Olga Rönnberg

Vecka 5/12: dag 1

God morgon!

Jaha…då har en månad gått. 2 to go! Hur kul är en måndag i början av februari? Not much. Det som hjälper en att ta sig genom sådana perioder är hålla sig till planen. Känn inte efter hur det känns, analysera inte sönder- bara gör det du ska.

Under januari koncentrerade jag mig mest på ren styrka. Det har knappt varit några cardiopass – bara för att hålla mig flytande och vikten är därefter (ligger på +2 sedan min förra challenge och de ligger på höfterna!) , men den var inte prio.  Det blir dock ändring på det nu i februari. Denna månad ska jag satsa på enbart TRX, MammaExpress  och mycket cardio. Dock blir det några isolerande styrkeövningar med hantlar då jag vill bygga ut lite.

Jag skäms över hur lite yoga det blivit, om jag tar inte tag i det nu så blir det inte av helt enkelt.

Veckans upplägg:

Måndag: TRX överkropp + cardio 20 minuter efter passet

Tisdag: ME

Onsdag: yoga

Torsdag: TRX nedrekropp + cardio 30 minuter efter passet

Fredag: ME

Nöjd! Ser bra ut :-)

Helgen varit mycket lyckad, min man är hur nöjd som helst och det är huvudsaken. Det blev förstås en hel del god mat och tårta men det är vad det är.

Några ändringar i ert schema?

 • Linda m 5

  Under tiden middagen stod i ugnen körde jag igenom ditt pass som var i DN igår. Jag körde järnet i en kvart och hoppade över vilopausen, familjen var nämligen hungrig så det var bara att skynda sig ;) Trots att jag bara höll på en kvart rann svetten och jag såg ut som en tomat efteråt. Jag försöker tänka och peppa mig själv att det är bättre att köra en liten stund än ingen alls. Fina och bra bilder i tidningen. Ingen problem att förstå och hänga med! /Linda m 5

 • Karolina L

  I veckan blir det två Mamma Core-pass och ngt annat pass under helgen. Ngr promenader kommer jag också att hinna med. Ska inte glömma bort plankorna! Gullungen är fyra månader och nu har jag i flera veckor sagt att jag ska lägga i en högre växel. Dags att visa att jag inte bara kan snacka…

  I fredags kom mannen hem med biskvier till sig själv, jag gillar inte de så det gör mig inget, men sen hade han köpt mumsmums också. Jag sa att jag inte skulle ha men dan efter åt jag upp tre av fyra! Tänkte på dom hela tiden och för att göra det ännu värre så fikade jag en hel del på söndagen. Jag som trodde att godismonstret blivit tystare kan nu höra hur det lockar på mig hela tiden. Blä!!!!!!!

 • Celia

  Känner mig stark nu, nätterna har varit bättre, det är ju inga problem att hitta motivation när man får sova!

  Min vecka ser ut som följande:
  mån: styrka helkropp
  Tis: BFL-intervaller
  Ons: styrka helkropp med pt
  Tors: intervaller för uthållighet
  Fre: ME
  Helg: ledigt

  Plan b, om det behövs, blir att möblera om så jag tränar på helgen. Har inte vägt mig på ett tag, måste köpa nya batterier till vågen.

 • Kämpar på

  Men alla som visar upp sina kroppar efteråt har ju inte massor av bristningar som gör att huden och magen inte alls drar ihop sig oavsett hur man tränar… … … vore roligt att veta om det ens är möjligt utan operation att få en normal mage igen. Inte sett någon med min kropp efter 1 barn alls, och jag är ung, gick inte upp mkt, men ser helt förstörd ut efteråt och går inte ner ett gram och huden drar inte ihop sig en millimeter.

 • Etty

  Malin: hoppas du får positivt besked imorgon :). Jag har ngt som kallas ”hopparknä”. Inget allvarligt men svullnaden är jobbig.

 • LindaL

  Min förkylning har övergått till en bihåleinflammation….blä! Fått medicin idag och hoppas på bättring. Veckans träning får helt enkelt bero på dagsformen. Det blir i alla fall promenader. Känner att frisk luft och solsken är toppen!

  Ser fram emot nya ME!

