Laila Bagge Wahlgren

Uteliggare???

Laila Bagge

Jag blir så förbannad så att jag vet inte vad jag ska säga…eller, jo det vet jag visst! Som vanligt har jag jagat tiden idag med alla mina möten, sitter jag inte i bilen och kör till ett möte så sitter jag på ett! Ni förstår ju själva hur lätt det är att blogga då, jag kan ju inte direkt slita upp telefonen i mötet och säga,-ursäkta jag ska bara göra ett blogginlägg. Eller blogga när jag kör det funkar ju heller inte så bra…

Men iallafall så var jag på väg till ett möte idag, jag hade precis stannat vid ett rödlyse och satt och tänkte på alla hemlösa som satt längs Kungsgatan och tiggde pengar. Bredvid bilen på gatan sitter då en man med en kaffekopp framför sig, med knäppta händer och ber om hjälp till alla som passerar. Mannen har även en lapp framför sig som det står hemlös på! Gissa om jag tappar hakan när den ” hemlösa” mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös! Och vem var den andra personen som han pratade med? Uppenbarligen så hade den personen också en telefon, det verkar vara ganska välbärgade ”hemlösa” som vi har här i Sverige…
Jag spände ögonen i mannen som var ”hemlös”och när hans blick mötte min så gömde han telefonen på en sekund.
Det är sådana här människor som förstör för dom som verkligen behöver hjälp och jag vet att vi har dom hemlösa som verkligen behöver det.

Jag har alltid känt extra för alla hemmlösa just i vintertid när det är extra kallt ute, jag minns när jag bodde i usa och det gick en hemlös man ute på gatan med så trasiga skor så att man såg tårna sticka ut i snön genom skorna. Mannen gick in i en kyrka för att värma sig, jag sprang efter honom och frågade vad han hade för skostorlek, och bad honom vänta på mig tills jag kom tillbaka igen. När jag kom tillbaka så hade jag med mig ett par nya skor till honom som jag hade köpt så att han skulle slippa frysa om fötterna. Jag kan säga att mannen sken upp som en sol, tog på sig skorna och tackade och gick. Då kom en präst fram till mig och sa att det var meningslöst att ge mannen ett par nya skor för chansen att någon skulle sno dom när han sov var väldigt stor. Jag blev lite chockad att höra det från en präst…
mitt svar till honom blev, – Jag har iallafall gjort något, jag kan inte strunta i att hjälpa någon bara för att det kan finns andra som kanske snor skorna.

Med detta i minne så blir jag så förbannad när jag ser människor som jag gjorde idag….man blir misstänksam och rädd för att hjälpa fel ”hemlösa” och den känslan gillar inte jag!!! Grrr…

Kommentera

Kommentera

det finns en film på youtube som visar en man från Rumänien som skrattar när han berättar hur dumma svenskarna är som ger dom pengar.

eva-marie hobbs april 12, 2015 8:15 f m /

Svara

Du är visst lika dum som du ser ut!

sven februari 14, 2015 10:12 e m /

Svara

Jag har själv gett bort minst 5 gamla telefoner till zigenare som hänger i missionen. Vad är problemet? många av de här människor har barn i sitt hemland. Har själv vatt hemlös, men innan jag hamnade i det stadiet så har jag ägt en massa saker, det mesta blev jag av med, men aldrig telefonen, hur fan ska man söka jobb, boende, ha kontakt med myndigheter, familj, lyssna på musik, kunna kolla klockan, kan säga att telefonen blev viktigare när jag va på gatan än när jag hade ett hem. Men det otroliga är, att av allt skit som pågår i världen så blir du förbannad av att se en tiggare prata i telefon. Pinsamt. En annan sak, när man ger nåt så har den andra personen rätt att göra vad han vill med det. Ingen tvingar er att ge tiggare pengar, gör inte det ,då slipper ni gnälla o bli så fruktanvärd upprörda.

Milton januari 19, 2015 12:05 f m /

Svara

Men hallå alla godtrogna!
Självklart att det finns oseriösa tiggare.Det är ju sorgligt att vi i sverige ska gråta över att utlänska tiggare har råd att ta sig hit (för det är väl inte människohandel vi stödjer) när vi redan innan har haft hemlösa invånare på eget område.
Här stöttas och öppnas det åt alla håll och de hemlösa som vi har ser man ner på för de har ju ”fucked up ” sina liv och får skylla sig själva.
Själv gav jag en handikappad utlänsk tiggare en 100 lapp och han blev ju jätteglad och jag med faktiskt , men döm om min förvåning och ilska när han sedan på kvällen går förbi fiket (där jag och min syster satt och pratade) med kryckorna under armen och skrattande med en tiggarkompis som också tiggde pengar på stan utan att dölja sig på något sätt för att bli upptäckt.
Jag blev så förbannad och klev ut och ville ha tillbaka pengen….för han hade ju lurat mig….men allt han sa var piss off och så slog de med händerna i luften att jag skulle sticka.
Så nu är det inga pengar där inte mer.
Sedan har vi ju kvinnor med magen i vädret som tigger pengar till sina barn hemma i rumänien, men då undrar man ju hur tänker du nu? Skaffa sig flera när man inte kan försörja de man har.
Laila är ingen snobbtant utan ifrågasätter och det är bara bra att någon vågar.

karen oktober 15, 2014 4:22 e m /

Svara

Nu fall glorian på sned riktigt för dig och förblindade dig i dag när det fullkomligt vimlar av gammla mobiler som är ett eller två år gamla vi kasserar såna kan man inte gen tiggare eller som du kallar uteliggare en mobil när du i dag kan ringa så mycket du vill för en hundring månaden det finns även gratis operatörer om man vill ha reklam. Men så är detta ren avundsjuka ändå har du nog aldrig ens varit hungrig det är hemskt att en som har allt inte ens unnar en fattig en mobil bläääääää skäms med dig

Curt juli 7, 2014 10:09 f m /

Svara

Aj aj aj Laila Bagge! Nu har du gjort en riktig blondinbella här! Gått ut som vit, svensk, privilegierad, överklass och dessutom känd kvinna och klankat ner på dom mindre lyckligt lottade. Vilket jävla magplask. Man kan tro att ni kändisar ska lära er av varandras misstag men icke sa nicke! Jag vet inte om du har fallit ut ur rampljuset och behöver hitta en väg tillbaka för helt ärligt: Vem fan går ut med ett sådant här korkat uttal? Du har väl rätt till din åsikt, känd eller inte, men du måste väl förstå hur du framstår i mångas ögon? Jag är en av dom som brukar vara emot klassrasism åt båda hållen. Tror på budskapet ” an eye for an eye makes the whole world blind” . Man kan inte straffa folk för att dom föds privilegierade för det är inte bättre än den rasism dom utsatta får känna på. MEN, människor som du gör mitt ideal till ett riktigt fucking mission impossible. Att besitta lite empati innebär mer än att slänga några kronor åt organisationer som hjälper svältande barn för att se bättre ut inom överklassen. Det är en del av en själv som man antingen har eller inte har. Det kan inte köpas för pengar. Jag hoppas att du för över bättre värderingar på dina barn för annars kommer då gå en tuff framtid till mötes. För vem säger att alla barn som föds in i rikedom förblir rika? Vem säger att dom inte går samma öde som uteliggarna runt om i Stockholm? Det finns många människor som stupat ner för Niagarafallen pga missbruk och annat skit. Skrattar bäst skrattar sist heter det visst. Även om jag alltid funnit dig lite överdriven så trodde jag att du hade mer anständighet i dig än detta. Ditt inlägg vände inte direkt upp och ner på min värld för jag möter tillräckligt många överklassare per dag för att veta att dom flesta är så långt ifrån verkligheten runt om i världen OCH Sverige för att förstå vad som försiggår men det här var en riktigt botten-nivå Laila!

Linda juli 6, 2014 9:44 e m /

Svara

Min syn på dig grundar jag helt och hållet på inlägget om den hemlöse tiggande mannen med mobiltelefon. Vidrig människosyn, men kanske blir det så om man lever med guldsked i käften.

Bi Eriksson juli 6, 2014 7:23 e m /

Svara

Asså fuck you! Tänk lite på vad du skriver här! Tänk dig för innan du lägger upp sådana här texter!

Anonym juni 11, 2014 6:31 e m /

Svara

Vidrigt tänkt, Bagge. Riktigt människofientligt. Spänn ögonen i din egen spegelbild istället.

Johan http://www.facebook.com/johanaberg juni 4, 2014 11:18 e m /

Svara

Alltså, du är ju en sån avskyvärd människa. Inte bara kritiserar du en person som tigger för att han har en mobil, hur mycket tror du egentligen att en mobil kostar? Man kan få en mobil för nästintill inga pengar alls. Dessutom så skryter du om att du hjälpt en person som var hemlös i dina ögon. Du sparkar på den hemlösa och hyllar dig själv. Så otroligt avskyvärd syn på människor du har, alltså jag blir verkligen så otroligt äcklad av såna som du.

Rami juni 4, 2014 3:56 e m /

Svara

Hemlös eller inte, vad spelar det för roll så länge det finns goda ostar att äta :)

Lukas Nord juni 4, 2014 1:11 e m /

Svara

Har hemlösa ens råd med att köpa en ost?

tanten med solglasögon juni 11, 2014 6:34 e m /

Jag är 19 år gammal. 19.
Jag är hemlös, eller. Många hade kallat mig bostadslös, men jag ser mig själv som hemlös. Jag tigger inte på gatan, men jag är oftast ute. Till synes skulle nog inte någon se mig som hemlös, jag klär mig, nästan som vilken u gdom som helst. Jag går på socialbidrag, men jag vägrar bo på boendet socialtjänsten ville ge mig. Jag provade en vecka, men jag stod inte ut. Jag har idag på mig nya, vita skor. Jag köpte dem, för att de var på rea. Och för att mina gamla var trasiga. Jag har en mobiltelefon, presis som vilken nittonåring som helst. Den tog jag på abonnemang för ett tag sedan, innan jag inte hade råd. Den är ”ny”, alltså en smartphone Laila. Jag brukar be dem ladda den på phone house i sergelgången. Jag är 19 år, ska fylla 20. Jag har barn, min son är placerad frivilligt, jag lämnades på gatan. Så ser verkligheten ut för mig. Tänk efter lite, Sverige är inte fint.
Det är synd att din verklighetsuppfattning är värre än min generations.

Emelie S april 28, 2014 9:33 f m /

Svara

sorgligt, du borde få en lägenhet, socialbidrag till hyran och få bo med din son. ,

eva-marie hobbs april 12, 2015 8:24 f m /

Riktigt korkad tant alltså. Pinsam är bara förnamnet. Obildad med vedervärdig människosyn.

amanda februari 21, 2014 10:11 f m /

Svara

håller me

tanten med solglasögon juni 11, 2014 6:33 e m /

Fin text, det märks att du bryr dig!

Stöd gärna hemlösheten lösning genom att skriva på och sprida denna namnundersökning: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8409

Annie januari 10, 2014 11:47 f m /

Svara

Det är inget konstigt med Baggens uttalande. Det är numera bara på det viset att vi har fått en ny överklass i Sverige, med bland annat Baggar i. Mediamänniskor heter den nya överklassen. Dom deltar i allt som gör dom kända och som kan ge ”stålar”. Det finns dock fortfarande dom som inte kan få stålar den vägen. Därför är TV så äckligt. Bara Baggar och annat patrask som hela tiden slickar varandra varma och ger ”allmosor” i form av apanage från Tv-licenser, reklam m.m. Äsch! Många av dom nyrika är ovilliga att dela med sig, skattefuskar gärna och ofta. Det är synd att vi som är vanliga arbetare inte kan bojkotta patrasket tillsammans, men, tyvärr så är det väldigt många som gärna följer patrasket i släptåg, någon egen vilja har dom tydligen inte, det är antagligen lättare så, då slipper folk ta ställning. Gör som Bagge, kolla inte fakta, bara spotta!

John Andersson januari 6, 2014 11:25 e m /

Svara

Förstår Laila reaktion ,hade fått samma känsla själv . Visst har ni rätt . att ng kan ha skänkt den hemlösa en mob kan kanske stämma .men det kostar att ladda mobilen ,o är du hungrig o kall skiter du nog i att ladda mob o köper hellre mat el ng att värma dej med om så bara ng värme ljus du kan ha framför dej .alla har vi väl råkat ut för tiggar ligorna som sabbar för våra svenska utsatta uteliggare som av olika anl har hamnat på gatan ,inta många av våra uteliggare har valt detta liv .vakna !!! Fatta vad Laila menar o kritisera inte henne ,hon har ett sunt o normalt tänkande . Mvh marianne

Marianne Karlsson december 7, 2013 4:16 e m /

Svara

Detta var bland det dummaste jag någonsin läst! Någon kanske hade skänkt uteliggaren mobiltelefonen, precis som du påstår dig ha gjort med skorna? Tänker du inte alls?!
Eller hade du inte tid att tänka mitt i ditt ynkliga lilla i-landsproblem när du inledningsvis klagar på att du knappt har tid att blogga?

Mia november 9, 2013 12:09 f m /

Svara

Jag önskar dig några år av hemlöshet så får vi se om din syn på dina medmänniskor kanske förändras till det bättre. Vidriga avskum till människa

viktor boström november 8, 2013 11:12 e m /

Svara

Till alla personer som kommer med argumentet att mobil inte är en prioritet?! Sätt dig själv utomhus under vinterhalvåret och klura på hur lite du skulle vilja ha en mobil. Att ha en möjlighet att nå de få som bryr sig om en, när man inte har råd att resa!….. Tragisk syn, ändra på den för din egen skull!

Per november 8, 2013 8:11 e m /

Svara

Kom igen, det kostar ingenting att äga en mobiltelefon idag. Och hur ska denne person komma ifrån sin fattigdom om man inte har någon möjlighet till kontakt?

Johannes november 8, 2013 1:59 e m /

Svara

Obehaglig och inskränkt syn på människor och deras värde. Läs på om relativ kontra absolut fattigdom. Vem är du att bedöma vem som är värdig att ta emot gåvor från andra. Sorgligt att en kvinna i din ålder inte förstår bättre. Kanske dags att avveckla lite utsida och utveckla lite insida?

Julia september 12, 2013 10:41 e m /

Svara

Vad anser du om nordkoreakriget?

Mary Lohr http://www.asdasd.com april 5, 2013 2:49 f m /

Svara

För 16 år sen, när jag var 14, intervjuade jag en hemlös man som bodde under bron som går över till Eriksdalsbadet. Han hade, redan då, en mobiltelefon. Han hade även körkort för bil och tung lastbil samt motorcykel. Han visade stolt upp bilder på sin mycket vackra dotter, som bodde med sin mamma i Finland. Han var ingen simulant. Och hemlöshet och utanförskap kan visa sig på så otroligt många sätt. Ditt blogginlägg genomsyrar en skeptisk syn på människor som är utsatta. Frågan jag ställer mig, vem väljer ett liv som låtsas-tiggare? Även om barnen inte har leukemi som det står på alla lappar, innebär detta att denna person inte är utsatt? Alienerad? Snyggt att fick in vilken filantrop du är. Synd bara för dig att människosynen lyser igenom.

Måns februari 8, 2013 12:03 e m /

Svara

Hej,

Vi är en grupp som tänkte samla in gamla mobiler för att erbjuda till de hemlösa som ännu inte har en.
Många sitter med gamla mobiler i lådorna som inte gör någon nytta. Vi tänkte eventuellt döpa projektet till: Operation Bagge, dels för att eliminera de jäsande känslorna hos de som arbetar med hemlösa och givetvis de hemlösa själva, dels för att namnet Bagge och hela ”hypen” kring mobilfenomenet kan utnyttjas till något gott i slutändan. Vi har redan en del mobiloperatörer som lovat att bidra med kontantkort mm.

Givetvis kommer det inte heta Operation Bagge utan ert fulla stöd.

Tack på förhand för ert svar.
Mvh
Martin N.

Martin Neumann februari 6, 2013 7:48 e m /

Svara

Hej!

Ge mig gärna information om projektet :) Jag kanske vet folk som kan skänka mobiler!

rebecca http://www.beccileo.tumblr.com februari 12, 2013 11:07 f m /

Hej, jag tycker ” INTE ” det är okej ,att du dömer utan kunskap !!!… På fb var ett upprop att vi skulle skänka våra gamla mobilt, till hemlösa så de kan ringa till härbärgen för en plats där, och att anhöriga kan hålla kontakt med dom. Det finns många mental störda människor som är hemlösa, för att man har stängt samhällsvård för dom??.. Varje år är det många barn familjer som blir vräkt ext….Vad är vi människor, om vi inte har KÄRLEK & EMPATI…Jag hoppas att man sluta att sparka nedåt…Det är inte dom hemlösa, som har miljoner och miljarder och det skrivs skandaler om….Sänder Kärlek & Emparti

Heidemarie Öhlund februari 5, 2013 7:46 e m /

Svara

Den underbara logiken: ”har någon råd med en telefon så har den såklart också råd med ett hem!”

Karro februari 5, 2013 7:33 e m /

Svara

Ett hem, nej. Men om man har råd med en iPhone så kanske man borde lägga de pengarna på någonting bättre? Jag menar, människan sitter en hel dag och ber på sina knän om lite mynt. Då känns det ju som att mat borde prioriteras framför en iPhone? Visst. Någon ”kan” ha gett sin gamla mobil till hen men tyvärr(hur väl vi vill tro om Sverige) så är den sannolikheten inte så stor. Kontentan. Det finns många hemlösa som behöver vår hjälp. Men det finns även många ”ligor” som snarare tigger om pengar än ber.

Perra februari 5, 2013 9:27 e m /

Ha haha…Slutsatsen är, har man råd med ett hem, så har man råd med ett flygplan särskild om man har en bil oxå . Men tänk om den som har ett hem få bostadsbidrag . Ja, det är de som har ett hem, som borde skämmas. Inte de som har förskingrad penningar. Låter det logisk ??…

Heidemarie Öhlund februari 5, 2013 10:52 e m /

Perra; för det är ju HELT OTÄNKBART att personen hade en iphone innan han eller hon blev hemlös?

Hurten juni 3, 2013 9:38 f m /

Håller med helt. Har man en mobil då är man inte uteliggare heller. Skärpning, utnyttjning utav svensk godtro är vad det är. Det är uteliggarna som borde skämmas, inte vi.

Sven februari 5, 2013 5:17 e m /

Svara

DET har du verkligen ingen aning om!
Ta bort bomullen ur öronen och inse att vi lever i en tid då en mob tel inte är en statussymbol! Det var länge sen!

Gunilla juni 4, 2014 10:18 e m /

Ja att sparka på dom som redan ligger Börjar ju bli en vanlig handling här i Sverige. Jag vet hur man får kämpa för varje dag för att överleva. Min far tog sitt liv pga ekonomin min mor fick ingen hjälp dog i cancer. Men jag börjar oxå ge upp. Det står i den svenska lagen att ingen ska behöva bo på gatan ingen familj ska behöva gå utan kläder på kroppen eller utan mat men titta runt er dom blir bara fler och
fler. alla ska ha rätt till dator,tv ,telefon , läkarvård men det stämmer inte har själv ingen dator har inte råd. Skolan ger barn hemuppgifter som ska göras online men dom som igen dator har står där med lång hacka å ska för klara för läran att hon/ han inte kan göra denna uppgift för dom har ingen dator. Nä det är dax att sverige öppnar upp ögonen å ser att många människor i vårat eget land lider!!

mimmi februari 5, 2013 10:26 f m /

Svara

HERREGUD! vad otäckt inlägg. vem är du att skriva sånt här? obehagligt.

sara februari 3, 2013 3:31 e m /

Svara

Facebook, Telefoninsamling till hemlösa!!!! Dax att du drar ditt strå till stacken o sätter plåster på ditt beteende!!!!

mia hallgren januari 28, 2013 3:26 e m /

Svara

Ja, du Laila, kan inte va lätt å vara medelålder morsa med i-landsproblem som hur du ska få tid till å blogga! Jag gillar speciellt din berättelse om den hemlöse mannen i USA som du köpte skor till. Bara det att denna berättelse låter så bekant om än lite omgjord. Jag är väldigt skeptiskt till detta. Varför? 1. Hört talas om polisen i USA som såg samma sak som du och gav bort sina egna skor till mannen i fråga. 2. Med din syn på världen, skriven i denna blogg, gör det hela bara än mer otroligt. Om detta nu trots allt är sant, förstår jag då fan inte varför du inte kan få huvudet ur arslet å öppna ögonen för att vi har hemlösa, psykiskt sjuka, missbrukare, fysiskt handikappade, arbetslösa, misshandlade kvinnor och barn även i Sverige! Du må ha pengar till å resa överallt men dina ögon är ändå stängda för verkligheten och detta kommer göra att du en dag vaknar och inser att du fyllt ditt liv med pälsar och skor och inte har fått några riktiga erfarenheter av livet! // uppvuxen med en psykiskt sjuk mor, levt på socialen och är fysiskt handikappad men mitt liv innehåller massor av kärlek och upplevelser!

Lilyana januari 26, 2013 2:48 e m /

Svara

Hjälpa fel hemlös?? Den enda du hjälper är dig själv. Hjälpt med att bli stjälpt. Intelligent blogginlägg Blondie! Verkligen… / Hälsn. en f.d hemlös som alltid ägt mobil

Sandra januari 25, 2013 3:28 f m /

Svara

Verkligen intressan kommentar. Varför äger man en mobil men inget hem? Är inte en mobiltelefon något man borde tänka på i efterhand?

Fredrik februari 5, 2013 3:49 e m /

Oh dear… you should take a break from blogging for a while and try to live an undercover life for a while. This will might wash the shame but most of all, will teach you how most of the people live. Forget about your nice house, car, bank account, nail and nice clothes but keep your phone. This (THE PHONE) is the only thing which will keep you in contact with… life. Because on the other side of the line are people who care about you and it is decent to consider that you care as well. This is what makes us human; feelings and compassion.

diana januari 21, 2013 8:15 e m /

Svara

Ge människorna som sitter och tigger mat!
Gå in och köp en vegankorv eller vegetarisk smörgås på pressbyrån eller en falafelrulle på någon närliggande pizzeria?

Så en varm dryck till det när det är vinter! Då har du i värsta fall gjort en människa glad, och varm!

Du ger 50 kronor på mat, och vet att det är mat det går till genom att köpa maten direkt! Fråga om dom fått mat den dagen och är hungriga! Sen går du och köper något och ger det till tiggaren! <3

Hoppas du skippar dom dömmande blickarna nästa gång, och med vänlighet tar dig fram till människorna och frågar om dom är hundriga! Vill du verkligen göra gott och skillnad så är det ett utmärkt förslag! ;) Hoppas på det nu Laila!

