Super-Charlie och frostiga relationer

19 februari, 2017 3 kommentarer
Stjärnfamiljen

Om Super-Charlie och om att jag och Christina skulle vara under samma tak.

455476

Mojje var konferencier! 

455470

Jag, Christina Saliba och gulligaste Super-Charliesarna

455452

Otrolig söta!!

cd

Super-Charlie singeln! 

Miljöbild

Fanny in action! 

 

SuperCharlie bok release

Grym tjej uppträder! 

 

Camilla: HEJ!!! Ledsen för lite oväntat stiltje på bloggen. Vi fick lite tekniska problem (inte på Mamas sida utan på vårt) men har nu fått fantastiska assistans av min trogna IT-support Micke. Så nu är vi back in business, ledsen för den ofrivilliga pausen och bloggtorkan!

Men under tiden har jag bland annat hunnit läsa Christinas inlägg på sin blogg (googla Christina Melin blogg) om första Super-Charlie releasen för rätt många år sen nu. (Måste varit ca 2011.) Och det är ju otroligt intressant för mig att i efterhand läsa om hur hon upplevde saker då, back in the day, när vi inte var så nära som vi är nu.

Och jag minns det också väl. Vi skulle ha stor release på Junibacken för första boken, och vi hade ju också gjort en låt, jag och min låtskrivarpartner Pelle Nylén. (Finns på Itunes och Spotify, där även andra låten ”Flyga med mig” finns.)  Och då min bonusdotter Fanny alltid varit duktig på att sjunga (och uppträda) så var det naturligt att be henne sjunga in den, och även då att uppträda med den på releasefesten. Hon tyckte det var superkul, men ja…. Christina och jag var ju fortfarande på lite osäker mark relationsmässigt. Vi hade gjort försök att närma oss varandra, vi förde en dialog vid det laget, och hon hade också börjat ”låna” Charlie då sen ett tag tillbaks, så vi hade en brygga till varann i honom. Men – det var fortfarande känsligt för henne att jag hade en relation med Fanny och Felix. Så jag visste att det kunde bli knepigt att vi allihop var på samma ställe.

Men jag bestämde mig för att beslutet fick bli hennes om hon ville eller inte. För självklart skulle hon få en inbjudan när Fanny skulle uppträda och allt, fattades ju bara något annat. Sen fick hon själv avgöra om hon ville komma eller inte. Vilket hon till min glädje bestämde sig för att göra. (En bidragande faktor kan också ha varit att hon hade ett gott öga till Mojje he he he he he  😉 Men det var inte bara hon som var nervös. Jag visste att hon kunde tycka det var jättejobbigt att se mig med barnen, och jag hade ju en bra relation med barnen och de tyckte om mig. Så hur skulle hon reagera om de t ex glatt sprang fram till mig och kramade mig? Hur skulle jag bäst uppföra mig då? Jag ville ju inte vara avvisande och stel och kall mot barnen då, det kändes ju också fel, men skulle Christina ta illa upp om jag besvarade någon form av närhet från barnen? Osv osv, kändes som att gå på nattgammal is, men det var ju bara att köra.

Och det gick bra. Barn är ju också klokare än man tror och jag tror de kände det inte var läge att hoppa upp i knät på mig, så de hälsade glatt när de fick syn på mig, men höll sig vid Christina. Och alla höll sig trevliga och på bra humör under eventet, men både hon och jag var nog rätt utmattade efteråt. Däremot är det ju faktiskt så – att ju mer vi sen vågade att testa att träffas, desto lättare gick det för varje gång. Och nu x antal år senare är hon sen många år oerhört glad när barnen visar att de tycker om mig. Och den förändringen skedde redan innan min skilsmässa från deras pappa. Så det är också en vanesak. Att vänja sig vid att se andra parten med sina barn. Och ja för all del att som i mitt fall också vänja sig vid att hänga med sin partners ex. För handen på hjärtat – vi är nog få som tycker det är helt okomplicerat att se en fd partner till den man lever med, oavsett omständigheterna. Fast det går helt ärligt rätt fort att vänja sig och de stora vinnarna är ju barnen.

