Fruktansvärt pyssel.

28 juli 2016 5 kommentarer
inredning / leksaker / prylar / pyssel & pill

Annonsen laddas.

Per kom just hem. I går morse skittidigt tog han flyget till Stockholm för att gå på ett bröllop och kom hem sent nu ikväll. Jag ville så gärna gå jag med. Men att lämna bort båda kidsen när Nikki-Lo är i en fas from hell är omöjligt. Per har knappt kunnat ta henne till stranden, jag ska plötsligt vara med exakt överallt och hela tiden. Samtidig testar hon mig värst av alla. Det är med mig hon verkligen konstant pressar gränsen för tålamod och frustration. 

Hur som helst. Dagen innan han åkte, i förrgår fick jag flera timmar för mig själv här i solen i trädgården bakom stugan och jag passade på att vara lite typ… avslappningskreativ. Som i att göra nåt som är roligt men inte så svårt men ändå tillräckligt krångligt för att helt gå upp och in i det. Jag hittade ett ”korgfat” med prydnadsfrukt i trä (vem har det och varför?) på en loppis strax utanför Falkenberg. Känslan var massproducerat handarbete från semesterort 1978. Jag tog en bild innan jag gjorde en rejäl makeover, tyvärr ser frukterna finare ut på den än vad dom var. Dom var liksom sådär lite murriga, färgerna var mer lasyr än täckande och det var allmänt inte så snyggt. 

Så jag rotade fram bla dom här två bilderna från när jag var hemma hos ”Kreativa Karin”👇🏾

Jag tänkte att nu fasen ska jag vara som Karin och göra det riktigt enkelt. Det visade sig vara svårt. Jag vill tydligen pilla och hålla på med jobbiga onödiga detaljer… 

Äpplet kunde ju tex inte bara vara rosa…

Sen var skvättet igång. Apelsinen fick sin beskärda del👇🏾

Avocadon jobbade jag också på. Satt med dom här frukterna länge, faktiskt. Grundfärg, flera lager annan färg och sen lack sist av allt. (Allt vattenbaserat.) Krångligt ska det vara. Jag är så jobbig!!

Men det var väldigt lagom kul och framförallt avslappnande.
Jag hade frågat Nikki-Lo väldigtnoga om det var ok att jag gjorde om och målade på frukterna. Även visat Kreativa Karins inspirationsbilder och hon sa att jag fick. Vad tror du hon sa när jag i triumf drog fram korgen med dom blänkande, färgglada nylackade alster?
1) Mamma, jag älskar dig! Tack!

X) Hurra, vilka fina! Vad kul det ska bli att lekande dom!

2) Nej! Varför gjorde du så? Dom är fula! Jag vill att dom ska vara som innan! Buuuuuuhuuuuuuhuuuuuuhuuuuuhuuuuhuuuuuhuuuu…!

Du gissade rätt. Sista alternativet.

Kom halvvägs med den här också:

Kram!

Skylten.

26 juli 2016 3 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Fast den är inte klar. Jag hann inte färdigt innan resten av familjen kom hem ifrån strandhäng med faster Pia. Men det var kul! Kidsen fick varsin strandgrej idag innan dom åkte till Pia. Succé. 
Först blev det dock lite mycket för Nikki- Lo som grät för att det var Blixten McQueen och inte Bärgarn. Men sen kom hon över det. Hon kallar McQueen för Maskin. Ganska likt ändå. Nyss åkte Per till Sthlm för att gå på våra fina vänner Josef och Nils bröllop. Jag är GANSKA JÄKLA AVIS! Men Nikki-Lo vägrar just nu göra nånting alls överhuvudtaget utan mig och Per har känt brudparet ca 10-15 år längre än jag, så jag biter just nu i det sura äpplet. Han kommer sent i morgonkväll. Håll tummarna. Godmorgon!

Det börjar brännas…

23 juli 2016 3 kommentarer
inredning / leksaker / prylar / pyssel & pill / resa

Annonsen laddas.

