Påsktårta delux

cake4
cake3
cake2

Nu ska jag sukta er rejält 😉
Till vårt nowroz firande har jag bakat en fantastisk tårta, som jag egentligen hittade i min tidning med påskrecept men den här tårtan passar när som helst. Den blev suveränt god, den påminner väldigt mycket om min favorittårta ”brittatårtan” men pyntas på lite annorlunda sätt. Dock måste de ha skrivit fel i receptet, själva botten stelnade bara ungefär 3 cm in från kanten, så nästa gång skulle jag ha den inne i ugnen 60 minuter. Jag la bara på en liten bit botten sen maräng och resten. Smaken var otroligt god, syrlig men ändå söt. Verkligen ett bra tips till påskfikat.

8-10 portioner (recept från Lantliv mat och vin nr 4)
Botten: 
100 g ru msvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl mjölk
Maräng:
5 äggvitor
1 tsk citronsaft
2,5 strösocker
Topping: 
1 burk mascarponeost
2 dl vispad grädde
0,5 tsk bourbon vaniljpulver
2 dl lemoncurd
3 msk hackade pistagenötter

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 26 cm.
Botten: Vispa smöret med sockret med elvisp krämigt. Tillsätt äggulorna och vispa slätt. Blande de torra ingredienserna, vänd ner dem i den andra bunken och vispa väl. Fördela i formen.
Maräng: Vispa äggvitorna med citronsaften till ett styvt skum med elvisp i en ren bunke. Tillsätt sockret tills marängen ser bra ut. Bred marängen över kaksmeten och grädda i ca 45 min (jag fick ha den 10 minuter till). Låt svalna.
Topping: Rör ihop mascarpone, vispad grädde och vaniljpulver. Klicka det försiktigt över marängen. Rör lemoncurden mjukt med lite vatten, ringla över. Toppa med hackad pistage.
Mums!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..