Kitty Jutbring

Sparkar hen?

Nu ligger jag i sängen och ska sova. Känns som det har varit lite tungt för 87% av svenskarna idag.

Jag har äntligen fått hem min lilla familj igen, var och mötte dom på stationen förut. Jag och Per har suttit uppe tills nu och börjat fila på vår bröllops-halloween-inbjudan. Redan nu känner vi att ”oj, vad mycket det är att tänka på, och vad många val vi måste göra, och kommer vi ha råd?”
Men det löser sig. Vi har ju redan en nästan klar gästlista, en lokal och fatta att Mattias Christiansson, prisbelönt matbloggare och mattidningen-chefredaktör ska göra mat och tårta?! (Vi måste bara komma överens om priset, men det gör vi snart över en middag, eller hur, Mattias?)
Han drev förut bloggen Bake My Day, men bloggar nu mest på prisbelönta vegoriket.se och driver nya mattidningen VEGO. Mattias gjorde tex alla backstage-bakverk till årets melodifestivalartister. Lite skryt unnar jag mig faktiskt.
Hur som helst. Jag ligger här i sängen. Nikki-Lo snusar bredvid och jag får för mig att det fladdrar till lite i magen ibland, kan det vara Kringlan jag känner?
Godnatt!

IMG_5409.JPG
PS: vi beställde även äntligen, nästan ett år senare våra halvsunkiga bröllopsfoton från Las Vegas-kapellet vi gifte oss i. Tur att dom fortfarande låg kvar. Bättre sent än aldrig ju.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel "Jag heter Kissy!"

"Jag heter Kissy!"

kittyjutbring

Jag ringde just till kassören på Farsta Gård där vi eventuellt kommer hyra festlokal för vår bröllops/halloweenfest och presenterade mig som Kissy Jutbring. Klantigt och konstigt. Jag rättade mig ju fort såklart, men ändå. Skrattanfallet var nära.
Jag och Manne har just varit och spelat in ett avsnitt webb-tv med Nypon-Stina för Expressen som heter ”Hej, Bäbis!” Vi snackade föräldraskap och massa annat, lite allmänt faktiskt. Tror det gick bra.
Det låter kanske konstigt, men jag är just nu för allra första gången i mitt liv ensam på ett matställe och äter lunch. Har aldrig vågat göra det tidigare. Stora framsteg här. Hurra!
Kram från Kissy. Snart kommer dom hem!!

IMG_5406.JPGn

<img src="http://blogg.mama.nu/kittyjutbring/files/2014/09/IMG_5407.jpg" alt="IMG_5407.JPG" class="alignnone size-full" /

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Sparkar hen?
Föregående artikel Föda fler till v…

Föda fler till världen?

kittyjutbring

Senast jag jobbade nu i sommar var det för Sveriges Radio, som är public service, och när jag åter igen ska jobba lite i vinter så blir det för SVT, också public service. Så för att inte vara allt för korkad så har jag nu i flera veckor tackat nej till att uttala mig partipolitiskt i tv, webb, poddar, tidningar, här i blorren, i social media och liknande. Och just nu känns det svårare än nånsin att tiga. Lägger mig med mycket mycket tungt hjärta av främst två själ. Vad är det som händer i vårt land? Ska jag föda ännu en liten varelse in i vårt samhälle? Ibland blir jag så överväldigad av allt vi föräldrar måste skydda våra barn emot: Ätstörningar, utseendefixering, skeva kvinnoideal, bantningshets, droger, alkohol, trafik, rasism, skeva machoideal för män, homofobi, vatten, eld, mobbing, ojämställdhet, ensamhet, psykisk ohälsa, sjukdomar… Ja, du fattar, högt och lågt om vart annat, jag blir lite snurrig. Och så på detta kommer alla önskningar om att barnet ska bli tolerant, få fina vänner, ha bra självkänsla, bli lyckligt, empatiskt, modigt, handlingskraftigt, självständigt, tryggt och allt det där.
Det är sånt jag tänker på valdags-kvällar som denna.
Massa kramar!
Godnatt.

