Malin Wollin

Skötbordet

malinwollin

Väggskötbordet har suttit kvar sedan 4,5-åringen slutade med blöja. Det ni ser är precis det som ni tror: Jag har samlat små plastpåsar att använda till blöjor. Jag har samlat dem i över två år.

Lite sorgligt.

Men praktiskt. Och väldigt ”snyggt”.

Jag köpte skötbordet på Blocket till barn nummer två, våren 2004. 400 kronor kostade det. Skötbädden är inte jätterolig och dessutom trasig på flera ställen. Synd att bajsbytarbranschen ska vara mer oglamourös än den måste.

Så jag köpte akryltyg på Åhléns och bad svärmor sy om. Och så rensade jag och tryckte ner alla påsar i en låda.

Och så väntade jag på bebisen.

Och ja. När jag tog efter-bilden så kände jag mig som en karaktär i försvarets reklamfilm.

Vad håller du på med? tänkte jag för mig själv.

Bjuder mina bloggläsare på före- och efterbild, blev svaret.

 • http://bostromsla.blogspot.com Rebecca

  Vilken skillnad! Efter blev ju så mycket snyggare =)

 • Helena

  Åh, fin fint! Hoppas att du mår bättre! Du har en härlig blogg! Keep going!
  /Helena

 • http://josefinsblogg.wordpress.com Josefin – Henry & Kerstins mamma

  Ha ha ha… du är så rolig! Före och efter-bilder är så befriande och motiverande.

  Vi köpte samma skötbord på blocket. Det är så nätt och ”osynligt” och bra, men jag köpte en ny dyna på barnens hus och sydde några överdrag i limegrönt frottétyg typ örngott-modellen, eftersom sonen pinkade vid VARENDA blöjbyte när han var bäbis. Då rann inte pinket iväg utan vi kunde bara byta överdraget om det blev en olycka. :)

 • Malin-Malin

  Fint! Och fantastiskt att försvarets reklam når fram. Det har jag hävdat att den inte gör. Jag hade fel.

 • annaPanna

  men nu blir jag orolig, var lägger du blöjorna nu? och den stora frågan.. var är påsarna?!? ;)

  (görsnyggt blev det, och jag känner befrielsen ända hit!!!!)

 • Sandra

  Det blev supersnyggt!!! Och vilket bra och praktiskt skötbord! Jag älskar när nan kan ta gamla saker och piffa till dem så de blir dom nya! Kram Sandra

 • Rebecka

  Lite nätkärlek till en superbloggare – skötbordet är jättefint och du är en glädjekälla i en smågrå (om än alldeles OK) vardag. Heja dig!

 • Anonym

  Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva detta så det blir tydligt hur jag menar, men jag gör ett försök. Jag har nämligen tänkt mycket på dig sista tiden och velat skriva en rad men har inte gjort det för att jag inte vet hur så det blir rätt. Så att du förstår hur jag menar. Jag har ju bara ord och jag vill att orden ska lysa med värme och omtanke. Att det ska bli perfekt och etthundraprocent genomtänkt. Så läste jag detta inlägg och de andas så mycket Malin Wollin att jag blev glad rätt in i hjärtat och tänkte nu skriver jag bara!

  Jag önskar dig att få må bra. Jag önskar dig att det ska lätta! Att du ska hitta styrka inte bara stundtals utan den sortens styrka som gör att man står rakt upp och lever igen. Jag har själv varit på botten (av mer värdsliga skäl) men hittat upp igen och det är en underbar känsla att känna igen sig själv och att orka.

  I ett försök att förklara använder jag nog för många ord, för jag vill bara säga att jag tänker på dig och önskar att du ska må bra igen… Och att skötbordet blev väldigt fint!

 • Emma

  Klart att man ska ha det snyggt när man gör ”skitgörat”
  man är ju där mest hela tiden.
  Jättefint blev det!