Nathalie januari 20, 2013 12:40 f m /

Svara

Det finns faktiskt människor som ber folk om mat som har mycket pengar på egen hand. Jag var med om det idag, en Rumänsk pojke på 20 år kom fram till mig utanför en matbutik och frågade om jag kunde handla mat åt honom. Självklart tänkte jag, så vi gick vidare in i butiken och handlade för 75 kr. När jag själv skulle handla mat en andra gång så kände kassörskan igen mig, då berättade hon att dom brukar handla ofta där, med stora sedelbuntar i sina händer. Man lär sig saker här i livet den hårda vägen ibland, tyvärr så hade jag redan en ganska sned syn på tiggare, och den blev absolut inte bättre nu.

Andreas november 13, 2014 8:11 e m /

hej .laila bacce du skulle bara veta hur alla ute ligare har dett stå vid klara kyrka å få kaffe o smörgossar jag har set. för mycket om uteligare för jag ,hade en bror som var ute ligare för jag o min andra bror jälpte men bror med när jag fick höra att min bror låg i en bill som var.kall han rigde mig att fåkomma hem till mig.få mat o värme.han han ej fylla 65år

sylvia januari 19, 2013 7:37 f m /

Svara

Jag har alltid haft en mobil, dom är så gott som gratis om man inte har en iPhone. Som hemlös är en dump-phone för femti kronor det ända sättet för myndigheter och andra att nå dig. Dom är oftast inte laddade med pengar så dom kan bara ta emot samtal och sms. När jag lyckades få skräp-mobilen laddad för en hundralapp så använde jag det bara till att ringa upp och sedan läggapå så de fick mitt nummer. De som visste vem jag var ringde sedan tillbaks. Kontakt med dem i samma situation blev det ett sms till i nödfall. Men för tjugo år sedan när jag fick ärva en gammal mobil då kände jag dom blickarna som du beskrev, man vågade inte visa den för någon. Inte ens för likasinnade för risken att den blev stulen när man sov. Idag accepteras att en hemlös har en dump-phone som hänger runt alsen. Åk kommunalt så får du se att 90% som går och tigger till mat och härbärge har en gammal skräplur hängande runt halsen. Det är inget värde i en gammal mobil, men att kunna bli nådd av tex myndigheter har stort värde.

Fd uteliggare i femton år januari 19, 2013 5:10 f m /

Svara

Tack för att du så enkelt beskriver en egentligen uppenbar sak <3

Catitzi http://titzii.blogg.se januari 20, 2013 1:22 f m /

Stackars stackars Laila! kan inte annat än skrämmas över hur en sån stor mediaprofil, förmodligen en förebild för flera kan skriva något sånt här! det är inget annat än skrämmande och sorgligt och det visar hur din värld inte tillåter dig att sätta dig in i en annans värld! jag hoppas att alla fattiga och hemlösa har en telefon att både bli nådda på och kan ringa ifrån!
skäms på dig!

för att man måste januari 20, 2013 5:39 e m /

http://www.skarv.se/ij/StigDDag541105.html

Jonsson januari 18, 2013 6:41 e m /

Svara

Laila har trampat i klaveret. Men vem gör inte det ibland? Jag uppskattar att Laila ber om ursäkt och samtidigt är jag förvånad över att så många tycker att Laila inte borde göra det.
Det är tydligt att hon har sårat många människor. Det tycker hon själv då hon skriver i sin blogg: ” Jag ber verkligen om ursäkt för att jag förolämpat många människor…”Jag tror att Laila och många läsare blev påminda om att vi lever i olika miljöer, har olika förutsättningar (biologiska, sociala eller dylikt),har olika begränsningar, olika drömmar som förverkligas eller krossas. Ingen av oss kan vara säker på sin framtid utan bekymmer. Livet tycker om att överraska. Ibland på ett positivt sätt, iblant på ett tragiskt sätt. Alla dessa kommentarer är som en gemensamt skriven bok om vårt samhälle. Hoppas, att alla som blev illa berörda finner inom sig styrka och vilja att förlåta Laila det klumpiga uttalandet. Jag försöker förstå att det är svårt att återvinna förtronde. Men det går, Laila.
Hemlöshet är ine bara en livsstil som man väljer själv p.g.a. sitt excentriska sätt att leva. Det är inte heller enmansproblem.Det är tragiskt för hela familjen. Det var intressant att läsa alla kommentarer, från de mest imlulsivt skrivna till de mer eftertänkta med lite ångest i tonen att inte såra Laila. Vi har och kommer att ha avvikande synpunkter på olika företeelser och problem.Och det är bara bra att det är tillåtet tänka och skriva vad man tycker. På detta sätt få man tillfälle att förbättra det som är fel. Dessa inlägg visar att det finns stora klyftor i samhellet. Det är ingenting nytt under solen.Det är likadant i många, om inte i alla länder i världen.
Det vore intressant att fortsätta denna diskussion i en TV studio (debatt) där även hemlösa kan få presentera sina åsikter. För en gångs skull får de hemlösa tillfälle att under sändningen komma in till många svenska hem samtidigt. Det finns politiker och samhällsorganisationer som brinner för att lösa sociala svårigheter och förbättra svåra situationer. De kan berätta vad som görs i dagens Sverige .Tack vore det vackraste vi har i vårt fria land, nämligen yttrandefrihet har Laila väckt ”den sovande björnen”. Vad kan vi göra att hjälpa de hemlösa och de tiggande människorna så att de inte väcker ilska och avsky hos en del av befolkningen? Går det att lära sig , eller träna upp medkänsla och empati ? Går det att tvinga den hemlöse att bo i en bostad? Är det möjligt att garantera en bostad och hyfsad tillvaro för alla behövande; för dem inhemska och för dem som söker sig hit utifrån? Hade det varit så enkelt, hade dessa problem varit lösta längesen. Det kommer alltid att finnas de hemlösa, de som äger inte mycket, nästan ingenting alls. Nå, kanske en mobiltelefon ( deras kanske enda och största trygghet). Vi, medmänniskor måste acceptera att vi är olika. Vi måste lära oss att visa respekt för alla, även för dem som inte har det bra ställt. Kanske är det dags att damma av begreppet om vad människovärde innebär? Det vore bra att varje av oss gör ibland en egen rannsakan och gör ett försök att leva som ” ATT VARA”människa, inte bara som ”ATT HA”.

K. januari 18, 2013 1:49 e m /

Svara

Att du inte skäms att ge dig på hemlösa? Ikväll skall jag och min familj åka till kyrkan som öppnar portarna för våra hemlösa i malmö och göra en insats. Borde du med göra och visa lite medmänsklighet istället för att sitta och reta dig när du kör din lyxbil!

Minna januari 18, 2013 1:24 e m /

Svara

Enl. SOL så MÅSTE men vara arbetsför samt stå till arbetsmarknadens förfogande för att kunna erhålla kontantstöd.
För att stå till arbetmarknadens förfogande i dag så MÅSTE man inneha en telefon.
Om man då dessutom är uteliggare så är då det enda allternativet att man innehar en mobiltelefon för att över huvud taget kunna uppfylla de krav som ställs för att uppbära kontant försörjningsstöd.
det är inte alls orimligt att en hemlös ev. missbrukare innehar en mobiltel. med kontantkort snarare så är detta ett måste för att kunna uppfylla de krav som SOL ställer för att kunna erhålla kontant försörjningsstöd.
Jag tycker nog att Wahlgrens artikel stinker av avundsjuka lång väg och hoppas på att Wahlgren själv kommer till att hamna i en situation där hon blir tvungen till att vara beroende av kontant försörjningsstöd.

Bengt Hesdorf http://stoppastorebror.wordpress.com/ januari 18, 2013 12:59 e m /

Svara

Håller med Laila det finns organiserade ligor som är här för att tigga och hon hade rätt i sina åsikter. SÅ många som tigger som inte behöver tigga och varför bli så uppretade men det är väl för Laila sa det och ingen annan. Har sett med egna ögon i Malmö en som knappt kunde gå hade 2 st käppar och gick som om han höll på att ramla i nästa ögonblick. Benen var helt sneda och korsade. Han satt och tiggde i flera timmar rätt som det var så halade han upp en Iphone oj tänkte man har han råd med det. Efter en stund började han gå mot stan nästan dansande fram med käpparna så dåligt gick han. Tänkte jag går upp i sten efter en timme, vem ser jag komma gående med käpparna under armen och gående precis som vem som helst Tiggaren Jag stod bara med hakan hängande och munnen vidöppen vilket lurendrejeri. Men det är klart vi godtrogna svenskar tror på allt vi ser. Har också bott i USA och det gå till precis likadant där det finns hemlösa men det finns organiserade ligor Har ni aldrig läst berättelsen om OLiver Twist redan på den tiden på 1800 talet fanns det organiserade ligor Hallå vakna Laila du hade helt rätt KRam Eva

Eva S januari 18, 2013 12:56 e m /

Svara

Fast hon skriver om UTELIGGARE inte om TIGGARE och sådana kan inte ha mobiltelefoner!!!!

Is januari 18, 2013 1:00 e m /

Hon blandar begreppen ordentligt; handlar detta om tiggare som tillhör kriminella ligor eller om hemlösa/uteliggare. Klart att det är fel men det finns faktiskt

Pirjo januari 18, 2013 1:02 e m /

Håller med Laila, det är Sverige och det skall inte finnas tigare… Det finns social bidrag får den som inte kan jobba eller uppfyller krav får det. Självklart är det business att tiga och inte betala skat :-). Mobil måste ladas, och det ladas med ström i bilen eller i eluttag. Kan han lada det???
Vad seger Reinfeldt (svensk efternamn) om detta??

Zvonko januari 18, 2013 11:37 f m /

Svara

Dessutom är det såhär när det gäller socialen i Sverige. Jag var själv tvungen att söka socialbidrag för några år sen. jag fick då vänta i MÅNADER på mitt första besök. TUR för mig att jag hade en vänlig släkting jag fick bo gratis hos och äta gratis hos under tiden. Alla har inte det. Sen ville socialen heller inte hjälpa mig med boende. Och det kommunala hyresbolaget ville inte hyra ut till mig eftersom jag hade socialbidrag trots att socialen garanmterade att betala min hyra tills jag fick jobb. Och soc själva ville inte hjälpa mig få lägenhet. Hade jag då inte fått bo kvar hos min släkting hade jag fått bo på gatan! Jag hade ändå fått försörjningsstöd och kunnat fylla på min telefon men lik förbannat hade jag inte haft nånstans att bo-. Under peJag har även blivit nekad att hyra i andra hand eftersom jag har betalningsanmärkningar. Så socialen i Sverige hjälper inte alla som inte har nånstans att bo, folk verkar tro att ”skyddsnätet” är betydligt bättre än vad det verkligen är!

Maria januari 19, 2013 4:41 e m /

Håller med Rickard Engberg….dags för reflektion inte reaktion med aggressiva undertoner.
Det gäller oss alla att innan vi dömer någon annan människa – för en bättre värld. Och som sagt Laila har förhoppningsvis vid det här laget förstått sitt misstag – att aldrig döma en människa utifrån vad ögonen ser!

Lena januari 18, 2013 11:15 f m /

Svara

Mindre hat och mer vänlighet! :)

Rickard Engberg januari 18, 2013 11:54 f m /

Det var en tokig och helt ogenomtänkt reflektion som Laila gjorde och man kan tycka illa om den. Men snälla snälla vi måste kunna ta upp saker vi inte samtycker i, utan att kasta så mycket skit på varandra! Om vi vill få ett vänligare samhälle måste vi börja med oss själva, vi kan ju inte genom hot och svartlistning ändra på människors uppfattningar! Jag tror att Laila har förstått sitt feltänk redan efter de första inläggen och det vore väl bättre om vi pratade med vänliga ord hur vi kan ändra invanda åsikter och skapa en framtidstro! Mer vänlighet och glädje!

Rickard Engberg http://Framtid januari 18, 2013 9:31 f m /

Svara

Hade hon inte fått de här starka reaktionerna hade hon kanske inte tänkt om. Att få starka reaktioner kan göra att man får en tankeställare.

Maria januari 19, 2013 4:44 e m /

Du är ju för fan pinsam Laila!
Du menar alltså för att man har en mobiltelefon kan man inte vara hemlös?
Hört talas om att man i dagens samhälle måste kunna bli nådd och nå andra hela tiden, speciellt som hemlös kan jag tänka mig att myndigheter kan behöva ha tag i dig då och då. Så jag skulle tro att den är skänkt av antingen anhörig eller någon myndighet. Inte f*n kan du sova i telefonen, eller laga mat i den, eller duscha???
Skärpning

Emil januari 18, 2013 9:12 f m /

Svara

Synd att det ska svida så hårt att ge och att det måste finnas en perfekt anledning till det. Du har så lite så bli arg du…?

Ras januari 18, 2013 8:51 f m /

Svara

Ni som anser att samhället är helt vattentätt är helt jävla blinda. Det finns tusentals anledningar till att en person kan hamna mellan stolarna. Så vidrigt att direkt misstänka en hemlös person för att den har en mobil som antagligen skänkts till den för att den ska kunna hålla kontakten med myndigheter, närstående eller vilka det nu kan tänkas vara. Det kostar ingenting att få en telefon och svara på samtal. Ingen öppningsavgift, ingen abonnemangsavgift, ingenting.
Men man är väl inte hemlös på riktigt förrän man sålt sin kontakt med samhället det med, för 10 spänn eller vad man nu kan få för en skruttig telefon.
Folk nekas hjälp hela tiden men gud förbjude att de sitter på våra trottoarer och påminner om oss att samhället har luckor. Fyfan för såna som er, som drar alla bostadslösa i smutsen pga helt ogrundande misstankar om att vissa skulle tillhöra kriminella ligor.

ida januari 18, 2013 2:20 f m /

Svara

Och alla ni som skriver, vilken nivå är ni på?!
Förhelvete!

Denise http://Kii januari 18, 2013 2:01 f m /

Svara

Det är väll ganska normalt att folk regerar när ”kändisar” slänger ut sig sån skit.

karin januari 18, 2013 4:11 f m /

Vi har något gemensamt du och jag, vi bor båda på Lidingö. Men där tar likheterna slut. Tack och lov. Riktigt synd att vissa personer som syns i media inte gör något vettigt utav situationen ( som tillexempel att göra reklam för soppkök ) utan istället slänger ihop inlägg efter inlägg på en 5-årings intelligensnivå. Trist. Jag har länge suktat efter vissa smycken från din kollektion men istället för att ge mer pengar till någon som redan har, tänker jag på något sätt bidra med den summan som smycket skulle ha kostat till någon som behöver pengarna bättre. Tack för mig, hej!

SANDRATORN.SE http://sandratorn.se januari 18, 2013 12:28 f m /

Svara

Väldigt lågt skrivet av dig Laila Bagge. Hur kan du säga att en hemlös människa inte får ha en mobil telefon?
Du har ingen aning om var den hemlöse har fått telefonen ifrån, du vet ingenting om hans historia och vad han har varit med om.

Men visst medan du glider förbi i din lyxbil och bor på Lidingö så kan han inte få äga en simpel mobil telefon.
Det byggs bara dyra bostadsrätter i Stockholm som kostar flera miljoner.

Men visst du är ett helgon för du gav en hemlös skor en gång.

Måns Sivin januari 17, 2013 11:10 e m /

Svara

Klart som fan att alla hemlösa i Stockholm måste få ett godkände från Laila Bagge innan dom skaffar en mobil!

Alla har inte den turen att på Lidingö som dig. Tror du att du jesus för att du ger en hemlös människa ett par skor?
Det är tack vare såna som dig som gör att det finns hemlösa. Du sitter på stor summa pengar och lever glassigt på Stockholms finare gator, så kom inte och prata om att du hjälper hemlösa.

Överklasspack!

Josefin Äng januari 17, 2013 11:01 e m /

Svara

Så om man är hemlös så får man inte äga några saker? Alla är inte uppväxt med en social trygghet och möjligheter som andra har. Vem är du att säga att en hemlös människa inte kan ha en mobiltelefon? Vet du var han har fått den ifrån? Han kanske har barn han vill ha kontakt med?

Jag tycker det är skamligt att ”kända” människor visar en sådan sida. Du måste förstå att du har ett ansvar.
Ska du inte gå ut i någon skvallerblaska och gråta ut om hur folk trakasserar dig?

Mikael Andersson januari 17, 2013 10:51 e m /

Svara

Min pappa är hemlös och äger en mobiltelefon, för att vi i övriga familjen gett honom den för att han ska kunna ha kontakt med oss och med socialtjänsten. Alla i familjen har jobbat i väldigt många år med att hjälpa honom och vi är helt utmattade för det tar enorm energi att försöka hjälpa någon som själv har gett upp. Han är extremt jobbig att ha att göra med, inte ens psykiatrin eller socialtjänsten (som är utbildade) vet hur de ska hantera honom. Han bor i perioder hemma hos oss men det funkar verkligen inte, han är så krävande att vi andra inte kan sköta våra jobb eller våra egna liv. Hans mobiltelefon är en gammal sliten Nokia som han nästan aldrig har råd att fylla på med pengar, men VI kan åtminstone få tag på honom för att kolla hur han mår och hjälpa till så gott det går. Jag tänker på honom hela tiden och önskar att jag kunde hjälpa honom mer så han kan få ett bra eller åtminstone hyggligt liv.

luisa januari 17, 2013 10:37 e m /

Svara

Tårarna rinner när jag läser det du skrev. Jag vet vad jag utsatt mina föräldrar o min son för. Jag fick också en mobiltelefon av min mor (lilla älskade mamma). Mina syskon ville att hon skulle skita i mig ,men hon gav aldrig upp mig……… Tack Mamma,,,,,,Nu går allt bra. Jag har slutat knarka o har en lägenhet som jag älskar. Jobbar för aktivitetsstöd ca 3600 kr i månaden. Jobbet är jätteviktigt för mig. (förut jobbede jag 23 år i samma företag tills jag knarkat sönder allt) Nu har jag bara en längtan o det är en riktig anställning. Jag hoppas något företag vill ge mig chansen så jag kan försörja mig helt själv…. LYCKA TILL MED DIN PAPPA…dU SER att det finns hopp. Jag var uteliggare i flera år

marita axelsson januari 22, 2013 2:49 e m /

Jag håller helt och hållet med dig Laila! Och fattar inte varför detta blivit så stor grej! När jag läste inlägget reflekterade jag inte ens över det för jag skulle reagerat på samma sätt som dig! När jag jobba i en mindre livsmedelsbutik i Malmö förra året var det en hemlös som kom in och handlade cigg det fick mig att reagera att man lägger pengar på det…

Marie januari 17, 2013 10:24 e m /

Svara

Vilken lägenhet får en hemlös om han slutar röka menar du?!? De pengar han/hon lägger på cigg räcker väl inte att betala hyra o övriga räkningar för?!? Hur tänker du??

Susanne januari 18, 2013 9:10 f m /

Vem har nämnt nåt om lägenhet eller boende men jag anser att mat är viktigare än cigaretter om man nu har dåligt med pengar, men alla tycker vi olika!

Marie januari 18, 2013 7:16 e m /

Ja det är ju din personliga åsikt Marie men även om personen slutar röka och handlar ”mer mat” för de pengarna så får den inte en lägenhet eller arbete för det.

Maria januari 19, 2013 4:47 e m /

Om man röker ett paket om dagen så blir det lite över 1500 kr i månaden och det är mycket pengar, det är ett stort bidrag till nåt slags boende med hjälp av socialen också!

Marie januari 19, 2013 7:11 e m /

Jo dom röker säkert de dyraste cigaretterna… De jag vet som är fattiga och röker köper de billigaste cigaretterna. 1500 räcker inte till hyra och det är väl upp till den hemlöse att prioritera bort mat framför cigaretter. Det är svårt att ge upp beroenden, nikotin är väldigt beroendeframkallande…

Maria januari 19, 2013 8:42 e m /

Sorligt du vet inte bakomvarande situation som gjort vissa människor bostadslösa. Alla kommuner har i dag sedan länge ett krav på att en bostadslös skall vara nåbar. Detta är fakta. Du lever i din bubbla och vet inte vad verkligheten är för de som inte har det du har. ALDRIG mer vill jag se dig som representant för de svenska folket. Du har visat din rätta sida till slut. Hoppas du mår bra. Mvh förlorat hus hem fru (död 2004) bar och allt. SPARKA PÅ MIG

Leif Sterner januari 17, 2013 10:17 e m /

Svara

Här visar hon hur lite verklighetsförankring hon har i sin lilla drömvärld.
Jag tror inte denna uteliggare har en mobil för flera tusen med tusentals kronor o månaden i räkning.

Men det är klart. en telefon för 250 spänn NY som går att få idag, som gör att man kan hålla kontakt med vissa det ska man fan inte ha.

Men det är klart, det är skitkul att sitta där på gatan.
Han hade ju kunnat sälja sin telefon och skaffat sig en 4:a på söder eller dyl.

Hoppas hon vaknar till.

Mathias januari 17, 2013 9:19 e m /

Svara

Såg på aftonbladet att En person håller med dig; Katrin Zytoblaska.. Måste kännas fantastiskt att en sån smart och fantastiskt fin person som henne finns på sin sida. Denna godhjärtade, fina människan – precis som Du!

anonym januari 17, 2013 9:19 e m /

Svara

Hallå Laila , hur tänker du? vet du inte att det är bra mkt svårare att få ett boende en en mobiltelefon??? Du blir chockad att man kan äga en telefon men inte ha ett hyreskotrakt…

Sanna januari 17, 2013 8:57 e m /

Svara

Hoppas du sover gott i natt, i din stora mjuka, varma säng med nyborstade tänder och nytvättat ansikte. Att du vaknar upp imorgon, pigg och utvilad. Äter en god frukost med din älskade familj. Pussar på dom och berättar hur mycket du älskar dom. Går till jobbet eller va fan du nu sysslar med…spänn för all del ögonen i nån äcklig uteliggare oxå, som säkert sitter där för att lura folk på enkronor, i värsta fall tior.

Anonym januari 17, 2013 8:55 e m /

Svara

Bara en liten reflektion. Vad hade du tänkt om du sett en uteliggare med nya skor?

Daniel Martinez januari 17, 2013 6:25 e m /

Svara

Riktigt bra skrivet Daniel!! Så himla sant, håller med dig till 110%!

Moa januari 17, 2013 8:44 e m /

Väldigt träffsäker kommentar :) gillar verkligen

martin norin januari 18, 2013 8:30 f m /

”Vad hade du tänkt om du sett en uteliggare med nya skor?” – Klockren kommentar =) Du biter dig själv i röven flicka lilla, fattar du inte det?

