IVF-behandling utanför Sverige ?!

Svår fråga!!! Känner att vi måste lösa problemet! <3

Jag läste en artikel i Aftonbladet om att många kvinnor blir allvarligt sjuka efter IVF behandlingar utomlands. Man blir överstimulerad och drabbas av både det ena och det andra.

Jag tycker att det är fantastiskt att vi erbjuds tre gånger av landstinget, men att vi ska behöva bege oss utomlands och riskera våra liv för att det är för dyrt här hemma eller för att det finns en lag som säger att vi inte kan få den hjälpen vi behöver. Vet inte vad jag tycker om det. När jag läser artikeln så är det så otroligt mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Den lyfter ju främst kvinnliga homosexuella par och min tanke går direkt till de manliga, vilka möjligheter har dem? ingen av dem kan bära ett barn, dem kan inte åka till ett land och bli inseminerade! de behöver en surrogat mamma och det är absolut inte lagligt i Sverige. Varför ska två människor som älskar varandra oavsett homosexuella eller inte, inte ha alla möjligheter att få barn om önskan och längtan efter att bilda familj finns där?

Det kanske ska finnas regler eller vissa krav som behöver uppfyllas och det finns säkert rimliga skäl till varför vissa lagar och regler finns och ja vi måste någonstans se vad vi får och vilka fördelar vi har som tex. kvinna i den här frågan. Men från en kvinna som länge har längtat efter att få barn och bilda familj så borde alla som drömmer om att bilda familj erbjudas möjligheten på en säker plats.

IVF

LOVe Markiz

  1. Man skall inte tro på allt man läser, speciellt inte i Aftonbladet eller Expressen.
    Har gjort 5 IVF:er i London (en får man gratis) och inte blivit överstimulerad någon gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..