 • Maria

  Tänk hur många det är som bryr sig om dig, tycker om dig. Ett litet inlägg som visar hur du har gjort i ordning ett skötbord resulterar i att det svämmar över av beröm och ovationer, trots att du egentligen skriver och gör så mycket mer. Har följt din blogg fotbollsfrun länge och kikar egentligen mest in här eftersom man får se lite mer av din person. Det jag vill säga är att det du gör, gör du bra! Vi tycker om dig!

 • Linnéa

  Så fint!
  När (om) påsarna tar slut så rekommemderas plastpåsar på rulle från Ö.B. (Ser ut som såna man man kan köpa lösgodis i). 36 kr för 500 påsar, tar ingen plats och första rullen räckte 8 månader… Det är billigt, praktiskt och smidigt…

 • http://tess.grevskapet.com tess

  snyggt! Själv kör jag kaos både före och efter. Trots att jag verkligen försök få ordning. Det blir liksom bara kaos automagiskt iaf. Typiskt.
  Kram på dig!

 • Lena

  Väldigt snyggt och fräscht!
  Skönt när uppskjutna saker blir klara
  och inte längre finns som en stress/irritation
  i bakhuvudet.

 • Helga

  Jag håller med en annan här – hundpåsar är perfekt! Lättare att knyta och väldigt billiga.
  Skötbordet/bädden blev snyggt :)

 • En annan Malin

  Wow vilken förvandling! Bra jobbat!

 • Renée

  Inte illa pimpat! :-)

 • Karin

  Försvarets reklamfilm som slutar: ”nu väntar vi på din åsikt om vårt arbete?” Fick googla lite.
  Men skrattade redan innan den infon högt när jag läste sista stycket. Före/efter-bilder är ALLTID befogat, tack! Och min åsikt om ditt arbete är att det blev skitsnyggt.

 • Emma

  Jättefint! Hur gjorde din svärmor? Jag har precis inhandlat ett skötbord från Blocket med ungefär lika snygga tyg (Elfa?). Så, en syinstruktion från sväris, kan man få det?

  • kalmartjej

   Lägg madrassen på det nya tyget som är dubbelt & med avigsidan utåt , klipp ca en – tre centimeters sömsmån nåla & sy med maskinen runtom men lämna ena kortsidan öppen.
   Vänd sedan påsen ut & in peta ut hörnen med ex en penna el likn.
   Stoppa i madrassen & syigen öppningen för hand.

  • Emma

   Tack!

 • Sarah

  Oj, så fint det blev. Har också planerat för ett vägghängt skötbord. Går i väntans tider och har 2,5 veckor kvar till BF. Men nu blev jag allt lite orolig…det var hemskt vad många små flaskor, tuber mm du har på din hylla…jag trodde i min enfald att jag skulle komma långt med en flaska babyolja, tvättlappar och blöjor…men det kanske var väl optimistiskt tänkt? Vilka är dina bästa tips på vad man absolut inte klarar sig utan? Allt gott till dig och lille killen =) Själv börjar jag bli lite smått nervös för förlossningen….

  • En annan Malin

   Lugn bara lugn. Blöjor, tvättlappar och olja är en bra början! För röda, irriterade blöjrumpor rekommenderar jag en salva som heter Bepanthen. Till bad/dusch finns det bra tvättcreme/duschcreme/schampo OM man nu vill använda sånt. Det är inte nödvändigt. Bara vatten räcker om man vill ha det sp milt som möjligt. Du kommer få lite prover på sånt där i påsen man får på BB så spring inte och köp innan du känt efter. Lycka till och kram!