LB januari 18, 2013 12:44 e m /

Herregud vad jag blir upprörd över många av inläggen här, speciellt över ditt Laila.
Att ens diskutera kostnaden på en mobil är oväsentligt.
Verkar bara vara när människor ligger på botten av havet som personer plötsligt blir medmänniskor. Då kan de själva känna sig godhjärtade och lyfta upp sitt eget ego när de hjälper den här personen. Blir äcklad av att du ens tar upp att du sprang till den hemlösa och gav han skor i kontrast med att du skriver om denna tiggande person som du spände ögonen i. Visst du hjälpte den skolöse mannen och han blev tacksam, men lika tacksam hade nog denna tiggande person varit om du inte föraktat denne. Du har ingen rätt att döma i detta läge. Att du inte försöker förstå denna människa måste betyda att du inte förstår många som inte är på samma nivå i klassamhället som du är.
Folk har börjat tappa empati i det här landet och det oroar mig. Det är en av anledningarna till att Sverigedemokraterna fått en plats i Riksdagen, tror jag.
Och som vissa skriver här så visst finns tiggarligor, men i första hand kan vi klura ut hur vi ska få ett mer solidariskt samhälle utan bostadsbrist, arbetsbrist och utförsäkringar innan vi ens börjar prata om dessa tiggarligor. Personer som prioriterar att ta itu med tiggarligor istället för dessa faktiska samhällsproblem förstår jag har problem att förstå allas negativa kommentarer till Lailas obildade inlägg.

Alva januari 17, 2013 4:49 e m /

Svara

LÄGG NER!!!!!

HAR NI INGET EGET LIV!!!!!

DET FINNS MILJONER SAKER HÄR I VÄRLDEN SOM ALLTID NÅGON HAR ÅSIKER OM BÅDE FÖR O NACKDELAR!!!!!

TÄNK OM VI SKA TUGGA SÖNDER EN MÄNNISKA SÅ FORT NÅGON ÖPPNAR MUNNEN OM NÅGOT SOM INTE PASSAR ALLA!!!!!

ÄR NI SÅ OND, ATT NI NÄSTAN KVÄVER EN MÄNNISKA BARA FÖR ATT FÅ ”RÄTT”!!!!!

SKA MAN TA LIVET AV SIG PGA ATT HA OLIKA ÅSIKTER….FINNS MILJOOOOOONER MÄNNISKOR SOM TYCKER SOM LAILA OCH SÄKER LIKA MÅNGA SOM TYCKER SOM DIG!!!!!

ACCEPTERA DET OCH LÄGG NER!!!!

DET SPELAR INGEN ROLL VAD LAILA SKRIVER NU SÅ KOMMER DET ALLTID NÅGON SOM HAR ÅSIKTER OM DET OXÅ, OCH DET ÄR OXÅ NORMALT… MEN SLUTA NU!!!!

LAILA TA HAND OM DIG O DIN FINA FAMILJ, VAD DU ÄN SKRIVER SÅ KOMMER DOM TYCKA EN MASSA RIS OCH ROS….PRECIS SOM INNAN!!!
DU GÖR DET HELT OTROLIGT SOM BLOGGAR DIN VARDAG FÖR ANDRA MÄNNISKOR, SOM SEN GOTTAR SIG I DITT LIV!

DET SKULLE JAG ALDRIG BJUDA NÅGON PÅ!

HA DET BÄST NU LAILA <3

jeanette januari 17, 2013 4:21 e m /

Svara

Du tar dig ju också upperbarligen tid över att tycka något om våra åsikter.

Alva januari 17, 2013 4:50 e m /

jeanette är du den samme som Laila?…bra där Alva,pricksäker!

chrille oktober 9, 2013 10:56 e m /

Ok, det finnes sikkert folk som later som de er fattige også, verden er sjuk. Men at man ikke kan ha mobiltelefon når man er hjemløs…. den går jeg ikke på.

Ida januari 17, 2013 4:00 e m /

Svara

Hej! Vill bara säga att jag är en kvinna på 62 år som har en bror som på grund av psykiska besvär är hemlös. När han förra året fick en mobil med kontantkort blev jag själaglad för nu kan jag åtminstone ringa honom ibland. Oftast svarar han inte men när han gör det vet jag i alla fall att han fortfarande lever. Eva

Eva Karlsson januari 17, 2013 3:55 e m /

Svara

hur är du som människa om du låter din egen bror vara hemlös? känns det inte som att hjälpa honom med bostad och hällsa på honom när han går påg atan hade varit bättre än att ”ringa honom ibland”?

Lajison januari 17, 2013 6:22 e m /

Jag vet knappt hur jag ska ta mig an ditt uttalande Lajison, för det går utöver det mesta jag läst i form av hjärtlösa kommentarer. De allra flesta som har en anhörig med psykisk sjukdom gör allt vad de kan för att hjälpa sin släkting efter bästa förmåga. Det kan finnas många år av omsorg, kärlek, sorg, smärta, gråttyngda nätter, oro, stora ekonomiska uppoffringar, ilfärder till akuten, sökrundor på stan mitt i natten och ren desperation bakom Eva Karlssons inlägg. Hon är 62 år och ingen av oss har en aning om hur länge hennes bror varit sjuk och hur mycket hon offrat av sig själv under den tiden. Dessutom är det faktiskt både olagligt och svårt att hålla en släkting fången mot dess vilja även om personen är psykiskt sjuk eller möjligtvis missbrukare (också en sjukdom).

Tänk på det nästa gång du dömer någon för att inte göra tillräckligt.

Charlotta januari 17, 2013 9:58 e m /

Lajison: Du har inte tänkt på att Eva kanske inte har de kontakter som krävs eller bor inneboende hos någon. Hemlös betyder inte bara att en bor på gatan, det är att man inte har någon fast adress t ex. som jag, fick sova på soffor och golv hos vänner.

Myra januari 17, 2013 10:11 e m /

1. Tiggarligor bedriver trafficking och utnyttjar människors utsatthet och bör motarbetas av myndigheter – inte av fördomsfulla (med)människor som inte känner till den enskilda
individens bakgrund eller om hen ens ingår i någon tiggarliga.
2. Att vara hemlös är inte alltid detsamma som att vara utfattig. Hemlös kan man bli av många olika skäl, som t.ex. bostadsbrist, brist på närstående, psykiska problem, missbruksproblematik osv.
3. Alla människor beter sig väldigt olika och ser väldigt olika ut beroende på situationen. Sitter du och tigger är du kanske uppfylld av den skam, sorg och tristess det innebär att inte klara sig utan andras barmhärtighet… Om det då ringer en bekant blir du plötsligt en person och inte bara tiggare, du blir säkert också ganska glad. Att hela din uppsyn förändras då är inte så konstigt kanske. Ponera också att det kan vara en potentiell arbetsgivare som ringer. Då måste du med hjälp av hela kroppen lyfta din röst bortom tristess och sorg och förmedla styrka och professionalism.
4. Jag har själv flera gånger försökt boka läkartider på vårdcentraler i olika städer genom att gå in på den vårdcentral jag för tillfället är listad på. Beskedet blir alltid det samma. Det går inte att boka på plats. Man måste ringa för att få kontakt med vårdcentralen. Det är alltså telefontvång för att få annat än akutvård på många håll. Till och med akuten har jag av sjukvårdsrådgivningen blivit tillsagd att ringa till inför besök de rekommenderat mig att göra.
5. Även vid kontakt med andra myndigheter och sammhälsinstanser förväntas vi oftast ringa och boka besök innan vi är välkomna.
6. Om man ska kunna söka jobb förväntas man vara anträffbar om arbetsgivaren blir intresserad eller arbetsförmedlingen behöver få kontakt.
7. Om man inte har en bostad kan man inte förlita sig på snigelpost vid eventuellt behov av att bli kontaktad av arbetsgivare, arbetsförmedling, socialtjänst mm.
8. Om man inte har en bostad kan man inte skaffa sig en fast telefon att bli nådd på utan måste i praktiken ha en mobiltelefon om man ska kunna vara anträffbar.

Alltså, Laila, om vi ska utgå ifrån dina fördomar ska en hemlös person inte bete sig som en människa (d.v.s. hen ska bete sig, se ut och låta likadant alltid, i alla situationer). Hen ska heller inte ha en chans att söka vård, arbete eller bostad. Hen har heller inte rätt att ha släkt och vänner som hen har kontakt med. En hemlös person ska inte enligt dig ha någon möjlighet att förändra sitt liv och komma in i samhällets värme (?), utan snällt sitta där och tigga resten av livet tills hen stillsamt dör.

Jag hoppas att du på djupet kan granska dina fördomar och förgivettaganden. Kanske kan du då undvika liknande djupt beklagliga fadäser i fortsättningen.

Charlotta januari 17, 2013 3:49 e m /

Svara

” Om man inte har en bostad kan man inte förlita sig på snigelpost vid eventuellt behov av att bli kontaktad av arbetsgivare, arbetsförmedling, socialtjänst mm.” är man hemlös i svergia idag är det för att man missköter sig så kolosalt att socialen inte ens hjälper en med bostad. Går man på soss och får socialbidrag och itne har någon bostad så har man råd med bättre kläder och kan säkert ha en mobil telefon. men då behöver man inte heller tigga. kontentan är att är men hemlös elelr som det egentligen är ”uteliggare” så har man satt sig själbv i den sittsen via missbruk etc. och har man då en telefon så ska man itne sitta å se ynklig ut å tigga. sälj telefonen så har du mat för flera dagar

Lajison januari 17, 2013 6:27 e m /

Hoppsan så det kan vara i fantasin Lajison – alla människor som råkar illa ut i livet har bara sig själva att skylla. Dessutom har ingen som ”satt sig själbv [sic!] i den sittsen [sic!]” har minsta rätt till de verktyg som krävs för att försöka ta sig ur den. Ej heller har man då rätt till grundläggande vård. Även om det nödvändiga redskapet är värt så lite att det inte ens gett kaffepengar. Jättebra ekonomiskt tänk! Det blir säkert mycket billigare för samhället om de som ligger ner hålls på mattan så att de inte kan försöka försörja sig själva eller försöka fixa sitt läge eller söka vård innan vårdbehovet blir så stort att det blir ännu dyrare. Fast det så klart. Billigast blir det ju om de dör på gatan för att de inte varit bättre människor redan från blöjstadiet. Misstag – nä, såna får ingen människa begå! Andra, tredje och fjärde chanser – nejdå, sånt mjäk kan vi ju inte hålla på med i ett modernt samhälle. Att alltid utgå ifrån att alla andra fuskar, ljuger, blir sjuka och allmänt missköter sig på ren pin kiv är ju en enkel utväg då.

Charlotta januari 17, 2013 9:18 e m /

Lajison: Hur trög är du egentligen? Soc nekade mig hjälp pga min psykiska ohälsa. På vilket sett gjorde jag fel?

Myra januari 17, 2013 10:36 e m /

Oj Laijson vad du snackar i mössan. Jag fick ingen hjälp med bostad av socialen och det var för att jag inte hade tillräckligt med problem enligt dom! De hjälpte bara ”extremfall” men tydligen hjälper de inte extremfallen heller… Jag blev arbetslös efter att jag gått en utbildning och var tvungen att söka socialbidrag. Först fick jag vänta i månader på första besöket och hade tur som hade en släkting jag fick bo och äta gratis hos. Sen när jag väl fick bidrag sa socialen att de skulle hjälpa till med hyran (tills jag fick jobb) om jag bara själv hittade någon att hyra av. Jag fick inte hyra för kommunens hyresbolag eftersom jag hade socialbidrag och socialen ville inte hjälpa mig få en lägenhet. Jag fick inte hyra i andra hand eftersom jag hade betalningsanmräkningar. Kan tillägga att anmärkningarna var på 1000 kr och var betalda men anmräkningen låg ändå kvar i år efter det. Jag hade inga missbruksproblem, var aktivt arbetssökande och hade bra referenser från tidigare jobb. Ändå fick jag ingen hjälp!

Maria januari 19, 2013 4:53 e m /

Laila.

vad har du för människosyn egentligen? hur fattigt och i hur djup misär måste man leva i för att få tigga i sverige enligt dig? för tror du på allvar att en fattig människa inte kan ha en mobiltelefon?

mår illa när du beskriver hur du ”spände ögonen i honom”, som att du gjort något bra, avslöjat en lögn. men sanningen är att du inte vet ett skit om den mannen och vad han kan tänkas ha gått igenom. bara för att man råkar ha en mobiltelefon behöver det inte betyda att man har tillräckligt med mat att äta sig mätt eller något man kan kalla sitt hem. det skrämmer mig att en kvinna i din ålder inte kan förstå det. skulle be dig att försöka ha medkänsla nästa gång men tror det är bortkastat då du verkar genomrutten.

Anna januari 17, 2013 3:36 e m /

Svara

Allvarligt talat… Før det førsta så kan man helt sækert inte førvænta sig att någon som har mængder med pengar skall kunna relatera till dom som har lite eller inget.. Før det andra, kænns som att det ær relativt stor skillnad (utgifts mæssigt) på att ha en mobil telefon med ett kontantkort och att betala 3-6000kr i månaden i hyra.. Enkel matematik och folkligt vett borde kanske appliceras innan ett sådant uttalande som du har gjort gørs.. Att det ens går att førsvara detta uttalande, som en del gør nedanfør, ær horribelt och sympatiløst.

M januari 17, 2013 3:29 e m /

Svara

Exakt. Folk som försvarar inlägget lägger tydligen motsvarande en hyra i månaden på samtal :s Själv kostar det mellan 89 och 245 kr för mig i månaden som har kontantkort. Inte direkt vad min hyra ligger på. Och så handlar det som vanligt också om att mängder med människor blir nekade att hyra fast de skulle kunna betala!!

Maria januari 19, 2013 4:56 e m /

Ja sitter man så där och tigger dag ut och dag in utan att vara i behov av det så är man nog rätt korkad. Men…faktum är att en del av dessa tiggare som ser ut som hej kom och hjälp mig är rik som troll.

mias januari 17, 2013 3:03 e m /

Svara

jag skulle vilja se den statistiken som stödjer detta ”faktum”. för har nämligen extremt svårt att tänka mig att någon skulle vilja tigga om de inte absolut behövde det. så snälla, visa vart du har fått den här informationen. flashback kanske?

Anna januari 17, 2013 3:39 e m /

Jag tror att allt är en missuppfattning.
De som Laila menar är inte hemlösa utan organiserade tiggare från Rumänien och andra östländer. Dessa som sitter utanför köpcenter på knäna eller springer på T-banan och lägger lappar.
Dessa tiggarturister är knappast hemlösa eftersom de bor på campingar el liknande i organiserade former.
Däremot de som Anders Öfvergård hjälp är inte den form av tiggarturister utan riktiga hemlösa svenskar.

Matte januari 17, 2013 2:50 e m /

Svara

Det där har du hittat på själv va?
De utredningar som gjorts visar nämligen på något annat… :D

Maria Bergman januari 17, 2013 7:53 e m /

@Maria:
http://news.bbc.co.uk/panorama/hi/front_page/newsid_9618000/9618038.stm

Se programmet här så ser du att Matte har rätt.

Sissela januari 18, 2013 3:46 f m /

Ja romer från Rumänien är ju inte de mest utsatta människor som finns i hela Europa..!!! I Östeuropa är det strafffritt att tex mordbränna romers bostäder. Man kan slå ner eller mörda romer ostraffat. Helt ok att neka de skola, sjukvård, bostad och jobb. Att de då åker runt och tigger måste ju bevisa hur priviligerade dom är (???) Är det några jag har empati med så är det romer från Rumänien…

Maria januari 19, 2013 4:59 e m /

Måste bara lämna ett inlägg till.

Tycker absolut inte att man ska be om ursäkt för vad man tycker och står för.

Tommy januari 17, 2013 2:01 e m /

Svara

HÅLLER MED!!!

anonym januari 18, 2013 9:41 f m /

Håller ju helt klart med,är man hemlös hur har man då råd med mobiltelefon och att ens ha råd att prata i den??
borde då inte dom pengarna istället gå till mat?
vad är viktigast ens överlevnad eller ha en mobil?
Svaret är ju enkelt för vissa.

Tommy januari 17, 2013 1:57 e m /

Svara

Det här är nog fan det mest ointelligenta blogginlägg som skrivits sen begynnelsen. ”Hur kan en hemlös ha råd med en mobil”. Finns väl typ en miljon gamla mobiler som kostar noll kr. Om det är något man behöver förutom ett hem, som hemlös, så är det en mobil. Verklighetsuppfattningen här är så obefintlig att man fan baxnar. Sanlsöst Laila

Jimmy januari 17, 2013 1:48 e m /

Svara

What is a ‘home’? Not the four walls which locks self in brainwashed way of thinking but being aware that as the world progresses so will the things around. During my trip to India it was heartwarming to see even the roadside vendors using phones…you better ‘get out of your home’ out into the world of another reality where people are people…all are equal so to say. There is simply no measure in ‘ rich and poor’

TRaesee januari 17, 2013 1:41 e m /

Svara

Jobbigt att gå omkring och vara övertygad om att man är så god och empatisk och sedan upptäcka att applåder bland likasinnade på ÖMalm för att avhumanisera människor utan resurser inte möter samma applåder ute i verkligheten

matte januari 17, 2013 1:04 e m /

Svara

tänk lite kvinna!!!!!!!!!!!
jag är en tjej på 12 år och skulle aldrig lägga upp något sådant i min blogg!!!!!!!
killen kanske fick mobilen av socialtjänsten men typ ett kontatkort på 100kr!!!!!!!!!!!!
det är sjukt av dig att lägga upp ett sånt här inlägg och sen säga förlåt när du inte ens menar det!!!
jag har aldrig varit inne på bloggen förut och kommer aldrig mer gå in på en blogg som din igen för dig gillar jag inte…..! du var också så himla otroligt oförskämd och jävligt taskig i idol också

mollie januari 17, 2013 12:03 e m /

Svara

Det är till att vara fördomsfull och utifrån detta dra egna slutsatser. Men då är det ju inte heller fel om jag får vara likadan, eller hur?

Jag har alltid tyckt att du verkar klumpigt vaggad, att ditt utseende ger intryck av ett lågt IQ och att ditt sätt att tala/vara både förstärker och bekräftar detta. Dina ord och uttryck ger begreppet ”en dum bimbo” personifierat. Du är en snål, snipig, och egotrippad tjej som vill bara ha mer (tänker på när du ville ha betalt för att tv skulle bygga er ett nytt hus).

Är jag fördomsfull? Javisst! Men det är väl så här ”B-kändisar” är – eller?

LB januari 17, 2013 11:01 f m /

Svara

Tycker inte att du hade jättefel i att tycka så, reagerar själv ibland när dem sitter med nya skor eller liknande. Men.. 1. Vilken dubbelmoral i ditt inlägg. Du kan alltså ge någon ett par skor, men du kan inte tänka dig att någon skänkt mobilen?? 2. Du tänkte inte så långt att personen kanske hade ett hem och så innan, och helt enkelt hade sparat sin mobil?

Emelie januari 17, 2013 10:58 f m /

Svara

Skrev ett inlägg tidigare igår och måste uttrycka mig igen till Lailas fördel. Det är otroligt hur man kan göra en så förbannat stor grej av ingenting. Jag har flyttat från Sverige för många år sedan och har tyvärr insett att det gått käpprätt utför med Sverige de få gånger jag varit och hälsat på. Ibland vet man inte om man är i Rumänien, Algeriet eller på Drottninggatan.

Det märks att den yngre generationen är så förbannat dåligt påläst och ickeberesta, (vilket kan förstås) och inte har någon praktisk erfarenhet av något och tror på allt de läser i tidningarna istället för att ta reda på sanningen.

Visst, det finns uteliggare och uteliggare samt tiggare, men håll isär dem. Dels finns det dem som valt att leva utanför samhället för det har de själva påpekat i samhällsprogram som de medverkat i. Sen är det sällan eller kanske aldrig dessa tiggare syns ligga på gatan utan de har en lya som ett tjugotal ligger i där bossen kommer och drar in dagens skörd från tiggeriet, det finns ju ren fakta på det här.

Stå på dig Laila, och till er andra trötta svenskar, VAKNA UPP!!! och inse sanningen, landet Sverige kommer vara ett minne blott inom 30år.

Jens januari 17, 2013 11:52 f m /

WOW! Det lär ju vara tiotusentals kommentarer på den här inlägget! Kommentarer från godhjärtade medmänniskor. Fantastiskt! Jag antar också att ni alla skänker en slant varje gång ni ser en tiggare? En tia var borde innebära hundratusentals kronor till tiggarna. Eller är ni bara skenheliga hycklare hela bunten?

Jocke januari 17, 2013 10:52 f m /

Svara

Mitt i prick!!! Instämmer till fullo med dig, Jocke!!

Malin M januari 17, 2013 12:50 e m /

Bra Laila

Tomas januari 17, 2013 10:26 f m /

Svara

En mobil med kontantkort i måste man ju verkligen vara rik för att kunna ha eller?? Känns som att en mobil är i princip helt livsnödvändig för just en hemlös. Du är heeeelt iqbefriad lilla Leila

Claes januari 17, 2013 10:24 f m /

Svara

Jag är helt övertygad om att man inte ”väljer” eller beslutar sig för att leva sitt liv utanför samhället det är ju fest största straffet en människa kan utsättas för! Att inte få vara delaktig, att inte ha bostad och familj , att vara den som andra ser ner på och äcklas av någon som alla tycker illa om! Tror ni verkligen det eller tror ni att det finns orsaker ! Alla föds inte eller får inte dom resurser som dom borde fått som bar, ungdom-tonåring! Som det ser ut nu i vårt samhälle så kommer fler o fler att ramla utanför! Jag unnar dom hjälp och stöd , även en mobiltelefon!

Linnea axelsson januari 17, 2013 10:20 f m /

Svara

Och så är du också en person som aningslöst och utan förmåga till analys går på den politiskt korrekta propagandan. Sannolikheten är förstås otroligt stor att denna person ingår just i ett sådant nätverk av tiggare som tex Polisen varnat för.

Linda januari 17, 2013 10:46 f m /

Hörde att de flesta olyckor sker i hemmet: sa upp mig för att spendera mer tid där.

Nina januari 17, 2013 12:55 e m /

Jag håller med dig Laila. Har själv sett ”fejkat” tiggeri. Att svensken är så flat att man låter sig luras av en del av tiggarna.

Erik Norrman januari 17, 2013 9:53 f m /

Svara

Mitt hjärta går sönder över söta idioter.

Lisa januari 17, 2013 12:57 e m /

Det är jättefint att du insett att ditt uttalande inte var speciellt smart, men det läskiga är att du fortfarande inte verkar förstå!
Självklart så kan man agera som olika personer i olika situationer. Om du tänker efter hur många olika ”personligheter” du själv har under en dag så kanske du möjligtvis eventuellt skulle kunna börja tänka om. På riktigt. Vi interagerar på ett vis med vår familj, på ett sätt med våra väninnor, på ett annat vis med arbetskollegorna och på ytterligare ett vis med personalen i kassan i mataffären. Naturligtvis så skulle personen i fråga kunna vara oärlig i sina avsikter, men varför genast förutsätta det värsta??

