I annonssamarbete med MYRORNA

Kitty hjärta Myrorna!

Hej! Ända sen jag var tonåring har jag handlat second hand. I början var jag ganska ensam om det och folk i allmänhet var lite misstänksamma, men i takt med att modetklimatet blivit roligare, mer personligt, unikt och mer tillåtande och att medvetenheten ökat när det kommer till miljö och hållbarhet så känner jag att dom allra flesta älskar andra hand. Bra utveckling.

Många av mina absoluta favoritplagg genom åren har kommit från Myrorna. Här kommer några av deras nytagna bilder inspirerade av deras röd/blå logga. (Gissar jag.)

Det finns en superstor butik vid Järntorget i Göteborg som jag brukade besöka väldigt ofta när jag bodde där. Minst varje vecka. Där har jag köpt allt från kläder, bäbiskläder, accessoarer, jackor och skor, till halloweenpynt, köksgrejer och möbler. Till och med en säng en gång, hehe.

Myrorna har skapat en film tillsammans med Acne Studios. Filmen speglar välgörenhetsprocessen, genom dans. Och nu har Myrorna kontaktat mig och tycker att filmen borde förhandssläppas hos mig! Ganska smickrande! Myrorna gör så jäkla mycket viktigt för samhällets utsatta och filmen speglar det på ett fint sätt.
Se filmen HÄR!

Info:

Filmen är regisserad av coola Emma Hvengaard för Myrorna och är filmad i en enda tagning! Bakom idén står byrån Aoki tillsammans med Myrorna. Dansaren heter Nicole Tagliati.
Second hand är liksom win-win på alla plan:
Sånt du rensar bort hemma kommer till användning, men genererar även pengar till utsatta.
Du kan hitta plagg du aldrig skulle få tag i annars.
Det är mycket billigare.
Skulle du råka impulsshoppa så har dina pengar ändå gjort nytta.
Miljön och klimatet, att återanvända befintliga plagg sparar resurser, vatten etc jämfört med att producera nytt.

Som sagt: WIN WIN!

Lite fakta och bonusmaterial från Myrorna:

Det som sägs i filmens voiceover:

”Vi på Myrorna tar hand om kläder och prylar som du inte använder. Det har vi gjort i 120 år. Det säljer vi i våra butiker runt om i landet och till kunder utomlands.

Överskottet från försäljningen gör att vi kan bidra till att människor som har det svårt kan äta sig mätta och få någonstans att sova.

Dessutom kan många människor göra sin arbetspraktik hos oss. Idag får vi in i snitt 23 ton textil. Varje dag. På så sätt, medverkar vi till att minska utsläppen av koldioxid, flera gånger om.
Vi måste stötta människor som har det svårt. Och vi måste minska slöseriet med jordens resurser. Håller du med? Handla i så fall second hand och lämna in sånt du inte använder.”
Fakta om Myrorna:

· Myrorna är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören.

· Myrornas arbete gav 2015 ett överskott på 30 miljoner kronor, vilket går oavkortat till socialt arbete. Det handlar om allt från att härbärgen och dagcenter kan ge människor som lever i akut utsatthet hjälp med mat, rena kläder, en varm dusch och en säng att sova i. Till att arrangera barnkollo, hjälpa ensamstående föräldrar eller tillhandahålla skyddat boende för kvinnor och barn som av olika anledningar är i behov av detta.

· 2010-2015 har Myrorna sammanlagt samlat in 200 miljoner till socialt arbete.

· Myrorna säljer kläder, men också annat. Till exempel sålde man 112 025 stycken möbler och 730 426 böcker under 2015.

· Myrorna samlar in 23 ton textil/dag. Det sparar jordklotet motsvarande effekten av att en personbil kör 44 varv runt jorden, varje dag, året runt.

· Myrorna har 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder.

LOADING..