Laila Bagge Wahlgren
Annons

Läsarkrönika!

Laila Bagge

Som jag skrivit tidigare så vill jag ha er läsare mer involverade i bloggen. Jag har bland annat efterfrågat recept och har fått in flera smarriga sådana. Några har vi redan lagt upp här på bloggen och det kommer fler jag lovar. Även resetips och krönikor från er har jag efterfrågat. Det har kommit in flera bra sådan och nu kände jag att det var dags att lägga upp en krönika.

Den är skriven av en tjej som heter Amanda och handlar om något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat:

SJÄLVKÄNSLA och SJÄLVFÖRTROENDE

Ibland kan man börja undra om det är förbjudet att tycka om sig själv, för den man är. Klappa sig själv på axeln och tycka att man är bra och att man räcker till, vara nöjd. Eller bara vara allmänt stolt och glad över att man är den man faktiskt är. För visst är det så, att vi alla är unika och fantastiska precis som vi är?
Det är kanske inte alltid så enkelt att tänka så när allting handlar om att vara ”rätt”. Det gäller att ha de ”rätta” kläderna och den ”rätta” frisyren. Vi ska ha ”rätt” vänner och lyssna på ”rätt” musik. Men hur kan allt som är så rätt, bli så fel?

Det största problemet hos de flesta är att inte se sin egen styrka och sin egen värdighet. För om vi alla bara skulle se oss själva på ett annat sätt, och inse hur värdefulla vi är, så skulle vi kunna komma så otroligt mycket längre.
Något som jag brukar fundera på är om vi är alldeles för dåliga på att ge varandra komplimanger. Kanske är det så att vi istället är för bra på att anmärka vad som inte är bra, vad som är fel och vad som måste göras bättre.

Det kommer alltid finnas människor som vill förstöra för dig, som vill få dig att må dåligt och som gör allt för att klaga och klandra ner på dig, men det är då behöver ett tillräckligt stort ego och självkänsla för att inte bry dig om den andra personen, som antagligen ändå bara försöker klandra ner på dig på grund av avundsjuka. Du ska kunna ställa dig framför spegeln och istället för att se dina brister kunna säga till dig själv ”jävlar vilka snygga ögon jag har och mina bröst är ju bara to die for” t.ex.
Man får inte tycka om sig själv, det är en dödssynd i dagens samhälle. Det i kombination med alla sjuka ideal som skriks ut kan bara resultera i en sak, dåligt självförtroende.

Att älska sig själv är en dödssynd. Jag älskar att synda och det borde flera göra!

//Amanda Keyzi 

 

Har du också något du vill ta upp och diskutera här på bloggen, dela med dig av ett recept eller ett resetips? Maila då till lailabaggewahlgrenblogg@gmail.com

 

Ha det så bra så länge!

 

Kram

/Laila

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Jättebra skrivet! Lättare sagt än gjort men det gäller ju att öva öva öva! Ska börja redan idag =)

Johanna http://onlyaccordingtome.blogg.se mars 20, 2012 8:12 f m /

Svara

Jätte bra text den tjejen hade skrivit!! Och kan säga att jag känner igen mig väldigt mycket i denna texten. Det är sällan man ger sig själv beröm. Det är så mycket lättare att se alla sina fel.Vilket är väldigt dumt. Detta var verkligen en tankeställare. Håller med Cicci att alla vi tjejer måste hjälpa varandra, för att få en kommentar som t.ex, vad fin du är i håret idag, kan göra ens dag! Stor kram till dig <3

Selma http://www.welovelailabagge.blogg.se mars 19, 2012 11:04 e m /

Svara

Åh vilken bra text den tjejen hade skrivit,jag ska synda! haha. Nä men det är kul att du lägger upp sånt här, då det är väldigt kul att läsa vad andra människor ser på saker som man själv har problem med. Som jag då, har väldigt lätt att ser ner på mig själv och inte tycka att jag är bra,fin nog..precis som många andra tjejer! Jag tycker att vi alla borde hjälpa varandra och va schyssta mot varandra..då blir det nog fler människor i världen som får bättre självförtroende :) För om man redan har dåligt blir det inte bättre av att folk säger elaka saker. Kram på dig Laila<3

cicciandersson http://www.ciccianderssonn.blogg.se mars 19, 2012 2:27 e m /

Svara

Självförtroende med barnen! Det tycker jag är jätteviktigt – som att du reser på semester själv med dina! Modigt, och jag skulle gärna få läsa om hur det gick sedan, hur du upplevde det och om du har några enkla tips! Jag ska vara själv med mina två barn (3,5 och snart 6) hela semestern och har lovat mig själv att inte banga bara för det – att inte undvika att åka iväg på saker bara för att jag är själv med dem. Dessutom finns risken att höstens bokade resa till Mallis blir likadan – att sambon måste stanna hemma och jobba och jag åker själv med barnen. Visst det är ju genomförbart – men jag vill hitta ett sätt, en strategi så att jag inte bara genomlever veckan för barnens skull utan också hittar ett sätt som ger mig avkoppling också. Låter kanske konstigt, men jag är en oroad själ som för det mesta oroar mig och stressar upp mig – så att koppla av själv brukar dessvärre vara en omöjlighet! Tack för en bra blogg och kram

