Kitty Jutbring

Pippi, Pippi, PIIIIPPIIIIIII!!!

Har inte skrivit som jag ska här på blorren. Helt jäkla slut efter festen. Dessutom har Per dragit igen, Sverigeturné just nu. Först var planen att jag skulle åka tåg i onsdags kväll och hänga i Gbg under turnén, bo hos mamma och pappa, passa på att träffa min storebrorsa, alla Nikki-Los kusiner, min fina Lovisa mfl, men jag kände bara (trots att biljetten inte kunde avbokas) att nej, jag orkar fasen inte! Jag bara struntade i det helt enkelt. Jag längtar så himla mycket efter vardag! Rutiner, struktur och annat tråkigt!
Nu har Jonas flyttat ut, och efter helgen är det bara vi i familjen här för första gången på över två månader. Kommer kännas skönt men säkert även konstigt och tomt!
Nikki-Lo har gått in i en seriös Pippi-fas! Hon är som besatt. Hon säger godnatt till mamma, pappa och Pippi. -Pippi! är det första hon ropar när hon vaknar. Det är bara det att vi har endast en Pippi-film. Den har vi sett 20.000 gånger nu. För att kultivera henne lite, lite, åtminstone så köpte jag två Pippi-böcker från Babyland. Kusin Alice, som är här och praktiserar på Stockholms Stadsteater i veckan följde med och hämtade paketet. Nikki-Lo hade protesterat högljutt, vägrat alla kläder och annat tålamodsprövande hela vägen till uthämtnibgsstället, men samma sekund hon fick boken i handen infann sig lugnet! Tack, Pippi. Hemvägen blev ljuvlig!

IMG_5929.JPG

IMG_5930.JPG
Så när Nikki-Lo fyller två den 3:e december blir det mycket Pippi på önskelistan. Strax kommer inlägg med alla våra bröllopspresenter, väntar bara in några fler bilder från Pers telefon! Puss!

Kommentera - 6 kommentarer
Föregående artikel Bröllopsnatt fro…

Bröllopsnatt from hell...

Det är nåt med stora fester som skapar ångest. Förberedelser, planering, frustration, utlägg av ganska stora pengar, att be om hjälp, när saker glöms och det blir lite kaos, ansvar, för många och för långa tal, tidsscheman som aldrig håller… Som upplagt för stress, press, dåligt samvete mm. På natten kunde vi knappt sova, det var som ett antiklimax. ”Hur var festen EGENTLIGEN? Var den inte rätt misslyckad? Stackars all släkt som tvingats hjälpa till så mycket! Var vi värda presenter, verkligen?” Det snurrade på rejält i våra huvuden kan jag säga. Men tillslut somnade vi ju.
Förresten, en himla störig grej: Vi sov på Scandic Gamla Stan på natten. Vi betalade över 2000 och skrev när vi bokade i ett ”övriga önskemål”-fält att det var vår bröllopsnatt och att vi käkar vegankost. Då tänkte jag nog att dom hade svarat tex ”tyvärr kan vi inte tillgodose era frukostbehov…” om så var fallet, så att vi hade kunnat boka nåt annat ställe, jag har ju åkt land och rike runt med P3 och när jag spelade skivor och fått både hummus, soyghurt etc utan minsta krångel på både stora och små hotell. Det var liksom inga orimliga krav på super-svåra saker vi ville ha. Saker från vanlig Ica. Men se det kunde Scandic tydligen inte ens meddela. Än mindre skaka fram. Vi blev så himla besvikna. Det blev bröd med gurka. Vi som egentligen borde fått lyxfrulle på sängen nästan kände jag!
Jag fattar inte hur det kan vara så svårt att INTE vilja ha djur i maten, suck! Jag vill ju bara vara snäll.

IMG_5873.JPG

IMG_5780.JPG

IMG_5863.JPG

IMG_5927.JPGSkickar med ett par Nikki-Lo-selfies och en frulle på servisen vi fick. Återkommer förresten strax med presenterna. Nu sparkar Kringlan helt vilt igen. Snart vecka 24.

Kram!

Kommentera - 16 kommentarer
Nästa artikeln Pippi, Pippi, PI…
Föregående artikel Bröllopet i bild…

Bröllopet i bilder.

Äntligen tar jag mig samman och gör ett inlägg om vår halloween-bröllops-fest vi hade på Farsta Gård i lördags. Vi var på plats i lokalen ”Ladan” redan tidigt med pynt, rekvisita, mat och släktingar. Alltså, fasen vad alla hjälpte till:

IMG_5775.JPG

IMG_5777.JPG

IMG_5770.JPG

IMG_5778.JPG
Och jäklar vad bra det blev, känns som att vi valt helt rätt lokal att hyra! Lagom storlek, mörka träväggar, mysig trappa att lägga ljusslinga i och helt ok kök, med mathiss till Pers systrars stora lättnad.

