Skylten.

26 juli 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Fast den är inte klar. Jag hann inte färdigt innan resten av familjen kom hem ifrån strandhäng med faster Pia. Men det var kul! Kidsen fick varsin strandgrej idag innan dom åkte till Pia. Succé. 
Först blev det dock lite mycket för Nikki- Lo som grät för att det var Blixten McQueen och inte Bärgarn. Men sen kom hon över det. Hon kallar McQueen för Maskin. Ganska likt ändå. Nyss åkte Per till Sthlm för att gå på våra fina vänner Josef och Nils bröllop. Jag är GANSKA JÄKLA AVIS! Men Nikki-Lo vägrar just nu göra nånting alls överhuvudtaget utan mig och Per har känt brudparet ca 10-15 år längre än jag, så jag biter just nu i det sura äpplet. Han kommer sent i morgonkväll. Håll tummarna. Godmorgon!

Det börjar brännas…

23 juli 2016 1 kommentar
inredning / leksaker / prylar / pyssel & pill / resa

Annonsen laddas.

Jag blir lätt lite besatt av saker jag ger mig in i. Jag får så mycket idéer och har svårt att släppa det innan det är helt klart, liksom. Så är det lite nu med vår lekstugekiosk. Fast det är frustrerande, hade inte barnen varit här hade vi kunnat få allt klart på ett par dagar, nu tar aaaallt så låååång tid. Lite pill här och där. Ständiga avbrott. 

Men ändå! Det går framåt!

Inte så mkt kvar nu längre… Bara en 10-15 moment. Hehe. Diskbänk och spis på sin konsol. Ska bara lackas (vattenbaserat) och ugnen ska få ”plåt” och ”glas”.Symboliska suddiga penseldrag indikerar vart lister ska på. Men dom ska målas först. ”Markiskanten” Somalia på på taket är utsågad men inte målad.Fler hyllor ska upp men vi har iaf målat klart inuti och gjort den gula väggen vi ej ”får” måla prickig. Pappers klistermärken. Jag började på högra halvan och Nikki-Lo på vänstra. Resultatet blev…eh…charmigt. Men den rosa färgen blev vi nöjda med. (Det är omålat där spis och diskbänk ska stå.)Per snickrade ihop en sån himla rejäl och fin dörr. Som mamma målade när hon var här i veckan. Vi ska bara hitta ett kul handtag. Typ en trämelon eller trädonut eller nåt…Luckans insida ska få text och bli som en utfällbar skylt. Typ ”Nikki-Lo och Kimmi-Kids KIOSK. Vi har ÖPPET!” Och så en meny nere till höger.Fönstren ska tvättas och få gardiner.Nu är det stängt. Godnatt!

Kiss, bajs, strand, bad och glass. Och fisken Balle.

22 juli 2016 3 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Sånt galet ovanligt väder idag. Varmt som fasen och sol. Inget regn, hagel eller ens en snöstorm. Helt fantastiskt. Vi åt glass och hängde på stranden i två omgångar. Jag premiärbadade. Det var så himla kul. Nikki-Lo och jag kravlade längs bottnen, det är väldigt långgrundt här, och var ”den ena fisken” och ”den andra fisken”.  Sen frågade hon vad jag hette, ”Snore” sa jag då, sen skulle hon spontandöpa ”sin” fisk. ”Balle!” Sa hon då. Såklart hennes fiskalterego heter Balle.

Glassbilder uppenbart i fel ordning. Kimpan har aldrig förr fått en egen glass. Han var så himla peppad. Farfars ride i bakgrunden. 

Vi hade en kissinsident i sängen och en bajsinsident i lekstugekiosken på förmiddagen. Tvättmaskinen har gått varm hela dagen. Tänk vad en vänjer sig vid! Jag brukade tycka att saker var så äckliga. Nu äter jag mat från golvet och glass från hakor och allt möjligt. Tar i maskar och rensar hallon. Och jag som hatade banantrådar och bananskal! Nu kladdar jag runt med både trådar och skal hela dagarna känns det som.

