Monica Eisenman
Annons

Capresetorn med salamichips

Monica Eisenman

 

 

Denna rätt hittade jag i en mattidning – för ca 15 år sedan. Då bjöd jag ofta på den när jag hade vänner hemma på middag. Det var länge sedan jag gjorde den nu – men den känns lika modern. Kanske för att det är klassiska italienska smaker som never goes out of style.

Igår serverade jag den som förrätt till svärföräldrarna och svägerskorna.

 

 

Capresetorn med salamichips

 

CAPRESETORN MED SALAMICHIPS


ca 6 portioner

12 salamiskivor (tunna)
ca 375 g mozzarella
6 tomater
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
1 kruka basilika
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

några skivor rostad baguette

Kärna ur tomaterna. Skär i små tärningar. Pressa eller riv vitlöken. Finhacka rödlöken och basilikan. Blanda tomat, vitlök, rödlök, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ gärna i kylskåpet i ca 1 timme så att smakerna hinna utvecklas.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut salamiskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills salamiskivorna börjar bli knapriga.

Skär mozzarellan i skivor. Varva mozzarella, tomatröra och salamichips 2 ggr för att bilda ett litet torn. Avsluta med lite tomatröra på toppen.

Servera med rostade baguetteskivor.

.

Annons
  • Kristina

    Väldigt gott var det!

Annons
Annons