IMG_5919.JPG

IMG_5894.JPGI trappan satte vi tre porträtt, av tillsynes fredliga motiv: en gammal gumma, två systrar och en bäbis, så där gammaldags och svartvitt, men när någon gick förbi tavlorna så förändrades motiven….! Waaaah…! Gästerna kom först, sen gjorde vi entré.

IMG_5910.JPG

IMG_5902.JPG

IMG_5899.JPG
IMG_5886.JPG

IMG_5881.JPGEfter vi kommit skålade vi välkomna och visade vi vår vigsel på en härligt sunkig film från Las Vegas för ett år sen. Lite pinsam men samtidigt charmig, men elvislåtar singback och löften på svengelska. Nikki-Lo nio månader i mitten. Med Elvis-imitatör och alltihop. Succé, om jag får säga det själv. Lite som att göra om det, fast den här gången med alla närvarande. Och my god vad folk klätt ut sig bra!

IMG_5891.JPG

IMG_5893.JPG

IMG_5892.JPG

IMG_5889.JPG
Så småningom kom buffén fram. Majsplättar, filodegsrullar, tzayspett, såser, potatissallad med curry, svart ris, grönsaker… Och massa mer! Såååå jääääkla gott! Ännu lite bättre än jag både trott och hoppats faktiskt om jag ska vara ärlig. Det var prisbelönade Mattias Christiansson från Vegoriket, Sveriges största vegomatblogg som lagat allt. Han är även mannen bakom matmagasinet VEGO. (Han drev stora bakbloggen Bake My Day tidigare.) Och jag kan lova att inte nån saknade djuren! Möjligtvis sina katter och hundar där hemma, då.

IMG_5895.JPG

IMG_5892-0.JPG Sen kom tårtan! Och vilken jääääkla pjäs! Mattias hade gjort den med, vilken begåvad kille!!!
Stor och tung som ett hus! Tre våningar. En i lila glitter, en med skelett och en med spökiga, ödsliga träd. På det var det pyntat med snygga pumpor och dödskallar i sugarpaste och marsipan. Riktigt jäkla
konstverk! Och så god! Tyvärr tycker jag inte bilderna ger den riktig rättvisa, den ser väldigt mycket mindre ut. hoppas Mattias fotade den bättre själv.

IMG_5937.JPG

IMG_5888.JPG

IMG_5806.JPG

IMG_5890.JPG
Senare blev det spökvandring.

IMG_5920.JPG

IMG_5914.JPG

IMG_5883.JPGGästerna verkligen skrek när vi skrämdes! Det var perfekt, helt mörkt i skogen. Dom fick lyktor och vi satte ut några poängpromenadsfrågor, marschaller och kompisar som lurade bakom träden.
På en parkbänk satte vi Jonas med en stor godisskål i knät. Han hade mask och skeletthandskar och satt helt still… Enda tills någon kom tillräckligt nära… Tom jag tyckte det var läskigt, som visste att det var han.
Under kvällen spelade och sjöng många. Ibland var det så fint/bra/kul att jag liksom nästan inte kunde ta in det. Bröllopsmarsch, Prince-cover i klassisk tolkning med Per på sång, Juvelen som 1700-tals-vampyr med sin electrohit, som är en av mina all time favoriter, (med ett par år på nacken) ”Hannah”, jag var överväldigad!

IMG_5804.JPG

IMG_5802.JPG

IMG_5796.JPG

IMG_5810.JPGJag är så himla glad och tacksam för alla fina som kom! Idag öppnade vi paketen och den som är nyfiken kan se innehållet i ett inlägg i morgon! Godnatt och tack igen till alla som kom!

IMG_5896.JPG

IMG_5789.JPG

IMG_5785.JPG

IMG_5790.JPG

IMG_5907.JPG

IMG_5916.JPG

IMG_5918.JPG

IMG_5915.JPG

IMG_5903.JPG

IMG_5904.JPG

IMG_5898.JPG

IMG_5882.JPG
Tack också så jäkla mycket till Kjellas mamma och pappa som hade hand om Nikki-Lo enda från 16 till 01. Finare grannar/föris-föräldrar går inte att hitta!
Godnatt alla fina!
Här är min brudbukett. Som vi glömde hemma. Röda rosor sprayade i svart… Samt kakorna Sara bakat som vi med glömde i frysen.

IMG_5817.JPG

IMG_5816.JPGSvårt att tänka på allt samtidigt. Som tur är ska vi ha öppet hus för alla vänner och maskerad för kidsen när Nikki-Lo fyller två, så nu har vi kakor i frysen som ligger och väntar.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Bröllopsnatt fro…
Föregående artikel Terapitaxi!

Terapitaxi!

kittyjutbring

Jag ska strax berätta allt om vår bröllopsfest men först måste vi städa lokalerna och vila lite! Så jag visar en skylt jag just såg på tunnelbanan så länge. Lite skumt, men kanske bra?

IMG_5812.JPG

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Bröllopet i bild…
Föregående artikel Det som inte fic…