Nu är jag så himla himla trött. Nästan för trött för att sova. Vi har just sett klart avsnitt fem av Stranger Stings. Om du gillar Spielberg, E.T., åttiotalsfilm, Steven King, Twin Peaks och Poltergeist så se den. Det är så mycket referenser och popkultur och fantastiska barnskådisar. Hurra. 

PS: jag vill ha jättemycket pengar. Då skulle jag skaffa ett eget hus och en elbil och ett par barn till.

PS igen: den jäkla kiosken blir aldrig klar! Nån tycker nämligen inte att vi ska ”måla och jobba” när det är så här fint väder. Åh! Jag blir galen. Försökte smygmåla lite ändå när Kimpan sov och dom andra var på stranden. Men jag hann ingenstans. Jag vill ju måla klart inuti så jag kan sätta upp mina nyfållade gardiner, såklart! Fast jag håller samtidigt med lite. 

God natt!

Bara fint och bra!

19 juli 2016 14 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Det är svårt att få till nån tid alls för sig själv. Tex för att göra inlägg. Jag känner att jag ev varit lite negativ (som vanligt?) så här kommer lite bra grejer:

Mamma är här och hälsar på. Hon leker med båda barnen så att dom skrattar ihjäl sig. Hon är verkligen magisk med barn. Men så var hon ju lågstatus… förlåt lågstadielärare i över 40 år också. Verkligen rätt person på rätt plats. 

Kiosken börjar bli klar! Vi har målat och snickrat och problemlöst ganska länge nu. Sen har vi tänkt på grejer vi behöver. En liten kassaapparat, en lucka som går att öppna och lägga pengar i är ett måste, och mer lekmat i trä är väl det vi behöver mest. Och små glas. En matta och två låga små pallar. Annars har vi fått ihop det mesta.

Det är himla mycket målande. Dessutom har både den gula och mintgröna färgen tagit slut, precis exakt pyttelite för tidigt. Det ska ju vara en vågig litet ”markisöverhäng” på taket, som kommer göra hela kioskkänslan tror jag, men färgen kommer inte räcka ens till det, så vi kommer få köpa ny färg för flera hundra. (Vi måste ju ha exakt nyans speciellt blandad och dom säljs inte i så små burkar…)  Typiskt! Nej, men nu var jag negativ igen. 

Inne ska det målas i vitt och rosa. Spisen ska få en ”plåt” i mitten att ställa maten på, en plexiglasruta, plattor och svarta detaljer. Sen ska vi sätta upp flera krokar och hyllor, snickra ihop en konsol som spis och bänk ska stå på för att få till lite mer lagom höjd och gardiner som jag redan sytt får inte glömmas. En bonad jag modifierat lite från loppis.En sugrörsmobil efter Kreativa Karins-tutoreal på youtube. Kommer bli fler.En kul liten grej hände idag. Vi har pratat om en brödrost i trä till kiosken i flera dagar. Nikki-Lo ville ha en svindyr i plast som hon fick syn på i ett varuhus här i Falkenberg här om dan, men vi vägrade. Hon storgrät i säkert en timme och sen har hon nämnt den flera gånger efter det. Och så nu, på väg till en lekplats, får vi plötsligt syn på tre kids som har en egen liten miniloppis här i Olofsbo. Dom har ju en jättefin liten brödrost i trä! Vi högg som kobror och gav fem kronor i dricks. Då blev det en hel tjuga. Vilka är oddsen?! 

Ett nytt avsnitt av min och Mattias Kristianssons Vegopodden finns att lyssna på nu dessutom. Avsnitt fyra. Vi pratar bla om vegokäk som bantningsdiet. Avsnittet finns nu på podcaster, acast, iTunes, soundcloud och podcast addict. Så du vet!  Puss!