Lite kul anekdot från den festen dock. Jag hade även frågat stora barnens pappas bonusson om han ville följa med på festen – han var ca 8 då tror jag och det ville han gärna. Så min mamma och stora barnen tog med honom, men vid ett tillfälle hade han blivit stående med Christina. Och en väninna till henne kom fram och frågade ”Vem är det här då?” Och Christina började glatt försöka förklara: ”Jo, det här är min exmans nya frus, exmans nya frus son.. – äh vad fan det är Liam!”  Ha ha ha vi har skrattat gott åt det många gånger. Det blir ju lite trassligt ibland när vi ska förklara hur allt hänger ihop… 😉

Och vill ni höra låten och se Fanny så finns den i lite olika varianter:

Med lite klipp från uppträdandet på releasen i texten ovan HÄR

Från ett uppträdande ett par år senare i en galleria HÄR 

Och från samma tillfälle i galleria uppträder de med ”Flyga med mig” HÄR

I annonssamarbete med Coop

Klassfest – i samarbete med Coop.

16 februari, 2017 3 kommentarer
Stjärnfamiljen

Jag kommer ihåg när vi var små och hade Klassfest. Det var en stor grej som hände i livet. Helt plötsligt blev det väldigt viktigt vad man skulle ha på sig, håret skulle fixas och man såg till att låna lite rakvatten av pappa för att lukta gott.


Kan inte skilja på om jag var mest taggad eller rädd inför dessa kvällar. Blygheten i början av festen när alla killar stod på ena sidan rummet och inte vågade gå fram till tjejerna som stod på andra sidan, men sen var det alltid någon kille som tog modet till sig och vågade gå över och därefter följde alla andra efter som ett lämmeltåg.

Därefter brukade festen vara i full gång och det var inte bara dans som gällde det vara alla möjliga lekar och kanske de mest spännande av dem alla, ryska posten och sanning eller konsekvens.

Tanken på att få en artist till sin egna klassfest fanns nog aldrig när jag var liten, men tänk om. Just nu finns det en tävling på där man kan vinna århundradets klassfest där Mello-vinnaren kommer komma och uppträda live! Klicka här för att vara med och tävla. Kan föreställa mig barnen där hemma hur glada de skulle bli om de skulle vinna och veta att på deras egna klassfest kommer det komma en riktig artist. Det är verkligen något man skulle vilja att de får vara med om.

Så gå in och delta i tävlingen om ni vill att era barn ska få ha chansen att vinna århundradets klassfest.

I annonssamarbete med Swiftr

Swiftr

14 februari, 2017 24 kommentarer
Stjärnfamiljen

Nu finns en riktigt grym nu tjänst, Swiftr!

Workout parties Stockholm. Foto: Pax Engström
Workout parties Stockholm. Foto: Pax Engström

Nu kan jag äntligen presentera en jätterolig nyhet jag hållit för mig själv ett tag! Jag kommer att vara ambassadör för nya tjänsten Swiftr.

Vad är då Swiftr, jo det är ett nytt slags träningsmedlemskap där du får tillgång till massor av handplockade gym och träningsanläggningar. Du kan träna allt från yoga, till klättring eller varför inte prova på lite kampsport eller crossfit. Självklart kan du även träna på det gamla hederliga sättet och bara gå och gymma. Oavsett vad du vill göra så har Swiftr det tillgängligt för dig i ett enda medlemskap, helt utan anmälningsavgift och bindningstid.

Swiftrs medlemskap säljs i två prisklasser för att passa både den som tränar mycket och den som antingen tränar lite mindre, eller som bara vill komplettera sin egen träning. För 990 kr får du träna obegränsat och för 490 kr får du 5 träningstillfällen i månaden. Väldigt prisvärt om du frågar mig då många av dom enskilda ställena själva tar över tusenlappen i månaden – nu får du allt i ett.

Jag tycker det är så grymt att på ett enkelt sätt kunna komplettera min träning. Härligt att testa nya saker och vara där kunskapen verkligen finns.

Du bokar enkelt din klass eller träning via swiftr.se och när du kommer till träningen visar du bara upp din kod i receptionen. Det är enkelt att träna med kompisar och prova nya utmaningar som man kanske inte haft möjlighet till tidigare.

