Lite samliv?

Går det att försöka jobba på sitt skrala samliv i ett rum där en ettåring sover? Jag tycker det är svårt. Per sa så här I morse: ”Men se det som en fin bubbla av kärlek, det är ju inte porr vi håller på med! Kimpan kom ju till i den bubblan av kärlek!” Nåt sånt sa han. Jaja, Per, fint försök, men ungen ska väl inte behöva bevittna den här ”bubblan av kärlek”, eller? Vill du se dina föräldrars ”kärlelsbubbla”, liksom?

 1. I duschen tycker jag är bäst, man slipper allt kladd efter också 😜 Plus man kan börja med att typ ge varandra massage/tvåla in varandra. Dottern sover i eget rum (gjort sen ettårsdagen) men gillar ändå duschen mest 😊

 2. Jag tänker att alla är olika och känner man att man inte kan få till det med barnen/ barnet i samma rum eller samma säng, då är det så, och då tror jag man gör bäst i att hitta ett annat rum att vara i. Det kan lätt bli pannkaka av allt om man försöker få till något när man inte kan slappna av helt och hållet. Många kan nog skriva under på att det inte blir speciellt bra om man inte kan slappna av och ge sig hän. Det kan i och för sig vara svårt att göra till 100% så länge barnen finns inom husets eller lägenhetens väggar, men man får göra det bästa av situationen. En natt på hotell då och då är ju heller inte helt fel om man har möjlighet till barnvakt ibland. Har man inte det kan man ju alltid fantisera om vad man skulle hitta på om man hade det. Gör man det tillsammans eller berättar för varandra vad man har fantiserat om kan det säkerligen leda till ett och annat i badrummet eller så 🙂

 3. För barnets skulle tycker jag att det ska vara litet nog för att absolut inte förstå nåt om man ska göra det i samma rum när det sover. Svårt att veta var den gränsen går men kanske innan 1,5 år nån gång ? Och jag tycker inte det är lämpligt om barnet ligger i samma säng.

  Personligen skulle jag inte kunna ligga alls om mitt barn sov i samma rum. Skulle inte kunna slappna av och få lust med barnet inom synhåll. Vi har samsovit med vår 3-åring sen dag ett men ändå lyckats få till ett samliv utan att göra det i samma rum som henne nånsin. Ofta finns det ju andra rum man kan vara i som vardagsrum, gästrum eller i badrummet när vi bott på hotell.

 4. Förstår att det är mysigt att ha barnet i samma rum men det bästa är om de kan somna i sitt eget rum och sen komma över när de vaknar på natten. Då hinner ni få troligen få till det innan de kommer vandrande på natten. Det är värre när de börjar komma upp i tonåren och helst lägger sig efter oss föräldrar!
  Bästa tipset jag fått gällande sexlivet är att skaffa nyckel till sovrumsdörren! Jag kan slappna av utan att behöva oroa mig för att ngt barn står i dörröppningen!

  1. Förlåt, men jag får svåra utslag av den typen av generaliseringar. ”Det bästa” för dig och din familj var att barnen sov i eget rum, men alla är olika (tack och lov). Det bästa för kittys familj är nog att ha barnen nära när de sover, i annat fall hade de väl ändrat på det?

  2. Sofia: Alltså förlåt mig men jag har aldrig hört talas om tonåringar som sover med sina föräldrar för att dom fick sova med sina päron när dom var små. Snarare tvärtom. Vissa barn behöver massor av närhet och deras föräldrar kanske också behöver den. Vissa barn kanske inte behöver det. Alltså alla är olika och alla har olika lösningar. En gör det som funkar bäst för sin familj.

   Och Kitty: ligg i soffan vettja! Bättre ett halvbra ligg i soffan än inget alls – gammalt djungelordspråk 😁

 5. Håller med dig, Kitty. Vår 2-åring sover i vår säng, skulle nog inte vilja mysa till det i samma säng. Dömer ingen som gör det, bara jag som skulle hela tiden lyssna/titta efter om hen var vaken = avtändande. Vi får gå loss i soffan istället, det har vi gjort i 2 år nu och det funkar bra 🙂 Kan ni inte göra det?

  1. Dömer ingen som gör det? 😮 Vad i hela friden? Ha sex i samma säng som ett barn sover?? Samma rum när barnet sover =ja, samma säng VA??? Ska ungen vakna av guppande madrass?

  2. Värst vilken hård kommentar. Sex behöver inte innebär ”guppande” penetrationssex utan det finns mycket annat man kan göra under täcket. Vissa har stora sängar (210 cm och däröver) och kan hålla sig på ena änden medan barnet sover fint i andra.

 6. Förstår inte problemet? Sover han är det väl bara att pippa loss?:)

  Om han vaknar slutar ni?:)
  Fungerar bra för oss.

 7. Men om han sover behöver han ju inte bevittna?
  Annars om ni blir för medvetna om den sovande kanske ni kan vara i ett annat rum? Förslag: vardagsrumssoffan, på golvet på en matta, i duschen! 🙂

  Så svårt att ”komma igång igen”!

  1. Sover han, vad är problemet? Vaknar han så sluta. Det blir inte lättare att få till ett samliv när de är större och medvetna. Vår 11- åring kan komma in i sovrummet närsomhelst. Gäller att ha täcket nära till hands! Håller med per här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..