kitty-jutbring-head

Och vinnarna är…!

Kitty Jutbring

Varje gång jag har nån sån här tävling så tänker jag ”fasen vad jäkla svårt, detta ska jag aldrig göra om!” Så många fina bidrag med så många helt otroligt bra/smarta/fina motiveringar. Vill liksom inte välja. Ändå måste jag. 

Så här har vi vinnarna i Nova Star-tävlingen:

1

Ända till San Francisco går första setet. Mössa, sweater-jacka och leggings i mönstret ”peacock”, stl 68.

Det är Emma Emmet som bla skriver:

”Nova Star grundades 2004 och det är vi så glada för! :) SF må vara en av de mest toleranta, accepterande och därför en av de finaste platserna på jorden, men vet du hur svårt det är att hitta kläder, böcker, leksaker etc som inte är könsspecifierade??! Det gör mig galen alltså!” 

2

Och det andra setet blir i mönstret ”Giraffe” i stl 110. Top, leggings och mössa till Marie och Christoffer som bla skriver:

”Svaret är 2004!! Jag har en liten kille hemma som har börjat få vansinniga raseriutbrott. Det är sjukt jobbigt att hantera och ibland tänker jag att det kanske beror på mig och nånting jag gör fel. Överöser honom med kärlek och tänker att det nog ska ge med sig. Är väldigt skönt att läsa din blogg och se att andra oxå kan ha det lite besvärligt med sina barn. Att få vinna supersnygga Nova Star kläder vore en kanontröst i den ibland jobbiga vardagen. Kram/Marie”

Grattis och hurra till er!

3

Dessutom skickar Nova Star ett litet tröstpris till Annika som skriver så här om sin tioåring: 

”…han har autism, utvecklingsstörning och språkstörning men är våran STAR!!!”

Så himla peppigt skrivet! 

Priserna kommer på posten! Massa pussar till er allihop!

Och snart ser era kids ut lite mer så här:   
   

Förlåt!

Kitty Jutbring

Men det har kommit in rätt så jäkla många tävlingsbidrag och jag måste ju gå igenom alla. Annars är det inte snällt. Är det ok att jag får lite uppskov? Förlåt!

Efter hämtning tog jag och Ida med oss våra 4 (!!) kids till lekplatsen på deras gård.  Kimmi-Kid och Knut hängde på en filt och drog i gräs.

  
Så jäkla söta. Ida fotade.

    
  Nikki-Lo och Kjella gungade dubbelgung för första gången nånsin. Fasen vad jag älskade det när jag var liten.  

  
  Ida hängde snyggt i motljuset.

    

  
Snurr i bäbigungan. 
 Fasen vilka fina ungar vi har egentligen! 

I morse valde Nikki-Lo jacka och mössa själv i hallen. Det blev väl inte riktigt som förväntat. Kimmi-Kids jacka i stl 80, en mössa och en hatt på det. Fast samtidigt så snyggt!På instagram skämtade jag om hennes styling.  
   Puss!

Tufft att vara Nikki-Lo.

Kitty Jutbring

Jag tror det är rätt tufft att vara Nikki-Lo just nu. Iof är det nog aldrig lätt att vara i en ålder omtalad som ”trotsåldern” just pga sina vilda känslostormar. Det är verkligen svårt att hantera och ibland smärtsamt att se hur hon försöker få grepp om sig själv och sin värld. Vad bestämmer hon, vad kan hon påverka? Ibland är hon den mysigaste mest omtänksamma. Ibland superrolig och tramsig, och ibland sur, arg, förbannad och himla ledsen. Jag känner igen  mig så i henne. Tydligen var jag väldigt lugn som barn men jag kan känna igen mig från tonåren och vuxenlivet. Att kastas mellan känslor så där. 