Jag älskar verkligen idén och jag är så glad att detta äntligen har kommit till Sverige! Med koden SIMONXSWIFTR får du 20% rabatt de första tre månaderna! Du anger rabattkoden då du skapar ditt konto här: Swiftr!

Den bästa träningen det är den som blir av, och lyckas man hitta något som man verkligen tycker är kul är chansen att man gör det och fortsätter göra det mycket större! Här finns möjligheten att prova på flera nya träningsformer, allt med samma träningskort. Jag själv provade många idrotter innan jag hittade det jag brinner för.

Vågar man prova har man vunnit mycket redan där

I samarbete med Swiftr

Alla Hjärtans Dag

13 februari, 2017 39 kommentarer
Stjärnfamiljen

Plötsligt händer det och man hittar Mr Romantic….

Camilla:

Alla Hjärtans Dag imorgon och för mig är det en oerhört laddad dag. Jag erkänner – jag älskar romantik och uppvaktning. Jag älskar guldkant i vardagen och att få känna mig lite extra speciell. Det är inte viktigt för alla – men för mig är det det.

Och jag har två äktenskap bakom mig med män som inte var jättevassa på den biten, vare sig det var Alla Hjärtans Dag, bröllopsdagar, födelsedagar eller bara spontan uppvaktning i vardagen. Har många bortglömda bemärkelsedagar under bältet, och kom det en blomsterbukett eller dylikt spontant blev typ min reaktion på senare år ”Vad har du nu gjort…???” så ovanligt var det.  Och hade jag haft en femma för varje gång jag har hört ”fast JAG tycker inte sånt är viktigt” eller ”Alla Hjärtans Dag är bara kommersiellt trams uppfunnet av handeln för att sälja mer” så hade jag varit rik nu. (ja, nu är jag iof det ändå men pga andra faktorer ha ha ha 😉

Och det som alltid fascinerade mig var ”MEN HUR SVÅRT KAN DET VA!!!”  Att plocka med sig en bukett rosor från kassan vid ICA eller från blomsteraffärerna precis vid vår T-banestation. Att klicka hem nåt från nätet. Ett doftljus. En parfym. Köpa hem favoritglassen. Överraska med en middag med tända ljus i all enkelhet hemma. En frukost på sängen. Hade aldrig krav på att det skulle vara dyrt eller fancy eller svårt. Bara att tanken fanns där att vilja göra något – eftersom nu jag tyckte det var viktigt och sånt gör mig glad.  Och jag menar inte bara att det går åt ena hållet. Men jag ÄLSKAR att komma på överraskningar och den där perfekta presenten. Börjar redan i april fundera på julklapp till den jag älskar, och blir glad som ett barn om jag hittar något som jag vet kommer vara klockrent. Eller överraska med nåt kul att göra. Jag tycker det är lika kul som att få – men blir ju lite slagsida när det bara är man själv som gör det. Och till slut ledsnar man ju och skiter i det.

Och till slut känner man sig liten och oviktig. När ens födelsedag koms på klockan halv tio på kvällen, ”oj då just fan du fyller ju år idag” eller när bröllopsdagar glöms bort. Och till slut blir det faktum att man blir ledsen och besviken och visar det, något som vänds emot en: ”jag får sån ångest av att du har såna KRAV på att bli uppvaktad, så det låser sig…”   och ”det är ju inget roligt att uppvakta dig eftersom du förväntar dig det…” .  Och man försöker försynt påpeka att det kanske inte är skitmycket begärt att få en tårta och lite presenter på sin födelsedag…..

Och även om jag nog haft extrem otur på den här fronten, så hör jag detta även från framförallt män runt mig. ”Ahhh fan är det den jävla Alla Hjärtans Dag! Åhhh orkar inte! Och det är ju bara ett påhitt av handeln, så tråkigt att man ska tvingas uppvakta på en speciell daaaag!”  Och jag brukar då försynt fråga: ”Ah så du uppvaktar spontant andra dagar istället?”  Varpå man får ett skamset; ”Nja…. ”

Ja för det första är inte Alla Hjärtans Dag ett påfund av handeln, ”Valentine’s Day” har en historia som går tillbaks till medeltiden. Och för det andra, om du inte orkar uppvakta din partner spontant när det inte är Alla Hjärtans Dag – ja men för fasiken ta då tillfället i akt att göra något riktigt fint för din partner den här dagen som liksom är GJORD för just detta!!!  Varför inte? Hur jobbigt är det? OM du nu har en partner som uppskattar sånt här. Bara gör det!!

