Olga Rönnberg

Mitt pass i helgen!

Olga Rönnberg

Det blev en kombo av löpband och TRX:

5 min gå på maxlutat band
1 min hoppa av bandet och göra knäböjhopp
4 min gå på maxlutat band (öka hastigheten)
1 min hoppa av och göra utfallhopp (kan göras i TRX, eller utan och ev hålla i löpbandet)
3 min gå på maxlutat band (öka igen)
1 min sänka bandet och göra utfall på bandet (justera hastigheten, den ska vara låg så du verkligen pushar med bakre benet)
2 min gå maxlutat band (öka igen)
1 min hoppa av och gör ett bens burpees i TRX 30 sek/ben (kan bytas mot vanliga burpees)
1 min maxa på lutade bandet
1 min hoppa av och göra ett bens knäböj i TRX (går bra utan) 30 sek/ben

Maxlutat band är ett perfekt redskap för att träna lårets baksida och sätet.

OBS! vila då du behöver det.

Kommentering är avslutad.

Föregående artikel Pepp inför semes…

Pepp inför semestern!

Olga Rönnberg

Dessa sommartips fick våra PT online medlemmar av mig häromdagen:

Jag vet att många av er oroar sig över kommande semestern, och det är inte alls konstigt. Vem vill sabba formen som man kämpat för så mycket?

Jag vill dela med mig av mina tips.

- om du åker bil- stanna inte vid en korvkiosk, stanna istället vid en riktig affär som ICA, COOP osv. Ta med dig kylväskan på resan, fyll den med bra mat från dessa affärer. Grillad kyckling, ost, rökt fisk, keso, kvarg, frukt, morötter osv är lätt att ta med
- prioritera protein, man blir mer mätt av det
- undvik ”jag har ångest efteråt” maten. Du vet mycket väl vad det kan vara: glass här och där, korv här och där, läsk, kakor, chips osv.
- drick mycket vatten!
- bjud in folk till er istället för att bli bortbjudna. Du kan välja maten som kommer serveras
- sluta inte träna under semestern!
- ät strax före du ska till flygplatsen
- planera in dina fria kalorier. Om du befinner dig i ett annat land- självklart ska du smaka av deras mat, men inte under en hel dag- begränsa dig till en lunch/middag.
- åker med all inclusive? lägg upp buffématen på en liten tallrik
- försök att inte avvika från dina dagliga rutiner. Ät samma antal måltider du äter hemma, samma sorts mat. Om du inte äter mackor med Nutella hemma – varför ska du börja med det nu?
- ät local! fräsch näringsrik mat, som inte kostar mycket heller. Själv tänker jag satsa stort på vattenmeloner, nektariner och persikor i Spanien
- gör egen mat om du bor på ett lägenhetshotell
- ha koll på vad du dricker!
- GÅ när du är på sightseeing
- stäng av mobilen, Facebook, bara sola, bara bada, bara njut av ledigheten.

Kom tillbaka utvilad och fit for fight!

Kommentering är avslutad.

Nästa artikeln Mitt pass i helg…
Föregående artikel Lite av varje!

Lite av varje!

Olga Rönnberg

En viss maträtt kommer inte göra en överviktig, inte heller gluten i sig, laktos, frukt, kolhydrater, socker eller vad nu man hittar på för att skylla sin övervikt på. Det är helheten, livsstilen som påverkar en allra mest-vardagsvanorna,beteendet. Summan av allt man äter eller inte äter, om man rör på sig eller sitter still, om man stressar eller inte, äter för lite/för mycket, osv osv.

Om träningen:

Fundera: du löser inte problemet genom att byta ut ditt upplägg snabbt nog utan att du kanske ska följa ditt upplägg länge nog. Hur snabbt man byter ett upplägg har inget med tidsramarna att göra utan hur man utvecklas med upplägget man redan har: fortsätter du få resultat? Tappar fett? Blir starkare och starkare? Varför byta det som fungerar?

 

Kommentering är avslutad.

