Monica Eisenman

Pasta med zucchini, tomatsås och parmesan


Denna pasta blev min middag ikväll. Det var det jag var sugen på helt enkelt. Tur att vi gravida får äta parmesan…


Pasta med tomat och zucchinisås


PASTA MED ZUCCHINI, TOMATSÅS OCH PARMESAN


2 portioner
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olja
2 burkar hela tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1/2 tsk torkad oregano
1/2 dl riven parmesan
ca 100 g zuchinni, skivad i halvmånar
salt och peppar 

 valfri pasta
hackad basilika till garnering
riven parmesan till garnering

 

Fräs löken och vitlöken i en 1 msk olja i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker och oregano.

Låt sjuda i ca 20 minuter. Mixa slät i matberedare eller med mixerstav. Häll tillbaka i kastrullen.

Stek upp zuchinnin i resterande olja till den börjar bli mjuk och få färg. Rör ner zuchinnin i tomatsåsen tillsammans med parmesanosten. Blanda över svag värme tills osten har smält.
Smaka av med salt och peppar.

Koka upp pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan och blanda med såsen. Lägg upp på tallrikar och garnera med basilika och riven parmesan.