Som tur är har jag hittat Mr Romantic på gamla dar. Är som i Lotto-reklamen. Plötsligt händer det….  Så imorgon efter lunch ska jag iväg på okänt äventyr med min älskling. Och fick dubbel uppsättning rosor i förväg idag. Och ja, jag må vara fånig men jag ÄLSKAR det!!!!  Livet är fullt av vardag med bajsblöjor, läxläsning, leriga skor, udda strumpor, svetteksem under hängtuttarna, kvittoredovisning och avlusningar på barn på löpande band. Varför kan inte livet få innehålla lite rosor och tända ljus ibland?

Dock har även solen sina fläckar. Simon har efter två jular där jag fått köksutrustning i julkapp fått livstidsförbud på att ge mig någon form av köksattiraljer i present. Vill ha något totalt onödigt och vansinnigt opraktiskt i present. Kommer inte en enda inslagen köksutrustning till innanför det här hemmets väggar… 😉

Så mao – skäm bort era älsklingar imorgon! Vare sig valutan är rosor eller att unna er partner en extra sovmorgon, en bio, en middag, en massage, eller ja, fantasin är din! Ge vardagen lite blänk efter bästa förmåga, så ni kan orka med lite mer avlusningar och bajsblöjor. Och det är INTE priset som räknas. Det är tanken.

Turbo Söndag

12 februari, 2017 3 kommentarer
Stjärnfamiljen

Alla föräldrar vet hur det kan vara med logistiken på helgerna. Idag hade vi riktigt mycket logistik men väl förbereda och det betyder ingen stress!

Simon:

Logistik, ja det är det eviga pusslandet i många familjer, och inget är annorlunda hos oss, speciellt inte de veckor då vi har alla barnen. Men det hade vi löst bra idag. Började dagen med att jag och Polly åkte till Mamma & Pappa och Polly har fått hänga med dem idag, istället för en bilstol ut och in från olika ställen.

Meja spelade handbollsmatch idag på morgonen och det blev en vinst med 7-4 för dem och efteråt var det en väldigt nöjd och glad tjej.

meja, match, spårvägen, söndag,stjärnfamilj

Vi åkte hem tillsammans och sen var det min tur att ge mig iväg och jobba/träna. Idag var jag med på ett seminarium på SPR där det fanns en benlås speciallist på plats som gick igenom hans teori när det kommer till att avsluta benlås, och han var verkligen helt fantastisk. Både som utövare och instruktör. Lärde mig riktigt många bra saker idag och ser fram emot att få fortsätta träna på dem och utveckla mig game ännu mer.

spr, sköld, mmma, the gentleman
Hela gänget efter passet

 

Efter seminariet åkte jag och Camilla och gjorde lite ärenden som vi skjutit på allt för länge, och kvällen avslutades med att Wille lagade mat, riktigt god också! Det blev köttbullar med sötpotatis och det var riktigt bra gjort. Vi har inför att stora barnen ska laga mat en gång i veckan och de får själva välja vad och vil
ken dag de lagar det.

Nu blir det inte mer gjort idag, när barnen la sig passade både jag och Camilla på att göra lite småjobb inför kommande vecka och imorgon är det full fart igen. Ser redan fram emot träningarna!

Hoppas att ni har haft en trevlig helg och får en riktigt härlig avslutning på söndagen! Njut!

//Simon

Marcus & Martinus & Mello!

11 februari, 2017 Skriv en kommentar
Stjärnfamiljen

Glada fans idag i Globen….