 • Ann-So

  Hej hej,
  Jag har haft en helg som var lite speciell, har haft sockeruppehåll i en månad. Åt nu smågodis fredag och lördag och mådde skit. Så nu blev det godisuppehåll till 15 oktober. Härliga tider.
  Började morgonen med en PW på 90 min och ikväll blir det Ashtanga Yoga då min dotter fyller i morgon när det är ordinarie pass. Ikväll ska jag också planera resten av veckan. Hej hopp

 • Malin

  Etty: För ca 15 år sedan opererade jag mitt knä 1:a gången. Det är en benbit som ej får näring, för mycket brosk runt om + att minisken är tagen sammtidigt.
  Året efter var det samma procedur med op, dock blir det inte bättre säger läkaren. Det enda är att ta bort benbiten eller om den lossnar plocka ur den. Har ej haft problem de senaste åren tills nu!! Så kanske har nu benbiten lossnat??!! Vet ej hoppas på svar i morgon.

 • Vicki

  Vad kul att helgen blev bra!

  Min vecka ser ut sa har:
  Man – styrka 40 min (mage, rumpa & overkropp)
  Tis – Springa 2 tim & 15 min (langpass)
  Ons – Vila
  Tors – springa intervaller 20 min & 10 min TRX (gym)
  Fre – Vila
  Lor – Body conditioning (styrka is snabbt/langsamt tempo)
  Son – Springa 1 tim

  Plus extra koll pa maten!!

  Jag ska vaga mig pa torsdag!!

 • http://wellnessfight.ninjus.net/ Christer

  Har ett rullande 4-veckorsschema med blandade övningar och splitar. Dessutom varierade grupp-pass.
  Olika veckar har även olika uppläg på set/reps.

 • Jennie Bengtsson

  Just nu kör jag Olgas PT-online hemmaprogram för mig, med Daft Punk malandes i huvudet.
  HARDER BETTER FASTER STRONGER

 • ChCC (har sett att ngn annan också använder sig av mitt namn ”ccc” så ändrar det nu till chcc)

  Körde i lördags första joggingspasset sen förlossningen (8 mån sen)! Kändes i kroppen sen, men tyckte jag tog det väldigt lugnt! Idag blir det gym (kettlebell + mage + ben + ök) + 30 min simning. Har också köpt nya skor som passar mina (gamla smala) jeans nu när jag snart kan ha dom :)

 • Fia B

  Jag är fast i kettlebellträsket :) Det blir det mycket av varje vecka!
  Men idag blev det 20 min intervaller på crossen.
  Imorgon börjar jag jobba igen, efter min mammaledighet.
  Blandade känslor!

 • Tina

  Snälla, behöver er hjälp. Vill gärna göra det omtalade banandesserten/glassen. Försöker söka – hittar den dock ej.
  Solig dag på er alla!

 • mamma S

  Soso och Johanna T: TACK!! Känner mig väldigt stolt över mig själv och det är en otroligt härligt känsla märker jag så jag är väldigt peppad på att jobba på :)

 • http://wellnessfight.ninjus.net/ Christer

  Har ett rullande 4-veckors schema för träning med blandade övningar och grupp-pass. Dessutom olika reps/set i olika veckor.

 • Etty

  Hade ingen bra vecka förra veckan, kvällsmöten istället för träning. :(
  Maten ( huvudmålen) funkar rätt ok tycker jag, slarvar dock med mellanmålen och är ingen frukostmänniska.
  Denna vecka ska jag jobba med kosten och fortsätta träna enligt tidigare schema.

 • Etty

  Malin: har du någon diagnos? Jag har också ett knä som svullnar. Har varit hos idrottsläkare och sen sjukgymnast som har gett mig övningar, crossträning var ok.

 • Malin

  Johanna T: Som cardio kör jag armcykel eller om det funkar (vissa dagar inte lika svullet) kör jag crossen. Så länge jag inte ”Stöter” ner foten funkar det, crossen har ju ett jämnt flöde. Men som sagt armcykeln tycker jag är jättebra :-) är ju lite som att du crawlar fast sitter.

 • Lena

  En fråga till, hur mycket tid bör man lägga ner per dag enl programet man får?

