Satan vilken helg

4 december 2016 Skriv en kommentar
Nisse

Gud vad jag inte brukar ha så här mycket att göra på helgerna. Spräng mig vad trött jag är.

Annonsen laddas.

Satan vilken helg. Alltså, ni kanske alltid har det så har busy på helgerna. Men jag är fan inte van. Manne (lilla) fyllde 7 år plus att jag och Manne (stora) firade 200 avsnitt av podden genom att bjuda på brunch och livepodd på Haymarket här i Stockholm. Detta innebar kalas i lördags med allt vad det innebär och sedan firande i dag plus brunch och inspelning. Jag brukar ju mest ligga och fisa på helgerna. Eller alltså det går ju inte när man har barn. Men jag brukar göra föräldraversionen av det. Vad det nu är…spela Pokemon Go typ?

Men men nu är den slut och jag och Li ska kolla på Jason Bourne, eller i alla fall de första tio minuterna sen kommer vi väl somna.

img_0999  img_1012 img_1004 img_0993img_0974 img_0995

Ska bli skönt med måndag imorn, så man får lite lugn och ro…

Jag är som regn på midsommar

1 december 2016 Skriv en kommentar
Nisse

Är Paris Londons huvudstad? Var finns världens bästa falafel? Hur ser min nya fotomin ut? Frågorna hopar sig…

Annonsen laddas.

I går var sista dagen i Paris. Helt rökt i dag. Var hemma vid halv ett i natt. Möttes av Li som sa att hon skulle lägga sig på soffan annars skulle hon slänga ut Jojo från balkongen. Han hade tydligen varit rätt röjig. Men jag märkte inget. Han sov så sött. Eller så var det jag som var så död att jag inte märkte nåt. I dag har jag försökt plocka ihop bitarna av mig själv och landa lite efter tre intensiva dagar. Sjukt kul har det varit. Självklart intressant att få ta del av alla produkter på mässan. Fick bland annat de här:

img_0961

Två av Jojos största intressen är att bada och rita så de ska bli kul att testa.

Det roligaste på hela resan har nog ändå varit att få hänga med Manne. Sällan vi får tid att bara hänga utan att det en massa jobbgrejer inblandat. I går var det fri lek och jag och Manne promenerade runt på Paris gator och mös.

img_0947

Paris officiella hundbajspatrull på promenad i Tuilerieträdgården.

img_0954

Skaldjur. Inte helt äckligt. 

img_0957

Jag testar en ny min. Manne kör på en beprövad..

Käka falafel i de judiska kvarteren är obligatoriskt. Malmö kan slänga sig i Kategatt med sina felaktigt hyllade torrbollar.

img_0933

I tisdags kväll käkade vi på mitt favoritställe i Paris.

img_0935

Inga konstigheter. Löksoppa, gratinerade sniglar…

img_0937

…och biff med bea. Jag är en nyfiken och öppen person som gärna testar att äta det mesta. Men får jag bestämma själv så är jag förutsägbar som regn på midsommar.

img_0945

Under middagen hade vi sällskap av våra nya otippade bästisar Ankpung (Sveriges bästa alias), Mediamamman och Linn Berg från Unga föräldrar på fyran. Samtalet handlade mest om hur kåta folk blev av Paris arkitektur, huruvida Paris var Londons huvudstad(?) och hur Tinder funkar i Paris. Jag höll för en gång skull mest käften och njöt av showen. Kanongäng!

I taxin på väg tillbaka spelade chauffören Bob Marley. Han hade även en mick och jag sjöng kanske den bästa versionen i världshistorien av Is this Love. Tråkigt nog för hela världen så filmades detta bara med Mannes mobil som inte kan ta upp ljud.

Paris – Je fucking t’aime. 

 

Sex i Paris

30 november 2016 Skriv en kommentar
Nisse

Ta en disparat samling bloggare och skicka dem till en mässa i Paris och de kommer bara prata om sex.

Annonsen laddas.

Jag och Manne är i Paris några dagar och besöker den internationella föräldramässan E-fluent Spot 05. Hittills är det askul. Eller alltså askul och askul, det är en mässa med en massa företag som presenterar produkter. Förutom att vara på mässan och lyssna på en massa snack om produkter som riktar sig till barn och föräldrar så har vi pratat sex. Jag antar att det måste bli så när man träffar andra småbarnsföräldrar. Eller så är det jag som är störd.

Vissa grejer kan man vara utan men den här var jäkligt kul!

fullsizerender-2

Det är ett nagellack för barn från varumärket Nailmatic kids som inte har några weird grejer som luktar i sig och som enkelt går att tvätta bort med varmt vatten. Jag gillar också att det inte enbart riktar sig till småtjejer och att det utstrålar mer lek än skönhet. Kul grej!

img_0917

Jäkla kul gäng som är här. Jag känner inte till nån sen tidigare, men det kanske ni gör. Det här är Linn och Emelie. Linn har varit med i nåt program om tonårsföräldrar på fyran. Hur härlig som helst. 18 bast och ändå så med i matchen. Imponerad!

img_0924

Jag fick göra en tiramisu av barnyoghurt och kex. Den blev…söt.

fullsizerender

Älskar namnskyltar!

Med på resan är ven Nikolina. Hon är mer känd under sitt alias Ankpung. Hon har precis som Gucchi Mane sötsaker taturerade i ansiktet. Coolt.

video_image-018138

Gucchi Mane

img_0914

Ankpung

img_0906

Nikolina

img_0904

En riktig svensk bloggpappa reppar Suisse (eller var fan jag kommer ifrån…).

img_0918

Jag dödade Manne och gömde honom i en jättestor Babysitter från Babybjörn. Det var lite märkligt.

img_0923

Jag och Ankpung tillagade en perfekt Tiramisu. Bra gjort av oss!

Tack Paris och E-fluent Spot 05! Nu står det i dagsprogrammet att vi ska vara med om en överraskning. Sen ska vi åka hem. Jag måste nog vabba imorn. Känns sådär. Vill hellre stanna i Paris och dricka champagne.

Bli bjuden på brunch av oss och lyssna på livepodd

29 november 2016 Skriv en kommentar
Manne

På söndag spelar vi in avsnitt 200 av Pappapodden. Det vill vi fira med er.

Annonsen laddas.

Det är ju smått sinnessjukt hur många avsnitt av Pappapodden vi har gjort vid det här laget. På söndag spelar vi in avsnitt 200 och det vill vi göra tillsammans med våra älskade lyssnare.

Söndagen den 4 december klockan  14.00 bjuder vi 20 personer på brunch på Pauls på Haymarket i Stockholm. Klockan 16.00 gör vi livepodd. Allt är helt gratis.

Så här gör man för att vara med: Lägg upp en bild på instagram där du berättar om ditt bästa Pappapoddsminne. Använd hashtaggen #pappapodden200

Man måste ha öppen profil. Vi drar tio vinnare som får ta med sig en kompis. Hoppas att vi ses på söndag!

pappapodden_poddbild3