Och till er som säger att ingen behöver vara hemlös i dagens samhälle eftersom Socialen så nobelt tar hand om alla så vill jag bara berätta att ni där har fel – pengarna som de tillåts i deras budget räcker helt enkelt inte längre till! Handläggarna blir numera beordrade att neka människor pengar när budgeten tar slut. Jag har sett det från båda håll, med egna ögon. Naturligtvis finns pengarna, men regering, landsting och kommuner väljer helt enkelt att prioritera annorlunda…

Erika http://sammagamla.blogg.se januari 17, 2013 9:31 f m /

Svara

I och för sig så är det verkligen inte någonting du kan jämnföra med. Kan itne jämnföra me dhur någon sitter och tigger om pengar och hur man är mot olika personer på oliak platser. helt skilda saker. (Blir luddigt för jag inte känner för att förklara tydligare)

Elin januari 17, 2013 2:45 e m /

Snacka om att gräva sin egen grop!… många som kommer spänna ögonen när dom ser dig! KARMA!

Christian januari 17, 2013 9:21 f m /

Svara

Vakna!!! Alla människor har inte lika mycket tur som vissa som får bostad av tv!

annika januari 17, 2013 8:49 f m /

Svara

Tänk vad hemskt upprörande det måste ha varit för dig sittandes i din bil och blir upprörd över alla hemlösa som du säkert redan innan han plockade upp sin mobil är tycker är jordens avskum…tänk ett steg längre Laila! Hur mycket kostar en mobil idag?? Eller har du bara senaste iphonen som referens?? Det mest avskyvärda i ditt inlägg är att du sen vill framstå som ngn slags hjälte när du i USA köpte skor åt en hemlös…en liknande story publicerades nyligen i Aftonbladet, i den var det en polis som nu i december gick och köpte skor åt en hemlös som satt barfota i minusgrader.. Du kanske snappade upp den storyn och tog den som din egen för jag tror inte ett dugg på att du har gjort ngt för en medmänniska i nöd!! Skäms på dig Laila!!

Anna Josephson januari 17, 2013 8:43 f m /

Svara

Du har köpt nya skor till en hemlös. Tänk att det kommer en annan Laila och tänker som du, hur i hela världen kan han ha råd med ett par sånna skor om han är hemlös!??? kanske hade han fått mobilen oxå av någon vänlig person!! :p haha

Anna januari 17, 2013 8:41 f m /

Svara

Precis vad jag tänkte ;)

Silverpiraten januari 17, 2013 9:09 f m /

Ja har man inte större problem än du Laila så förstår jag att man inte begriper hur världen fungerar. Stackars lilla människa.. Kanske dags att krypa ur bubblan för ett slag?

Jessica http://jessicans.blogg.se januari 17, 2013 8:25 f m /

Svara

Har nu sagt upp min prenumeration på Mama.

Anna januari 17, 2013 7:55 f m /

Svara

Laila Laila…man kan äga en mobiltelefon även om man e fattig,snälla du wake up!

Anna Wikström http://sverige januari 17, 2013 7:49 f m /

Svara

Jag jobbar med bostadslösa personer på socialtjänsten i den stadsdel som har flerst hemlösa i hela Malmö. Vill bara säga att hemlöshet oftast inte har med fattigdom att göra utan har att göra med sociala problem. En bostadslös person är inte det pga brist på pengar utan pga av att personen oftast har allvarliga problem som gör att han/hon inte klarar av att sköta en bostad på egen hand. Står man utan inkomster finns det exempelvis försörjningsstöd eller andra ersättningar som ska hjälpa folk.

Cecilia januari 17, 2013 7:31 f m /

Svara

Vilken dum (okunskapsmässig) människa du är.
Tänker du inte på vad du skriver eller.
PINSAMT att du ens ber om ursäkt.
Du borde ge den här hemlösa mannen en personlig ursäkt samt en slant i handen.

Adrian Baker http://www.facebook.com/karwan.baker?ref=tn_tnmn januari 17, 2013 3:54 f m /

Svara

Vilken dum (okunskapsmässig) människa du är själv som inte inser vad som sker runt omkring oss, tex med de organiserade tiggarligorna som nu kommit till Sverige.

Linda januari 17, 2013 10:48 f m /

Mitt sista inlägg i denna debatten och på denna bloggen!
Men ha det bra alla och givetvis Laila!

JAG TROR ATT LAILA FÖRSTÅR DETTA NU!!! DET FINNS DE SOM INTE REAGERAR, ALLS!!!

Låt Laila, vara!!! Detta har skapat en debatt och kan kanske bli till hjälp för de som verkligen behöver något!!!
Mia Sandberg/Växjö

SOM SAGT ”VEM KAN KASTA FÖRSTA STENEN”!!!

——————————————————————————————————–
SVAR PÅ MINA INLÄGG:
Vem är du att döma? Hjälp ska man ge en medmänniska men inte en som lurar!!!
Alla från öst pack??? NEJ!!! Nejjjjjjj! Nnjet…
Absolut inte!!! Vi är alla människor!!!!!!!!!!!!!!!! Snällla…
Mia/ Växjö

horat sig till framgång, vet du det eller dömer du själv??? Jag, vet inte, men du klandrar henne och säger att hon gjort fel… Vad gör du, då? Samma sak, jaaa!!! Se allt från ovan istället och gör allt detta till något bra! För de hemlösa som verkligen behöver hjälp, människor i tredje världen och alla barn!
God natt! Ska försöka sova trotts flunsan… Hemmm, vad är det för gnäll mot de som har det svårt… Men Laila, ska ni inte på så länge ni inte vet allt! Sluta och gå ut till de hemlösa! Gäller även MIG………………./Mia, Växjö, nu slutar jag att skriva.
——————————————————————————————————–
Puuuusssttt…. nu blir jag tjatig! Skriver mina tidigare inlägg igen!!!
VEM ÄR JAG ATT DÖMMA!!! Det borde vi alla tänka på!!!
Vi vet inte allt men skriver svar på allt, ja, jag gör det också L!!!
Vidare; Jag är dock inte särskilt religiös trotts citat av Jesus. :) Men snälla hon har ju hjälpt!!! Lägg ner, varför ska Laila bli en, syndabock???
Ha det så bra Laila, även ni som är hemlösa (vet att de flesta av er inte kan se detta)!!! Tänker på både Laila och er!!! Vill inte att någon ska lida!!! Laila, tänker på dig! Du är en bra person!!!
/Mia, Växjö

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer
fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 17, 2013 2:20 f m /

Svara

Ja, det är nog precis så. Eftersom att personen har en mobil sitter hen nog bara och tigger i minusgrader på gatan för skojs skull. Så otroligt dömande. Varför ska folk behöva leva på absoluta botten för att förtjäna ditt medlidande? Räcker det inte för dig att se att personen tvingas leva under otroligt svåra förhållanden? Du är så jävla fördomsfull, och jag tycker det är helt knäppt att du gör dig själv till någon allsmäktig gud som har makten att bestämma vem som ska få ta del av din sympati och dina pengar och vem som ska få onda ögat… Hemskt obehagligt.

frida http://nittifyra.blogspot.se januari 17, 2013 1:59 f m /

Svara

Laila,aftonbladet har ju sökt dig för en kommentar,kan du inte säga som det är,så den här bloggen inte sprängs,du märker ju att du fått igång en debatt OCH DEN BEHÖVS,

darius januari 17, 2013 1:10 f m /

Svara

Härligt det är fler en jag och Laila som ser ett problem med människohandlande ligor i det svenska
sammhället
Alla ni som vurmar för dessa,skäms och VAKNA
för faan,,,,,!

darius januari 17, 2013 1:04 f m /

Svara

Bra att du har kurage att skriva om dessa tiggarligor som invaderat Sthlm. Det är ett flertal av dom som styrs av en sorts hallikar som tagit dom till Sverige enbart för att tigga! Sedan snor dessa hallikar en del av stålarna som dom tigger ihop. Det är förjävligt att vi ska ha dom här i Sverige, både tiggare och hallikar.

Jag är fotograf och har gått runt på stan och dokumenterat dessa tiggare och fått veta en hel del om dom. Det jag fått veta om dessa tiggares bakgrund och nuvarande vardag skulle kunna bli till en bok som upprör hela Sveriges befolkning.

Det är en helvetes massa som sitter och tigger istället för att göra något konstruktivt fast dom skulle kunna. Om dom istället hjälpte till med vilket skitjobb som helst och gjorde något för Sverige så skulle jag uppskatta deras närvaro och bidra med en slant emellanåt.

Som det nu ser ut så har jag vänt Sthlm ryggen och bosatt mej sedan några år i landsbygden så att jag slipper se förfallet.

Stå på dej Laila och be för fan INTE om ursäkt för vad du skrivit!

Jerry januari 17, 2013 12:55 f m /

Svara

Ledsen, Laila, men din historia om hur du skänkte en hemlös ett par skor känns inte så trovärdig då du berättar den i en form som ställer dej som åskådare till det, och stationerad i kyrkan under händelseförloppet.
Lite trovärdigare är däremot att mannen som tigger pengar verkligen gör det för att han behöver det – oavsett om han har en mobiltelefon.
Det finns så många människor som verkligen inte får en chans.
Det vore trevligt om de som har det riktigt gott ställt kunde visa lite ödmjukhet… Vem som helst kan när som helst bli den som sitter där och tigger – som sista utväg.

Livsturisten http://nattstad.se/Livsturisten januari 17, 2013 12:40 f m /

Svara

Jag gissar att du är moderat Laila.

Alexander januari 17, 2013 12:29 f m /

Svara

Och vad fan har det med saken att göra. Tror du att moderaterna hatar hemlösa. eller är du bara allmänt dum i huvudet?

David Gustafsson januari 17, 2013 1:02 f m /

haha

frida http://nittifyra.blogspot.se januari 17, 2013 2:00 f m /

klart hon är moderat. moderater ser ner på alla ”misslyckade” som inte skiter pengar

hatar blått januari 17, 2013 10:41 f m /

Stå på dig Laila. Jobbar själv på en bensinstation i en mellanstor svensk stad. På dagtid sitter rumäner överallt och tigger i stan. På kvällstid kommer exakt samma tre familjer i en Seat minibuss, en Audi, och en Mercedes (!) för att tanka med pengar som aningslösa våp gett bort.

Hör samma historier från andra mackar i stan och i övriga Sverige (jobbar i en stor kedja).

Till alla blåögda personer som hoppat på Bagge: Hur f-n kan rumäner, bulgarer m.m. ha råd att köra ända till Sverige i sina tyska dyra bilar och sedan ha mage att sätta sig och tigga pengar av svenskar? Fattiga rumäner är staten Rumäniens problem.

Kära pojkrums- och flickrumskommunister: Fattar ni inte att ni lockar hit fler tiggare när ni skänker pengar till bilburna lycksökare? Länderna runt Medelhavet har redan tackat för deras närvaro genom att förbjuda deras uppenbara lögnaktiga verksamhet. Dags för Sverige att göra detsamma!

Tomas Johansson januari 17, 2013 12:17 f m /

Svara

Ja tänk efter innan du uttalar dig… Du kunde ha haft en Mamma eller Pappa Bror eller Syster som varit uteliggare, som jag uppfattar ditt uttalande så har personen ingen rätt till mobiltelefon, tänk gärna innan du uttalar dig det finns anhöriga som utrustat personen i fråga med mobil och betalar räkningen, bara för att få veta om personen i fråga lever, uschhh… Tragiskt att du bara uttalar dig!

Gunilla Reinke januari 16, 2013 11:49 e m /

Svara

Låt Laila, vara!!! Detta har skapat en debatt och kan kanske bli till hjälp för de som verkligen behöver något!!!
Mia Sandberg/Växjö

SOM SAGT ”VEM KAN KASTA FÖRSTA STENEN”!!!

Puuuusssttt…. nu blir jag tjatig! Skriver mina tidigare inlägg igen!!!
VEM ÄR JAG ATT DÖMMA!!! Det borde vi alla tänka på!!!
Vi vet inte allt men skriver svar på allt, ja, jag gör det också L!!!
Vidare; Jag är dock inte särskilt religiös trotts citat av Jesus. :) Men snälla hon har ju hjälpt!!! Lägg ner, varför ska Laila bli en, syndabock???
Ha det så bra Laila, även ni som är hemlösa (vet att de flesta av er inte kan se detta)!!! Tänker på både Laila och er!!! Vill inte att någon ska lida!!! Laila, tänker på dig! Du är en bra person!!!
/Mia, Växjö

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 16, 2013 11:46 e m /

Svara

Laila, du har så mycket och du äger så mycket.Men det verkar att du saknar det som är mest väsentligt här i livet, nämligen medkänsla för medmänniska.Du behöver inte ge något till dem hemlösa, men att bli avundsjuk på något som de hemlösa äger är nästan på gränsen till omänskligheten.I stället bodde du glädjas åt att dessa människor har något som ger dem trygghet. Den lilla telefonen är kanske en hundratusendel av allt detta som du har i ditt ägande. Och du kanske inte behöver alla dessa saker som du samlar på i ditt vackra hus. Själv ger jag allid en slant eller begagnade kläder till de som behöver det.
Laila, glöm inte att ”LIVETS VÄGAR ÄR OUTGRUNDLIGA”.
De hemlösas mobiltelefon kanhända räddar kanske just ditt liv någon gång.Vem vet? Ta av dig dina dyra glasögon och titta på omvärlden genom glasögon med smutsiga och spruckna glas. Då får du mer korrekt bild. Världen är inte alltid lika vacker som på en belyst scen.
Jag tror inte att du är en elak människa. Du var trevlig i alla dessa TV-uppträdande du varit med.Du är säkert en varmhjärtad kvinna och mor.Jag tror att alla dessa bloggar skapar en förvrängd tillvaro, en artificiell värld. Men våra äkta känslor och naturliga beteende passar inte ihop i denna konstiga värld. Ibland skriver vi bara för att skriva.Många läsare reagerar på det som en offentlig bloggare skapar och på hur de tänker.Samtidigt så lever vi i ett fritt land och vi får lov att uttrycka oss fritt. Men som sagt ” lagom är bäst”, just för den känsliga balansens skull.

K.N.

Krystyna Nordh januari 16, 2013 11:40 e m /

Svara

SOM SAGT ”VEM KAN KASTA FÖRSTA STENEN”!!!

Puuuusssttt…. nu blir jag tjatig! Skriver mina tidigare inlägg igen!!!
VEM ÄR JAG ATT DÖMMA!!! Det borde vi alla tänka på!!!
Vi vet inte allt men skriver svar på allt, ja, jag gör det också!!!
Vidare; Jag är dock inte särskilt religiös trotts citat av Jesus. :) Men snälla hon har ju hjälpt!!! Lägg ner, varför ska Laila bli en, syndabock???
Ha det så bra Laila, även ni som är hemlösa (vet att de flesta av er inte kan se detta)!!! Tänker på både Laila och er!!! Vill inte att någon ska lida!!! Laila, tänker på dig! Du är en bra person!!!
/Mia, Växjö

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 16, 2013 11:42 e m /

Exakt. Laila som har så mycket själv borde ha blivit varm i hjärtat av att se att mannen iallafall hade en sketen mobiltelefon!

Maria januari 19, 2013 5:07 e m /

Tiggde du inte hus av tv4 för några år sen? Då hade du ingen mobiltelefon antar jag?
Men, egentligen så skriver jag för att be dig att hålla dig till ytliga oviktiga saker som du mer verkar förstå dig på. Att döma människor som står längst ner och utanför allt det som du tar för givet är mer än lågt, även om du nu försöker be om ursäkt. Jag tror det handlar mer om ditt varumärke, än att du inser hur bortskämd du är och med onda tankar om andra. Du får väl blinga din mobil lite mer, så du kan överglänsa en simpel tiggare. Lågt, tycker jag.

Bente http://Bente januari 16, 2013 11:14 e m /

Svara

Puuuusssttt…. nu blir jag tjatig! Skriver mina tidigare inlägg igen!!!
VEM ÄR JAG ATT DÖMMA!!! Det borde vi alla tänka på!!!
Vi vet inte allt men skriver svar på allt, ja, jag gör det också!!!
Vidare; Jag är dock inte särskilt religiös trotts citat av Jesus. :) Men snälla hon har ju hjälpt!!! Lägg ner, varför ska Laila bli en, syndabock???
Ha det så bra Laila, även ni som är hemlösa (vet att de flesta av er inte kan se detta)!!! Tänker på både Laila och er!!! Vill inte att någon ska lida!!! Laila, tänker på dig! Du är en bra person!!!
/Mia, Växjö

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 16, 2013 11:35 e m /

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Mia januari 16, 2013 10:57 e m /

Svara

Det är oftast Romer från Rumänien och Bulgarien som brukar finnas lite varstans i våra städer oftast är det människohandel bakom då dessa människor utnyttjas oftast har dem något handikapp eller så kommer dem haltande fram mot en. Ge dessa inga pengar för då gynnar man människohandel. Det handlar om organiserat tiggeri. Att svepa in sig i en gammal filt och ställa fram en kopp i hopp om en slant är alltså tradition, och sedan bli upphämtad av sin familj i en fin mercedes ( har sett det med egna ögon ) är alltså tradition, annorlunda tradition som jag aldrig kommer att bidra till. När man ser de invandrarna från östeuropa på plats, verkar de väldigt ledbrutna. Har man tid att studera dem ett tag så visar de prov på en väldig vighet när de byter ställning. Jag har själv erbjudit dem hamburgare ett flertal gånger i början men det visade sig dem enbart vill ha pengar så då kändes det lite olustigt ge pengar till någon som påstår vilja ha pengar till mat men tackar nej till mat. Det känns väldigt tråkigt dessa människor utnyttjas men det är hallikarna man måste kunna komma åt för att kunna utvisa och ge dessa människor som utnyttjas ett värdigt liv i deras hemländer. Det finns lagstöd för utvisning.
EUs regelverk ger EU-medborgare rätt/möjlighet att söka och skaffa sig avlönat arbete under tre månade i annat EU-land. Den som inte har skaffat sig egen försörjning under tremånadersperioden ska och måste återvända till hemlandet.
Tyvärr finns det alltför många s.k. godhetsapostlar, (frivillig)organisationer och religiösa samfund som lockar hit t.ex. rumäner genom att erbjuda mat, husrum, kläder m.m. Till och med svenskundervisning uppges ingå i välkomstpaketetet.
De som stödjer och betjänar den internationella brottsligheten inklusive människohandeln är ytterst ansvariga liksom de som ofta mot bättre vetande ger pengar till den organiserade tiggeriverksamheten.
Per Englund jobbar mot människohandel på Rikskrim och tycker inte att man ska ge pengar. En del av personerna som tigger på gatan är offer för trafficking och Per Englund tycker att man borde begränsa efterfrågan hörde jag om i P1 morgon.

Stefan Palmkvist, januari 16, 2013 10:55 e m /

Svara

Jag bara säjer Karma,Laila…Karma.
var lycklig över att du i detta liv får ha det underbart,
Nästa Liv…?

Annika januari 16, 2013 10:45 e m /

Svara

BRA SAGT…..precis vad jag tänkte. Finns det någon rättvisa så hoppas jag hon blir uteliggare i nästa liv. hon har verkligen förtjänat att bli det…….

marita axelsson januari 22, 2013 4:54 e m /

Alltså, detta empatilösa egotrippade samhälle får mig snart att avsluta, hur f-n ego kan man va, sitta o klaga i miljonärsvillan på Lidingö…väx upp, ta åt dig lite om andras svårigheter och problem, förr var du ok nu är du en nolla

No M januari 16, 2013 10:41 e m /

Svara

Kan vi inte släppa det här nu på denna blogg? Hon har rätt! Ta det här! Åker Pendeln varge dag! Fram kommer en ny tiggare med samma bild på en sjuk person! Snälla? Sjuka? Hungriga? mm, Alla är bror med den på bilden? :/ Hur många bröder är ni? Fatta att vi blir blåsta!! Äntligen törs en ofentlig person som Laila Säga som det är det hon ser! Hoppas det är du du der? Kram Pierre, PS tar med burkar på pendeln nästa gång! DS

Pierre Sandvall Ingrosso januari 16, 2013 10:40 e m /

Svara

Vet inte vilken sten du krypit ut inunder i från? Se filmen!

Pierre Sandvall Ingrosso januari 16, 2013 11:15 e m /

Vem är du att döma? Hjälp ska man ge en medmänniska men inte en som lurar!!!
Alla från öst pack??? NEJ!!! Nejjjjjjj! Nnjet…
Absolut inte!!! Vi är alla människor!!!!!!!!!!!!!!!! Snällla…
Mia/ Växjö

Mia januari 17, 2013 12:40 f m /

Vi vet inte allt….Vem är du att döma? Hjälp ska man ge en medmänniska men inte en som lurar!!!
Alla från öst pack??? NEJ!!! Nejjjjjjj! Nnjet…
Absolut inte!!! Vi är alla människor!!!!!!!!!!!!!!!! Snällla…
Mia/ Växjö

Mia januari 17, 2013 12:54 f m /

Skriver mitt tidigare inlägg igen…
Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person! Hjälper själv ofta hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det, vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 16, 2013 10:36 e m /

Svara

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila, sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

mia januari 16, 2013 10:55 e m /

Ska vi kalla folk från öst som pack? NJa;/
Eller ska en som Laijla få säga sitt?? Vi vet var hjäpen ska gå! Så sluta snacka om mobiler!

Pierre Sandvall Ingrosso januari 16, 2013 10:57 e m /

JAG TROR ATT LAILA FÖRSTÅR DETTA NU!!! DET FINNS DE SOM INTE REAGERAR,

ALLS!!!

Låt Laila, vara!!! Detta har skapat en debatt och kan kanske bli till hjälp för de

som verkligen behöver något!!!
Mia Sandberg/Växjö

SOM SAGT ”VEM KAN KASTA FÖRSTA STENEN”!!!