 • Frida

  Hej!
  Jag har nu klarat mina fyra veckors socker och alkoholfritt och det har gått toppen. I helgen har jag ätit några kakor och lite choklad och druckit några glas vin. Men jag tänker fortsätta sockerfritt i ytterligare 4 veckor. Även lite ändringar i träningsupplägget. Så här har jag tänkt:
  Mån pw 45 min bodypump 60 min
  Tis Yoga + plankor 20 min pw 45 min
  Ons Styrka hela kroppen och intervaller på gymet
  Tors yoga + plankor 20 min pw 45 min
  Fre plankor pw 45 min
  Lör vila
  Sön pw 45 min

 • Lotta

  Lena, av min PT online ingår (ännu inte) några kostråd.

  Hittills har allt gått enligt plan med min challenge, hoppas påa tt vara frisk, så jag kan fortsätta tre pass i veckan.

 • Lena

  En liten fråga till er som kör PT online. Hur mycket kostråd ingår?

 • http://myspaceinyourspace.blogspot.com jesse

  Förra veckan blev det 1 (!) träningspass pga av magsjuka i huset. Den envisa magbacillen vill inte gå över så vi är inte helt OK än, men tänkte nog träna iallafall i veckan .
  Kommer träna 3 dagar gym med 20 min cardio efter . Ev. spinning på fredagmorgon.
  Mätte mig imorse så nu har jag ett start mått, jag har inte kommit ihåg att varken mäta elelr väga men det är samma mått som det alltid varit så det har hänt nada!
  From idag kör jag sockerfritt 1 vecka till att börja med men målet är februari månad.

 • Linnsan

  Den här veckan blir det lite lugnare än förra veckan, då jag körde fyra pass längdskidåkning (sammanlagt 5 mil) och ett pass på crosstrainern. Den här veckan blir det två lugna pass i skidspåret innan jag kör tre vilodagar innan söndag för då ska jag köra en skidtävling!

 • http://soffpotatiz.blogspot.com/ Mia S

  Jag har också problem att få in yoga som hemmaträning. Det är ju en fördel om Lillkillen sover när den ska göras och även om han sover så känner jag mig stressad och vill hinna klart innan han vaknar :-) Kanske inte riktigt meningen att man ska stressa när man yogar. :-)

  Idag är det vilodag men den här veckan lägger jag på 10 minuter på mina löppass och ökar nivå på styrkan.

 • Camilla

  Mån: Olgas fettförbränning och bröst + mage
  Tis: Vila
  Ons: Olgas fettförbränning
  Tors: Ben + rumpa
  Fre: Olgas fettförbränning
  Lör: Olgas fettförbränning + rygg + axlar + mage
  Sön: Vila

 • Amanda P

  Halloj!!
  Här knallar det på som vanligt, har haft lite dåligt med cardio de senaste veckorna så det får jag försöka lägga in, för det är det jag tyckt varit roligast innan, men nu har jag hittat det roliga i att styrketräna, riktigt tungt!
  När du skriver cardio- hur tungt ska det vara då? vilken puls?

  Ninis: Känner precis som du- Svårt att hitta en balans!
  Jag gick ner mitt och något kilo ”extra”, och nu är det så svårt- livrädd att gå upp det igen!

 • Pernilla H

  Har en förkylning i kroppen så det blir bara pw några dagar framöver. Passar på och storstädar hemma för det hinner jag aldrig annars :-)
  Har pms och ett ENORMT godis- och chokladsug så jag tillät mig äta lite i helgen. Vägning/mätning imorgon så vi får se hur det går. Men jag är så duktig med maten i veckorna så det borde inte peka åt fel håll.

 • Siri

  Har hållt på i tre veckor. Har satsat på kosten, promenader och plankor. Ska under februari komma igång med träning, har tänkt mig följande:

  Måndag: pw 60 min
  Tisdag: styrka ök
  Onsdag: pw 60 min
  Torsdag pw 60 min
  Fredag: styrka nk
  Lördag: yoga
  Söndag: pw 60 min

 • Emelie H

  Veckans upplägg:
  Mån: cardio
  tis: ök
  ons: cardio + klättring
  tors: (me +) yoga
  fre: nk

  La på extra vikter på benpasset i lördags, så nu har jag härlig träningsvärk i rumpan!

 • Emelia

  Hej Olga och alla andra duktiga!

