kitty-jutbring-head

Host i stöket.

Kitty Jutbring

Den här veckan var Per säker på att Kimmi-Kid skulle börja krypa. Det var verkligen på gång. Ja, kanske det, sa jag. Så vad händer? 

Den lille stackaren har spenderat 2% övandes och lekandes på golvet, 38% i famnen och 60% ammandes. Och hade det funnits fler % så hade dom gått åt till allt hostande och gnällande. Tycker så synd om honom! Det är verkligen som att ha fått tillbaks sin lilla nyfödda bäbis. Nätterna nu är också som den allra första bäbistiden, vi sover nästan ingenting, det blir hostningar, astmamedicinfix och nässugningar istället.

På dagarna blir det väldigt krångligt att få nåt gjort. Kimpan går inte att varken sätta eller lägga ner ens om han sover. Hostan kommer vid liggläge och då vaknar han direkt. Han hostar och hostar och hostar och grimaserar samtidigt som om det gör ont, den lille stackaren! 

Tror det blir så att vi kör in hans vagn i sovrummet i natt faktiskt. För han behöver lite högt under överkroppen och om vi försöker fixa det i vår säng eller spjälisen så tar det i bästa fall 8 minuter innan han har kanat ner eller rullat av. Och vaknat då, såklart. Så har vi det. I morgon är det meningen att vi ska ha det fint och adventsmysigt. Så vi tänkte hinna ta fram lite pynt. Det kommer bli som att strössla en bajskorv. För så här ser det ut här hemma just nu: 

  Försöker få till en fin och vintrig bild samtidigt till en julklappstävling jag snart ska ha här i blorren. Det är därför jag försökt pyssla med, vill få till en mysig bakgrund.Det går superdåligt. Inser att jag får ta den när Nikki-Lo sover sin halvtimme efter lunch i morgon istället.  Saker som borde ligga i en garderob👆🏽

Saker som borde ligga på vinden👇🏽

   Vardagsrumsmattan blev nerkissad, sen avsköljd i duschen och hänger nu djupfryst sen några dygn över balkongräcket. Min kaka blev misslyckad. Alla mina pyssel (när jag fått en kvart över) jag försökt mig på idag blir misslyckade. Till och med Per tittar och säger ungefär ”ja, jag fattar hur du tänkte men det blev liksom inte så fint”. Jag själv är frisk men vaknade i morse superhes, och det blir bara värre.  Det hörs knappt när jag pratar längre.
Samtliga problem är egentligen av ilandstyp, men det är ändå som en våt liten filt över oss alla här hemma.

Men dom är ju väldigt fina med. Här ville Nikki-Lo ha Kimpan i knät och visa honom ”Lånaren Arietti”. Efter ca 44 sekunder sa hon ”mamma, ta honom nu! Jag vill inte ha honom mer”. Kram, puss!

 

Onormalt mycket godis, gratistidning och ny vagn…

Kitty Jutbring

 Alltså detta med gränser och ”lagom”. Är det inte min grej, helt enkelt, eller?

Kolla in den här lådan:  En sån fantastiskt konstig blandning. Jag hade beställt godis, choklad, barnfruktgodis, läppcerat och nagellack. En får passa på när det är vego, eko och fritt från allt trams. (Från Piggabutiken.se)
  Godis av bara frukt. Vi försöker fortfarande hålla ner på det allra värsta vita raffinerade sockret. (Men ibland skiter vi i det.)Choklad!  Vi ville testa lite olika.
  Och goooodiiiis! För er oinvigda så finns det nu mer en massa bra godis utan gelatin och e-ämnen.  Nu är vi kittade ganska många helger framöver och kanske ända fram till jul! Om nån annan känner för att bli lite mer vego så kan jag tipsa om hur du får lite gratis inspiration👇🏽
  Finns ju inget att förlora iaf. Det är inget hemskt eller så, jag har själv beställt. Bara recept och pepp. 

Har glömt berätta om vad Nikki-Lo fick när faster Pia kom hit. Nikki-Lonfyller ju tre den 3/12 så hela släkten på Pers sida, åtta stycken hade lagt i hop till en sån här👇🏽  
Väldigt spännande!  Nu kommer en serie med rätt fula foton. Håll i dig.  
  