  • Erika

   Håller med om att det blev Jättefint! :-)
   Misstänker dock vid närmare granskning att en del av produkterna kommer från babypaketen man i vissa (alla?) landsting får på BB. Väldigt många och bra saker i de!
   Så var inte orolig – med tvättlappar och babyolja kommer man långt! ;-)

  • Jenny

   Ja, det räcker långt. Ett annat bra tips vad gäller salva är Inotyol. Otroligt dryg och effektiv, en tub räcker i en evighet. Blöjor, tvättlappar, inotyol, babyolja och en nagelsax är det enda vi har behövt under gossens 1,7 levnadsår (skumtvättlappar är förövrigt toppen, tycker jag)

 • http://www.beingpetra.wordpress.com pecawe

  Jag samlade också på små påsar som en galning när kidsen var blöjbarn. En vana (ovana?) som höll i sig länge. Men visst gör det all skillnad att lägga ner en stinkande blöja i en plastpåse och knyta ihop, än att slänga den direkt i sopkorgen!!

 • Märet

  Ascoolt, snyggt och inspirerand! Älskar GLAM i småbarnstillvaron.

  kram på dig!

 • Madeleine

  Hej!
  Jag väntar mitt första barn i april och har faktiskt kollat på precis ett sådant skötbord nyligen :) Men eftersom det kostar 2300 (nytt) har jag varit tveksam..
  Men nu när jag såg ditt blogginlägg så kollade jag själv på blocket och hittade precis ett sådant som du har (Brio va) för 300 kr! Så jag slog till direkt :)

  Är du nöjd med skötbordet. Känns luckan stabil när den är utfälld?? (det vi tittat på känns iaf mycket mer säkert och stablit än de som finns på exempelvis ikea)
  Hälsningar Madeleine

  • Louise

   Vi hade ett identiskt och var hur nöjda som helst. Tyckte att luckan var hur stabil som helst och bra bredd på det. Bra köp!

  • Emma

   Har också samma och klätt om dynan. D är helt perfekt! Enhansfattningen vid nerfällandet är perfekt. Vi har det över wc. Spar plats.

  • http://rockginger.blogg.se Jannice

   Jag håller med Louise. Vi har också ett likadant, har haft till alla tre barnen plus att syrran haft det till sina. Hur bra som helst! Tar jättelite plats när det är uppfällt (vårt badrum nere är mikroskopiskt) och funkar kanon nerfällt… =)

 • http://hannafialotta.blogg.se Hanna

  Vad fint det blev!

 • Karin

  Och det tackar vi för, att du bjuder på bilder :)
  Det är så konstigt att man inte kan köpa nya överdrag till vanliga skötbäddar utan måste skaffa en helt ny bädd, eller madrass eller vad det nu kallas, men den här blev ju supersnygg!

 • http://www.skegrie501.blogspot.com Sara

  Ser mycket trevligt ut. Värt väntan kanske?

 • Ethel

  Sprider lite nätkärlek på uppmaning av det hårda klimatet ute på nätet!
  Du är ju bäst på att var du, sluta aldrig vara det! Blir inspirerad och peppad, förbannad och glad! Tack för att du delar med dig!

 • Maria Thuré

  Härligt Malin! Det där är ett friskhetstecken. Heja!

 • http://www.minodin.com Emma

  Hahaah, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är sjukt roligt att du sparat plastpåsar! Får man fråga om du behövt göra det i smyg? Min sambo hade fått kramp ;-) blev skitsnyggt efter extreme Malin makeover! Kramar

 • Lina

  Så fint det blev! När jag ser bilderna så längtar jag extremt mycket efter vår 3:a som ska komma om 6 veckor.
  Önskar dig all lycka.

 • Cajsa

  Åh så fint det blev! O det där plastpåse-lagret lär försvinna snabbare än kvickt..! ;)

 • Louise

  Men så bra. Så ska ett riktigt prydligt skötbord se ut.

 • Mia

  Djupt imponerad! Det blev ju supersnyggt!