Puuuusssttt…. nu blir jag tjatig! Skriver mina tidigare inlägg igen!!!
VEM ÄR JAG ATT DÖMMA!!! Det borde vi alla tänka på!!!
Vi vet inte allt men skriver svar på allt, ja, jag gör det också L!!!
Vidare; Jag är dock inte särskilt religiös trotts citat av Jesus. :) Men snälla hon har

ju hjälpt!!! Lägg ner, varför ska Laila bli en, syndabock???
Ha det så bra Laila, även ni som är hemlösa (vet att de flesta av er inte kan se

detta)!!! Tänker på både Laila och er!!! Vill inte att någon ska lida!!! Laila, tänker

på dig! Du är en bra person!!!
/Mia, Växjö

Hmmm, svarar på mitt eget inlägg. Jag har själv känt som dig ibland… Halta sedan

små jogga… Vi vet inte vem Laila såg. Vem person var det? Hon kan ha rätt… Jag

hjälper ofta hemlösa, men vill inte bli lurad!!! Det ska gå till rätt person!!! Laila,

sov gott i natt du är en bra person med ett gott hjärta! Visst, man ska hjälpa som

jag skrev men inte bli lurad!!! Du ska inte ta på dig allt, Laila! Ha det så bra och

var inte ledsen, tänker på dig!!! :)
Mia/ Växjö

Laila hade så fel men tror ändå att hon är en bra person. Hjälper själv ofta

hemlösa, men det finns de som skor sig på det! Vilket kan göra att vissa dömer

fel personer, tyvärr… Men hon ber om ursäkt så om man går på henne efter det,

vem är man själv då? ”Vem kan kasta första stenen?”.
Ha de bra alla! /Mia

Mia januari 17, 2013 12:32 f m /

Du ska bara vara klar med! Att du har så rätt! Det du har sett är organiserad brosttliget på en stor skala! Vad du nu reagerade på? Red Bull? Samma plats? MOBILER! Sovsäckar! Kungsgatan? Så här ser det ut i hela stan! Dom kommer hit för att tigga! Ja vet att för 2 år sen varnade polisen för dessa! Ja vet att du har rätt! Men nu har Aftonbladet glömt det! Nu e du fula fisken som säger som det är! Jag har jobbat på ett boende med hem lösa! Så du o ja vet hur drabbade mäniskor ser ut och betersig! Dom ska vi hjälpa! Men ingen IPONE!! Kram Laila!

Pierre Sandvall Ingrosso januari 16, 2013 10:22 e m /

Svara

Idiot! Telefonen har han fått genom Faktum för att kunna känna sig trygg när han säljer tidningen för hemlösa.

Har lika mycket med organiserad brottslighet att göra som du är empatisk ditt spydiga ego-kräk!

Att någon ens försvarar det nollan Laila, som horat sig till framgång, häver ur sig är f-n ta mig helt sjukt!

Jens Vikner januari 16, 2013 11:11 e m /

Vem är du att döma? Hjälp ska man ge en medmänniska men inte en som lurar!!!
Alla från öst pack??? NEJ!!! Nejjjjjjj! Nnjet…
Absolut inte!!! Vi är alla människor!!!!!!!!!!!!!!!! Snällla…
Mia/ Växjö

Mia januari 17, 2013 12:44 f m /

horat sig till framgång, vet du det eller dömer du själv??? Jag, vet inte, men du klandrar henne och säger att hon gjort fel… Vad gör du, då? Samma sak, jaaa!!! Se allt från ovan istället och gör allt detta till något bra! För de hemlösa som verkligen behöver hjälp, människor i tredje världen och alla barn!
/Mia Växjö, God natt! Ska försöka sova trotts flunsan… Hemmm, vad är det för gnäll mot de som har det svårt… Men Laila, ska ni inte på så länge ni inte vet allt! Sluta och gå ut till de hemlösa! Gäller även MIG………………./Mia, Växjö, nu slutar jag att skriva.

Mia januari 17, 2013 2:07 f m /

Vilket vidrigt blogginlägg. Vad ger dig rätten att avgöra vad en hemlös får/inte får äga för att det ska vara okej för denne att tigga? Noll perspektiv…

Maja januari 16, 2013 9:49 e m /

Svara

word

Alexander januari 17, 2013 12:21 f m /

Vill bara tillägga att det framgår av lagtext att kostnad för bl.a telefon bedöms som skälig.

Ida januari 16, 2013 9:48 e m /

Svara

Du har så rätt.
Men att du ber om ursäkt för dina åsikter kan jag inte förstå.
På avpixlat.info kan man läsa om detta blogginlägget. Mycket roligt att folk är så jäkla lättkränkta hela tiden.

Sebastian Andersson januari 16, 2013 9:47 e m /

Svara

Motbjudande! Laila du borde inte förakta hemlösa när du inte ens själv betalade kostnaden för ditt eget boende. Istället för din villa i Lidingö kunde man byggt minst ett dussin bostäder för hemlösa. Alla har inte sådana förmåner.

Sebastian http://www.gp.se/kulturnoje/1.361693-bagge-och-wahlgren-later-tv-4-betala-hus januari 16, 2013 9:47 e m /

Svara

Du vet förstås att TV4 skulle byggt deras hus? Hur dum är du på en skala? Tycker du låter avundsjuk

Camilla januari 17, 2013 3:47 e m /

Är åtminstone inte så dum att jag avundas hemlösa med mobiler, eller tror att man per automatik måste vara förmögen för att äga en sådan.

Sebastian januari 17, 2013 4:13 e m /

Härligt att det finns regelverk för fattiga och att det är överklassamhällets prettobitchar som skapt dem!

Johan Jonsson januari 16, 2013 9:44 e m /

Svara

Väldigt simpel analys du göra av denne man. Hur kan du bilda dig en ordentlig uppfattning på ett par sekunder? Du säger att du köpte ett par skor till en hemlös man. Är det inte möjligt att denna person som du såg i bilen när du var på väg mot ett möte fått telefonen av någon välvillig person? Eller kanske han sparat ihop surt fördärvade slantar till den? Det finns många möjliga förklaringar till att han äger en telefon. Din analys är förhastad, simpel och utan belägg. Tänk dig för innan du publicerar något som detta igen. För jag tror du är intelligentare än vad detta inlägg antyder.

Simpa januari 16, 2013 9:34 e m /

Svara

Det är många som håller med dig. Finns ingen anledning att be om ursäkt för vad du skrivit! Ha det gott!

Anna januari 16, 2013 9:31 e m /

Svara

Laila vilken rätt har du att se ner på uteliggaren. Ja jag kan förstå dig ner det är en organiserad liga som låter andra människor sitta och tigga för andra. Men varför kan inte en uteliggare ha en mobil telefon det är kanske en trygghet för de att vara tillgängliga för andra kanske en släkting som vill veta hur det står till eller att de har turen att ha någon kvar i sin omgivning som bryr sig lite. Där sjönk du verkligen mycket i mins ögon . Bara för att man har det bra så ska man inte se ner på andra som har det svårt. Med vänlig hälsning
Från en inte uteliggare men vem vet vem som helst kan bli det

Lena januari 16, 2013 9:11 e m /

Svara

Du behöver inte be om ursäkt alls Laila, jag tycker du har sunda åsikter och jag reagerar precis likadant när jag ser dessa uteliggare. Tyvärr är det alltför ofta uppgjort vilket gör att jag aldrig skulle skänka något till någon eftersom jag absolut inte vill stödja något sådant.
I Sverige har vi ett sånt skyddsnät så att man aldrig skullebehöva hamna där…

Sandra januari 16, 2013 9:03 e m /

Svara

Du verkar inte ha en aning om dom sk ”skyddsnät” som du svamlar om. dom skyddsnäten som fanns försvann för ca 10år sen idag får man i stort sett ingen hjälp alls utan folk får söka sig till div kyrkor ,frälsis mm

olle januari 16, 2013 9:47 e m /

Jag var på studiebesök hos Räddningsmissionen idag, gör det du också innan du pratar om skyddsnät osv.

Ellinor januari 16, 2013 10:32 e m /

Jag känner avsky för sånna som dig, har du inget i huvudet Laila Bagge! Läs igenom vad du har skrivit högt för dig själv och tänk… vad är det vi reagerar på? Jag hoppas du skämtar. Om, dålig humor.

elin januari 16, 2013 9:02 e m /

Svara

Jag hoppas verkligen att man slipper se Laila Bagge i alla offentliga sammanhang framöver. Ingen TV-kanal, tidning eller annonsör kan väl vilja förknippas med någon med en människosyn som denna.

Sofia januari 16, 2013 9:01 e m /

Svara

Hej Laila,jag tror du menar dessa ”proffs tiggare” som besudlat våran huvudstad de senaste åren,jag tror inte i min vildaste fantasi att du menar dom som AFTONBLADET har skrapat ihop på sin websida ,två stackars ex pundare/alkolister som säkert bott i husvagn de senaste åren.
Nä förbjud organiserat tiggeri,DET är inte bara du Laila som är så jävla trött på att dom skräpar ner vära gator!!!!

darius januari 16, 2013 9:01 e m /

Svara

OOOPS nu är jag väl rasist va????

darius januari 16, 2013 9:04 e m /

Jag orkade inte läsa mer efter att du spänt ögonen i denne stackare.
Tror du på fullaste allvar att man sätter sig ute i kylan för att man vill?
Hoppas du går tillbaka och skänker en stor slant. Bättre än såhär kan du faktiskt!

Johanna januari 16, 2013 8:58 e m /

Svara

Kollidottor

KollidottorHej januari 16, 2013 8:53 e m /

Svara

Du, ta du din mobiltelefon. Lämna alla dina pengar i din lyxvilla. Byt dina tjusiga boutique-kläder mot några begagnade på Myrorna. Pulsa sen ut i iskalla kylan och sätt dej några timmar i ett gathörn för att få råd till nästa mål mat. Tror du hade varit glad i det läget att kanske kunna nå NÅGON för att ev. kunna hitta en sovplats och slippa sova ute. Skämmes Laila.

Mie januari 16, 2013 8:50 e m /

Svara

Tänk om alla som har kommenterat här la ner lika mycket energi på att själva hjälpa de stackars hemlösa.
Rötägg finns det överallt som förstör för andra i samma situation eller med samma bakgrund!

Sara januari 16, 2013 8:45 e m /

Svara

Laila! Du visade en bok på bloggen om en pojke som hade upplevt himlen. Skulle vilja uppmuntra dej att bjuda in Jesus i ditt liv. Han är vägen sanningen och livet. Du behöver lära känna honom för han älskar dig med en evig kärlek. Den som tror och tar emot honom i sitt hjärta blir räddad och får vara med honom i evigheten när vi lämnat detta livet. Gud välsignelse dig! Han längtar efter att få vara din bästa vän, en fader som du kan be till och som vill hjälpa dig i livets svårigheter. Han älskar dig och ser dig som din dyrbara vackra dotter. Han längtar efter dig. Tala med Jesus ! Han hör dig!

Anno januari 16, 2013 8:42 e m /

Svara

Fy vilken trist syn på människor. Lätt att säga för en som dig som har mat o tak över huvudet. Det är första o sista gången som jag besöker din blogg Nina

Carina Bäcklin januari 16, 2013 8:40 e m /

Svara

Din lilla solskenshistoria har man hört förr men då var det en polis som hade köpt ett par nya skor till en hemlös. Vilket sammantäffande att även du har gjort exakt samma som denna polis. Det var på nyheterna för ett tag sedan.

Tycker du är en hemsk människa som missunnar en hemlös den enda trygghet han/hon har.

Det är fy skam

Lisa (sjubarnsmamma) http://www.sjubarnsmamma.com januari 16, 2013 8:38 e m /

Svara

Det var något av det mest hjärtlösa jag hört!! Ska du säga något som fått huset, eller i alla fall delar av det av TV4?!?!! Det är väl de vassa arbågarna och kalla hjärtat som tagit dig så långt?!? Har tappat all respekt för dig… Det värsta är att barn och ungdomar hör din inställning. Risken med ett sådant uttalande är att det späder på vårt alltmer kalla och hjärtlösa samhälle där bara de starka och rika får plats… Nä usch och fy skäms säger jag bara!

Sandra januari 16, 2013 8:28 e m /

Svara

fan vad äcklig människa du verkar vara alltså

Anders Persson januari 16, 2013 8:25 e m /

Svara

Ja, för du gör ju verkligen en samhällsinsats? Sprida dynga till det svenska folket genom program som ‘Idol’? Jag ser dig som en parasit som sprider sjuka ideal. Det är sådana som du som förstör för dem som sprider riktig musik.

Johan januari 16, 2013 8:18 e m /

Svara

Lätt att sitta & förfasas när man lever lyxliv i stor villa på Lidingö Laila, tragiskt!
Smalt & omdernt synsätt….hoppas du skäms en smula.

Klasse januari 16, 2013 8:05 e m /

Svara

I mitt jobb som socialsekreterare möter jag många människor som lever i utkanten av samhället och av dem en del i hemlöshet. Som mer privilegierad är det svårt att föreställa sig hur lång och svår vägen för dem till en enklare ”normalare” tillvaro. Har man ingen telefon är det i det närmaste omöjligt att göra och följa planering med socialtjänsten, FK, AF, vilket är det som krävs oavsett hur ens situation ser ut. En telefon för ett par hundralappar är nog den bästa investering en person i hemlöshet kan göra.

Elin januari 16, 2013 8:04 e m /

Svara

Ja, tyvärr så finns det ”hemlösa” tiggare som utnyttjar folks vilja att hjälpa. Och precis som du skriver Laila, så drabbar det de som verkligen behöver hjälp.

Tobias januari 16, 2013 8:02 e m /

Svara

Första gången att kommentera och Sista gången jag läser din blogg

Emmelie januari 16, 2013 8:01 e m /

Svara

Hej då Emmelie!

Ralf januari 16, 2013 8:02 e m /

Laila, det kan inte vara lätt att förstå hur utsatta människor faktiskt har det när man aldrig varit där själv (vilket jag antar eftersom att du dömer en tiggande man med mobiltelefon och därmed också resten av Stockholms hemlösa), men att vara empatisk kan man faktiskt vara ändå. För att vakna ur din lilla bubbla kanske du ska ta dig ur den för en stund, ägna några minuter på min blogg. En blogg som handlar om verkligheten, en mamma och hennes 5-åriga dotter som om 1,5 månad är bostadslösa. Och ja, jag äger faktiskt en mobiltelefon. Ja, jag har alltid betalat min hyra i tid. Du ser, även i de sämsta av världar kan man ibland ha råd med både och. I vårt fall är det systemet (dvs. bostadsbristen) som bidragit till att vi blir hemlösa, det beror INTE PÅ ATT JAG ÄGER EN MOBILTELEFON.

Hemlösa mamman http://hemlosafamiljen.wordpress.com januari 16, 2013 8:00 e m /

Svara

Du kanske har lärt din läxa nu? Visst sitter du en bit upp i trädet, men det kan ändras fort. Tänk på Camilla Henemark, det var ingen som trodde hon skulle bli uteliggare under hennes tid i Army of lovers.

Nicklas Eriksson http://arbetarperspektiv.blogg.se januari 16, 2013 7:52 e m /

Svara

Du har tydligen inte ”rätt” åsikt, detta är ju inget nytt, men stå på dig, klart det finns mobiler för 100kr men vi som kan läsa mellan raderna förstår vad du menar, tänker ofta på dem ”hemlösa” jag passerar när jag går på stan och många gånger vill jag innerst inne hjälpa men när jag ser samma person byta om till hela och rena kläder och köra iväg i en fullt fungerande bil börjar man ju undra…

Viktor januari 16, 2013 7:48 e m /

Svara

”…när jag ser samma person byta om till hela och rena kläder och köra iväg i en fullt fungerande bil…”

Hur mycket tid använder du per dag på att följa efter hemlösa egentligen?

Fredrik januari 16, 2013 8:53 e m /

Viktor
Är det ofta du ser dem byta om till skinande kläder öppet på gatan och hämta bilen som står parkerad bredvid?

Sara januari 16, 2013 8:56 e m /

https://www.facebook.com/lautaro.arino/posts/10151329408539339

eva januari 16, 2013 7:42 e m /

Svara

Jag har ett förslag till dig kära fina Laila, kan du inte på allvar ge dig ut i Stockholms innerstad och i en veckas tid bo tillsammans med dom. Se hur dom lever, 24 timmar om dygnet och när du är inne på , ja säg fjärde dagen så kanske du är på det klara om vilka som är dom ÄKTA hemlösa och vilka som är falska?? På allvar nu, det vore fantastiskt för då är jag säker på att Sverige får en mycket mer humanare Laila B Wahlgren med ett hjärta som är fyllt av medkänslig empati=) It´s up to u Laila….

Ellinor januari 16, 2013 7:40 e m /

Svara

Jag har själv varit hemlös och en mobil kan man få tag på för 100:- nu för tiden.
Man måste få tag på soc, FK, sjukhus osv och dom till en själv.
Lev som hemlös ett år och testa hur det är!

Anita Månsson januari 16, 2013 7:39 e m /

Svara

Hej Laila! Jag förstår inte att du är så avundsjuk på de som inte har något, annat än en mobiltelefon och kanske något annat dom kan bära med sig. Jag känner Pekka, Matte och Micke å andra i gänget sedan +10 år och har ofta ett samtal med dom. Jag känner till deras öde. Man sitter inte ute och tigger på vintern i kylan om man inte behöver pengar för sin överlevnad. Någon del går kanske till en styrketår, men det kan behövas för att bedöva tillvaron. Det är inte fel på de som är bostadslösa, det är samhället som inte anser sig ha plats för dom. Många har varit gifta haft familjer och fått lämna från sig bostaden till förmån för barn och X. Att sedan bo hos kompisar och i omklädningsrum på arbetsplatsen. Är inget som håller i evighet, parkbänken blir nästa hållplats. Där väntar även flaskan och avskedet från sin arbetsplats. Det finns ett öde bakom varje tiggare. Men Laila Bagge! Jag lovar dig ingen avundas dig, för att du har kommit upp dig. Sånt går bra när man har bra vänner, men är svårt när man har förlorat allt man har haft kärt i livet. Så Laila jag lovar att Pekka skulle låna dig sin telefon om du behövde ringa. Vore du hungrig såskulle han säkert bjuda dig på en hamburgare.vore du utan bostad så skulle han med säkerhet ta hand om dig och se till att du fick sova tryggt de nätter du behövde sova. Så fungerar Pekka och hans vänner. Ingen avundsjuka där, ingen har något mer än den andra. Så Laila du som kommit upp dig, kan visa din givmildhet med att dela ut lite matkuponger mellan varven. Om inte annat för att visa att du inte är avundsjuk på Pekka och hans vänner för att dom har Mobiltelefoner.Kram.

Leif Wäppling januari 16, 2013 7:38 e m /

Svara

Så sant som du skriver. Vi ”vanliga” människor som valt att arbeta med de individer som inte får plats eller passar in i vårt samhälle kan nog inte annat än att bli både ledsna och besvikna över att en såpass offentlig person väljer att uttala sig så talanglöst…. Du är välkommen att närsom följa med till ett arbete valfritt i Sverige där man arbetar med och för människor som saknar en fast adress eller har andra förutsättningar så kanske du tänker efter före nästa gång du väljer att uttrycka dig i termer som dessa!

N S januari 17, 2013 1:30 f m /

Du som har pengar tänker inte som vi andra,mobil är många gånger bra att ha fattig som rik ,se inte ner på andra människor :SKÄÄÄÄMS Laila !

toffel januari 16, 2013 7:36 e m /

Svara

rasist

Makmood http://burek.nu januari 16, 2013 7:35 e m /

Svara

Fy fan, det här är ett av de vidrigaste jag läst. Inte oväntat från en moderat dock.

Sara januari 16, 2013 7:32 e m /

Svara

Fin tavla på Laila här som valsar i det gröna!

http://parnassen.wordpress.com/2013/01/16/laila-bagge-niklas-wahlgren-valsar-i-det-grona-bror-eric-har-gjort-en-tavla/

Helena Palena http://parnassen.wordpress.com januari 16, 2013 7:30 e m /

Svara

Skäms! Fy fan vad vidrigt Laila

Max januari 16, 2013 7:29 e m /

Svara

Du borde verkligen skämmas, Laila… Hur lågt kan man sjunka? Hur vore det att visa lite medmänsklighet istället för att fortsätta att sparka på de som redan ligger? Känner avsmak för dina åsikter.

C januari 16, 2013 7:26 e m /

Svara

jag blir så arg när jag läser vad hon skrivit.en bortskämd människa hur kan man tycka om någon som hon o hon ska vara förebild.skäms på dej hur har dina föräldrar uppfostrat dej har du ingen skamm.

hans januari 16, 2013 7:20 e m /

Svara

Det var lågt att skriva det. Det finns faktiskt mobiler som kostar 100 kronor idag. Jag tror inte att en hemlös kan köpa/hyra en lägenhet bara för han/hon köpte eller vad vet du kanske fick den.

MG januari 16, 2013 7:05 e m /

Svara

Fakta är att Laila har rätt. Antalet hemlösa i Sverige har minskat med tvåtredjedelar i Sverige sedan vi fick ny regering i Sverige 2006. De allra flesta har bostad idag. De tiggare ni ser ute på gatorna i Stockholm är inte alls hemlösa. De har både mobiler och mat på bordet. Just nu har vi stora problem med organiserade tiggarligor från öststaterna som bussas runt av tiggarledarna till olika platser runt om i stan. De bor i lägenheter på nätterna och tigger på dagarna. Om du slutar ge dem pengar åker de hem igen och fortsätter sina liv på hemmaplan. Så sluta ge pengar till alla dessa påhittade hemlösa och tiggare.

Lasse januari 16, 2013 7:01 e m /

Svara

Äntligen än vettig kommentar.

Sant januari 16, 2013 7:32 e m /

Fel. Socialstyrelsen skriver: ”Av kartläggningen framgår att hemlösheten har ökat i alla hemlöshetssituationer sedan mätningen 2005. Det är dock färre personer som helt saknar en bostad eller ett boende, som under mätveckan exempelvis sover utomhus eller i offentliga utrymmen jämfört med 2005″.
Men det är klart, i dagens Sverige är ju bara vita män mitt i livet välkomna.

Mattias Lind januari 16, 2013 7:40 e m /

Inte alls fel Mattias. Stämmer som Lasse skriver. Jag har jobbat med hemlöshet via olika organisationer i drygt trettio år och på senare tid har vi sett ett trendbrott. Vi har kunnat ordna boende till väldigt många före detta hemlösa. Jätteroligt att vi äntligen fått resurser till det.

Ralf januari 16, 2013 8:08 e m /

De som påstår att hemlösheten minskat med två tredjedelar sedan 2006 kanske kan citera källa? Källa för citatet Mattias postade är Socialstyrelsens rapport Hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden 2011 – omfattning och karaktär, som ni kan se själva på http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2011/2011-12-8

Job januari 16, 2013 8:55 e m /

Ledsen. Riktigt ledsen. Fy. Kan inte säga mer. Ber för dig.

Helena Vallgren januari 16, 2013 7:01 e m /

Svara

Jag tycker inte att man ska behöva skämmas för att man har en mobiltelefon bara för att man är hemlös! Överhuvudtaget tycker jag att man ska vara YTTERST FÖRSIKTIG med att döma andra människor! Men bra att du kunde erkänna att du hade fel och be om ursäkt! // Kick

Kick januari 16, 2013 6:54 e m /

Svara

det var dumt skrivet att Laila, men som du Kick säger… hon har bett om ursäkt…

Susanna januari 16, 2013 7:00 e m /

Hade nog reagerat likadant som du, först.

Sen hade jag nog tänkt till och kommit på att en mobiltelefon kan tom en hemlös ha.
Det kan vara en enkel avlagd, överatgen, med ett
kontantkort i.

