Fullt upp och ner.

26 juni 2016 5 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Stor midsommaruppdatering i morgon!
I morgon fyller Per år. Hans syster Oia kommer hit ifrån Falkenberg och jag har gjort tårta och slagit in presenter. 

Vi är kvar hos mamma och pappa och det är fullt upp. Och ner. Och hit och dit. Men också mysigt. På förmiddagen gick vi ner till vårt gamla badställe Hammar. Vi lekte på den lilla strandplätten, i vattenbrynet, på klipporna och på lekplatsen bredvid. Jag kände mig tydligen lite inspirerad✌🏾️👇🏾 

Jag och morsan, farsan och Nikki-Lo åkte och handlade inför födelsedagen i morgon och Per och Kimmi-Kid hade det väldigt fint här hemma så länge:

Nikki-Lo fick en cykel av mormor och morfar. Det blev lite mycket där ett tag, bråk om vilken cykel hon kunde få till sist blev det för mycket och hon däckade mot min axel. Vi var på väg mot kassorna och hade massor att bära, men morsan hittade en sån här vagn👇🏾 ”ej för barn över ett år”, hehe.

Kimpan hjälpte till att bygga. Nikki-Lo surade mest och jag skämdes nästan inför hennes otacksamhet. Jag brände mig rejält nere vid vattnet i förmiddags. 

Jag är lite osäker inför i morgon. Vet knappt vad jag fixat och inte. Stackars Per som har en så här förvirrad fru. Puss godnatt!

 Tråkig uppdatering bakochfram.

23 juni 2016 10 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Nu är vi på plats hos mina föräldrar. I morgon är det midsommarafton och på söndag fyller Per år. Vi har varit uppe en stund nu och förberett käk inför imorgon. Samt tittat på sjuka videos av främmande objekt som avlägsnas från tex öron och näsor. Och såklart lite obligatoriska ”Dr Pimplepopper Popper”- videos. 

Jag sover i ett rum med Kimmi-Kid och Per i ett annat med Nikki-Lo. Idag fick jag sova i två timmar mitt på dagen. Vaknade jag pigg, trevlig och alert? Nej, knappast. Det var som att sömnunderskottet skrattade mig rakt i fejan och skrek ”Kommer du här och skrapar på ytan? Tror du jag försvinner för två ynka timmars fulsömn? Knappast! Det enda som händer är att du inser hur mycket sömn du egentligen skulle behöva! Hahaha…!” 

Resan hit gick helt ok. Här kommer den baklänges. Vi läste Bamse. Första lesbiska paret i tidningens historia. Bättre sent än aldrig.

Det var rätt mycket skrik (ber om ursäkt grannar) ifrån den här lilla varelsen för omväxlingsskull. Sen däckade han.

Hela projektet började med att vi och alla våra tusen väskor, vagnar och grejer kom till vår t-bane-station och Nikki-Lo fick ett utbrott. ”Detta börjar bra!” tänkte vi. 

Det har gått över nu. Håll tummarna för nån timmes uppehåll i morgon. Massa pussar. Godnatt!

Semester.

22 juni 2016 9 kommentarer
resa / vardag/hem

Annonsen laddas.

I morgon åker vi till Göteborg för att fira midsommar och ha semester med våra familjer och andra. Såklart det ska bli kul, men jäklar vilket företag det är!

Tillexempel detta med att försöka få med sig allt. Bara kläderna är en prestation i sig. Svensk sommar innebär ju att vi måste packa för alla väder, från högsommar till kyla, regn och typ höst. Allt från badkläder till tjocka tröjor och rejäla skor. 

Först ska vi fira midsommar hos mina föräldrar med min storebrors familj, dvs kusiner och hela kalaset, sen fyller Per år den 26/6, alltså krävs det även lite ”finkläder” i packningen. Vi ska bo i mammas och pappas hus på Näset i Västra Frölunda, Göteborg dom första 1-2 veckorna. Vi tänkte dessutom passa på att träffa kompisar och helst hinna få lite barnvaktstid och gå ut och äta. Sen ska vi till Liseberg och Alfons Åbergs Kulturhus med. I halvlek drar vi vidare till Pers familj i Falkenberg för att bla hänga i sommarstugan, förhoppningsvis på stranden och på gräsmattan med. Allt detta ska det packas och tänkas till inför under en kort stressig stund nu på kvällen efter en lång dag när vi båda egentligen vill sova och inte alls tänka oss in i vad vi kan tänkas vilja ha på oss för ”fint”. Och sen kommer hela listan:

Solskyddskräm, -spray och -stift, uv-kläder, badkläder, snorsug, solhattar/kepsar, astmamedicin, d-droppar, termometer, tandborstar, laddare, allas T-shirts, brallor, shorts, hoods, jackor, skor, strumpor, sandaler och underbrallor. 

Deo, smink, accessoarer. 

Ställa klockan.

Glöm inte våra blomkransar i tyg till midsommar! 

Göra dubbelmackor. Fixa annan mat till tåget. 

Böcker, tidningar, iPad… 

Har sms-biljetterna kommit?

Kimmi-Kid har ju inga stövlar!

Är Nikki-Los stövlar för små?

Hur fasen får vi med babysittern som min Göteborgs-bästis Lovisa ska långlåna?

Vem ska vattna när vi är borta?

Hur hinner vi ge nycklar till dom?

Ojojoj, soporna!

Tar vi med blöjor eller köper vi?

Tar vi med cykelhjälmar eller köper vi?

Har dom korven kidsen gillar bäst i Falkenberg eller måste vi köpa med oss?

Fasen, jag blir lite knäpp. 

Antar att många känner igen sig. Puss godnatt. Nu ska jag ställa klockan på 06.30. Mys!

”Gå ut, vi vill vara IFRED!”

21 juni 2016 4 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Igår var Sara och Selma här. Sara är den stora och Selma den lilla. Vi åker ju till Göteborg redan i morgon och det kändes fint att hinna ses en gång innan dess. Det blev obligatoriskt uppvisande och lek med kiosk:Sara hade med hemgjord saft. Så jäkla gott! Tack! Undrar om jag nånsin kommer bli en sån som saftar och syltar…? Tveksamt.Sen lektes det vilt. Bla med dockor, notera hen som kikar fram bakom Nikki-Los rygg…Utklädningslådan gick varm. Men det jag noterade mest var att den lille Kimpan liksom hamnade utanför. Han försökte och försökte men blev avvisad gång på gång. (Fast inte hela tiden.) Det var så hjärtskärande. Han var så glad och nyfiken. Och för liten, stackaren. Tänker att det kanske kommer bli mycket sånt framöver. Hur ställer vi oss till sånt, vilka regler ska gälla när kompisar kommer och leker? Är det att ”alla måste få vara med”, eller ”nu får du låta dom stora leka själva”? Nåt mellanting?Ytterligare något att bita i.
God morgon!