kitty-jutbring-head

Sex.

Kitty Jutbring

Hehe. Tror inte det, va? Det var bara ett knep, fast sanningen är att det i veckan var sex år sen jag och Per hade vår första date. Jag bodde i Göteborg och skulle inte bli ihop med någon. Han bodde i Stockholm men skulle repa inför några Tysklandsspelningar. Sex år sen alltså. Och på den tiden har vi blivit dubbelt så många. Ganska bra jobbat. Jag fick tulpaner. 

 Just nu borde jag gått och lagt mig men ligger i soffan med ångest. Inne i sovrummet skriker Kimmi-Kid vilt och Per försöker trösta. Nattamming, alltså! (Är det två m?) Borde ha avvecklats för länge sen, som med Nikki-Lo, men det har varit så hjärtskärande. Han vill ju liksom ha mig. Det är mig han skriker efter. Hemskt att lyssna på. 

Nikki-Lo har ritat sin kompis Mille: 

 Nu ska jag ta ett par öronproppar och gå in och lägga mig bredvid henne. Kan bli en tuff natt. Eller tre. 

I morgon ska jag förresten hälsa på i Stina Wirséns ateljé. Vilken grej, va? Kanske ska jag riva ner dom två till höger från väggen och be henne signera? Kram och godnatt!

   

Jag vill sitta ihop med barnen.

Kitty Jutbring

Det gör ofta så ont att vara förälder. Jag kan känna att jag vill sitta ihop med mina barn. Att jag vill vara nära dom jämt och pussa dom hela tiden. Bara tanken på att dom ska växa upp och bli självständiga skrämmer ihjäl mig. Att dom ska vara sina egna och störa sig på mig, tycka att jag är jobbig, pinsam, töntig, lägger mig i etc. Jag vill liksom bara ligga i en säng med dom på var sin arm och att dom ska ha pyttelite feber eller vara nyvakna så att dom bara vill gosa, och så stannar vi där tills dom blir fem och sen börjar vi om igen. Jag gissar och hoppas verkligen att jag kommer förändras, att det i takt med att dom växer upp också pågår nånslags process hos mig. Så måste det bli för hur skulle annars några föräldrar överleva? Idag vid läggningen sa jag som vanligt hur mycket jag älskar den lilla filuren. ”Jag älskar dig så himla mycket, Nikki-Lo.” sa jag. Då svarade hon: ”jag älskar inte dig, mamma. Jag älskar Mille.” Så nu är jag omsprungen av en liten treåring från föris. Är det tacken för allt jag gör? Hehe. Massa kramar och godnatt!

Pyssel och kokbokstips.

Kitty Jutbring

Hej! 

(Uppdatering: artikeln jag refererade till nyss här på blorren har jag tagit bort. Jag har just fått lite bannor för att den är gammal och har cirkulerat flera ggr på FB. En genusvetare Solhaga känner lite och som jag vet är väldigt kunnig och påläst skrev så här till mig: ”Den är så  provocerande och missvisande. Alf b har verkligen inte koll och eldar på missuppfattningen om vad genuspedagogik handlar om. Den är osann och okunnig och framförallt spär den på den okunskap och missuppfattningar som redan finns och som folk har. Svensk förskola har absolut inte arbetat särskilt genusmedvetet tvärtom det är ren okunskap. Så att referera till förskola och våldsamma män är bara dumt! Du har redan fått en del kommentarer som inte innehåller ”de bästa” åsikterna. Det finns ju andra artiklar om du vill väcka debatt. Som inte är stofila menar jag”. Detta skrev alltså en insatt till mig privat och då insåg jag att jag verkligen inte har torrt på fötterna och har därför valt att ta bort inlägget.)
På fredagar är Nikki-Lo hemma från föris och går 08.30-16 måndag till torsdag, så vi får ändå ut våra 30 timmar som hon får gå. Idag har vi alltså varit hemma allihop. Byggt duplo, haft lite besök, varit ute och gungat, gått till Ica, druckit te, lagat mat. Det är dessutom lite astma-krassligt här hemma så vi har mest varit inne. Vi har även pysslat lite med en tom topsburk.

   En liten harmlös pennburk. Sen vill jag tipsa om Mattias Kristianssons nya bok. (Han som står bakom bla mattidningen VEGO.) Enkla recept främst tänkta för barn, unga och typ mig. Ser så gott ut. Blir så jäkla sugen. Vill laga typ allt i boken.  Den här har jag redan gjort.👇🏽Åt den till lunch tre dagar i rad.    

    


(Och jag tipsar för att jag vill inspirera fler att käka vego och för att jag gillar boken och tycker att Mattias gör bra bäcker. Vi har inget samarbete, inga pengar etc. Vill vara extra tydlig i dessa tider.)

Nu har vi myskväll med film, popcorn och majskrokar. Min familj👇🏽Notera Kimpans nackhår.

 Trevlig kväll och god natt.

Håll tummarna för jobb!

Kitty Jutbring

Jag var på ett jobbmöte idag med ”Kreativa Karin”-Karin, det verkar faktiskt som att det kan bli nåt. Hade varit underbart!