 

IMG_8386

 

IMG_8397

 

Camilla:

Idag var en stor dag för Charlie och hans storebror Felix. Och helt ärligt var den nog minst lika stor för Christina ha ha ha ha. Alla tre var vansinnigt taggade för att se ”Marcus och Martinus”, de norska tvillingarna som är det enda jag hört om här hemma de senaste månaderna….

Charlie har boken, han har sett filmen, han kolla på dem på You Tube och lyssnar på dem på Spotify oavbrutet. Han är BESATT! Och hans storebror Felix likaså, så det är så kul att killarna kan ha det här intresset ihop.

Även gumman har varit iväg på lite kul idag. Gudmor och Gudfar lånade ett par timmar, och att få gå igenom Gudmors smyckeskrin var en höjdare……

Nu blir det mello för oss! Kollade inte förra veckan, men nu är vi bänkade Christina och Simon och jag med barnen. Känns lite skumt att se det nu på TV efter förra årets tumultartade upplevelse när vi blev historiska som första bidraget som någonsin diskats i svensk mellos historia med ”Himmel för två” med Anna Book. Dock gick låten som en raket efter tävlingen ändå, och är i skrivande stund uppe i snart 1.3 miljoner lyssningar.

Stort vitt runt bord – vi behöver er hjälp

9 februari, 2017 23 kommentarer
Stjärnfamiljen

Vi ska byta ut vårt matsalsbord och vet nu vad vi vill ha. Ett vitt runt bord för 6 personer, men det måste gå att lägga iläggskivor så att man kan ha upp till 16 platser. Är det någon som har några bra tips? 


Så här ser det ut idag, men ett runt bord är vad vi är ute efter.

// Simon & Camilla

Det här med reklam…

8 februari, 2017 23 kommentarer
Stjärnfamiljen

Camilla: Om hur jag (och vi) agerar kring nya heta potatisen ”reklam och samarbeten” på sociala medier…

Som någon som har många följare i sociala i medier funderar jag (vi) ju självklart mycket på det här med samarbeten och reklam. Och jag tycker det är jättebra att det satts lite under lupp med detta på bloggar, instagram och dylikt. Har varit en djungel länge och jag efterlyser också en större tydlighet där.

Och jag är lite nyfiken på hur ni upplever våra sociala medier? Är vi tillräckligt tydliga? Vi har ju helt ärligt väldigt sällan reklam och samarbeten och när vi väl har det försöker vi vara extremt tydliga med att det är just reklam. men det är inte ofta vi tackar ja till sådana förfrågningar. Vi får ju en hel del frågor, men ska vara många kriterier som är rätt för att vi ska acceptera. För det första ska det SJÄLVKLART vara en produkt vi kan stå för. Simon skulle t ex aldrig göra alkoholreklam som nykterist, och ingen av oss skulle tex göra reklam för tobak. Bara för att ge några exempel. Sen ska det också vara betalt i paritet till den reklampublik vi erbjuder – nej vi lägger inte ut i våra sociala medier för en gratis mössa som kostat tillverkaren tre kronor att tillverka och sen portokostnad för att skicka till oss. Tro mig, många hoppas på det och frågar om de kan få skicka ”ett par vantar, en napphållare, ett ex av sin bok, en grytlapp osv osv osv – ”och så lägger ni ut det på era konton”.  Nja, det funkar faktiskt inte riktigt så. Det kostar lite mer att nå ut till hundratusentals konsumenter. Att tro något annat är inte att ha bra affärskunskap om den verksamhet man driver.

Med det sagt väljer jag ändå ibland att lyfta fram en produkt, utan någon ersättning alls. Det kan vara att jag fastnar för något som jag tycker är fantastiskt själv, eller att jag tycker de bakom produkten i kombination med produkten är beundransvärda, och några jag vill lyfta fram. Fastnade t ex för barnkläder till Polly på ett instakonto som heter @manicdesign . Det är en ensamstående mamma som syr själv av tyger hon väljer ut, och jag blev helt kär i ett tyg i kombination med den design hon kör och har KÖPT nytt i varje ny storlek Polly växt i. Ni som följer mig på insta vet vad jag menar, pyjamasen o dyl i mönstret med turkost och rosa.  Och jag har inte fått något av det, jag har köpt kläderna för gängse pris, och jo jag tror hon skickade med nån extra mössa, men that’s it. Jag har inte fått betalt, fått grejer, men jag tycker grejerna är fantastiska och att hon är cool.