Om man är hemlös, har man inte rätt till socialbidrag då? I så fall kan man nog, eller tom BÖR, unna sej en enkel mobiltelefon.

Är man enbart tiggare, tycker jag att man också ska försöka ha en mobil med ett kontantkort i.

Var det en bluff, denne tiggare, då ska han ha en hård spark i röven!!!

Eva januari 16, 2013 6:51 e m /

Svara

Jag ska inte vara lika spontan som du genom att skriva exakt vad jag tycker om DIG, allt jag hoppas är att du skulle hamna på gatan själv och se hur det kan vara… du är seriöst en vidrig människa och jag hoppas du skäms nu när alla vet VEM du faktist är

Lina januari 16, 2013 6:48 e m /

Svara

Hur kan du skriva så Lina? ” jag hoppas du hamnar på gatan, du är vidrig osv.” Hur kan man vara så elak? Hoppas verkligen du kommer till insikt om hur du är mot andra människor.

Lasse januari 16, 2013 7:30 e m /

Laila, jag förstod vad du menade. Pressen har fel i sin analys och sina rubriker. De allra flesta uteliggare tigger inte på det viset som du försökte förklara också..

Det ÄR ”förbjudet” att andas om organiserad tiggeriverksamhet.

Så många hyenor som bara vill slita av dig strupen.

Andas fem djupa och skåda skärselden. Detta kommer att lägga sig, är en sk ”dagslända” om än ngt ev säljande.

Jag fattade direkt på morron då jag läste ditt inlägg att detta kommer du att få så mycket skit för.

I alla andra sammanhang fattar folk att det kan finnas bedragare, men i dessa?

”Blind spot” so to say. Å då tävlar man om att vara den mest godhjärtade samhällsmedborgaren.

Bara att läsa alla personangrepp, visar ju att den sk ”goda människan” inte gömmer sig där bakom iaf.

Upp med hakan. Ta inte åt dig.

Maja http://blogg.vk.se/Mexan januari 16, 2013 6:43 e m /

Svara

Ja det måste ju finnas såna som du…

Lina januari 16, 2013 6:50 e m /

Detta var bestämt något av det dummaste jag läst på länge. Hur kan ett enormt växande socialt problem bestämmas utifrån en skrutten mobiltelefon?! Normerna ska minsann inte överskridas – inte heller om du är hemlös. suck, läs på och tänk utanför dina fördomar

rebecka januari 16, 2013 6:42 e m /

Svara

Använd hjärnan innan du bloggar.

Daniel januari 16, 2013 6:41 e m /

Svara

Jag blir bara ledsen och arg… Laila, du glömde nog att tänka efter…

susanna januari 16, 2013 6:38 e m /

Svara

Blir upprörd och ledsen över hur en människa kan uttrycka sig så känslokallt. Har du inget hjärta. Tror du att någon väljer att bo på gatan frivilligt? Jag skulle vilja se om du skulle klara dig en vecka under såna fruktansvärda omständigheter. Det är en skam för sverige att vi har hemlösa i ett sk välfärdssamhälle. Om de rika slutade roffa åt sig, så skulle slantarna räcka till alla. Regeringen går ut med att de skapat fler jobb, men vad är det för jobb, underbetalda låtsasjobb, fas 3, komjobb mm. Tro inte på statistiken, se verkligheten. De människor som bor på gatan har ofta fallit mellan stolarna, många har varit utsatta för trauman, eller blivit av med jobb eller drabbats av psykisk ohälsa. Ska man straffas för det? Jag tycker alla människor har ett värde å blir ledsen djupt in i själen av din hjärtlöshet. inte underligt världen ser ut som den gör när människor bara jagar makt och pengar och yttre skönhet, istället för att följa sina hjärtan å vara kärleksfulla. Skönhet kommer inifrån å de verkligt vackra, genuina människorna är de som kämpar för att göra den här världen till en bättre plats för oss alla å det gör vi när vi hjälper dom som lider utan att döma och utan att sätta oss själva över. vem vet vem som är hemlös imorgon. Vi har ingen kontroll över om vi får vara friska eller vad vi ska drabbas av. Hoppas du tänker om. Tycker verkligen synd om dig

pernilla januari 16, 2013 6:33 e m /

Svara

Hej,
Jag blir lite ledsen när jag läser ditt inlägg, min sons pappa är hemlös. Vi separerade när han var liten, och min son är nu 14 år och tack vare att hans pappa har en mobil så kan de ha lite kontakt. Vi har provat att skicka bilder så att han ska få se sin son, men eftersom han har en äldre telefon och inte en smartphone så går bilderna inte fram.
Jag vet att du bad om ursäkt, men vill bara uppmana dig att man inte alltid behöver skriva/säga vad man tycker/tänker om man är en offentlig person då du inte vet vem som läser.
Jag tog illa vid mig, och ville bara dela med mig av mina tankar… no bad feelings :-)

Catherine januari 16, 2013 6:31 e m /

Svara

Det låter helt sjuk när man läser ditt inlägg. ”Din sons pappa är hemlös”
1 vi bor i Sverige förfan inte i något uland
2 vilken fantastisk hjälp du är i så fall. Du kan åtminstone respektera din son och hjälpa hans far för tydligen var han bra till något tidigare i livet.

Sjukt januari 16, 2013 7:39 e m /

signaturen sjukt, att uttala dig om huruvida catherine hjälper hennes sons pappa eller inte – det är sjukt! du har uppenbarligen inte träffat många hemlösa. det kan finnas en miljon anledningar till att man är hemlös och det kan finnas en miljon anledningar till att catherine inte lever tillsammans med sin sons pappa. jag har själv en kompis vars pappa är hemlös. han har massa människor runt omkring sig som har gjort ALLT för honom, men hittills har han inte lyckat ta sig ur sitt missbruk. man får ta små steg i taget.
catherine, tack för att du delar med dig. det du skrev berörde mig och jag hoppas du inte tagit åt dig av kommentaren du fått.

hanna januari 17, 2013 10:39 f m /

Det är bra att du visar ditt rätta jag så att alla kan se. Det är oftast såna som du som har ALLT + lite till som är oroliga över att någon som du inte tycker förtjänar något ska ha någon lycka, nästan som att de skulle ta något av just dig genom sitt tiggeri. Förmodligen tycker du att den som är hemlös förtjänar det. Alla har en historia. Tänk efter innan du pratar. Du saknar helt empati och medmänsklighet. Hoppas du får smaka din bittra medicin.

S januari 16, 2013 6:28 e m /

Svara

Det är stor jävla skillnad på att ha en telefon för kanske några hundra + kontantkort, mot att ha råd med en bostad. STOR skillnad. Folk tigger inte om de inte är tvungna, folk gör sig inte ovärdiga på det sättet om de inte är tvungna och har hamnat utanför samhället, den som inte inser det saknar problemanalys. Visst har vi, som någon här nere skrev, socialbidrag etc. som i teorin ska se till att ingen behöver leva på gatan, men det är så otroligt lätt att halka mellan stolarna. Den som inte inser det har aldrig haft det svårt ekonomiskt (då menar jag inte ”oj, jag har inte råd att köpa en Iphone eller att ha en bil”, utan svårt på riktigt)

Moa januari 16, 2013 6:19 e m /

Svara

Koncentrera dig på trafiken istället när du sitter där och spyr ut avgaser. Varför åker du inte kollektivt.
Välkommen till verkligheten.

anna januari 16, 2013 6:13 e m /

Svara

Efter att ha läst ditt inlägg inser jag att man på Aftonbladet är duktiga på att skriva/vinkla, men inte fullt lika bra på att läsa innantill/förstå.

Björn Johansson januari 16, 2013 6:12 e m /

Svara

Att du inte har insett det tidigare? Aftonbladet och liknande skvallerblaskor är skit rakt igenom.

ml januari 16, 2013 6:33 e m /

Ja du, Laila. Jag tänker inte sälla mig till övriga som skäller ut dig för det här inlägget. Men tillåt mig att ställa en fråga. Säg att det inte hade varit en mobil han haft i sin ägo utan en gitarr,hade du då reagerat på samma vis?

Tony Malmqvist http://friattleva.blogspot.com januari 16, 2013 6:08 e m /

Svara

hur tanker du manniska!? en mobiltelefon kan man fa for runt 50 kr, telefonkort ger man gratis som promotion. nagon som inte har fast boplats har val anda ratt att kunna ha kontakt med anhoriga. jag har sjalv varit tvungen att sova pa gatan sa jag vet! otroligt hur folk kan vara trangsynta! man blir morkradd nar man tanker pa hur manga som dej det finns.

allan karlson januari 16, 2013 6:05 e m /

Svara

Blev väldigt förvånad att Du uttalar dig på detta sättet! Sparka aldrig den som redan ligger!

Läs gärna en berättelse som jag skrev på min fb sida för några dagar sedan ang detta ämne.

Liisa Lohi januari 16, 2013 6:04 e m /

Svara

Jag har aldrig gjort något inlägg på bloggar innan men ditt inägg gör mig så ledsen och upprörd. Idag kan man få en mobil för en hundralapp och ett kontantkort för lika mycket. Kanske det är just denna mobil som är hans enda sociala kontakt under dagarna och sättet socialen etc kan få tag i honom ang. bostad. Du som har allt och kan visa upp ditt liv i Berg Flyttar In borde tänka dig för innan du gör såna här inlägg… Nej du… Detta var lågt… Mycket lågt…

Henke januari 16, 2013 6:00 e m /

Svara

Skönt att man inte är känd, man får tycka och tänka precis som man vill som icke känd. Visst var det lite dåligt tänkt, men hallå ingen är felfri. Jag tycker synd om de hemlösa, men på Södermalm i stockholm där finns många med riktigt fina mobiler, nyklippta i håret och rena kläder. Då börjar man undra, sedan har vi de där äkta hemlösa, som varken har håret tvättat och dåliga kläder. Vi måste skija på hemlösa och liger i från Öststaterna, de finns hemlösa i Sverige, som mår pyton. Dock tycker jag alla ni som hackar på Laila, se till er själva. Vore ni känd, får ni inte tänka högt, då blir ni som vanligt i Sverige…uthängd i media.)

Christina http://Typisktsvenskar januari 16, 2013 8:22 e m /

Men så bra sagt Christina! Bara för att man har en obekväm åsikt i Sverige så blir man lynchad. Jag lyckades läsa mellan raderna och förstå att det Laila skrev var i stundens hetta. Både rätt och fel!

Ullis januari 16, 2013 8:34 e m /

hmmm… självklart får kända personers åsikter mer respons eftersom de just är kända och måste synas för att överleva och hålla sin image levande. Tyvärr lyckades inte Laila bättra på sin image med detta inlägget, tvärtom. Jag tycker det är bra att hon gått ut med en ursäkt. Om man väljer att blogga så vill man också att folk skall läsa och inte alltid tycka som man själv för att få igång en debat. Det är vad en blogg är. Så om man inte klarar detta så sluta blogga och bli icke känd. Bara att välja..

Henke januari 17, 2013 12:31 e m /

Det där vet vi inget om…

Bertil Sandström januari 16, 2013 5:59 e m /

Svara

Gav några pund till en uteliggare i London och fick tio franska kyssar, haha, ibland träffar jag på riktiga original. Men Layla, generellt är det väl bättre än att hen drar upp en Rosita, varje vinter fryser en del ihjäl trots spritens värme, det är hårt att vara uteliggare i vårat klimat, tänk på det.

Adolf_Einstein januari 16, 2013 5:52 e m /

Svara

wow den telefonen kanske var värd hela 100 spänn. Typ lika mkt som det kostade att köra till det där mötet. Har du funderat på börja cykla Laila? så kan du skänka denna enorma förmögenhet och stoppa hemlösheten

Mattias Lind januari 16, 2013 5:51 e m /

Svara

Det här var det dummaste jag har läst på länge? Trollar du nu, Laila?

Johan januari 16, 2013 5:48 e m /

Svara

De är så löjligt hur Laila nu blir utslängd hos vänsterhundarna för att slitas i stycken. Hennes brott ? att uttrycka en realistisk syn på de ökade tiggeriet i våra storstäder. Ingenstans har hon visat någon avsky mot hemlösa i allmänhet, som nu media vill få de att framstå. Endast att de blir en svår situation när du å ena sidan har människor som behöver verklig hjälp, men å andra sidan riskerar att bidra till organiserad brottslighet.
Jag hoppas att du läser de här och förstår att Sverige inte är emot dig bara för att några skriker högt i kommentarsfälten. Tro mig, Aftonbladets redaktion är inte heller representanter för folkviljan…

Eric januari 16, 2013 5:46 e m /

Svara

En mobiltelefon behöver inte vara särskilt dyr nuförtiden och den kan ges bort begagnad (för vi som har råd byter dem ju som vi byter strumpor). En mobiltelefon kan oxå vara första steget till att styra upp sin situation. Inte så lätt att få jobb eller ha kontakt med myndigheter om man inte kan bli kontaktad…tills vidare kan man ändock vara utelämnad till att tigga tills man fixat sin situation. Kom igen, vad vinner du på att sparka på någon som redan ligger?

Karin januari 16, 2013 5:42 e m /

Svara

Laila, helt rätt men jag skulle bli ännu mer upprörd om den ”hemlösa” hade en fast telefon.

Dr Dengroth januari 16, 2013 5:40 e m /

Svara

Elaka ögon

H januari 16, 2013 5:35 e m /

Svara

Kom kHur många indianer har du helt seriöst i kanoten? Det finns människor som jobbar ideellt med att samla ihop saker till hemlösa människor, saker som annars slängs bland soporna. Här kommer något som uppenbarligen kommer komma som en chock för dig Laila, även hemlösa människor har nära och kära, jo jag lovar det är sant. Precis som att du vill ha kontakt/kunna kontakta dina anhöriga så vill väl hemlösa människor göra det. Dessa eldsjälar som jobbar ideellt samlar även ihop telefoner, JUST EFTERSOM ATT DESSA HEMLÖSA MÄNNISKOR INTE HAR RÅD ATT KÖPA EN TELEFON UR EGEN FICKA! Det var väl knappast en sprillans ny iPhone han drog upp ur fickan? Nej, precis vad jag trodde.

Evelina januari 16, 2013 5:34 e m /

Svara

Ursäkta, men hur i helvete tänkte du nu?!? Du borde läsa boken ”Raines dagbok”, innan du yttrar dig om hemlösa!

Linda januari 16, 2013 5:32 e m /

Svara

HEJA LAILA! Så jävla rätt! :)

Jenny januari 16, 2013 5:26 e m /

Svara

Håller helt med dig Jenny!

Peter januari 16, 2013 5:33 e m /

@ jenny kennet lisa nina

lisa januari 16, 2013 5:37 e m /

…sen måste man ju undra hur korkad du är Laila som antar att personen som ringer den hemlöse mannnen också måste vara hemlös med mobil… Så hemlösa socialiserar bara med andra hemlösa menar du?

Johan januari 16, 2013 5:23 e m /

Svara

Ja, det där reagerade jag också på. Det är så ignorant så jag finner inga ord och du framstår som oerhört obildad och det blir så tydligt att du tillhör den lilla klick av Sveriges överklass som lever lyckligt ovetandes om hur världen och samhället egentligen ser ut. Det är ER som det i själva verket är synd om.
Sen gillar jag också hur du skamlöst försöker håva in ett par pluspoäng genom att berätta din barmhärtiga historia om hur du minsann ”skitade ner dig” för en hemlös skull en gång i tiden. Haha, jaa du Laila…

Therese januari 16, 2013 5:59 e m /

Att man äger en mobiltelefon är ingen indikation på att man inte är ”trovärdigt” hemlös. Att äga en mobil är inte samma som att ha mat på bordet varje dag eller ha råd med hyran. Dessutom känns det patetiskt då kändisar överhuvudtaget uttrycker sig klumpigt på det här sättet eftersom de uppenbarligen tjänar pengar. Många gånger utan att göra någonting?! Lika stört som då moderater låtsats att jobben finns och att arbetslösa endast är lata. Mest bisarrt är då politikerna dessutom själva saknar utbildning, men som tar sig fram på grund av smord käft! Laila. Vad tjänar du egentligen pengar på???

MissSWEDEN januari 16, 2013 5:21 e m /

Svara

Så pinsamt inlägg om uteliggaren satt man blir ju tårögd.
Jag vet, ta din Iphone, BMW och kör iväg till New York, så kan du stötta dom ”drabbade” uteliggarna.

Bortskämda människor…

christian januari 16, 2013 5:21 e m /

Svara

ligga kan du Laila de vet vi,men uteligga det vete tusan om du klarar det, med eller utan mobil MVH Bengt

Bengt Greus januari 16, 2013 5:17 e m /

Svara

Som bloggare och dessutom offentlig person bör man tänka efter vad man skriver. Hur arg och uppretad jag än är skulle jag aldrig döma en annan människa offentligt. Och att sen mer eller mindre ta tillbaka det och berätta någon solskenshistoria gör ju saken än värre. Det mest skrämmande är att det finns fler som spottar på de som redan ligger. Alla är dock inte lika spontana o skriver det i en blogg. Vi lever i ett kallt Sverige och tyvärr ser inte jag hur det ska bli varmare och mer medmänskligt. På ett vis är det tur att vissa dumskallar vräker ur sig dumheter, det skapar iaf debatt. Må mändklighet och empati övervinna egoism, frosseri och girighet.

Challe januari 16, 2013 5:16 e m /

Svara

Brev till Laila på min blogg nightfallsoverstavsnas.blogspot.se

Åsa Hjalmarsson januari 16, 2013 5:14 e m /

Svara

Fyfan vilket förakt du visar i denna. Du lever i ett helt annat universum än bostadslösa. Varenda ord i din bloggtext osar av förakt för folk som inte har det lika gött ställt som dig.

Vidrigt skrivet! Du borde verkligen tänka över hur du skriver och även reflektera över hur samhället du lever i ser ut och hur jäkla priviligerad du är att tjäna så mycket pengar på att göra absolut ingenting.

Danne januari 16, 2013 5:13 e m /

Svara

Ja. Vad fan spelar det för roll om en hemlös har en mobil? Asbra ju. Blir så irriterad när folk ska dra igång konspirationsteorier om att dom hemlösa inte är fattiga EGENTLIGEN, att tiggare bara samlar ihop pengar till ligor etc.

Att inte ge pengar till tiggare handlar typ alltid om att inte bry sig tillräckligt, att va mer girig än givmild i dom fallen. Bara erkänn det för er själva.

Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa http://www.moralfjant.blogg.se januari 16, 2013 5:19 e m /

@Moralfjant

”Blir så irriterad när folk ska dra igång konspirationsteorier om att dom hemlösa inte är fattiga EGENTLIGEN, att tiggare bara samlar ihop pengar till ligor etc”

Många tiggare är med i ligor. Ett typiskt exempel är ju de med laminerade papperslappar som alltid handlar om ett sjukt barn. Jag menar, vilken tiggare har tillgång till lamineringsmaskin? Det har inte ens jag, trots att jag är långt ifrån tiggare.

”Att inte ge pengar till tiggare handlar typ alltid om att inte bry sig tillräckligt, att va mer girig än givmild i dom fallen.”

I Sverige har vi socialförsäkringssystem (bidrag) som skall säkerställa att ingen behöver leva på gatan. Vi har helt enkelt outsourcat den biten till staten, så jag känner inte ett dugg dåligt samvete för att jag inte ger pengar till tiggare. Jag betalar massor av skatt som bl.a. skall finansiera bidragen. Hade vi inte haft någon välfärd i Sverige hade jag kanske gett någon slant till tiggare, vem vet.

Anonym 3456 januari 16, 2013 5:52 e m /

Det är väl inte länge sen du och din man försökte tigga ihop ett hus när ni skulle vara med i en dokusåpa om er på TV???nu blev det ju inte av men man kan ju tigga på olika nivåer.

catinka januari 16, 2013 5:11 e m /

Svara

Och visst tusan har hon en mobiltelefon och tigger på samma gång! :D skämmes, Laila,

Kalle januari 16, 2013 5:19 e m /

Så här kan det se ut även i Stockholm:
http://www.youtube.com/watch?v=5AlpHuUEw5A

Peter januari 16, 2013 5:10 e m /

Svara

Laila ,du är smaklös!!!!!!

catinka januari 16, 2013 5:05 e m /

Svara

Så man kan missta sig på människor. Tänker du inte på vad dessa människor har fått gå igenom. Därtill missunnar du dem en mobil som livlina. Allt du har sagt är alltså bara ett spel för gallerierna.

Ewa januari 16, 2013 5:05 e m /

Svara

När soc-bidraget kommer så hyr man ett billigt hotellrum, duschar, rakar sig och går och klipper sig. Sen går man till arbetsförmedlingen och skriver in sig, och tar det första man blir erbjuden.
Problemet löst.

jonas januari 16, 2013 5:01 e m /

Svara

Skojar du eller vet du ingenting om hur samhället fungerar. Jobbbar själv nära människor som sliter varje månad på gränsen till att bli hemlösa, samt med de som tyvärr redan är hemlösa. Riktigt så enkelt är det inte. Tragiskt när människor helt utgår från sitt eget. Och tror att det bara är att ”rycka upp sig”

Mark januari 16, 2013 5:05 e m /

HAHA!
Exakt så gjorde jag en gång i tiden. Riktigt tungt slavgöra på ett lager, men nu är jag förman och bostadsrättsägare. Alla kan om dom vill!

kenneth rosberg januari 16, 2013 5:07 e m /

Mark

Vad ska man göra då? Tycka synd om sig själv och begrava sig i självömkan? Fortsätta försöka tills man dör. Ge upp är inget alternativ.

jens januari 16, 2013 5:10 e m /

Jag vet exakt hur samhället fungerar. Du får allt betalt för dig. Utbildning betald, bidrag varje månad, så kom inte och snacka om att det inte finns möjligheter. Finns nog inget annat land i världen där du har lika stora möjligheter men om du ger upp så hjälper inget.

jonas januari 16, 2013 5:13 e m /

@kennet rosberg bara för att Patrik Sjöberg kan hoppa 2,42 betyder det att du kan göra det?

Lisa januari 16, 2013 5:28 e m /

Lisa nej men man kan väl klara av ett enkelt arbete även om man inte är världsatlet?

Var i ligger logiken i ditt resonemang?

kenneth rosberg januari 16, 2013 5:30 e m /

@kennet ”allt kan om dom vill”, dina ord. Då borde du KUNNA hoppa 2,42 precis som Patrik Sjöberg.

Lisa januari 16, 2013 5:33 e m /

Lisa

Nej mina ord var ”alla kan om dom vill”
Och då syftade jag givetvis på att skaffa ett lågavlönat arbete, börja på botten och arbeta sig uppåt.

