo. 

Här kommer lite bilder från dagen:

Efter en skitjobbig astmanatt sa jag bara plötsligt ”nej, ni måste åka in, vi kan inte vänta tills efter frukost” Per höll med, gjorde lite matsäck och ringde en taxi. 

  Men jag trodde helt ärligt att dom skulle få komma hem snart igen. Så blev det inte. Här sitter svärmor Bibbi med sitt lilla barnbarn.  När vi fikade matchade domaren rätt snyggt.
 Jackan jag sydde en backpatch på i går, funkade fint i dag. Var nästan lite stolt. 

 Efter tips från flera personer på instagram hämtade vi idag ut ett paket på Ica med en turkos Inovi-dyna till vagnen. Perfekt för ett vingligt barn som inte kan sitta själv än, men som ändå är för stor för liggdelen. Typiskt smart grej. Så mycket att bita på!  En sån jäkla pastellvärld hanlever i, va? 

Det var lite kul när uppviket på mössan åkte ner, för Kimpan blev liksom helt still, tyst och paralyserad. Lite som ”vem släckte?!” Önskar jag hade filmat.
  Jag gick till Panduro på Kungsgatan i Sthlm, tydligen är det den största dom har, och det var nästan farligt att släppa in mig där. Blev helt överpeppad. Köpte lite 3 för 2 färger och trisngelhyllor att måla.  Alltså, nångång ska jag göra enskitsnygg tårta med typ allt detta på. Sockerpasta, massa snygga snirklar och strössel och fondant och glasyr och text och choklad… Ja, du fattar.
Och nån gång ska jag stryka på NIKKI-LO och KIMMI-KID på några kläder nånstans. Kanske ryggen på en jeansjacka eller på deras små mini kånken eller nåt. Jag fick liksom ta mig samman för att inte köpa hela kalaset. Samtidigt känns det bra, för det betyder att lite kreativitet och energi är tillbaks i mig. Hurra!

Detta satt jag och pillade med ikväll. Två ljusstakar i trä som en bygger i hop själv. Precis som jag vill! Ska måla allt först bara. 

Här är olika delar.

  
  Här har jag bara test-byggt ihop dom. Får se hur det blir ”på riktigt” sen. Snyggt hoppas jag. Annars fasen! 
Jag såg en film i förrgår om ätstörningar som var fantastisk. Det ska jag berätta lite om i morgon. Håll nu tummarna för Nikki-Lo. Puss, godnatt!

Nikki-Lo inlagd😭

Åh! Jag känner mig så frustrerad och ledsen! 

Nikki-Lo är fortfarande på barnakuten med Per och är sämre nu än när hon kom in, så hon får syrgas, massa medicin och har blivit inlagd. 

Jag har mailat med förskolan, det är ju förkylningarna som gjort henne sjuk, men vi misstänker att hon blir allergisk mot nånting med, som gör att hon aldrig blir riktigt bra, hon har varit röd i ögonen och det har börjat både nya barn och ny personal och tydligen finns det inga regler för hur allergiska barn ska hanteras om någon annan på föris har pälsdjur hemma. (Om nu någon av alla har det, det vet vi inte)

Hon är just nu bevisat allergisk (efter provtagning på allergimottagning på SöS, sachsska) mot jordnötter och hund. Resten ska utredas vidare.
På sachsska sa personalen som rekommendation att dom barn som har pälsdjur bör ha sk ”förskolekläder” som dom byter om till på morgonen när dom kommer dit. Undrar just hur det skulle mottas, hatar att behöva ”vara jobbig” men om hon fortsätter få röda ögon och astma, vad har vi för val? 
Usch, om jag som förälder kunde göra något för henne! Så maktlös.Kram och tack!

Saknar henne så. Hon har visst bråkat ordentligt på sjukhuset, inget samarbete alls! Jag förstår henne…

    
   

Jäkla astma!

Hej! Vi åker in med Nikki-Lo till Sachsska barnakut på SöS nu för hon måste få hjälp med astman, medicinen hjälper inte längre och natten har varit riktigt jobbig. Per ska passa på att fråga vad som gäller när andra barn/personal på förskola har pälsdjur. Det kan ju vara förödande om barnet redan har ett virus och förkylningsastma och sen dagligen utsätts för allergener.  Den senaste veckan har hon varit röd i ögonen och lite prickig runt munnen efter föris, så vi misstänker att nån eller några av dom nya barnen eller personalen bär med sig något hon inte tål. 

Jag har mailat personalen och bett dom att ta reda på hur många av dom själva och av barnens familjer som har djur. 

Så jobbigt att behöva vara besvärlig. Men naturligtvis gör jag det för Nikki-Lo.

Tycker så synd om henne, hon är helt slut nu. Medicinen ger datrighet och hjärtklappning och jag minns allt från min egen barndom. Lilla lilla slorkan! 

 

Loppis hos oss och Kimmi-Kid goes punk

Kitty Jutbring
Nu är det fasen höst! Det har regnat hela dagen. Jag tycker det är lite mysigt på nåt sätt ändå. Jag kan längta efter koftor, halsdukar, stora mysiga jackor, halloween, jul och pyssel! Jag ska fasen bli bättre på att göra allt sånt där jag längtar efter. Måla, teckna, pyssla, pynta, baka och fixa. Jag mår alltid så bra när jag gör sånt där. Jag tänker ofta på när kidsen blir lite äldre och vi kan göra allt sånt där ihop utan att a: intresset tappas efter 2,5 minuter och b: allt plötsligt hamnar på golvet.

Påskpyssel, julpyssel, paketinslagning, bakning…allt sånt där kommer bli så kul. Om jag har nån energi och tid. Idag har jag iaf hunnit med lite pyssel mellan amningarna. Kimmi-Kid har en baseball-jacka köpt på Åhléns, som jag gillar. Men trycket på ryggen gillar jag inte. Så jag köpte en Lindex-body i stl 68 med ett fint Littlephanttryck på magen på secondhandbutiken Emmaus (den stora nära Slussen i Sthlm) för 40 kronor.
 kimmi-kid-jacka
kimmi-kid-body

Jag mätte, klippte och sydde lite sådär skevt och sunkigt med ljusgrå tråd, tänker på sånna där snygga backpatch:ar som punkare hade på 80-talet.

kimmi-kid-nybody

kimmi-kid-kitty-syr
Tycker det blev ganska fint. Ser faktiskt bättre ut i verkligheten än på den här bilden. Har lite gamla jeansjackor med backpatches på med, dom ligger på vinden tror jag. Det är rätt snyggt egentligen.

På söndag har vi loppis igen här på gården. Vill nån komma och köpa nåt så har vi 15 lådor med saker vi ska sälja billigt! Mer info om det i morgon! Puss!