Jag blir lätt lite besatt av saker jag ger mig in i. Jag får så mycket idéer och har svårt att släppa det innan det är helt klart, liksom. Så är det lite nu med vår lekstugekiosk. Fast det är frustrerande, hade inte barnen varit här hade vi kunnat få allt klart på ett par dagar, nu tar aaaallt så låååång tid. Lite pill här och där. Ständiga avbrott. 

Men ändå! Det går framåt!

Inte så mkt kvar nu längre… Bara en 10-15 moment. Hehe. Diskbänk och spis på sin konsol. Ska bara lackas (vattenbaserat) och ugnen ska få ”plåt” och ”glas”.Symboliska suddiga penseldrag indikerar vart lister ska på. Men dom ska målas först. ”Markiskanten” Somalia på på taket är utsågad men inte målad.Fler hyllor ska upp men vi har iaf målat klart inuti och gjort den gula väggen vi ej ”får” måla prickig. Pappers klistermärken. Jag började på högra halvan och Nikki-Lo på vänstra. Resultatet blev…eh…charmigt. Men den rosa färgen blev vi nöjda med. (Det är omålat där spis och diskbänk ska stå.)Per snickrade ihop en sån himla rejäl och fin dörr. Som mamma målade när hon var här i veckan. Vi ska bara hitta ett kul handtag. Typ en trämelon eller trädonut eller nåt…Luckans insida ska få text och bli som en utfällbar skylt. Typ ”Nikki-Lo och Kimmi-Kids KIOSK. Vi har ÖPPET!” Och så en meny nere till höger.Fönstren ska tvättas och få gardiner.Nu är det stängt. Godnatt!

Kiss, bajs, strand, bad och glass. Och fisken Balle.

22 juli 2016 4 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Sånt galet ovanligt väder idag. Varmt som fasen och sol. Inget regn, hagel eller ens en snöstorm. Helt fantastiskt. Vi åt glass och hängde på stranden i två omgångar. Jag premiärbadade. Det var så himla kul. Nikki-Lo och jag kravlade längs bottnen, det är väldigt långgrundt här, och var ”den ena fisken” och ”den andra fisken”.  Sen frågade hon vad jag hette, ”Snore” sa jag då, sen skulle hon spontandöpa ”sin” fisk. ”Balle!” Sa hon då. Såklart hennes fiskalterego heter Balle.

Glassbilder uppenbart i fel ordning. Kimpan har aldrig förr fått en egen glass. Han var så himla peppad. Farfars ride i bakgrunden. 

Vi hade en kissinsident i sängen och en bajsinsident i lekstugekiosken på förmiddagen. Tvättmaskinen har gått varm hela dagen. Tänk vad en vänjer sig vid! Jag brukade tycka att saker var så äckliga. Nu äter jag mat från golvet och glass från hakor och allt möjligt. Tar i maskar och rensar hallon. Och jag som hatade banantrådar och bananskal! Nu kladdar jag runt med både trådar och skal hela dagarna känns det som.

Nu är jag så himla himla trött. Nästan för trött för att sova. Vi har just sett klart avsnitt fem av Stranger Stings. Om du gillar Spielberg, E.T., åttiotalsfilm, Steven King, Twin Peaks och Poltergeist så se den. Det är så mycket referenser och popkultur och fantastiska barnskådisar. Hurra. 

PS: jag vill ha jättemycket pengar. Då skulle jag skaffa ett eget hus och en elbil och ett par barn till.

PS igen: den jäkla kiosken blir aldrig klar! Nån tycker nämligen inte att vi ska ”måla och jobba” när det är så här fint väder. Åh! Jag blir galen. Försökte smygmåla lite ändå när Kimpan sov och dom andra var på stranden. Men jag hann ingenstans. Jag vill ju måla klart inuti så jag kan sätta upp mina nyfållade gardiner, såklart! Fast jag håller samtidigt med lite. 

God natt!