Emma mars 19, 2012 10:50 f m /

Svara

Bra och fin skriven krönika,för 10 år sen mådde jag dåligt lyckades rycka upp mig själva och numera tittar jag alltid i speglen först på morgonen och säger ”du duger,du är bra Godmorgon” det hjälper mig;Skånekramen

åsa.ahlkvist mars 19, 2012 7:42 f m /

Svara

Bra och fin krönika. Härliga bilder från helgen Laila. Du verkar haft en riktigt mysig helg. Hoppas veckan som kommer blir bra. Har själv haft det bra i helgen, vart ute och ätit med tjejkompisar, shoppat och bara unnat mig. Det var en välbehövlig paus på över ett dygn från alla aktiviteter inne på nätet……. Dock lämnar inte tankarna om Pierre´s försvinnande mig, kommer inte göra förren han hittas. Sån ovisshet ingen människa är värd att gå igenom och leva med. Tack igen för att du skrev om hans försvinnande och din fina kommentar på min blogg (www.jonasson-malin.blogspot.com) gjorde mig mycket glad och rörd. Tack för att du är en sån fin, omtänksam person med medkänsla och stort hjärta för andra. TACK!

All kärlek och många kramar till dig fina Laila <3
/ En trogen läsare !!

Malin Jonasson http://jonasson-malin.blogspot.com/ mars 19, 2012 12:34 f m /

Svara

Hej jag tycker om att läsa din blogg. kram

Emelie http://www.minkerlek.blogg.se mars 18, 2012 9:54 e m /

Svara

Vad kul att du gillade min krönika! Och tack för att la ut den på din blogg! :)

Amanda Keyzi http://amandakeyzi.wordpress.com mars 18, 2012 8:04 e m /

Svara

Självklart man ska tycka om sig själv. Gör man inte det kan man inte tycka om någon annan heller. Sen för inte självförtroende gå över styr men håller man den på en normal nivå så är det bara en positiv grej.

Linda http://underbarasverige.wordpress.com/ mars 18, 2012 6:08 e m /

Svara

Skriv din kommentar här!is utav underbara recept i min blogg. kika in under kategorin mat/bak.
Hoppas du får en underbar och fin söndag Laila
stor kraaam

yasmine modell mamma och fru http://www.yasminegill.blogg.se mars 18, 2012 5:21 e m /

Svara

Självförtroende… Det är något som jag verkligen saknar!! Så många gånger jag har gråtit över min kropp bara för att jag tycker den är ful & smal.. Jag vill inte göra det längre. Jag tycker inte om att gå i klänningar eller shorts. Tycker att det är så himla fult på mig, ååh jag blir så ledsen… Men jag försöker verkligen skärpa mig & jag försöker verkligen tro på mig själv.
Nu ska jag försöka ta till mig allt som står här & som alla andra säger till mig.
STOR kram till er & en riktigt stor kram till din fina fina Laila! <3

Ni får jättegärna gå in & kolla min blogg. Kanske lägga en kommentar eller två :) skulle göra mig glad! & nu har jag lagt upp bilder på saker som jag vill göra innan jag dör..
http://www.nattstad.se/emeliehellman

Emelie Hellman http://www.nattstad.se/emeliehellman mars 18, 2012 4:27 e m /

Svara

Ja, det där ordet igen, självförtroende. Men det jag har märkt under mitt liv där jag också haft dåligt självförtroende, är att de flesta bara gör det till en lätt sak och att man bara ska ruska på sig och så är man självsäker till 100, det är tyvärr inte så lätt. Men sådana människor är så jäkla osäkra och gör mig så irriterad, jobbiga människor.

Bra ämne att ta upp Laila, borde du göra oftare! :)

Daniella http://- mars 18, 2012 2:27 e m /

Svara

Fina bilder! Har stor förståelse och respekt om du inte vill visa bilder på Kit. Du sprutar ju inte ut bilder på dig själv heller. Känns som du är en människa med integritet. Fin blogg.
Helt klart skulle det vara kul att se Kit, säker söt! Men varför visar du bilder på Liam och inte Kit?

eliza mars 18, 2012 2:01 e m /

Svara
Annons
Annons