    
    
  
      
 ”Hjälp! Rädda mig!” Det gjorde vi.

Tack, vilken fantastisk present. Dock kan jag inte låta bli att tänka att nu när vi äntligen kan börja gå ut kortare stunder utan vagn så kommer det en ny att dra runt på. Och vem blir det som kommer få göra det till slut? Hehe. Vi, antagligen. Men antar att det är förälderns lott. Himla fin och bra är den iallafall!

Junibackens glöggkalas.

  Petréevent ordnar en glöggfest på Junibacken varje år, i år var första gången vi kunde gå. Fast det var nära att vi inte gick. Vi har ju en sjuk bäbis och tänkte att Kimmi-Kid egentligen borde vara hemma. Men sen vägde vi vinsten för Nikki-Lo mot att han under ett par timmar fick hänga/sova i vagnen och selen istället för i soffan och då vann glöggen. (Fast vi tog det väldigt lugnt, drack ingen alkohol.) Vi följde marschallerna och som synes darrade vi alla av förväntan. Hehe.  Junibacken är väldigt fint, alltså. Jag hade liksom glömt sen senast. Så välgjort allting. Gittan och Gråvargarna, Alfons, Pettson och Findus, alla Astrid Lindgrens figurer såklart… Just dom dör rummen med uppbyggda små hus, butiker och miljöer är så himla fantastiska tycker jag.              Det verkade barnen också tycka.       I kön till sagotåget…   Medan vi köade kollade vi på utställningen längs väggarna om Astrid och hennes illustratörer.  Kolla in den här fina kaninen av min favorit Ilon Wikland. Sagotåget tog 11 minuter. Perfekt amningstillfälle. Alltså vad snyggt det är. Så jäkla perfekt uppbyggt.       I flera olika skalor till Astridsberättarröst flög i fram genom hennes världar. Faktiskt magiskt på riktigt. Grym vegomat till mig och Per, och tro fasen det fanns ägg- och mjölkfria pannkakor till Nikki-Lo. Och Både Oatlys och Hanna &Lillys glass. Hurra! Tack!!!      På övervåningen hittade vi Pippis hus. Alltså, Nikki-Lo visste inte vart hon skulle ta vägen. Tyvärr blev mina bilder så kassa. Det var så dovt ljus överallt, men jag fyller på i morgon från Pers mobil. Hans bilder blir alltid finare än mina. Därför har jag lånat in några bilder i det här inlägget.      Herr Nilssons docksäng i en glasmonter. Undrar om det är originalet från tv-serien?  Just nu är det massa Mumin som gäller. Miminteater och ett helt rum uppbyggt med bara Mumin. Det som berörde mig mest med skräckblandad förtjusning var hattifnattarna. Har alltid tyckt dom är riktigt obehagliga och lite läskiga samtidigt.      Tack för en underbar tillställning! Närbilder kom ut stod världens största julgran och lyste. Fasen jag är verkligen en sån julgillare.      Vi måste tillbaks snart!

Ikväll har jag pysslat.

Pysslet nådde plötsligt nya höjder. Jag hittade ju så mycket kul pyssel här om veckan (på vår Panduro-familje-date) och har nästan varit stressad sen dess att jag inte ska hinna få till nåt fint, och med rätta. Under dagarna, eller så länge barnen är vakna är det omöjligt att göra något alls, därför blir det ofta rätt sent jag sätter igång. Och ofta går jag liksom upp i varv. Jag höll på med fina små träskrin, trägranar, decoupagepapper (med Bambi på), målning, lackning, papperstape, en annan sorts större trä”gran”, papperslera, träljusstakar, 3D-klistermärken och pärlplattor ikväll. Samtidigt. Det ska bli julpynt, prydnader och julklappar. Bilder av resultatet kommer för hoppningsvis här i blorren snart.             
Hur vi tog oss hem ifrån Junibacken? Buss och T-bana. Men det minns inte Nikki-Lo.