Likadant med Ottos Välling. Hittade den svenska färska vällingen när vi kört pulvervällingen till Polly ett tag, och det blev kärlek vid första suget. Hon älskade den, och jag älskar att hon bara får i sig naturliga råvaror. Och coolt med entreprenörerna bakom, ett gift par och föräldrar, som tyckte pulvervällingen kändes alldeles för full av onaturligheter för att de skulle vilja ge det till sitt barn, så de startade produktion av en egen, färsk välling. De lyfter jag gärna fram, utan att de betalt mig ett öre, och vällingen köper jag själv på mitt lokala ICA Bea.

Och sådant här ser jag på, på samma sätt som när man tipsar en kompis om något nytt bra man hittat. Mitt sätt att hantera det i reklamdjungeln är att tydligt märka ut det med ”Inte Samarbete”. Så man ska veta att jag inte är betald för att lyfta den produkten eller tjänsten.

Sen brukar jag också förekomma frågor ibland och skriva t ex vad jag har på mig, eller var något speciellt är köpt, enbart för att jag vet att ni annars kommer fråga och sedan kommer jag behöva svara på trettio ställen i kommentarerna istället för att vara tydlig med det i inlägget.

Så ja, detta är lite hur jag ser på det här med reklam och samarbeten. Vara extremt tydligt när jag väl gör betald reklam (vilket dock händer ytterst sällan), och utöver det, om jag INTE skriver att det är samarbete och betald reklam, så kan ni helt enkelt utgå att jag bara tipsar för mitt eget höga nöjes skull – eller för att slippa svara på det massor av gånger i kommentarerna.

Men tycker ni det funkar? Känns det som en bra policy från vår sida? (Vet Simon tänker likadant här.)

En lite trollunge

5 februari, 2017 8 kommentarer
Stjärnfamiljen

Min lilla princessa, kan inte beskriva med ord hur mycket kärlek jag har till den lilla varelsen!

Simon:

Tiden, den går så fort. Polly är nu över 10 månader, går runt här hemma, säger vissa ord och har börjat kommunicera med vad hon vill.

Den 1 april förra året när hon föddes kändes det som att hon kommer vara bebis för alltid, känns knappt som att hon är bebis nu och då är hon inte ens 1 år fyllda.

Idag har Camilla skrivit hela dagen och jag har hängt med Polly, för det börjar mer och mer kännas så, att man hänger med varandra. På eftermiddagen drog vi till farfar (min pappa) och umgicks lite med honom och det är fortfarande en fröjd att se honom tillsammans med henne. Den kärleken som finns mellan dem är helt underbar.

Polly, läckberg,sköld stjärnfamilj, farfar

Kan inte riktigt svara på vad hon gör med plattan här, men glad är hon =)50800041059__5E7EB848-67ED-4AF1-BE03-A5B4BB58B2C2.JPG

Polly & Farfar, ja det är ren kärlek det <3

Känner ni också att tiden bara springer iväg med era barn?

//Simon

Härligheten i en Brunch

4 februari, 2017 7 kommentarer
Stjärnfamiljen

Idag tog vi en lunch på Gamla Enskede Matatelje

Simon:

Älskar konceptet brunch! Idag tog vi en brunch på Enskede Matatelje och det var riktigt gott. Tycker det är så härligt, man kan ta de lite i lugn och ro och bara njuta av lite god mat och härligt sällskap.

Dock har inte jag/vi kolla på vart det finns bra brunchställen i Stockholm, har ni några bra tips får ni gärna dela med er av dem, både buffe men även de som har en meny som man beställer ifrån!

Det jag tyckte var härligt med Brunch på Matateljen var att det inte var jättemycket att välja på, men allt var riktigt vällagat och gjort med kärlek. Finns det några ställen som serverar Brunch även i veckorna eller är det bara på helger som det finns?

Brunch, läckberg, sköld, stjärnfamiljen

6174617216_IMG_0038

Fattiga riddare, det är bland det godaste jag vet!

//Simon