nisse-och-manne-header

Tågtacksamhet

Manne Forssberg

De senaste tio åren har jag rest mycket med tåg genom Sverige. Sedan jag blev småbarnsförälder är det som en terapiform. Att sitta för sig själv och tänka fullständiga meningar. Tågets trygga dunkande. Ängar, åkermark och små sömniga samhällen. Rådjur i skymningsdis. Kaffe från bistron. Det är fantastiskt. Ingen tågresa kan vara för lång. Igår reste jag till Trelleborg. Först fyra timmar till Lund och sedan 35 minuter till Trelleborg. Jag hade köpt två böcker som jag har varit sugen på länge. Förväntansfull och typ rusig steg jag på tåget. Jag hann dagdrömma, tänka några spännande tankar och  läsa fem boksidor. Sedan var jag plötsligt framme. Det var underbart men alldeles för kort.

Nästa gång tar jag Transsibiriska järnvägen.

IMG_6986Ser sur ut men är egentligen glädjestrålande

Mysteriet vid matbordet

Manne Forssberg

Middag är viktigt. Jag älskar att laga mat och jag älskar att samla familjen vid middagsbordet. Det funkar. Vi har det mysigt och barnen äter typ allting. Även sambal oelek och matjessill.

MEN

Middagarna blir tyvärr alltid fullständigt sönderhackade. Först vill Ruth gå och bajsa. Helst vill hon ha sällskap på toa. Om hon inte får det så hojtar hon sina mycket detaljerade lägesrapporter från toaletten. Hon tycker att det är viktigt att vi får veta exakt hur det går.

Sedan ska Iris bajsa. Även underhåller oss från toaletten.

Finns det något sätt att styra om barns bajsrutiner och rädda våra familjemiddagar? Har ni några knep?

 

IMG_6329

Frukostarna går bättre

Kn***a dig och d**a dig

Nisse Edwall

Nytt avsnitt av podden uppe! Varför ser Manne ut som han vill knulla och döda så fort han är med på bild och vad är det för skillnad på folk födda sent 80-tal och de som är födda första halvan av 90-talet?

Lyssna gärna!

Tävlingsfail

Manne Forssberg

Nu har jag begått min tävlingsdebut i styrkelyft. Vet inte hur intresserade ni är men jag måste ju berätta hur det gick eftersom jag har tjatat så mycket om tävlingen.

Först gick det bra. Jag satte alla mina lyft i knäböj. På sistalyftet gjorde jag personbästa och fick upp 165 kilo. Bänkpressen gick skapligt. Sedan misslyckades jag kapitalt i min paradgren som är marklyft. 210 kilo borde ha överkomligt Jag misslyckades med 200 kilo (som jag brukar kunna lyfta i sömnen) och fick bara med mig ingångsvikten som var 180. Blev så vansinnigt besviken.

Det var dock jättekul att träffa alla andra gulliga lyftare så det var en mysig dag. Och lärorik. Nästa gång lägger jag upp toppningen på ett helt annat sätt.

13227486_615031628648143_289184381964186887_o

Bilden är tagen av Patrick Kling