  Och helt off topic så läste jag på fejjan att man ska nätälska istället för att näthata. Man uppmanades att maila sin älsklingsjournalist och ösa lite kärlek.
  Nu har jag inte din mailadress (och den på AB funkar inte) så jag skriver istället här hur mycket jag uppskattar dig, dina krönikor, bloggar, din bok osv. Du var den första jag tänkte på och om sanningen ska fram så finns det nog ingen annan journalist (eller vilken titel du egentligen önskar) som berör och engagerar mig så mycket att jag skulle bry mig om att kärleksförklara dem! Det är konstigt att någon man inte känner kan beröra så mycket. Jag följer flera bloggar. Vissa inspirerar, andra gör mig glad, förbannad eller får mig att nicka igenkännande. Dina bloggar likaså, men endast din BERÖR!
  Jag känner mig alltid som en sirapssliskig stalker när jag ska komplimera på bloggar, och därför kommenterar jag nästan aldrig inlägg. Men nu jäklar skulle här nätälskas, så bara så du vet så har du min kärlek och respekt i vartenda litet ord du publicerar!
  Stor kram från Mia

  • Sanna

   Fint skrivet!

  • Anna

   Oh! Nätälska låter ju jättebra! Då tänker jag också passa på att ge en kärleksförklaring. Tack, Malin för att du fortsätter att blogga trots att det finns personer som gör allt för att håna, hota och trycka ner. Tack för att du bjuder på dig själv och ditt liv och din familj. Jag läser varje inlägg, kommenterar ibland. Ibland är jag rörande överens med dig och ibland tycker jag precis tvärtemot – precis som det ska vara. Du berikar alltid mina dagar! Tack! <3

 • Emma på Öland

  Väldigt snyggt skötbord du och svärmor fick till! Hoppas du mår lite bättre. Kram Emma

 • Gabriella

  Men fint blev det!

 • Johanna

  Vad fint det blev!

 • Emmilie

  Åh så fint!!!!
  Där kan han ligga och bli ompysslad som den lille prins är!
  All lycka och välgång till dig och din fina familj!

  Måste bara få säga dig en sak; fy f#n så jä#la stark du är kvinna! Visst får kärleken en att orka så mycket mer än man tror att man klarar av!? Vi gick igenom ett helvete innan vi äntligen lyckades få barn och utan kärlek till varandra och från våra familjer hade vi aldrig orkat! Allt gott till dig Malin! Jag vet att smärtan aldrig försvinner men jag hoppas att den lättar även för dig!

 • Ärtan

  Vilken förvandling… Love it:))!

 • Lisen

  Men fint blev det!

 • MammaT

  Åh vad fint! Supersnyggt tyg.
  Precis så gjorde vi med, skötbordet är världens bästa men nalleunderlägget är inte så fint.. Dessutom himla praktiskt att kunna stoppa det i maskinen nån gång ibland.

 • http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena Helena

  Vad fint du gjort, säger en glad hemmapysslare ;)
  Härligt att se ett inlägg från dig där du verkar uppåt och med humor. Hoppas du och de dina mår bra!

 • http://www.lagnoviken.com Mia

  WOW vilken skillnad, hur snyggt som helst!!!

  //Mia

 • solveig

  Och på detta snygga skötbord ska (?) ligga. Nu får du faktiskt tala om vad lilleman heter, vi är ju jättenyfikna allihop!

 • http://Anderssonare.blogg.se Caroline

  Vilket fint skötbord! Hoppas allt är bra med er!

 • Lisette

  Det blev ju supersnyggt! Ett tips när ditt lager av småpåsar tar slut är att köpa hundbajspåsar i roliga färger. Perfekta och billiga!

 • annette

  Hej Malin! Ohhhh, va fint det är. Jag har inga barn – har inte blivit så. Har förlikat mig med detta och aldrig sörjt. Har haft fina barn i min omgivning. Men NU när jag ser ditt KANONFINA skötbord blir jag lite – ja, vet inte riktigt va. Ett sånt fint vill jag också ha, men jag kan väl inte gärna ha ett skötbord när jag inte har barn. Verkar ju lite corny! Kram!

 • Blomman

  Åh så fint du har gjort! Älskar före och efter bilder :) blir också glad av ditt inlägg idag. En dag i taget. Varma tankar kommer här till dig.