Min hud under graviditeten – överkänslighet

Under min första graviditet var min hy precis som vanlig. Inga konstiga utslag, fräsch och hade lyster.

Denna gång är jag så överkänslig mot allt. Jag får titt som tätt jobbiga utslag i hela ansiktet. Som nässelutslag och svullnar upp under ögonen. Ser fruktansvärt ut. Jag har dragit en sammankoppling – varje gång jag sover hos mamma och pappa dyker dem upp. Jag är nästan säkert på att det är mammas tvättmedel från Ariel som doftar så starkt. Det doftar magiskt men jag kan inte sova i lakanen. Hemma tvättar jag mina kläder i Neutral som fungerar perfekt.

I helgen sov jag hos dem, vaknade och blev lite rosig på kinderna. Dagen efter såg jag ut som på första bilden, helt svullen och röd. Dag 2 övergår det till att bli massa små nässelutslag som kliar helt galet. Dag 3 lägger det sig lite och dag 4 är det nästan borta.

Jag fick lite krämer från min vän här på jobbet som är mot irriterad hud. De var fantastiska. Kommer från Avené, de är helt parfym- och parabenfria och innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen. De fungerade perfekt, huden lugnade sig snabbt och huden höll sig återfuktat. Jag beställde hem ett gäng krämer direkt, billiga var de också HÄR:

Jag lider verkligen med folk som har dålig hy. Jag mår så dåligt när jag får mina utslag, vill inte röra mig från huset, blir irriterad på allt och det känns som alla som träffar mig fokuserar på min hud, fast det inte är så. Jag vill verkligen rekommendera Avené produkterna och Elsa Hjeronemus- behandlingen som jag skrev om HÄR.
Har någon av er fått utslag eller allergier sen ni blev gravida?

FullSizeRender[2]
FullSizeRender
Bild till vänster tagen på måndagen, bild till höger tagen på fredagen. 

  1. Nej – MEN, jag har fått så himla torr hy. Får ont av att ha kläder om jag inte dränker mig själv i olja/hudlotion varje dag. Har tillochmed oljan i ansiktet på vissa extra torra partier. Sjukt jobbigt, men försöker tänka att det kunde vart värre. 🙂

    1. Men usch! Ja man får verkligen stå ut med mycket som gravid. Jag skrev igår om några nya produkter jag testat för extra torr hy. Kommer från Avene, superbra! Kolla dem. Annars ska ju olivolja vara väldigt bra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..