  Jag är så besviken. Har planerat och inhandlat nyttig mat för veckan och även bokat in mig på olika träningspass men så inatt så fick jag såå ont i halsen och är jätte snorig… :(
  Min fråga. Jag har ingen feber, kan jag gå en rask promenad och/eller gå på ett 30 min core pass???

  Känns så tråkigt att ställa in när jag laddat så inför en nystart på dom sista grav kilona….

 • Jenny S

  Hej!
  Jag tänkte göra ett upplägg som jag kör februari ut nu. Me 2 ggr/vecka, gillar intensivt och kort :) Ett pass för ök och ett för nk, blandat TRX och vikter. Sen borde jag också göra mer yoga…har mycket mindre träningstid nu när jag jobbar 60% så det blir vad det blir. men ett cardiopass efter ök passet hade jag tänkt klämma in om det hinns! Får ju tänka på att jag rör mig på jobbet också!

  Har kört nk i morse. Mjölksyreträning och det brände gott! Körde enbensböj i TRX med hopp, hej och hå – riktigt jobbigt!
  Är det dumt att köra så här i följd (må-to): nk, ME, ök, ME? Bör man ha en lugnare dag emellan?

 • Bea S

  Idag börjar min första efter-bebis challenge! Lär blir några under året innan jag når mina mål men en sak i taget ju…
  Tösen är 6 veckor nu men jag har inte tid för efterkontroll än på ett par veckor så det är fortfarande promenader (som ska bli powerwalks den här veckan, dags att få upp flåset lite) och plankor som gäller. Nästa vecka tänkte jag tjuvstarta lite med lättare styrketräning och köra två pass med gummiband och boll men det är då. Fortfarande lite förkyld men pw ska jag klara av. Dessutom har jag fått en supersvår utmaning av min man: inget godis, snacks, fika eller efterrätter på TVÅ VECKOR!!! Skitjobbigt ju :-). Men det ska gå, så beroende får man bara inte vara!

 • a

  Jag tränar på bra, 3-4 ggr i veckan på gym, 1-2 pass med 20-30 min cardio och styrka hela kroppen el delar, 2-3 pass bara 10 min cardio (uppvärmning) o sen fokus styrka hela kroppen. Har även börjat m lite hemmaträning, har boll och hantlar, körde nyss ett kort pass på ca 15-20 min, blev helt svettig – burpees, bollövningar för lår o rumpa, axlar o armar m hantel. Ska även ta en långpromenad efter lunch, minst 1 timme, soligt!!! Har varit OK med maten, men lite slarv, äter bra men tror det blir lite för mkt ibland, även om kosten är mkt protein mm antar jag att man inte ska äta för mkt….ibland tar jag 2 portioner mm….suck!!! Funderar på att skaffa en matvåg, inte för att bli helt fixerad men undrar hur mkt jag eg stoppar i mig – kan stoppa i mig om jag vill gå ner de här 6-8 kg som jag har kvar. Bebisen är nu 4 mån och börjat med smakisar. Tror amningen kommer avtar under närmaste 2 mån o då kommer jag bli striktare med maten om det går.

 • Ninis

  Hej,
  Jag är fortfarande inte helt frisk, men efter att ha gatt upp 2,5 kg!!! fran min malvikt som jag hade i Oktober sa blir det en total sockerfri manad. Träningen far komma till gradvis med att jag blir friskare.

  Jag har redan haft denna fragan innan Olga, men hur hitta en balans som inte blir för extrem för att halla malvikten, mellan mat och träning. Jag nar mâlvikten när jag verkligen vill (ok, jag har bara 2,5 kg ifran, men ända), men sa fort jag ‘slappnar av’ sa kommer kilona tillbaks. Nu har jag ju verkligen en ursäkt, eftersom jag varit sjuk i 6 veckor utan att träna nämnvärt, men även när jag är frisk tycker jag att jag har problem att halla malvikten.

  Grattis till Mamma S som har sa fina resultat, maste vara riktigt kul att se!