Dagen idag började med att Per och Nikki-Lo bjöd in grannkompis Kjella med pappa i cykelvagnen och drog till skogs i ett par timmar. Nikki-Lo var peppad och färdig långt före frukost.👇🏽  
  Den nya favoriten är den lite mindre Rubens Barn-dockan som egentligen Kimmi-Kid fick på sin fest i somras. Det är en så perfekt storlek insåg vi. (Lite för sent, hennes är ju en mycket större och tyngre variant.) Hon bör runt den naken hela tiden och säger med jämna mellanrum ”det gör inget, jag lånar den från Kringkan”. Hon pratar så himla mycket nu. Hela tiden. Dockan fick bada nu ikväll. Hård helg.Tänk att vi trodde vi kanske inte skulle använda cykelvagnen så mycket, my god vad vi redan använt den massor, sån jäkla bra grej! På eftermiddagen hade jag tagit mig i kragen och hängde på. Vi cyklade tullen av Pers kompisar som bor med sin lilla familj i ett hus på Långholmen. Dom hade trädgårdsgrillning idag. Typiskt bra initiativ. Massa andra familjer var där. Men Nikki-Lo vill inte leka med dom. Hon gick in i lekstugan. Ensam. Men samtidigt verkar hon väldigt nöjd. Hon älskar lekstugor och kojor och små hus. (Får vi råd med trädgård nån gång så måste vi fasen ha en lekstuga. Vet precis hur jag vill ha den.)
  Jag fick komma in och hälsa på med lire mat. Då såg jag nåt så himla vackert. Hon hade tagit av sig skorna och ställt fint innanför dörren. (Aldrig nånsin hänt tidigare nånstans.)Varför tycker jag det är så hjärtskärande? Sen satt hon där och åt och vägrade gå ut. Med Kringlans smutsiga lilla bäbis i handen. 
 Min lilla älskling. Fattar så väldigt mycket och samtidigt nästan inget. Varje dag berättar hon för oss hur mycket hon älskar oss. Vid olika tillfällen, ofta helt plötsligt så bara kommer det: ”mamma, jag älskar dig!” Ibland sträcker hon ut armarna rakt ut och tillägger ”så hääääär mycket.” ”Jag älskar dig med, Nikki-Lo.” Svarar jag då. ”Mest i hela världen.” För det gör jag verkligen. Jag trodde inte det gick att känna så mycket som jag gör för henne och Kimmi-Kid. Som att det är både känslomässigt och fysiskt på nåt sätt. Ibland saknar jag dom så bara dom finns några meter bort. Just nu känns tanken på att dom ska växa upp och klara sig utan mig helt fruktansvärd. Vill inte tänka på det.

Puss!

 

Jag är tolv. Och sugen!

Hahaha! Vilket jäkla sjukt inlägg jag skrev i natt! Jag läste det nu och mindes knappt ens att jag skrivit det. Eller var det tidigt i morse? Helt borta måste jag varit, iallafall. 

Idag var vi på kalas. Jag var mycket innovativ och ovanlig för att vara mig nu för tiden och improviserade ihop en frilla bestående av två flätor och två bollar. I hissen sa jag till Per framför den stora spegeln ”hur känns det att ha en fru som tror hon är tolv?” Han tyckte det kändes bra. Hehe.

 
      
Svårt att fota den själv. 

👇🏽Hur Per fick på Nikki-Lo keps vet jag inte, jag och Kimmi-Kid gick ner på gården i förväg och sopsorterade, men den satt som en smäck.

  
  Här är min lilla crew. Så himla smidigt när granne fyller år. Grattis, Henke!   
   
 Tack för party och framförallt: tack för tårt- och kakbuffén.

Jag vet ärligt inte om jag jämt varit sån som jag är nu eller om det är hormoner, trötthet och amning, men jag kunde fasen ha slukat allt på kaktårtbordet ensam. Jag har ett sockersug som inte är av denna värld. Jag kan liksom inte sluta när det finns och när det inte finns så tänker jag på sockergrejer. Det är ju bara på lördagar vi ”officiellt” äter socker, smart regel för kidsen tänker vi, men då blir det istället smoothies av banan, kakao och havremjölk eller va fasen som helst som smakar sött dom andra dagarna. Även sån där skitgod glass av frusen banan gör vi ofta. (Banan, kokosmjölk, kakao)

Jag är mest orolig att det egentligen är ångesthantering, eller snarare att suget är nån slags oro i sig. För några brister eller så har jag inte, kollade nyss.

 Ingen stor, viktig, grej, alltså, räknar inte kalorier eller har koll på intaget, tycker bara det är jobbigt och konstigt att aldrig känna mig riktigt nöjd och mätt och ständigt vara sugen på mer. På sött.

  Fasen måste sova!