Jag hade KK, nu har jag …

25 mars 2017 2 kommentarer
Okategoriserade

Jag är ju inte lika åttiotalsgalen nu som förr, men vissa grejer har jag fortfarande på hyllorna. Och genom åren har jag samlat och letar mycket efter dom snyggaste 80’sprylarna på loppisar och secondhandbutiker. Ofta har jag stött på samma saker om och om igen. Vissa typer av ljusstakar, serviser och andra prydnader som det måste ha funnits hur många som helst av ute i våra hem för en så där 30 år sen. En dag hittade jag ett rosa ”K” i form av en porslinsburk som jag aldrig stött på förr. Det var från åttiotalsbutiken nummer ett: Mique. Den kostade väl 10-15 kr och den ville jag ju såklart ha! Jag heter ju ändå Kitty med K. Den har stått i badrummet med tops i. Några år senare fanns Kimmi-Kid och jag sprang på ett exakt likadant K. Jag köpte det med. Så nu hade jag alltså två K:n.K nummer två har jag haft i sovrummet med näsdroppar och sånt i. Under åren har jag undrat om det fanns fler bokstäver när det begav sig, om hela alfabetet stod där på Mique-hyllorna 1985, och om dom fanns i olika färger med, kanske? Eller var det just rosa K:n som gällde? 

Detta fick jag delvis svar på idag. Jag var på Myrornas, Götgatan på Söder i Stockholm med Nikki-Lo. Plötsligt ser jag något bekant bland en massa annat krams långt bak på en hylla. Jag såg direkt att det var en Mique-bokstav, men den var delvis skymd så det var inte förrän jag lyfte upp den i handen som mina farhågor besannades. Det var ett, håll i dig, U!  U! Det är ju liksom inte ens en vanlig bokstav. Ulf? Ulrik? Ulrika? Jag har alltså köpt varje sån här bokstav jag nånsin stött på, och nu när jag alltså redan har två stycken K hemma så hittar jag ett U! Två K och ett U. Alltså, vilka är oddsen?!

 Jag kunde inte låta bli att flina lite för mig själv och jag kunde definitivt inte låta bli att köpa den. 10 kr. Allt mitt samlande, allt mitt idoga letande har alltså lett fram till detta:Det blir inte bättre nu. Jag har ställt dom på pianot, i morgon köper jag tulpaner!Kram och godnatt!