Kitty Jutbring

FÖRE och EFTER barn-lista.

kittyjutbring

Före

Alltså, jag kommer inte ändra livet efter barnen utan tvärtom så får barnen ändra sig efter livet.

Efter

Vill du ha gröt? Jasså, den gröna skeden, ja, vänta så ska mamma bara hitta den…vill du ha mjölk på? Jaha, den andra mjölken som är exakt likadan men oöppnad? Ok, vänta så ska mamma öppna den och ställa in den gamla… 

Före

Alltså, jag tror liksom bara det gäller att vara konsekvent hela tiden, och hur svårt kan det vara?

Efter

Det är klart att du inte kan äta banan till middag! Nej, det går inte, nu äter du maten pappa lagat. Nehej… Vill du ha en stor eller liten banan? 

Före

Ge inte barnet för många val. Ställ inte frågor du inte egentligen vill ha svar på.

Efter

Ska vi byta blöja? Ska vi klä på dig? Blir den här tröjan bra? Ska vi gå och lägga oss? Vill du bada efter maten?

Före

Komma hem halv fem på natten

Efter

Gå upp och bygga duplo halv fem på natten

Före 

Men herregud jag kommer vara gravid -inte sjuk!

Efter

Alla gravida borde erbjudas både sjukskrivning och svit på spahotell i nio  månader.

Före

Det är ju bra att komma igång med sexlivet ganska snart efteråt

Efter

Rör mig INTE. Återkom om ett halvår. Minst.

Godnatt! 

Kommentera - 19 kommentarer
Föregående artikel NAMNKRÅNGEL, änd…

NAMNKRÅNGEL, ändrar vi oss nu?

kittyjutbring

Jaha! Nu velar jag vidare.

Nu är det namnkrångel IGEN!

Jag blir så trött. Tänkte att vi ÄNTLIGEN bestämt oss för vad ungen ska heta.  Och att Bo-Sickan var ett fantastiskt namn. Kändes så bra. Bara det att Per kompromissat lite och inte riktigt ”känner” för namnet. Det tog ett tag tills jag fattade att han verkligen kände så, och sen dess har jag liksom en klump i magen. Jäkla skit!

 Jag vet ju att Bo är ett gubbnamn, så här blir det tex om jag bildgooglar Bo:

Och hur mycket jag än hävdar att Bo Derek ju med heter Bo, 

 …så bor vi ju i Sverige. Och här är Bo tydligen ”ett fornnordiskt mansnamn som betyder bofast”. Så där kul.

 Men så tänkte jag att Bo ändå ihop med Sickan, som jag tänker är ett mjukt namn, som jag förknippar främst med Sickan Carlsson…

     …och INTE  med Sickan Jönsson…

 …skulle bli jättefint, men jag har insett att så tänker inte dom flesta andra. Vad det verkar tycker folk att det är två gubbiga (om än fina) mansnamn jag satt ihop med ett bindestreck. Och så kan vi ju inte ha det. Kanske borde vi ge det mer könsneutrala påhittade namnet Kimmi-Kid, som vi tillverkade en kväll här hemma tillsammans på sedvanligt ”Nikki-Lo-vis” en chans till? 

Jag ska iallafall suga på det! Kimmi-Kid är ju också himla fint. Mina invändningar var att det är en allitteration (typ Donald Duck eller Lycky Luke och Arne Anka,) att det lät lite väl ”american” samt att jag inte vet om nån vill heta Kid som vuxen. Men sånt är ju bara fånigt egentligen. Känns som en kan vända och vrida på vilket ord eller namn som helst och förr eller senare hitta massa krångel och fel överallt… Så nu har vi inte bestämt oss igen. Suck!

Massa kramar!!

Kommentera - 104 kommentarer
Nästa artikeln FÖRE och EFTER b…
Föregående artikel Pretty in pink 2.

Pretty in pink 2.

Jaha! Här blir en minsann kapad! Hehe. Precis nästan exakt (vet att det där lät motsägelsefullt) det jag hade tänkt skriva på ämnet om kön och rosa kläder skrev Natashja Psomas Blomberg aka Ladydahmer i sin blogg idag. Just som en kommentar till mitt förra inlägg.  Känns onödigt att skriva det igen, så kolla gärna HÄR!

Jag håller verkligen med Natashja. Det är så väldigt tydligt hur annorlunda Nikki-Lo bemöts de gånger hon har klänning, nånting rosa eller tofsar. Det är deppigt. Idag råkade hon faktiskt ha en klänning (från Filemon Kid).

   Hon är superfin i den, det finns fantastiska klänningar, det är inte det. Jag vill bara inte att hon ska bli uppmärksammad för sitt utseende och sitt hår på det sättet. 

Att gilla kläder, mönster, färg och form är verkligen inget fel, men att känna att det förväntas och belönas att se ut på ett visst sätt beroende på om du har snopp eller snippa känns så sunkigt. 

Folk frågar ju jämt vad ”det är för nåt”, det är som att vi är så himla, himla fast i våra könsroller att vi inte ens kan förhålla oss till en nyfödd bäbis om vi inte vet vad den har mellan benen, trots att små bäbisar bara skiljer sig åt just där. Lite som att folk går runt och frågar varann om deras barn har penis eller vulva, ganska knäppt, eller hur? 

Vi kände tex att vi ville klippa Nikki-Lo just för att folk hela tiden kommenterade och prinsessade med hennes hår. Där emot ser vi inga problem i att låta Kringlan ha långa lockar. Vi tror tvärtom att det kommer hjälpa honom att våga vara sig själv, genom att han inte kommer behandlas lika mycket som ”en pojke” utan kanske mer bara som ”ett barn” av folk. Det finns ju massa forskning på detta. Läste senast i Vi Föräldrar om hur det står till. Det finns till och med statistik på hur olika pojkar resp flickor tilltalas, behandlas och ses på. (Redovisades i tidningen.) Så himla synd att det är så här, som att jag faktiskt kände mig nästan tvungen att klippa min dotter. 

Samma sak med ord. Nikki-Lo får höra fler ”söt”, ”gullig”, ”prinsessa” etc ju mer rosa hon bär. Kringlan däremot blir tydligen mer ”cool”, ”tuff” och sånt i andras ögon ju mer svart och blått och MINDRE rosa han bär. Vafasen, kom igen, hur ”tuff och cool” är en 5-veckors bäbis?

Jag vill att Kringlan och Nikki-Lo ska få vara både tuffa, coola, söta och gulliga. Arga, knäppa och rädda med. Men inte beroende på vad dom har på sig för kläder, vilken frilla dom har, eller vilka färger dom råkar bära. ELLER BEROENDE PÅ VAD DOM HETER. Ehöm. Fasen. Det är namnkrångel igen. Skriver om det i morgon. Suck!

Massa kramar!!

PS: Jag själv har verkligen dragit ner på smink och obekväma kläder, gjort mig av med klackarna, jag måste ju leva lite mer som jag lär, även som vuxen. 

Kommentera - 22 kommentarer
Nästa artikeln NAMNKRÅNGEL, änd…
Föregående artikel Pretty in pink...

Pretty in pink...

kittyjutbring

Har tänkt på och fått en del reaktioner på detta med pojke/flicka och rosa/inte rosa. Så strax ska jag gotta lite i det men först: enjoy! 

                   

Kommentera - 26 kommentarer
Nästa artikeln Pretty in pink 2.
Föregående artikel Mjölksnor och ry…