 • http://sandrasfamily.blogg.se sandra

  Still going strong . . . . idag har jag varit socker fri i 22 dagar och det är min fjärde träningsvecka.
  Idag blir det massa kondition, onsdag core, torsdag skivstång och fredag om jag inte har för ont ;) kondition.
  Så har veckorna sett ut och inga ändringar.
  Från att hata träning så ser jag verkligen fram emot varje träningspass.
  Däremot står vågen stilla men jag tror magen blivit mindre.
  Varför går man inte ner i vikt ?
  Vad gör jag för fel ?
  Jag äter inga kolhydrater och äter var tredje timma inget små ätande som förr då åt jag på nått jämt.

 • Johanna T

  Ps Grattis Mamma S – starkt :)

  Malin: Vad ska du göra för cardio för att skona knäet? Det är ändå 5 pass per vecka, ganska mycket tänker jag. Eller? Ds

 • Johanna T

  Hej! Såg dig i DN Olga – kul! Och bra reklam för dig :)

  Det är så peppande att komma in här på bloggen. Gillar ditt upplägg för de närmaste veckorna, ska bli spännande att se och testa nya ME också sedan.

  Jag har kommit igång bra med min träning under januari, de kommande 5 veckorna är det dags för mig att balansera kosten = sluta överäta och minska snabba kolhydrater.

  Plan A för träningen
  må: bål Jillian DVD 6 weeks 6-pack, 35 min
  ti: spinning
  on: bål, som ovan
  to: vila
  fre: helkropp gymstyrka
  lö: löpintervaller
  sö: vila

  Önskar er alla en bra start på veckan!

 • soso

  Godmorgon!
  Har haft en ok helg. Vågen visade -3 hg förra veckan. Verkar som att det är den takt jag går ner i helt enkelt! Tror att jag behöver hålla i kosten lite bättre. Det är inte så att jag äter massa skräp och ”goffar” men lite småslarv här och där. Ska vara lite striktare de närmsta veckorna för att nå mitt sexveckorsmål.

  Det jag ändrat i min plan är att jag startade mitt program för att springa 5 km tidigare än planerat. När det blev barmark så kände jag att det var lika bra att passa på och komma igång, så det innebär att det blir lite mindre styrka just nu.

  Grattis mamma S till dina resultat på 1 månad! Grymt bra jobbat!!!!

 • http://skabbmorsan.wordpress.com/ Skabbmorsan

  Hej Olga,

  Väldigt inspirerande blogg!

  Jag har inte ens kört mitt första styrkepass efter graviditeten och vill redan ändra mitt planerade upplägg (som jag så fint fick av en PT). Känns så futtigt…

 • Malin

  Morning
  Ja det får bli vad jag klarar, alltså mycket ök.
  Knäet känns mer svullet igen :-( ska till läkaren i morgon igen.

  Som jag har tänkt mig veckan blir det så här
  mån: Rygg + biceps + mage + 20 min cardio
  tis: bröst + axlar + triceps + 20 min cardio
  ons: VILA
  tors: Rygg + rumpa + mage + 20 min cardio
  fre: bröst + axlar + mage + 20 min cardio
  lör: 45 min cardio
  sön: VILA

  Nu återstår bara att se om jag (knäet) klarar det :-) håll tummarna
  //Malin

 • mamma S

  Godmorgon! En glad morgon, har mätt och vägt mig idag och mina resultat sen 3:e januari är jag grymt nöjd med, – 4,5 kg och minus 6 cm i midjan, dessutom klarar jag dubbelt så många armhävningar nu så då :)))

  Ändringar, tänker byta ut några pws mot simning och så köpte jag en kettlebell 8 kg igår så i dagens styrkepass som jag just gjort la jag till 20 swings mellan varje set.

 • Maria S

  God morgon,
  hemma med en liten kille som fick sin spruta mot bla mässling för drygt 10 dagar sen och då kommer febern som ett brev på posten. Men en fördel att jag kan träna när han sover och slipper ta det ikväll!
  Har en ömmande muskel i ena låret, tror jag slarvade med uppvärmningen igår :-( Så jag ska prova enligt plan idag men kan bli mer överkropp.

  Ha en fin dag!

 • gabrielle

  Hej! Jag måste bara fråga, hur mkt förstör det träningen att man dricker lite vin på helgen? Jag tränar ca 3-4 ggr i veckan styrketräning. Är det omöjligt att få jättebra resultat när man inte är helt strikt med all kost? Äter i stort sett mkt nyttigt men syndar också ibland. tack för en superpeppande blogg!!