Nästa artikeln Pepp inför semes…
Föregående artikel Misstagen många…

Misstagen många kvinnor gör:

Olga Rönnberg

Jag jobbat med enbart kvinnor i över 7 år. Jag kan kvinnor- jag är kvinna själv.
Jag har coachat tjejer till stora framgångar men jag vet även var vi faller. Jag kan alla ursäkter, jag har sett tjejer med dåligt självförtroende växa till svanar framför mina ögon, jag vet att många underskattar sin egen förmåga att kunna lyckas.

Här kommer mina iakttagelser efter dessa år:

- stress är den största faktorn varför många inte lyckas med sina mål. Stressen påverkar inte bara vikten/fysiken utan även hela kvinnans liv, hon kommer alltid sist i kön. Dålig prioritering? Visst. Kvinnor behöver sortera om sitt liv då och då. Skriva ner topp10-listan om vad som är viktigt för en i livet.

- dålig planering. Mitt i stressen är det ÄNNU mer viktigare att ha alla bitar på plats. Välförberedd= lyckad satsning. Ja, det kan ta tid. Det BORDE ta tid. Det som är viktigt för en TAR tid. Att acceptera detta är en bra början till en förändring.

- för höga mål. Nej, jag är ingen glädjedödare men det är inte kul att se tjejer först vara taggade all-in i 2 v, sen börja missa passen och sen lägga av helt. I denna situation så måste man backa om man vill fortsätta få resultat. Backa är inte lika med misslyckas, det är smart. Och det är helt mänskligt att backa. Hellre lägga till ett par extra pass efter ett tag än misslyckas med alla 5-6.

- aldrig nöjda med sina resultat. Vem har sårat en så mycket så man är blind till sina egna framsteg? att allt man gör är aldrig bra nog? Stryketräning är ett bra redskap till att börja älska sin kropp för man kan göra om kroppen hur man vill.

- för håra mot sig själv, TROTS sina val. Ett exempel: blev bjuden på ett bröllop, hade ättekul . Dagen efter: ångest! Vad har jag ätit! shit! är det kört nu?!

- har lite tålamod. OM man har lite tålamod! Att få muskler tar lång tid, de anfaller inte över en natt. Man vaknar inte med värsta armar en vacker morgon. Man tränar, man äter, man vilar. Man tränar, man äter, man vilar. Man tränar, man äter, man vilar.

- ger upp för tidigt. Se även ovannämnda anledningar. När jag tittar på kundens bilder för första gången så ser jag alltid VAD som kan göras och tjejens potential. Det är därför jag älskar det jag gör, jag kan uppfylla önskemålen, OM kunden följer råden till punkt och pricka.

- egna fix och trix. Varför anlita en tränare/kostrådgivare när man ändå fortsätter äta som man alltid gjort och vill träna som man alltid tränat? vad är skillnaden med det som varit innan?

- tror inte på sin egen förmåga att kunna förändra sin egen situation/sin kropp. Här behöver man jobba lite mer med ”eget ansvar” och konsekvenser av sina egna val.

- tränar för mycket och vill gärna äta för lite. Det har jag pratat så många gånger tidigare så jag ska inte ge mig in i det igen. Ät mer och träna mindre kan faktisk vara en lösning på mångas problem med sin kropp.

- tar samma vikt rakt genom alla pass oavsett vilken kroppsdel de tränar. Ett väääldigt ofta förekommande fenomen. Anpassa vikten efter vad du tränar- du kan mer i ben är i triceps. Optimera, optimera, optimera.

- ”jag kan inte” eller ”det är svårt!”. ELIMINERA dessa. Du KAN! det är INTE svårt. Det är bara att man har bestämt sig att ngt är svårt för man inte gett ngt en ärlig chans och uttalar det i tid och i otid och dessutom dagligen- OCH drar andra med sig. Du är bra på det du gör och det du gör ofta. Vill bli bra på mat? Satsa på det. Vill du bli bra på att kunna böja dig framåt utan att ryggen går av i två delar? Praktisera det ofta. Till slut blir du bra på det. SÅ lätt är det!

Kommentering är avslutad.

Nästa artikeln Lite av varje!
Föregående artikel V 3: dagens pass