Influensa

Jag vaknade inatt, svettig, halsont, ont i kroppen, febrig. Sen började jag gråta hysteriskt när jag skulle prata med doktorn, haha vet inte varför mådde bara så dåligt. Sen fick jag läkartid och hon konstaterade snabbt att jag hade influensa. Jag blev direkt orolig för bebisen i magen då jag läst att det inte var bra. Doktorn sa att det inte var någon fara för bebisen när man hade influensa men sa att de ändå ville ge mig medicin.. I andra trimetern var det bra att ge Tamiflu för att minska sjukdagarna. Jag vet inte, tycker det känns obehagligt Tamiflu var ju vaccinationen man gav mot svininfluensan som gav flera barn sömnsjuka.. Är inte positiv till att ta mediciner när jag är gravid. 

Hur skulle ni göra? 

 1. Regnard skriver:

  Det var dumt att inte ta medicinen. Det är egentligen inte enbart för att minska sjukdagarna, utan läkemedlet har effekten att det stoppar spridningen i kroppen, alltså virusets förökning. För personer i riskgrupper kan läkemedlet eventuellt förhindra att man behöver vårdas på sjukhus. Du fick inte konstaterat vilket influensavirus det handlade om? Var det dominerande A(H3N2)? Det är framför allt svininfluensan som är farlig för gravida.

  1. Oj då..
   Nej hon sa inte vilket influensavirus det var jag hade fått. Nu har jag mest halsont och slemhostan kvar. Tycker det är lite obehagligt med läkemedel ibland. Men jag kanske hade varit frisk om jag tagit medicinen nu 🙁
   Nu vet jag om jag råkar ut för det här igen. Tack för kommentaren.

 2. My skriver:

  Läs på om biverkningar! vad gör medicinen? Om möjligt undvik. Men även det bör du prata med läkaren om innan.

  1. När jag läser är det mest kräkningar och huvudvärk som är vanliga biverkningar. Läkaren sa att jag skulle ta den för att minska antalet sjukdagar men nu valde jag att inte ta den. För mig känns det som jag hellre tar en extra sjukdag i så fall. Det fanns inga studier på gravida än.
   Min barnmorska hade inte hört talas om detta, så hon frågade sin kollega. De sa att det inte fanns någon risk för missbildningar eftersom det stadiet var över. Men det känns bra att slippa fundera om det på något sätt kan vara dåligt..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..