Hur långt man sen kommer det kan ju givetvis variera. Det jag skrev var alltså med dina ord att alla kan iaf försöka hoppa höjdhopp. och blanda inte in halta och lytta i den här debatten.

kenneth rosberg januari 16, 2013 5:38 e m /

Stämmer ändå tills….Bli erbjuden jobb? Jag var inskriven på arbetsförmedlingen de första två åren (av och till, vikade osv) av alliansregeringstiden och den våren där i början hade de en sån åtgärd där man kunde bli erbjuden intervjuer men efter några månader var det stopp med den och flumhögern satte sin riktiga boll i rullning. Till och med de jobb som ”förmedlas” genom träffarna de anordnar håller någon månad idag.

Och då har vi inte ens tangerat de psykiska problem man får förutsätta att många hemlösa har.

basismen januari 16, 2013 6:00 e m /

Herregud Jonas, du kan inte ha varit med om mycket i ditt liv. Att du ens tror att pengarna från soc räcker särskilt länge. Vart kommer dom här fördomarna ifrån att man lever lyx när man är sjukskriven/arbetslös/ eller får pengar från soc? Jag blir fan mörkrädd att du kan uttala dig på det här sättet om andra människor som kämpar varje dag på sitt sätt. Jag hoppas att du själv får uppleva att hamna totalt utanför samhället (utförsäkrad osv) så kanske du hittar tillbaka till din empati! Fy fan….

madde januari 16, 2013 6:40 e m /

@madde

Hur är det med din? Det du förespråkar är att stjäla pengar från folk som arbetar och sliter dagarna i ända för att överleva och kanske få lite över i slutet av månaden att göra något kul för, och utan medgivande ge bort pengarna till någon annan. Under vapenhot och hot om frihetsberövande om man inte betalar.
Det är den människosynen som gör all tyranni möjlig!

jonas januari 16, 2013 7:12 e m /

Man är väl oftast inte hemlös bara för att. Det ligger missbruk och psykisk sjukdom bakom och det är social oförmåga vilket gör det väldigt svårt att ”bara söka ett jobb”. Vem vill anställa en missbrukare eller hemlös liksom? Dessutom är det näst intill omöjligt att få en bostad att hyra nu för tiden om man inte har ett fast jobb. Det är hårda tider vi lever i, och hårdare tycks det bli.

Andrea januari 16, 2013 7:56 e m /

Tänk om det här inlägget om hemlösa och mobiler var ett försök att uppmärksamma hetsjakt och nätmobbing som ju är bra mycket värre än hennes åsikt, skolorna sägs ha nolltolerans mot mobbing men bland vuxna i samhället är det tydligen tillåtet att visa sitt hat på nätet, härliga Sverige……..

kenneth januari 16, 2013 4:56 e m /

Svara

Det är tyvärr ett pris man får betala när man är en offentlig person och häver ur sig ogenomtänkta meningar. Laila har åkt på sig en näsbränna av guds nåde men det är också bra att folk reagerar. Bloggar har blivit en fristad för ofiltrerade åsikter och propaganda som kan komma från vilken källa som helst och nå vilken mottagare som helst. Om folk inte hade reagerat på detta så är det säkert många som hade resonerat enligt ”Hon har säkert rätt”-principen och den nedsättande synen på hemlösa hade spridit sig ännu mer.

Jag tror personligen inte att Laila har något emot hemlösa och jag är säker på att hon inte menade något ont med texten men det faktum att hon ens sätter sig och skriver den gör också att hon måste ta ansvar för konsekvenserna.

Som bloggare borde man tänka att alla ens inlägg skall hålla för publicering på DN Debatt, då hade vi fått ett bra mycket bättre bloggklimat i Sverige.

Avslutningsvis; försöket till rättfärdigande genom historien om skorna blir knasig. Bara för att man gjort en sak bra en gång så betyder inte det att man har rätt att göra resten fel. Bara för att jag ger pengar till WWF varje månad så kan jag inte äta jätteräkor med gott samvete.

Henrik januari 16, 2013 5:26 e m /

Oooops!….
Vad hände där?? Hjärnsläpp eller, för inte är du väl så här som person och medmänniska i vårt samhälle Laila?
Känns som om över 1100 kommentarer och pressens skriverier har fått dig att vända kappan efter vinden dock…
Håller inte med dig på en fläck!!
Men det mest tragiska tycker jag är den hemska människosyn när du tror att hemlösa BARA kan prata med ANDRA hemlösa!! Som om de inte skulle kunna ha vänner som bor i hus/lägenhet/slott eller koja! Nä fyyy

Åsa januari 16, 2013 4:56 e m /

Svara

Den där storyn om att du skänkte bort ett par skor till en hemlös har du nog förväxlat med den _verkliga_ historien om en polisman som gjorde det i New York för ett tag sen.
Känns inte särskilt trovärdigt att det var du som satte den trenden. Inte med ditt resonemang iaf. Det är nog bättre du slutar blogga och istället på heltid går runt och ”spänner ogonen” i alla hemlösa så att de skäms extra mycket över sig

Veronica januari 16, 2013 4:54 e m /

Svara

Tänkte på exakt samma sak. Känns lite för likt NYPD-polisen som sprang o köpte ett par skor till en hemlös här i New York för några månader sen. Och precis, med tanke på hennes oempatiska tankesätt, känns inte hennes story helt trovärdig… Just sayin!

Harlem januari 16, 2013 4:58 e m /

sebbe satxx – och avlönar med skattemedel.
Totalt inkompetent person, varför premieras sådant? Tror den dominerande röda journalistiken ligger bakom detta… nu vill man inskränka yttrandefriheten pga att gammelmedia håller på att gå i graven.

kaj januari 16, 2013 4:53 e m /

Svara

Och hur tänkte du att man ska kunna få kontakt med myndigheter, anhöriga och andra utan mobiltelefon när man inte har någon bostad? Snälla, en gammal mobiltelefon kan man lätt fixa gratis av en bekant som köpt en ny och sen en 50-lapp för kontantkort. Voilá!

Gurre http://twitter.com/Republiken januari 16, 2013 4:53 e m /

Svara

SJälv har jag dylika erfarenheter av moderaternas anhängare.

Lisa januari 16, 2013 4:53 e m /

Svara

Lisa; Nej inte särskilt fördomsfull, det är bara faktum nuförtiden att vänstern/AFA står för överlägset mesta delen av dylika formuleringar i sina angrepp. IRL är det dessutom gatstenar och våld som kännetecknar dessa djur!
Vad gäller tiggeriet så är det lagstiftning på gång för stt få stopp på det organiserade tiggeriet. Lever man i Stockholm så är det helt uppenbart att många av tiggarna är delar av organiserad brottslighet. Jag är säker på att de flesta som rör sig i Stockholm delar uppfattningen att tiggeriet skall bort! Det gjordes en undersökning för några år sedan som visade att en tiggare på tunnelbanan fick ihop ca 1000 kr på mindre än en vanlig arbetsdag, så självklart är detta en luckrativ marknad för ligor med kriminell verksamhet.

Peter januari 16, 2013 4:51 e m /

Svara

Har du något som helst belägg för att det skulle finnas organiserade ligor?

För det finns nämligen lite belägg för ett sådant påstående. Förjävligt att det är någon slags vedertagen sanning.

Att de umgås tillsammans beror nog på andra saker än att de skulle vara en organiserad liga.

Danne januari 16, 2013 5:16 e m /

DANNE!!!
Men herregud är du född igår eller?
Googla på organiserat tiggeri, så får du massor av läsning.
Kan vara bra för övriga kommentatorer också förresten, innan Ni fortsätter spy ut eran galla!

Peter januari 16, 2013 5:24 e m /

@ Peter som sagt många hetsiga moderater som har hittat hit…

Lisa januari 16, 2013 5:31 e m /

Kan inte annat än säga att min syn för Laila som ja gillat sjönk sjukt mkt då man ens kan uttala sig på detta sett. Vad har du för syn på människor, e vi inte lika mkt värda ? Finna inte ord!

Micke januari 16, 2013 4:51 e m /

Svara

sebbe staxx klass! sådana som staten bjuder in till samtal om värdegrunder i framtidens samhälle… ingen ljusnande framtid det tycks.

karl januari 16, 2013 4:51 e m /

Svara

Jag rör mig ofta i tunnelbanan och på stan och kan väl delvis hålla med om att man ibland ifrågasätter i fall vissa tiggare verkligen är seriösa eller om det är organiserade ligor som ligger bakom MEN man borde inte uttala sig om man inte är 100 % säker på hur det verkligen ligger till.. Kanske personen du såg behövde en mobil för sin egen säkerhets skull, ett sätt att hålla kontakt med sin familj. med vården eller med myndigheter.. Han kanske hade fått den av någon godhjärtad person, en släkting eller av kyrkan eller socialen.. Vem vet?? EN sak är säker dock.. DU kan OMÖJLIGT veta hur det ligger till i hans fall!! Tycker det är EXTREMT tråkigt att en person som du som lever ett privilegat och offentligt liv uttalar sig som du har gjort! Erkänn att ditt uttalande var ogenomtänkt och onödigt!!?Tycker du borde be om ursäkt! Om du är för feg eller för högfärdig att göra det så tycker jag att du kan gottgöra genom att donera pengar till Stadsmissionen eller någon annan organisation som hjälper de hemlösa.. Godhet ger godhet!

AL januari 16, 2013 4:49 e m /

Svara

Håller med. Varför inte skänka 100 (billiga) telefoner med tillhörande kontantkort till Stadsmissionen, så att de kan hjälpa ett gäng hemlösa utan telefon att kunna ha kontakt med sin familj och knyta kontakter som kan leda till ett förbättrat liv. Dags för ett upprop!

Harry Kentucky januari 16, 2013 4:55 e m /

sebastian sebbe staxx stakset

sebastian sebbe staxx stakset januari 16, 2013 4:49 e m /

Svara

Man ryser i hela kroppen när man läser detta inlägg, man får gå tillbaka till nazi-tyskland för att hitta en sådan otäck människosyn

per-erik nilsson januari 16, 2013 4:42 e m /

Svara

De va ju verkligen en intelligent analys…
Tror du att du bidrar med någonting genom att komma med sådana korkade utspel ? Ja hoppas för din egen skull att du trollar.

Eric januari 16, 2013 4:51 e m /

@Eric ditt inlägg var ju inte särskilt överbegåvat, precis.

Lisa januari 16, 2013 4:56 e m /

@Lisa Då får du gärna förklara för mig hur hans jämförelse mellan Bagge och Nazi-tyskland är befogad ?

Eric januari 16, 2013 5:04 e m /

Godwins lag har återigen visat sig hålla.

Mr X januari 16, 2013 5:21 e m /

Jag läste för ett tag sen att ca 45-50% av alla hemlösa i stora amerikanska städer äger en mobiltelefon (om ändock billig variant). Nån hemlös nämnde att ”ha en telefon är inte ens längre ett privilegie, det är en nödvändighet”. Dessutom lever vi i 2013, inte 1993, när det ansågs som en statuspryl för välbärgade.

För att ge lite mera amerikanskt perspektiv, du som har så mycket erfarenhet. I vissa delstater står de styrande för att ge mobiltelefoner till de hemlösa. Läs mer här:
http://www.huffingtonpost.com/mobileweb/2012/12/10/government-subsidized-cell-phones_n_2272482.html

Så kanske till och med han du köpte skor till ägde en telefon.

Harlem januari 16, 2013 4:40 e m /

Svara

De är många som lägger märke till den stora ökningen av tiggare i storstäderna på senaste tiden. De folk inte verkar förstå är att de till stor del är organiserade. Att man pratar i telefon är ju inte speciellt konstigt då man kommunicerar med varandra. Ja beklagar att du behöver stå emot den hatstorm som drivs just nu av twittervänstern samt mediaetablissemanget, enbart för att du uttryckt din åsikt.

Eric januari 16, 2013 4:39 e m /

Svara

Håller helt med dig Eric! Tråkigt att så många (som inte bor i Stockholm antar jag) inte kan förstå att tiggandet är organiserat och att EN tiggare kan få ihop ca 1000 kr på mindre än en vanlig arbetsdag. Det är lagar på gång för att få stopp på denna verksamhet. Det ska bli skönt att slippa alla tiggare sen!

Peter januari 16, 2013 4:56 e m /

Man kan ju undra vem de är som är jubelidiot ?
Du menar alltså på allvar att du aldrig har hört talas organiserat tiggeri ? Hur lönsamt de är har inte med saken att göra, vill du bidra med pengar till kriminella pga. din naivitet så får du göra de.

Eric januari 16, 2013 4:58 e m /

Även om det skulle stämma, behöver man inte en telefon för myndighetskontakter?

basismens januari 16, 2013 6:02 e m /

Haha… Ja, dig var det verkligen klass på!

Siv januari 16, 2013 4:38 e m /

Svara

@ Peter du verkar fördomsfull.

Lisa januari 16, 2013 4:37 e m /

Svara

Hej,
jag tycker att Du har lite dåligt insikt i verklighetsensliv, men vi alla lör oss, lycka till
hälsningar :)

Margareta januari 16, 2013 4:35 e m /

Svara

Samma gamla vänster/AFA-kommentarer!!

Peter januari 16, 2013 4:32 e m /

Svara

Peter: Hennes korkade inlägg har väl knappast med politik att göra? Du är ett tvättäkta troll

Lasse januari 16, 2013 10:36 e m /

En typiskt moderat åsikt ! Jag gissar att Hon röstar på Fredde och di blåa. Det är många moderater som har dessa åsikter.

Hedningen januari 16, 2013 4:28 e m /

Svara

Japp, för det har ju verkligen med politik att göra.. Typisk idiot kommentar, såna som du som skämmer ut hela vänstern

Elise januari 16, 2013 4:44 e m /

Om du nu anser att Laila är så fel ute så är du verkligen inte bättre själv. Önska att hela hennes liv i stort sätt försvinner… Ja, dig är det då verkligen klass på!

Anna januari 16, 2013 4:26 e m /

Svara

Oavsett om de som bor på gatan har mobiltelefon eller inte så har du det utan tvekan extremt mycket bättre ställt. Jag tycker inte att det är speciellt märkligt att personen blir glad när det är någon som ringer och ger en ljusglimt i dennes annars miserabla liv. Bedöm själv vad som är värst. Att en hemlös har skaffat sig en billig mobiltelefon för nödsamtal och möjlighet att kontakta släkt och vänner eller att en överklasstant rullar förbi i sin Lexus, ser detta och blir förbannad över det.

Marcus Lundin januari 16, 2013 4:20 e m /

Svara

Så sant!

Harlem januari 16, 2013 4:43 e m /

Hej Laila Bagge numera Wahlgren!

Först av allt, jag har lämnat min e-mail adress och riktiga namn, så vill du svara får du gärna göra det där!

Så, nu till posten.
Jag har sett dig länge nu på TV och har inte velat bilda mig någon uppfattning om hur och vem du är, även om man såklart alltid dömer människor omedvetet ändå. Dock växte du för mig sist jag såg dig i ”Gester med gester”, där du var riktigt duktig och rolig!

Men, Laila. Det här posten du har lämnat på din blogg, är det möjligtvis en ”bloggrape”, och nån annan skrivit inlägget i ditt namn? Annars sjönk du direkt som en sten i mina ögon, då detta var bland det dummast jag hört.

Vem är dessa ”fel hemlösa” du pratar om? Personen du dömt på förhand för att han tog upp en mobiltelefon? Du påstår själv att du i USA gick och köpte ett par skor till den hemlösa, precis som i den fina internet-vandringssägnen som existerar, vilket är fint gjort! Är det då inte möjligt, tror du, i nån annans värld, att någon gett denna person, låt säga en mobiltelefon? Eller kanske gav någon varmhjärtad person rentav 100:-, som det kostar att köpa en inte-så-smartphone på blocket (en bättre telefon kan såklart köpas billigt på svarta marknaden, där många hemlösa tvingas leva). Ett kontantkort beställer du gratis hos i stort sett alla abonnemangsleverantörer.

Så vad är det du inte unnar dessa ”fel hemlösa”? Att de råkat få ihop ett par hundralappar som utöver maten räcker till lite till, och bestämt sig att köpa en mobiltelefon i stället för sprit? Är en ”riktig hemlös” en person som inte har råd med exakt någonting, inga telefoner eller inget socialt umgänge (går ju inte ringa, och utan cash, ingen fritid. Jobba jobba jobba)?

Den riktige hemlösa skall alltså i dina ögon, vara så ytterst fattig, att den inte har råd med något annat än mat, och den har ingen tid över i sitt tiggarjobb att passa på och ringa nån som kan trösta lite, för den måste ju fortsätta tigga?

Och gud förbjude den som skänker en tjuga, eller nån hundring, eller en mobiltelefon. Den förstör ju tiggarens framtid, då han kan komma att ses som ”fel” (läs: inte fattig nog), och därigenom göra svenska samhällets mer välbärgade förnärmade, misstänksamma och förbannade.

Och så kan vi ju inte ha det i vårt kära Sverige!
Tack för din tid Laila, jag läste ditt inlägg, hoppas du läser mitt. Svara mig gärna per mail (eller här!) såsom jag gjort dig!

Hoppas du slipper dessa hemskheter i framtiden!

Shaun Wiseman https://soundcloud.com/wisemencollective januari 16, 2013 4:17 e m /

Svara

Hopplöst korkad kommentar från en person, Laila, som verkar vara mer rotlös och hemlös än alla uteliggare kombinerat.

Jonas januari 16, 2013 4:16 e m /

Svara

Löjligt resonemang: ”Först skaffa bostad, sen mobil”. Hur skaffar man en bostad om man är hemlös? Jo man behöver bli kontaktad för att få en bostad. Och har man ingen adress, ja då är väl en mobiltelefon ett av de vettigast verktygen att hålla kontakt och skaffa bostad.

Harry Kentucky januari 16, 2013 4:12 e m /

Svara

”Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan???”. Bland det mest oempatiska jag läst på länge. Spelar ingen roll att du nu försöker sväva in på att blogginlägget egentligen handlade om organiserade gäng. Riktigt lågvattensmärke på detta tankesätt,om du frågar mig.

Harry Kentucky januari 16, 2013 4:05 e m /

Svara

Jag håller med dig, det är en fråga om prioritering! först skaffar man bostad sen mobil :)

iagree januari 16, 2013 4:03 e m /

Svara

Alla borde veta att en billigt mobil kostar allt mellan 0-200 och ett kontantkort är inte dyr heller !! Hemlösa behöver väl också kunna ringa ibland och i dagens sämhälle finns det inga telefon kiosker längre !! Om dessa pengar som den telefonen kostar kan t.o.m. räcka till en bostad så kan du väl tala om var hittar man det…kön kan bli lång :O och överhuvud taget finns det lägenheter som är lediga o isf. vilka har förtur dit ..knappast en hemlös om den nu inte avstår från mobilen och köper en bostadsrätt :o lyssna på dig själv hur det låter…lever alla i verkligheten !!??

Lisa http://Jaja januari 16, 2013 5:14 e m /

Och du tror att alla hemlösa kan skaffa bostad hur enkelt som helst? Du inser inte att det kanske inte går eftersom man kanske har prick hos kronofogden, eller liknande som gör att man inte kan få kontrakt för att ingen vill hyra ut en. Den kommentaren är lika korkad som att säga att ”har man inga pengar får man väl gå till automaten”,

Sanna Eriksson januari 16, 2013 5:23 e m /

Jaha du Laila, då var drevet igång. Som boende i Stockholms innerstad kan jag bara hålla med dig. Jag är innerligt trött på alla lurendrejande så kallade tiggare överallt. Du ska förbaske mig inte behöva be om ursäkt för att du uttrycker en åsikt. Vissa av kommentarerna här vore nåt för Bjurwald, Linderborg, Mazetti och andra godhetsapostlar att titta på. Men det här ”näthatet” uttrycker ju politiskt korrekta åsikter så de är säkert OK.

Mr X januari 16, 2013 4:02 e m /

Svara

tack för ditt inlägg! det finns inte mer att säga…

iagree januari 16, 2013 4:08 e m /

Håller med tillfullo!

Milla januari 16, 2013 4:23 e m /

Nej, Laila, det där var ingen hjärtlig ursäkt. Det där var ett ”förlåt, MEN…”

Det vore intressant att höra hur Du tycker att en uteliggare bör bete sig för att förtjäna din empati.
Hur borde han ha pratat i telefonen?

Jag vet inte om du någonsin behövt kämpa för något i ditt liv. Om man har ett vanligt yrke är man också tvungen att prata annorlunda, med mer respekt och ödmjukhet, än man gör med sina vänner. För en tiggare är tiggandet ett jobb. Det är inkomstkällan. Samtidigt har hen ju självklart bekanta och vänner och vilken relation de har – vilket tonläge de använder när de pratar – har du inget ett skit med att göra.

sofie januari 16, 2013 4:01 e m /

Svara

HELT RÄTT AV DIG LAILA!!

Det borde fler veta!!
Eftersom man tigger pengar så borde man lägga dom ”kronor” man har på något annat än telefonräkningar!!
Det vet väl alla att hela samhället är snett, å folk kan göra vad som helst för pengar…t.o.m mörda folk!!
Jag håller helt med Laila o förstår precis hur du kände där!!

jeanette eliasson januari 16, 2013 4:00 e m /

Svara

Ska DU avgöra om en hemlös får ha en mobiltelefon eller inte. Den där luren är den hemlöses livlina. När ska folk som du fatta det?!
Telefonräkningar? Vad lever du i för liten trångsynt naiv bubbla? Tror du på allvar att en hemlös ringer med ett fast abonnemang? Först och främst har de sina mobiler för att kunna bli kontaktade av Socialtjänst, härbärgen, familj osv. Sedan är det ju en säkerhet att ha en telefon i fickan för någon som bor på gatan, om det skullle hända hen något.
Det är sådana som du, Jeanette Eliasson, som har format detta skeva samhälle.

Lisa januari 16, 2013 4:17 e m /

KONTANT KORT SÄGER DET DIG NÅGOT MAN BEHÖvER TANKA PÅ 1 GÅNG PER ÅR. 100 kr på netonet så har man mobil + kort du e ju fan dummaren bagge haha

Anonym januari 16, 2013 4:23 e m /

I dessa kommentarer så kan man se det ”näthat” som exempelvis aftonbladets Åsa Linderborg påstår att hon blivit utsatt för. Dock så är det nog så att det är hennes egna vänstervridna rödvinslakejer som har blivit utskickade för att krossa de som inte tycker eller skriver politiskt korrekt. Näthatet skall krossas genom att tysta oliktänkande med, just det, näthat
Frågan kvarstår, hur kan dessa tiggande individer ha en dyr smartphone i fickan eller, som man många gånger sett, ta lite rast och röka ett par cigg?
Det är väl som barnfattigdomen en myt….
Stå på dig Laila, du har rätt att tycka vad du vill även om media inte tycker det

Ingvar januari 16, 2013 3:56 e m /

Svara

vet itne vem dom e dummaren andra ”näthat” Det hon gjorde va inte uthängning Fattiga ska inte ha mobil folk med blogg gör allt för klicks och andra saker så dom skriver massa skit, hur många ute liggare ha en mobil på flera tusen? ens hur många har abodemang typ 00000,1%? tänk innan ni skriver

Anonym januari 16, 2013 4:26 e m /

Håller helt med dig Ingvar!

