Vardagsdynamik

23 augusti 2016 2 kommentarer
Konversationer

Annonsen laddas.

I morse.

Jag: JIPPIIIIE.

Linus: Vad är det.

Jag: Jag skulle gå nu och tittade mig i hallspegeln, och så kom jag på att jag inte hade sminkat mig. Man blir ju så himla glad när man inser att man kan bli snyggare.

Linus: Vad kul för dig.

Jag: Mm.. Nu ska jag sminka mig.

30 sekunder senare från badrummet.

Jag: NEJ.

Linus: Vad är det nu då.

Jag: Jag hade visst redan sminkat mig. Glåmet jag såg i spegeln var mitt sminkade ansikte.

Linus: Det var inte lika positivt.

Jag: Nej. Det var inte positivt alls.

img_8566.jpg

Mina fördomar om tuffa pojkar

22 augusti 2016 Skriv en kommentar
Konversationer

Annonsen laddas.

20130927-111725.jpg

Sixten har börjat en ny avdelning med större barn, och får äntligen gå med ett gäng som han alltid har beundrat väldigt mycket. För att underlätta för honom att komma in i gänget brukar jag lattja med dem och försöka vara tuff och rolig, och liksom framhäva Sixten. Eller mig själv? Oklart om det funkar, men så länge ingen säger att jag är pinsam tänker jag att det är bra för Sixten. Och mig. Jag har dock varit lite orolig för att de bara vill leka krig och död och våld och sånt.

I morse.

Jag: Hallå hallå, jag är en minion som inte har stulit något, måste jag ändå åka till fängelset? (ok kanske inte mitt tuffaste)

Legopolis (en i gänget): Ja, du måste följa med här.

Jag: Men jag har ju inte gjort något fel?

Legopolis: Nej, men vi har palmer bredvid fängelset, du kan dricka kaffe där vid poolen och äta popcorn.

Jag: Okej?

Legopolis: Och vi har ett spa på taket.

Jag: Ett spa?

Legopolis: Ja, och du kan få vatten på dina fötter med en guldkanna om du vill. Vill du ha en till kaffe? Titta vilken vacker guldkanna.

 

Alltså, min oro var liksom helt obefogad kan jag känna.

Kolla vackra guldkannan i fängelsespa:et.

img_8631.jpg

Forts. #australiensaren

22 augusti 2016 4 kommentarer
Okategoriserade

Annonsen laddas.

Fick en helt sjuk kommentar.

kommentar

Det här är ju helt otroligt. Jag har ju inte ens sagt var detta hus är. Finns det TVÅ heta australiensare som går omkring och snackar med grannhusköpare eller är det samma?

I så fall Fia, tycker jag att vi letar hus ihop! Vi verkar ju vara exakt likadana och vill ha samma sak (australiensaren). Vi har ju åtminstone varandra om vi flyttar till samma ställe? Vi skapar ett kollektiv!!!! (som egentligen är min dröm).

Har du två barn är det ett ett plus. Om de heter Sixten och Harry börjar det däremot bli lite creepy, då kanske jag avstår.

 

Bra parentlifehack

22 augusti 2016 1 kommentar
Okategoriserade

Annonsen laddas.

sponsorskylt (1)_KavliKraeftsoppa-Big-3334-2
Det bästa jag vet är att laga mat (okej så här långt stämmer inte meningen, så fortsätt läsa) med någon specialingrediens som gör att folk säger ”OJ vad gott, VAD har du i det här, KAN inte sätta fingret på det.” Och man ba ÄH det är min gamla vanliga special bara.

 

Första gången det hände var när jag och mina kompis gjorde någon köttgryta. Vi hittade ingen buljong, så vi tog Coca-cola i stället. SUCCÈ, och ingen fattade ett skit. Vilka underbarn!

Mitt bästa tips nu är att använda mjukost i maten. INGEN fattar vad det är som gör allt så krämigt och underbart.

Här är Kavlis kräftsoppa. Inte ens Linus fattade vad det var i trots att halva vårt kylskåp består av mjukost. Viktigt: Häll i lite vitt vin och låt koka med, toppa med massa kräftstjärtar och dill, och salta efter behag.

Ingredienser 3 portioner:

400 g Kavli Kräftost
2 dl crème frâiche
3-4 morötter
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten

Gör så här:

Skala och riv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl, häll i vatten och buljong. Koka i 5 minuter. Blanda ner kräftosten och crème frâiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra. Servera tillsammans med bröd.

Sixten tycker jag förhandlar korkat

21 augusti 2016 2 kommentarer
Geniala saker Sixten gör

Annonsen laddas.

img_8618.jpg

Jag: Sixten kasta INTE iväg den där spaden ut i vattnet.

Sixten: Jo.

Jag: Nej, om du gör det packar vi ihop och åker hem på en gång.

Sixten: Men mamma jag VILL ju åka hem.

Han ba mamma fett korkat, det vore smartare om du sa att vi kommer stanna här till typ november om du kastar i spaden, hur kan du inte ha märkt att jag sedan ett par veckor GILLAR att kolla netflix. Och kasta saker i sjön. Nu kastar jag.

För övrigt har jag och Linus pratat hela dagen om det där huset. Problemet är att det är alldeles för pluttigt, men på gatan vi älskar mest på jorden.

Åh vad härligt, jag får så Ove-feeling när jag tänker på mig själv hur jag kommer gå runt där och försöka bli bästis med alla. ❤️img_8623.jpgimg_8620.jpg