1: hur det röstades i mina kvarter tidigare i kväll
2: en bild från Falkenbergs natur idag som Per skickade mitt i allt… (han tycker nya pyjamasen är för fin för att bara bäras på natten, och jag är villig att hålla med, även om jag kanske hade valt att använda en del åt gången)
3: mitt och lillebror Jonas valvaka-snacks

IMG_5403.PNG

IMG_5399.JPG

IMG_5402.JPG
I morgon ses vi igen, nästan en vecka sen vi sågs nu Nikki-Lo, Per och jag. Längtar.

Kommentera
Nästa artikeln "Jag heter Kissy!"
Föregående artikel Kitty=Belieber…

Kitty=Belieber. Och lite annat.

Vi är fortfarande på vår lilla weekendtrip i Göteborg. I dag har min 17-veckors-mage slagit alla rekord i svullenhet. Känner mig som i sjätte månaden eller nåt. Kan det vara supergoda falafeln från Sunset på Erik Dalbergsgatan, eller är det bara hormonerna som vanligt? (Måste ätit hundratals Sunset-falafelrullar i mitt liv, blev helt nostalgisk.)
Vi har haft det himla mysigt här i Gbg. Mest tagit det lugnt. Sovit ut, kollat tv, varit på bio och ÄTIT. Naturligtvis blev det en lunch med linssoppan jag saknat från Alexandras i saluhallen, där köpte Sara även lite dyra praliner till oss. Vi älskar ju marsipan. (Längtar nästan lite till jul!)

IMG_5373.JPG
Vi var ute och åt igår på en restaurant som heter Silvis på nordhemsgatan, ”medelhavsmat” typ, jag kan rekommendera deras avsmaknings-tapas-meny för 179:- Falafel, hummus, goda pickels, potatiskuber, vinbladsdolmar och massa annat gott. Vi åt med min gamla bästis Lovisa och pratade bara andar, spöken, övernaturliga upplevelser och sånt hela middagen. Alltid spännande och kul. Sen har vi mest hängt runt på stan och jag har försökt gå så normalfort jag kunnat och hålla mig så pigg jag orkat. Det har gått ganska bra, men det har blivit många fikor och stopp. Sara har fotat lite:

IMG_5392.JPG

IMG_5390.JPG

IMG_5391.JPG

IMG_5389.JPG
Just det, vi hann ju faktiskt shoppa lite med. Hårfärg, (jag både blekte och färgade igår. Rosa/lila just nu) lite smink som var slut i necessären och eko-kläder till Krabban. Bara två plagg. Och bara det jag verkligen behövde, inget mer okynneskonsumerande för mig nu, och jag menar det på riktigt…!
Vi har varit i massa butiker som jag normalt inte brukade gå tomhänt ut ur, men nu går det hur bra som helst, och jag känner mig nästan lite tuff, det blir som en sport. För jag fattar ju att det inte funkar att handla som jag gjorde förr. Inte efter loppisen. Inget mer samlande!
Nu är det party utanför på nåt ställe här på gatan. Hög house.
I morgon, tidigt, åker vi hem men då får jag ändå inte träffa den här:

IMG_5387.JPG

IMG_5384.JPG

IMG_5388.JPG
Hon och Per kommer först på måndag. Glöm nu fasen inte att rösta i morgon. Ta din chans att visa var du står. Och gå inte på hur nån skötte sig i senaste debatten, vem som verkar trevligast, ser bäst ut etc, gå på det som stämmer bäst överens med dig själv ideologiskt, vad du står för och som funkar bäst med dom principer du lever ditt liv efter. Det är så viktigt att vi inte glömmer det, att det finns en grundideologi i både rött och blått.
Massa kramar och godnatt!

Ps: i natt drömde jag att jag och Justin Bieber blev vänner. Jag var som en storasyster/bästis och räddade honom undan en massa jobbiga fans mm. Han var väldigt trevlig och vi gömde oss i buskar. Bara så du vet.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Föda fler till v…
Föregående artikel Nikki-Los första…