Peter januari 16, 2013 4:38 e m /

jävla dumheter

stoffe januari 16, 2013 3:56 e m /

Svara

Hör och häpna, detta var det dummaste jag läst.

ove januari 16, 2013 3:53 e m /

Svara

Men allvarligt..
Fattar inte majoriteten här att det handlar inte om huruvida personen i fråga hade en iPhone eller en Nokia 3310.
Det handlar om hur den ”hemlöse” betedde sig. Att i ena stunden spela teater och tigga pengar, mot att sedan prata i telefonen som en helt annan människa bara sekunder efter.
Detta uppfattades av Laila som något organiserat (vilket är väldigt utbrett i just Sverige pga alla dumma naiva Svenskar), och tycker till om det.
Ni får helt enkelt fortsätta att leva i era bubblor, bidra till organiserad brottslighet, som med hjälp av era bidrag ser en lukrativ branch, så att flera människor kan smugglas in för att nyttja er dumhet.
Som grädde på moset kan ni också fortsätta att hoppa på någon som säger sanningen (dock kanske en aning slarvigt uttryckt), så känner ni er som riktigt fina medborgare.
Era bidrag till de kriminella organisationerna som bedriver denna verksamhet tas säkert emot med glädje.

Sen finns det givetvis hemlösa som har det jobbigt på riktigt. Men det gäller att kunna urskilja dessa från den organiserade verksamheten.

Dennis januari 16, 2013 3:51 e m /

Svara

Helt rätt.

HC januari 16, 2013 3:59 e m /

Mycket bra skrivit! Även om man är hemlös så kan det ju vara så att man har barn, syskon eller vänner man vill ha kontakt med. Många hemlösa måste ha kontakt med myndigheter och då måste de ha en telefon. Ska man som Laila Bagge tydligen tycker vara helt utanför gemenskap, familj och allt annat socialt bara för att man är hemlös.

Mollyia januari 16, 2013 4:13 e m /

Som jag skrev så tror jag snarare att det handlar om en formulering som enbart skrevs med känslor.
Hade hon reflekterat över varför hon fick dessa känslor så hade hon insett att genom att lägga fokus på mobiltelefonen så utsätter hon sig själv för att bli missuppfattad, i motsats till hur inlägget hade uppfattats om hon resonerat fram varför hon fick den där uppfattningen när hon såg den ”hemlöse”.

Slarvigt uttryckt, absolut.
Msn önskar ju att näthatet hade varit like eftertänksamt som Laila själv borde ha varit när hon formulerade sitt inlägg.

Tyvärr är det så att precis som Laila bagges inlägg, så är 99% av inläggen här minst lika dåligt formulerade, med fokus på fel saker.

Dennis januari 16, 2013 4:45 e m /

Jag håller helt med Laila. Hon ställer berättigade frågor och jag tycker hon inte ska vika ned sig för näthatarna.

HC januari 16, 2013 3:50 e m /

Svara

Räcker det inte nu? Alla har såklart rätt att uttrycka sin åsikt, men Laila är säkert mer ledsen än någon annan över det inlägg hon gjort. Hon gjorde en stor tankevurpa och borde ha tänkt sig för innan hon skrev vad hon skrivit och det är hon nog väldigt medveten om vid det här laget. Personligen skulle jag ha blivit så nedstämd och knäckt efter att ha läst alla dessa kommentarer. (Jag tycker det finns massvis av vettiga och informerande kommentarer). Det är bra för oss alla att få ta del av dessa kommentarer för att se alla synvinklar på det hela och bli informerade och själva använda ett kritiskt öga när vi läser varandras kommentarer. Men vad det gäller att kasta skit på Laila så tycker jag att det räcker nu. Alla kan säga något som inte var genomtänkt eller bra uttryckt och självklart blir det en större grej då man skriver en blogg som många läser. Men nu räcker det.

Melinda januari 16, 2013 3:46 e m /

Svara

du borde skämmas.. förstår inte hur kan du prata illa om hemlösa och mobiltelefon… på netonet kan man köpa mobil för 99 kr med kontantkort.. viss har dom råd med det.. behöver inte kosta flera tusen kr… du borde hjälpa dom istället som jag gör ….

callo januari 16, 2013 3:45 e m /

Svara

Ja vad ska man säga, hittar du en enda hemlös med lägre iq en dig kan du ju höra av dig. Fy fan.

Fredrik januari 16, 2013 3:44 e m /

Svara

Skulle inte ens ta i henne med tång…

Stefan januari 16, 2013 3:42 e m /

Svara

Mogen kommentar, sluta läs och ägna dig åt vettigare saker istället.

Milla januari 16, 2013 4:31 e m /

Jag trodde du var oempatisk i IDOL juryn. Men nu är du själslös….Även uteliggare kan ha fd familjer. Hoppas att du kan sova gott. IDIOTIfrån dina tankar. Empati kan du gå på kurser om/ eller möten som du vill fint kalla det.FY FAN

eva januari 16, 2013 3:39 e m /

Svara

Laila har gjort en Bagge helt enkelt.Det hoppar baggar ur munnen isället för grodor.
Undrar vad som hänt på morgonen eftersom hon var så förbannad så hon retade upp sig på en hemlös.

anna berg januari 16, 2013 3:39 e m /

Svara

Tyckte bra om dej och verkade vara en riktigt god tjej och bra på alla möjliga vis,Efter detta inslag om hemlösa fick mej att bli lessen och förbannad och trodde inte detta om dej laila,Nu har jag en hel annan bild av dej och får mej att bli illamåendet och trodde inte detta om dej,Bara för du har gott ställt och mat för dagen och 100 saker till Så skulle du banemej faan få uppleva detta som dom gör,Folk som missunar att få en en sak är inget att tänka på.JAG TYCKER DU ÄR NU ETT ÄCKEL!!!! Och kommer och förbli det i mina ögon resten av detta liv,Att be om ursäkt är ingen ursäkt Du menade vad du sa!!!!

Ingemar Johansson januari 16, 2013 3:38 e m /

Svara

Jag tycker inte det är vår ensak ifall dem hemlösa har en mobil eller TV osv…det kanske dem fått från någon annan… det är upp till oss om vi vill ge dem pengar eller bara gå förbi. Man kan inte dömma alla..du som person kommer känna dig bättre om du ger en slant sen hur den personen är eller har är inte vårt problem, tänk efter att vi ändå har det bättre än vad dem har…

bakbloggen http://www.hube.blogg.se januari 16, 2013 3:37 e m /

Svara

Usch att man överhuvudtaget kan missunna en person att ha en mobiltelefon, men man kan ju förstå att det ser konstigt ut hos en tiggare men samhället har ju för fan förändrats?

Inte imponerad januari 16, 2013 3:29 e m /

Svara

Definitionen av en ”hemlös”, det kan man diskutera.
Exempelvis, när man ser någon ”hemlös”, då tänker vissa -’Oh, nej! Han/Hon har inga pengar och ingenstans att bo!!’

Men detta kanske inte stämmer.. För om du granskar varje enskild kommun, om du läser det finstilta, då inser du att mer fel kan man inte ha.

Exempelvis Lidingö kommun har ingen ”tak över huvudet garanti”. Blir du av med din lägenhet – då är det tydligen inte deras problem, de kommer säkert hjälpa dig med ekonomiskt bistånd – men aldrig med en lägenhet.

Att se någon som inte har ett hem – en hemlös, betyder inte att vi vet allt om den personen..
..Oavsett om det är en mobiltelefon som personen håller i eller inte.

Georg januari 16, 2013 3:25 e m /

Svara

Asså herregud! Vad snackar du om? Bara för att man har en mobiltelefon men inget boende så är man en idiot? Vilken jävla lyx att ha en telefon va!? Du sitter på din höga häst och ser ner på folk som fryser ihjäl på gatan för att de har en mobil? Usch säger jag bara!

anders januari 16, 2013 3:24 e m /

Svara

Du äcklar mig, maken till egocentrisk och empatilös människa får man leta länge efter!
Det var en polis i NY som gjorde exakt det du skriver att du minsann gjorde när du bodde i USA!

Tommy januari 16, 2013 3:19 e m /

Svara

Jadu, tycker synd om dig som retar upp dig på saker som dessa. Shit, du måste må riktigt dåligt.

Monika januari 16, 2013 3:19 e m /

Svara

Fy fan. Om du nu verkligen tror att alla människor som tigger lever något slags lyxliv bara för att de har en mobiltelefon borde du VERKLIGEN läsa några böcker om fattigdom och utveckling. Jag var i Kongo på jobb och där kan du köpa en mobiltelefon för några kronor och ladda på med lika mycket. Bara för att ett gatubarn har en telefon betyder det inte att barnet svälter, inte får gå i skolan osv.

Och bara för att man är ”framgångsrik” eller tjänar pengar betyder det inte att man förtjänar det eller är en trevlig person uppenbarligen.

Ge inte pengar om du blir så jävla illa berörd att någon kan kontakta sin familj/vänner/Soc. Men du kan se personen i ögonen utan att rynka på brynen och visa att du ser att de existerar – och att du faktiskt inte har en aning om vad denna persons historia är.

Om någon av mina kära nånsin råkar illa ut hoppas jag att människor i alla fall skulle bekräfta deras existens utan att döma.

Lisa januari 16, 2013 3:18 e m /

Svara

Ojojdå…

Är det någon som vet vilken byrå denna människa anlitar för sin blogg? Antingen är dom riktigt inkompetenta eller så har LBW lyckats reta upp den person som egentligen skriver ordentligt. Roligt är det ju hur som helst.

Branschcynikern januari 16, 2013 3:18 e m /

Svara

Intressant frågeställning som väcktes här. Med tanke på hur många känslor du upprör så skulle man kunna tänka sig att tiggarna får mer än vanligt dessa dagar:-)

http://lyckligajag.wordpress.com/2013/01/16/att-ge/

Anna-Maria januari 16, 2013 3:03 e m /

Svara

Att vara hemlös innebär ju – som det låter – att man inte har ett ”hem” och att ge en hemlös en mobiltelefon är Soc sätt att råda bot på bristen på lägenheter. Jag vet i alla fall en person som har fått en billig kontantkortstelefon av Soc för att de få ska tag på honom – eftersom en hemlös inte har en bokföringsadress.

Det bör vara en billig kontantkortstelefon (är det ex en iPhone5 så kan man ju såklart börja undra) som i första hand är till för att nå den hemlöse på. Den hemlöse kan sedan välja att ”tanka på” telefonen med sitt Soc. bidrag då det är avsatt en mindre summa till detta om han/hon anser att han/hon har råd med det för att ev kunna nå andra.

En bostadslös har ju sällan jobb heller och behöver kanske kunna både söka jobb och även kunna svara om någon arbetsgivare försöker få tag på honom/henne.

KF januari 16, 2013 3:02 e m /

Svara

Hur vet vi att mobiltelefon ägaren är hemlös? Han kanske ägde både bil och villa med en inkomst efter skatt på 1 321 247 kr efter skatt och jobbade som tiggare?

Lars Andersson januari 16, 2013 3:00 e m /

Svara

Laila du som lever i gräddfilens dagar, kanske kunde du starta en orginisation som ser till att hjälpa de hemlösa istället för att stjälpa de stackarna!

Jose januari 16, 2013 2:59 e m /

Svara

Jag har arbetat med hemlösa under en väldigt lång period, den organisationen jag arbetat på senast gav mobiltelefoner till de hemlösa personer som kommer till oss. Om vi ska kunna hjälpa de till ett tryggare liv med jobb och boende så är det många som resonerar att det är väldigt svårt att klara det utan att ha en mobiltelefon.

Louise januari 16, 2013 2:55 e m /

Svara

Helt rätt! Den ”hemlösa” borde sälja sin mobil och köpa sig en bostadsrätt. För pengarna som blir över kan han finasiera en utbildning under några år.

Sebastian januari 16, 2013 2:55 e m /

Svara

Jahapp. Jag ser att PK-maffian har satt in sina bloggare igen…

VEM tycker inte att det är konstigt att en som tigger pengar har en mobiltelefon? Antagligen pratade han med sin ”pimp” som undrade hur mycket det fanns att hämta.

Sätt stopp för tiggeriet nu! Ge Svenska medborgare i nöd, mat och husrum via frälsningsarmén, kyrkan och andra hjälpande instanser.

NisseP januari 16, 2013 2:50 e m /

Svara

Det är inget konstigt. Mobiler är oerhört billiga idag. mycket billigare än hyra. Om du faktiskt bodde i Sverige borde du veta detta.

NisseQ januari 16, 2013 2:51 e m /

Du kan få en mobil för ett par hundralappar i Sverige idag. Förstår inte riktigt hur man ska kunna betala för ett långsiktigt boende med den summan. Välkommen till 2013, även fattiga människor har råd med en mobil nuförtiden. Skärp dig. Det finns INGA bevis för organiserade tiggeriligor i Sverige Christian Wall. Sluta ljuga.

Fabian Kryck januari 16, 2013 2:48 e m /

Svara

Helt rätt.. tycker du berör något som nog är mer etablerat än vad många fåntrattar tror.
Det är ju bevisat att det finns organiserade ligor som medelst lurendrejeri skickar ut fullt friska och icke hemlösa människor på gatorna för att tigga till sig pengar, Tiggeri är en miljonindustri.
Bra Laila att du belyser detta med en skarp iaktagelse.. låt dig inte tystas bara av den bräkande fårskocken som reagerar med reptilhjärnan.

Christian Wall januari 16, 2013 2:45 e m /

Svara

Word!

Sofia januari 16, 2013 2:38 e m /

Svara

Det faktum att den ”hemlöse” snabbt gömde undan telefonen tycker jag talar för sig själv.
Vad var han rädd för? Att Laila skulle kasta sig ur bilen och sno den? Om det var ”legitimt” hade han stirrat tillbaka – en person som är riktigt hemlös och vågar och orkar ta den personliga nesan av att sitta och tigga är tuff nog att stirra tillbaka och möta den utmaningen!
Stå på dig Laila – böj dig inte för PK-mobben.

Lasse januari 16, 2013 2:34 e m /

Svara

Han hade väl pratat färdigt och stoppade undan telefonen. Att han ”gömde” den är ju bara något som Laila tolkat det till. Hon tror väl att alla som är hemlösa måste skämmas om de talar i en telefon.

Jaså, man måste stirra tillbaka på folk om man är hemlös, det kanske inte den här persosnen kände till.

Amanda januari 16, 2013 3:58 e m /

Lasse vad fan har PK-mobb att göra med detta?

Rycker avpixlat-maffian ut nu och räddar kändisar som också hoppar på det hårdnande samhällsklimatet?

Danne januari 16, 2013 5:21 e m /

Håller med Laila till 200 %

Lisa januari 16, 2013 2:34 e m /

Svara

Själv tar mina fans mig på allvar. De tror att mitt engagemang för SOS barnbyar är äkta. Jag fick 75000 kr per kväll.

Lisa januari 16, 2013 2:37 e m /

skattemasen borde granska dig.

Right or wrong januari 16, 2013 2:38 e m /

Jag är SOS ambassadör för att förstärka mitt varumärke. Om jag får fler fans och skivköpare, så är det bara bonus.

Lisa januari 16, 2013 2:41 e m /

Youre probably also twice as dumb, sooo.. Good for you!

Alf Lenni januari 17, 2013 10:22 e m /

Oj, här var det massa hatiska kommentarer! Vad har hänt era Pk fascister? Någon borde verkligen granska er!!

elin januari 16, 2013 2:33 e m /

Svara

Det bästa svaret ever! Och som sagt, riktigt sorgligt inlägg… Med den inställningen borde inte Laila ens gett den hemlösa mannen nya skor, han hade ju faktiskt ett par! Ingen ”hemlös” som kan lura Laila Bagge inte!

Och jag hade också följt Hemlös 2013.

Julia januari 16, 2013 2:32 e m /

Svara

Oj, vad det här berör folk. Vilket jag kan förstå… Skäms dock lite när jag läser några av kommentarerna. Det är bara att beklaga att folk inte kan uttrycka sig bättre. Och känner sig tvungna att ta till personliga påhopp.

Visst, om man inte håller med, eller tycker Laila dömer snabbt i det här fallet. Det tycker även jag, hemlösa kan ha mobiler & dom kan bli glada/osv när någon ringer(”förändras”). Och jag tror ingen tigger utan någon anledning, alla behöver dom hjälp på något sätt.

Men Laila menade ju inget illa och verkar inte vara kall på något sätt… Tvärt om. Alla kan vi uttrycka oss fel ibland, och döma för snabbt. Man är ju inte mer än människa.

Moa januari 16, 2013 2:32 e m /

Svara

Jag tycker att han skulle sålt mobilen och köpt en lägenhet istället! Behöver ju inte köpa en dyr lägenhet i innerstan liksom…

Markus januari 16, 2013 2:32 e m /

Svara

Ja, och sedan kunde han ju gett lägenheten till sin ”chef”, så skulle ”chefen” kanske kunnat expandera sin verksamhet i Sverige!

Flex januari 16, 2013 2:37 e m /

Lite lustigt att se alla anhängare av organiserat tiggeri skynda till tiggarens försvar. Denna skamliga verksamhet som drar in pengar på bekostnad av Svenssons blåögda medlidande och tiggarnas förnedring.

Skänk pengar till Frälsningsarmen eller Röda Korset med flera, men aldrig direkt till en tiggare!

”Men så får man ju inte säga, det är ju så synd om dem” – bah, tro vad ni vill och vad ni mår bäst av. Men lurade är ni likafullt! Cred till Laila som vågar kalla en spade för en spade!

Torkel Bernardsson januari 16, 2013 2:32 e m /

Svara

Bevisa förekomsten. Faktum och Stockholmspolisen granskningar visar att du har fel.

Fabian Kryck januari 16, 2013 2:50 e m /

Laila.
vet du vad jag har haft en bror som var hemlös, och då en riktig hemlös. Som hamnat utanför systemet som flyttats runt av sociala och massa annat. Hade han inte haft em billig mobiltelefon så hade vi aldrig vetat om han levde eller var han fanns. Skitsnack, att man inte är en riktig hemlös om man har mobiltelefon, som vissa skriver i kommentarerna. Sverige har barnfattigdom och hemlösa..det kanske är något att tänka på istället.

Ingela januari 16, 2013 2:30 e m /

Svara

Ingela antar att det inte är så mycket syskonkärlek mellan dig och din bror? Annars borde du get honom ett rum och mat

putte januari 16, 2013 2:42 e m /

Ja, precis. Sverige har barnfattigdom och hemlösa. Därför ska vi motverka de organiserade ligorna som kommer hit för att tigga, så att vi kan ge våra fattiga och hemlösa en chans. Jag tolkar Lailas inlägg som frustration då hon även skriver tydligt om sina sympatier för de hemlösa, och stör sig på någon som ser det som ett jobb.

Flex januari 16, 2013 2:47 e m /

Ingela om du hade läst på sedan tidigare så levde Laila under barnfattigdom tidigare. Du kanske inte kan se hur det var då. Inte lever man samma liv hela tiden. Du kan ju hjälpa din bror istället eller prata med honom i verklig format.

Fredrik februari 5, 2013 3:58 e m /

Efter att ha jobbat med hemlösa och folk i mycket svåra situationer – i många år och jag gör det fortfarande – så kan jag absolut förstå Laila’s kommentar. Alla som säger sig ha stora problem har det inte, utan lurar gärna pengar av folk som vill hjälpa. Klart det förstör, en hel del blir cyniska.

Det sagt; kommer alltid finnas de som spelar spel med en – ibland ser man det, andra gånger inte. När jag märkt att nån blåst mig, då tar det stopp för den personen. O ibland får man kämpa med att inte bli cynisk, eftersom det finns folk som faktiskt behöver hjälp – vilket Laila också konstaterar.

Det känns lite som en storm i ett vattenglas, att bli arg på det hon skrev.

CB januari 16, 2013 2:29 e m /

Svara

Tycker att det borde vara kriminellt för artister som tar betalt ”under bordet”. Benämnda dessa som ”Skattesmitare”. Särskilt sådana som är SOS ambassadörer. Företagsgig som Julgalan är det regel än undantag.

Suss januari 16, 2013 2:29 e m /

Svara

I agree that it gets harder and harder to decide who are the ”right” ones to support, but that does not justify your incredibly stupid vision on who can have a cellphone or not. Do you know the circumstances? No you don’t! Would you dare at least reach out and try to? Probably not!

One time in Copenhagen i encountered a incredibly busted up older man (50′s or so) in the record shop that i worked. He went around buying really cheap cd’s all the time (at the time i didnt know he was homeless). He was a regular, but only once a month. He would come in and buy 5-10 cd’s for like 10-20 kr a piece. He didn’t always smell nice, but he was incredibly kind and his eyes were genuine and peaceful… scared, beaten down….Now and then i would give him a small discount. (he always counted his small change up in order to pay )

After a half of year of this i noticed him on the train, sitting with a piece of plastic in his hands. It was a cheap china made ipod touch rubber cover. Instantly i feared that he had purchased something he didn’t know what was (someone tricked him or something). But…. To my surprise… out of his ragged clothes came a busted up ipod touch. I was blown away! Figured: Oki.

Well…. a month later i see the guy lying on the street behind the Copenhagen central station at night. He was lying there with his ipod touch listening to music all by himself. suddenly, i felt all weird inside. I instantly felt like crying. It actually hurt!

I walked by him and… he took his earbuds out, waved gently and said hi. I said hi back and went past him (figured i didn’t dare more)…. after a few heartbreaking meters…. i decided to stop and go back…. I said to him: Wait you’re that guy from the record shop pretended that i almost didnt remember (he nodded and said : yes, i remember you too).

I asked him if he was homeless. He said yes. I asked him… Even went you bought the cd’s in the store?. he said yes and elaborated in our conversation, how he would get free time and coffee in a gamer cafe where they let him rip cd’s to his ipod (if he promised to delete the music afterwards). After this he would go to 2nd hand stores and sell them in order to buy food. He told me that if it hadn’t been for the music, he would have been dead long time ago. :) It also made him less affraid of the kids and the nights out.

It was heartbreaking hearing this. I couldn’t believe my own ears. This guy loved music soo much, that even when he should be using it for money first, he would buy music and then food.

That guy is in my heart still. haven’t seen him since. But i sincerely hope he is ok.

So…. my point: Stop your shitty views and prejudices by engaging yourself if you have soo much doubt about who to support or not.

Alf Lenni januari 16, 2013 2:27 e m /

Svara

Jag hade följt Hemlös 2013 slaviskt…

Rkassler januari 16, 2013 2:24 e m /

Svara